Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

6 osób i tylko15 lat

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.01.2014 20:33

slapol napisał(a):Ani przy 2,5 śpisz na stole i nie wiesz, gdzie drzwi wyjściowe.....jesteś spoko niegroźny gość :lool:

No dobra.
Ciulaty przykład dałem. :mrgreen:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2014 20:34

anakin napisał(a):
realista2 napisał(a):
rodaivuk napisał(a):To ciekawe. Czemu byś nie powiadomił i co byłoby tą ostatecznością?

Bo uważam, że policja i sądy to ostateczność z której należy skorzystać jedynie po wyczerpaniu wszelkich innych dostępnych metod.

A jeżeli "wyczerpiesz innee dostępne metody", a gość siada i jedzie, wtedy włącza się zasada "a jedź debilu i się zabij".
Dyshonor zadzwonić..
I znowu się udało.....

edit:widzę, że jednak byś zadzownił....przynajmniej na cropli.

Możesz podac jakimi to cudownym argumentami dysponujesz, żeby mnie przekonać?
Mam jakieś 2,5 promyka.....
Nawijaj i przekonaj mnie, żebym nie jechał...

Takie sytuacje rozgrywają się zazwyczaj wśród znajomych którym łatwiej niż osobom obcym coś wyperswadować. Czasem można użyć podstępu i cichaczem zabrać kluczyki lub unieruchomić auto .
anakin napisał(a):[
Uprzedzając fakty- nie dasz rady.

Wtedy zadryndałbym do twoich kumpli.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 20:35

Dlatego tylko nieuchronność kary a nie jej mniamniuśny wymiar może odstraszyć. Bo co z tego jak karą będzie 100 lat pierdla jak każdy taki uważa, że przecież mnie nie złapią....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2014 20:37

Mosqito napisał(a):Szkoda że nasz system prawny nie zakłada tak jak w stanach odpowiedzialności za każdą ofiarę z osobna: bydlę by miało szansę dostać 6x15 lat.
Epilog: Tragedia w Kamieniu miała miejsce 1. stycznia. Dzisiaj czyli 2 dni później policjanci z Krotoszyna (Wlkp) złapali skur...a który im wydychał 2 promile. Kierował TIRem !!! Na szczęście nie zdążył nikogo zabić. I co ? Wiedział o Kamieniu a dziś się swołocz narąbał i jechał.

6x15...to jest pomysł :!:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 03.01.2014 20:40

Jeszcze jedno: dane za 2012:
Według danych MS spośród 62 412 osób prawomocnie skazanych w 2012 r. po raz pierwszy za jazdę w stanie nietrzeźwości 26 765 usłyszało kary pozbawienia wolności, ale kary te bez zawieszenia wymierzono 517 osobom.
Wniosek: tylko trochę ponad 0,8% bandytów potencjalnych zabójców trafiło za kraty. 99,2% łazi po wolności, jeśli ktoś sądzi że czują jakąkolwiek dolegliwość to mi się śmiać chce. Zabranie prawa jazdy, ktoś powie ? Niech za komentarz posłuży tylko jeden fakt: mam prawko kilkanaście lat, kilkaset tysięcy km - byłem zatrzymany przez Policję łącznie 3 razy. Obawiam się że miliony ludzi w tym kraju jeździ bez uprawnień i duża większość z nich nigdy nie zostanie złapana.
Ostatnio edytowano 09.01.2014 21:21 przez Mosqito, łącznie edytowano 2 razy
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 20:41

Część z nich to cykliści...
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2014 20:42

rodaivuk napisał(a):Dlatego tylko nieuchronność kary a nie jej mniamniuśny wymiar może odstraszyć. Bo co z tego jak karą będzie 100 lat pierdla jak każdy taki uważa, że przecież mnie nie złapią....

No właśnie. To najważniejsze śłowa jakie padły w tym wątku
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2014 20:47

Mosqito napisał(a):Jeszcze jedno: dane za 2012:
Według danych MS spośród 62 412 osób prawomocnie skazanych w 2012 r. po raz pierwszy za jazdę w stanie nietrzeźwości 26 765 usłyszało kary pozbawienia wolności, ale kary te bez zawieszenia wymierzono 517 osobom.
Wniosek: tylko trochę ponad 0,8% bandytów potencjalnych zabójców trafiło za kraty. 99,2% łazi po wolności, jeśli ktoś sądzi że czują jakąkolwiek dolegliwość to mi się śmiać chce. Zabranie prawa jazdy, ktoś powie ? Niech za komentarz posłuży tylko jeden fakt: mam prawko 18 lat (kilkaset tysięcy km, ponad 2 lata jako zawodowy kierowca - byłem zatrzymany przez Policję łącznie 3 razy). Obawiam się że miliony ludzi w tym kraju jeździ bez uprawnień i duża większość z nich nigdy nie zostanie złapana.

Pozwolę sobie zacytować słowa rodaivuk :

rodaivuk napisał(a): Bo co z tego jak karą będzie 100 lat pierdla jak każdy taki uważa, że przecież mnie nie złapią....
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 20:49

To jak z karą śmierci. Nie odstrasza a przecież wyższej nie ma.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2014 20:53

Nieuchronność kary - zgoda, ale w jaki sposób przebadać setki tysięcy ludzi, tak realnie :?:
Wyrywkowe badania dają to co dają...jaki procent potem traci prawo jazdy, czy musi posiedzieć :?: Kto ma taką możliwość by się wywinąć :?: Zamożni (jak sądzę po wjechaniu laski Mercem do metra....bryką wypasioną i recydywa kierowcy)...a reszta - jak w życiu bywa....
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.01.2014 20:53

Jeżeli sami nie zrobimy z tym porządku, żadne prawo, żaden polityk czy takie manewry:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=111f55

tego nie zrobią.

Przyzwalajmy nadal na jazdę na bani, bo to kolega, przyjaciel, przyjaciółka, wychodźmy z założenia "abomniesienieche", czy "cosiebedenarażał" czy "przecieżniebedepodpierdalał".
Róbmy tak dalej, a na pewno będzie "lepiej" i ktoś zrobi porządek za nas.
Japonię i Irlandię juz "mieliśmy".
Teraz cudownie wszyscy "przestaną pić".

I tyle w temacie, bo nie chce mi się rozbijac goowna na atomy. :papa:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 20:55

slapol napisał(a):Nieuchronność kary - zgoda, ale w jaki sposób przebadać setki tysięcy ludzi, tak realnie :?:

Nie da się. Więc społeczeństwo musi to spowodować.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2014 21:00

rodaivuk napisał(a):
slapol napisał(a):Nieuchronność kary - zgoda, ale w jaki sposób przebadać setki tysięcy ludzi, tak realnie :?:

Nie da się. Więc społeczeństwo musi to spowodować.

Tyle w temacie, ŚWIADOMOŚĆ LUDZI się kłania...a to cywilizacyjna praca pokoleń....narazie w gazie nie u nas :cry:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 21:01

realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2014 21:02

anakin napisał(a):Jeżeli sami nie zrobimy z tym porządku, żadne prawo, żaden polityk czy takie manewry:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=111f55

tego nie zrobią.

Przyzwalajmy nadal na jazdę na bani, bo to kolega, przyjaciel, przyjaciółka, wychodźmy z założenia "abomniesienieche", czy "cosiebedenarażał" czy "przecieżniebedepodpierdalał".

Zgadza się też tak uważam. Od tego trzeba zacząć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone