Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

6 osób i tylko15 lat

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.01.2014 11:57

kaszubskiexpress napisał(a):
walp napisał(a):montuje się w samochodzie delikwenta, urządzenie nie pozwalające uruchomić auta, kiedy test na zawartość jest pozytywny.

I do "firm" cofających liczniki, przerabiających odczyty tachografów itd dołączą firmy dezaktywujące takie urządzenia, albo ludki dojeżdżające dmuchnąć w taką stacyjkę-alkomat :mrgreen:

Wiesz, że pomyślałem o tym samym. No, ale oszukiwanie, umiłowanie do kombinowania, to nasze cechy narodowe. :wink:

Trudno, nie ma ideałów. Nie ma też w tym obszarze idealnego rozwiązania - trzeba walczyć na rozmaite sposoby, wiele sposobów.

We Francji np. chyba od 2012 roku jest obowiązek posiadania alkomatu w samochodzie. Początkowo za jego brak karano mandatem, potem rząd się z tego wycofał, bo producenci nie nadążyli z produkcją.
Wydaje się, że u nas to byłoby bezsensowne. No bo co z tego, że muszę posiadać alkomat, skoro nie będę robił sobie żadnego self testu, tylko wsiądę i pojadę?
Nie wiem, są kraje, społeczeństwa, w których nie kradną, może Francuzi są tacy uczciwi, że jak dmuchnie i zobaczy, że nie można, to nie pojedzie. :?

kaszubskiexpress napisał(a):Tylko edukacja. 20 lat temu wśród 25 biesiadników przy stole 2-3 nie paliły i wdychały smród. Dzisiaj podobna ekipa, to palący tylko mój szwagier, marznący na balkonie. Dostałby po łbie gdyby próbował chociaż zapalić szluga przed wyjściem na zewnątrz.

Może za 20 lat nikt nie będzie przyjeżdżał na imprezę samochodem.
Słyszałem też o zwyczaju dyżurnych imprezowiczów, takich, którzy odwożą balangowiczów.

Mam nadzieję, że to pójdzie jednak w tym kierunku. :?
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 04.01.2014 13:37

hepik napisał(a):
Mosqito napisał(a):Epilog: Tragedia w Kamieniu miała miejsce 1. stycznia. Dzisiaj czyli 2 dni później policjanci z Krotoszyna (Wlkp) złapali skur...a który im wydychał 2 promile. Kierował TIRem !!! Na szczęście nie zdążył nikogo zabić. I co ? Wiedział o Kamieniu a dziś się swołocz narąbał i jechał.

A co z kolega po fachu ofiary?

Wszystko działo się 2 stycznia wieczorem w Trzebiatowie. 36-letni policjant z wydziału kryminalnego tamtejszej policji, skręcając na skrzyżowaniu swoim volkswagenem, uderzył w bok jadącego prawidłowo opla astry. Potem uciekł z miejsca zdarzenia.
Po pewnym czasie wrócił razem ze swoją z matką. Próbował przekonać kierowcę opla i przybyłych na miejsce kolizji policjantów z drogówki, że to ona kierowała volkswagenem.

Cały tekst: http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34 ... #LokSznTxt#ixzz2pQ7qwoAO

I czego to dowodzi? Tylko tego, że takie osoby można spotkac wszędzie? To dawno stwierdzone. Problem picia w Policji był, jest i pewnie bedzie. Jak i w innych zawodach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2014 17:45

ACandrzej napisał(a):....
Z policją jest też pewien problem - jest ona traktowana przez nasze państwo jako organ mający przynieść budżetowi określone wpływy..... Czaili się z suszarką....... Dla mnie jest to ewidentny przykład dbania o wpływy do kasy, a nie o bezpieczeństwo. I proszę udzielających się tutaj przedfstawicieli policji o nie traktowanie mojej wypowiedzi jako ataku na nich.
Uważam, że w okresach powyższonego ryzyka (święta, popularne imieniny) policja powinna prowadzić masowe kontrole trzeźwości, nawet kosztem ograniczenia płynności ruchu....

Podpisuję się pod tą opinią w 100 % :!:

Zrobiłem po naszym kraju kilkaset tysięcy km. Zapłaciłem kilka (ok.5) mandatów za szybkość. WSZYSTKIE w odległości 100 - 200 m od końca/początku obszaru zabudowanego oznaczonego znakiem. Przez kilkadziesiąt lat jeżdżenia KILKA razy widziałem suszących w pobliżu szkoły, ruchliwego miejsca w wiosce itp.
Popieram zamianę tej "strategii" na kontrolę trzeźwości.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 05.01.2014 20:36

Z dojazdem samochodem na imprezę też już nie ma problemu. W części miast, min w moim jest Auto-Bania...czyli jedziesz na imprezę samochodem, na koniec dzwonisz i podjeżdża dwóch panów (latem skuterem, zimą samochodem), dajesz im kluczyki, siadasz na siedzeniu pasażera i prosisz o odwozke do dużego pokoju. Korzystam i sobie chwale...Ba, wychodzi taniej niż taksa. Tylko że...trzeba mieć odrobinę oleju w glowie, żeby o tym pomyśleć... Ja nie potrafię pojąć, gdzie te wszystkie lajzy trzymają głowę, kiedy siadają na bani za kółko. Biorąc jeszcze poprawkę na to, że codziennie słyszy się o wypadkach przez takich powodowanych, to juz ręce opadają. Niestety...IQ społeczeństwa zbliża się do poziomu liczby Pi. To nie jest bezmyślność, to jest głupota.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2014 20:56

MRK napisał(a):Niestety...IQ społeczeństwa zbliża się do poziomu liczby Pi. To nie jest bezmyślność, to jest głupota.

Święte słowa!
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.01.2014 20:59

Marmor napisał(a):
MRK napisał(a):Niestety...IQ społeczeństwa zbliża się do poziomu liczby Pi. To nie jest bezmyślność, to jest głupota.

Święte słowa!

http://wiadomosci.onet.pl/slask/bytom-p ... udzi/kqdx9
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.01.2014 21:03

I z tego co widzę dostał....dozór.
Klasyka.......
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2014 21:09

Co będzie jutro??
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.01.2014 21:10

anakin napisał(a):

Klasyka.......

To jest ta nieuchronność kary.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.01.2014 21:14

jara napisał(a):
anakin napisał(a):

Klasyka.......

Niezależność i niezawisłość na to mówią.

Tak też mówią:
Załączniki:
Metallica_and_justice_for_all_a.jpg
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.01.2014 21:20

anakin napisał(a):Niezależność i niezawisłość na to mówią.

Niezależnie od wszystkiego, ktoś powinien za to "zawisnąć".
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 05.01.2014 23:48

anakin napisał(a):
jara napisał(a):
anakin napisał(a):

Klasyka.......

Niezależność i niezawisłość na to mówią.

Tak też mówią:

mówisz And Justice For All

Obrazek

:roll:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 05.01.2014 23:54

Podaj szczegóły tego zdarzenia.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.01.2014 23:59

rodaivuk napisał(a):Podaj szczegóły tego zdarzenia.

Jest wypadek, są zniszczenia, jest zdjęcie. Jak tu się mają zacytowane słowa Aniego, nie wiem.

Za to wiem, bo słyszałem w telewizji, że po pościgu zatrzymano pijanego kierowcę-policjanta z Malborka. I tu te słowa o sprawiedliwości dla wszystkich są na miejscu. Oby tak było zawsze.
Ostatnio edytowano 06.01.2014 00:01 przez jara, łącznie edytowano 1 raz
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 06.01.2014 00:00

rodaivuk napisał(a):Podaj szczegóły tego zdarzenia.

wiem tyle co Ty. Czyli wszystko to co zawiera zdjęcie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone