Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

6 osób i tylko15 lat

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 06.01.2014 19:02

jara napisał(a):laska z Wa-wy w przejściu podziemnym - radca prawny...

Powielasz fałszywe informacje :?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.01.2014 19:10

greenrs napisał(a):
jara napisał(a):laska z Wa-wy w przejściu podziemnym - radca prawny...

Powielasz fałszywe informacje :?

Nie powielam, piszę to, co przeczytałem.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 06.01.2014 19:13

To włącz "Fakty" i zaczekaj chwilę. :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.01.2014 19:28

greenrs napisał(a):To włącz "Fakty" i zaczekaj chwilę. :wink:

Spóźniłem się chyba. To jaki ma zawód? :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 19:46

jara napisał(a):

Spóźniłem się chyba. To jaki ma zawód? :wink:

Z tego co oglądałem dzisiaj w tivi, poprzez zbieżność nazwisk prawie nie zeszmacono kariery jakiejś osoby - radcy prawnego - poprzez "lincz" internetowy. To nie ona wjechała do meteora, dzisiaj widziałem jej wypowiedzi.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 06.01.2014 19:48

Biernacki dał doopy.
http://wpolityce.pl/dzienniki/dziennik- ... l-ochronny
Szmatławiec to rozpowszechnia.
Ostatnio edytowano 06.01.2014 19:52 przez rodaivuk, łącznie edytowano 1 raz
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 06.01.2014 19:49

TU trochę szczegółów.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 06.01.2014 19:57

A tutaj fragment "Faktów". To doprawdy internetowy lincz. :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 20:08

rodaivuk napisał(a):
jara napisał(a):Stockinger dał przykład - aktor, laska z Wa-wy w przejściu podziemnym - radca prawny, posłowie - sami ich wybieraliśmy, znam lekarza, którego wozi żona, handlowiec, niedawno kierowca PKS-u, policjant. Nie jest to problem związany z wykonywanym zawodem. Jest to problem ogólnospołeczny, o czym w tym wątku była już mowa.

Tyle tylko, że lansuje tu sie pogląd, że nikt nie powinien a pies to superniepowinien.

Słowa pies raczej nie używam, ale że policjant "superniepowinien" to bym się zgodził. To jest taka profesja, że wg mnie przestrzeganie prawa jest "na świeczniku". Z punktu widzenia obywatela PL-u wszyscy powinni mieć równe prawa i mam nadzieję - mają je :wink: , natomiast z pozostaje postrzeganie specyfiki zawodu, jako stróża prawa - gdy je łamie - ma w dupę podwójnie, PR-owo.
To samo dotyczy łamiących prawo prokuratorów, sędziów itp.

P.S.
Jak dzwonię do Ciebie a Ty jedziesz, to gdy "głośnomówiacy" nie zadziała - brak połączenia. Gdy jedziesz z Natką - ona odbiera Twój telefon, bo Ty prowadzisz. Zatem da się przestrzegać prawa i widzę - robisz to. Nie oburzaj się, że policjanci superpowinni. :wink: :lol:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.01.2014 20:13

W życiu nie miałem na myśli Pani z Łodzi. Greenrs - dzięki.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 06.01.2014 20:16

Nie zgodzę sie Sławek, że superpowinni. A to z tego powodu, że takich zawodów jest multum. Sam zacząłeś wymieniać. Prorok, sędzia... Ale przecież i każdego rodzaju kierowca (dziś mieliśmy Łódź), żołnierz, duchowny, lekarz... To zawody w których inni mają czyjeś życie w rękach albo nauczają o etyce i uczą jak żyć...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.01.2014 20:17

slapol napisał(a):Słowa pies raczej nie używam, ale że policjant "superniepowinien" to bym się zgodził. To jest taka profesja, że wg mnie przestrzeganie prawa jest "na świeczniku". Z punktu widzenia obywatela PL-u wszyscy powinni mieć równe prawa i mam nadzieję - mają je :wink: , natomiast z pozostaje postrzeganie specyfiki zawodu, jako stróża prawa - gdy je łamie - ma w dupę podwójnie, PR-owo.
To samo dotyczy łamiących prawo prokuratorów, sędziów itp.

P.S.
Jak dzwonię do Ciebie a Ty jedziesz, to gdy "głośnomówiacy" nie zadziała - brak połączenia. Gdy jedziesz z Natką - ona odbiera Twój telefon, bo Ty prowadzisz. Zatem da się przestrzegać prawa i widzę - robisz to. Nie oburzaj się, że policjanci superpowinni. :wink: :lol:

Zgoda Sławek, a kierowcy środków transportu publicznego? Im tysiące, jak nie miliony ludzi codziennie powierza swoje życie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 20:34

rodaivuk napisał(a):Nie zgodzę sie Sławek, że superpowinni. A to z tego powodu, że takich zawodów jest multum. Sam zacząłeś wymieniać. Prorok, sędzia... Ale przecież i każdego rodzaju kierowca (dziś mieliśmy Łódź), żołnierz, duchowny, lekarz... To zawody w których inni mają czyjeś życie w rękach albo nauczają o etyce i uczą jak żyć...

Tak, zgoda... to wszystkie zawody ..." w których inni mają czyjeś życie w rękach albo nauczają o etyce i uczą jak żyć "....to są te zawody, które społecznie postrzegamy wyżej w hierarchii - po prostu: stróże prawa, rządzący, lekarze, duchowni....itp. - oni superpowinni.
Płaci się im więcej (a przynajmniej powinno tak być) i wymagania są większe. To moje zdanie. Ty możesz się z tym nie zgodzić.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 06.01.2014 20:41

slapol napisał(a):
rodaivuk napisał(a):Nie zgodzę sie Sławek, że superpowinni. A to z tego powodu, że takich zawodów jest multum. Sam zacząłeś wymieniać. Prorok, sędzia... Ale przecież i każdego rodzaju kierowca (dziś mieliśmy Łódź), żołnierz, duchowny, lekarz... To zawody w których inni mają czyjeś życie w rękach albo nauczają o etyce i uczą jak żyć...

Tak, zgoda... to wszystkie zawody ..." w których inni mają czyjeś życie w rękach albo nauczają o etyce i uczą jak żyć "....to są te zawody, które społecznie postrzegamy wyżej w hierarchii - po prostu: stróże prawa, rządzący, lekarze, duchowni....itp. - oni superpowinni.
Płaci się im więcej (a przynajmniej powinno tak być) i wymagania są większe. To moje zdanie. Ty możesz się z tym nie zgodzić.

Oczywiście, że są to zawody zaufania społecznego czy jakoś tak. Tylko zauważ kumplu, że jak trzeba komuś przysrać to zawsze niebiescy sie załapują. Co widać nawet tu w tym wątku. Czemu delikwent nie wkleił zozjeb.... wozu strażackiego? Albo pojazdu wojskowego? Sądzę, ze nawet mu to przez myśl nie przeszło.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 21:02

rodaivuk napisał(a):
slapol napisał(a):

Oczywiście, że są to zawody zaufania społecznego czy jakoś tak. Tylko zauważ kumplu, że jak trzeba komuś przysrać to zawsze niebiescy sie załapują. Co widać nawet tu w tym wątku. Czemu delikwent nie wkleił zozjeb.... wozu strażackiego? Albo pojazdu wojskowego? Sądzę, ze nawet mu to przez myśl nie przeszło.

Myślę, że to przeszłość (niechlubna) tak jeszcze dzisiaj działa.
Badania społecznego zaufania do instytucji państwowych (policji) wskazują dzisiaj na wysokie (procentowo) zaufanie do tej instytucji - a co bardziej znamienne - kolejne wzrosty procentowe zaufania w kolejnych latach. Wystarczy spojrzeć w GUS i inne takie.
Nie jestem tu dupowłazicielem - to są fakty.
Żeby było cacy, pewnie muszą upłynąć jeszcze lata, by zatrzeć opinię dawnych ruchów utrzymujących dany reżim (w przeszłych czasach wiadomo jaki reżim władzy), ale idzie w stronę, która przedstawiłem.
Strażacy i armia mają dzisiaj trochę większy luz, bo politycznie nie musieli załatwiać takich grubych spraw w naszej niełatwej historii, ale podtrzymuję swoje zdanie: policja ma coraz większą aprobatę, ale też musi być coraz bardziej nieskazitelna (pomijam finanse tej instytucji i zadania), mam na myśli misję.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone