Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

6 osób i tylko15 lat

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 06.01.2014 21:04

Wiesz jak u nas jest? Wizja, misja i dymisja :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 21:16

slapol napisał(a):
rodaivuk napisał(a):Nie zgodzę sie Sławek, że superpowinni. A to z tego powodu, że takich zawodów jest multum. Sam zacząłeś wymieniać. Prorok, sędzia... Ale przecież i każdego rodzaju kierowca (dziś mieliśmy Łódź), żołnierz, duchowny, lekarz... To zawody w których inni mają czyjeś życie w rękach albo nauczają o etyce i uczą jak żyć...

Tak, zgoda... to wszystkie zawody ..." w których inni mają czyjeś życie w rękach albo nauczają o etyce i uczą jak żyć "....to są te zawody, które społecznie postrzegamy wyżej w hierarchii - po prostu: stróże prawa, rządzący, lekarze, duchowni....itp. - oni superpowinni.
Płaci się im więcej (a przynajmniej powinno tak być) i wymagania są większe. To moje zdanie. Ty możesz się z tym nie zgodzić.

W taki sposób można wymieniać długo - lekarze, policjanci, strażacy, żołnierze, radcy prawni, sędziowie, prokuratorzy, adwokaci, psychologowie, nauczyciele, księża itd. Kto zostanie ? Hydraulicy, ekspedientki, budowlańcy...Oni bardziej mogą, od nich się nie wymaga ?
Faktycznie jest coś takiego jak hierarchia zawodowa, społeczna, że bardziej szokuje policjant na podwójnym gazie, który spowodował wypadek niż w podobnej sytuacji ktoś bardziej anonimowy czy ksiądz- pedofil bardziej oburza niż stolarz- pedofil ( może nie na temat, ale chodzi mi o pewien schemat) ale to nie ma żadnego znaczenia dla ofiar tych ludzi.
Najgorsza jest tolerancja, przyzwolenie na jazdę po spożyciu. Nie tylko znajomych, rodziny, ale i sądu, który daje karę w zawieszeniu zamiast kary bezwzględnego więzienia.
No i a propos poziomu zaufania do policjantów. W Polsce jest jednym z najnizszych w Europie.
http://www.marketing-news.pl/message.php?art=38238
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 06.01.2014 21:27

Z tego co wiem, zaufanie do Policji waha sie w okolicach 65% co jest słabym wynikiem bo wcześniej było ponad 70%.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.01.2014 21:27

Obrazek

Na bank cofał.
Na bank najeb.........y.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 21:29

kinga35 napisał(a):....
Faktycznie jest coś takiego jak hierarchia zawodowa, społeczna, że bardziej szokuje policjant na podwójnym gazie, który spowodował wypadek niż w podobnej sytuacji ktoś bardziej anonimowy czy ksiądz- pedofil bardziej oburza niż stolarz- pedofil ( może nie na temat, ale chodzi mi o pewien schemat) ale to nie ma żadnego znaczenia dla ofiar tych ludzi.
Najgorsza jest tolerancja, przyzwolenie na jazdę po spożyciu. Nie tylko znajomych, rodziny, ale i sądu, który daje karę w zawieszeniu zamiast kary bezwzględnego więzienia....

Dokładnie to chciałem powiedzieć: policjant na służbie i na bani oraz ksiądz-pedofil bardziej szokuje i oburza niż reszta - nie ma to znaczenia dla ofiar, to jasne.
Tolerancji na spożycie i potem zabijanie na drodze nie powinno być - niezależnie od profesji. :!:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 06.01.2014 21:29

Moim zdaniem to nawet cofał do tyłu.
MarekSz
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarekSz » 06.01.2014 21:30

anakin napisał(a):Obrazek

Na bank cofał.
Na bank najeb.........y.

I jeszcze jechał pod prund, Panie! ;)
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 06.01.2014 21:30

slapol napisał(a):
Dokładnie to chciałem powiedzieć: policjant na służbie i na bani oraz ksiądz-pedofil bardziej szokuje i oburza niż reszta - nie ma to znaczenia dla ofiar, to jasne.
Tolerancji na spożycie i potem zabijanie na drodze nie powinno być - niezależnie od profesji. :!:

A najebany kierowca co wiezie wycieczkę dzieciaków?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.01.2014 21:30

rodaivuk napisał(a):Moim zdaniem to nawet cofał do tyłu.

Ze zniszczeń widać, że cofał z V ok.140 - 160 km/h.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.01.2014 21:32

rodaivuk napisał(a):
slapol napisał(a):

Sławek. generalnie mam w doopie zawód typa z Kamienia Pom.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 21:32

rodaivuk napisał(a):Z tego co wiem, zaufanie do Policji waha sie w okolicach 65% co jest słabym wynikiem bo wcześniej było ponad 70%.

Wcześniej to było pewnie w 1938 :wink: :lol:
Dobra, nie będę się przekomarzał...idę w kimę, bo jutro do roboty (na trzeźwo) :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 21:33

Według tego badania przeprowadzonego przez Reader’s Digest w 2013 r wynika, że 49 % Polaków ufa policjantom.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.01.2014 21:35

Mnie pani doktor na ostatnich badaniach mówiła, że nie rokuję.
Inna pani doktor (tej samej profesji) powiedziała, że jeszcze nie jest tak źle.

Której wierzyć?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 21:39

rodaivuk napisał(a):
slapol napisał(a):

To głupek i potencjalny zabójca.... natomiast pijany stróż prawa na służbie to głupek i ze względu na specyfikę zawodu (kontrola przestrzegania prawa u innych) ma w dupę x 2 - moralnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 21:39

anakin napisał(a):Mnie pani doktor na ostatnich badaniach mówiła, że nie rokuję.
Inna pani doktor (tej samej profesji) powiedziała, że jeszcze nie jest tak źle.

Której wierzyć?

Tej drugiej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone