slapol napisał(a):Ani przy 2,5 śpisz na stole i nie wiesz, gdzie drzwi wyjściowe.....jesteś spoko niegroźny gość
No dobra.
Ciulaty przykład dałem.
.png)
anakin napisał(a):realista2 napisał(a):rodaivuk napisał(a):To ciekawe. Czemu byś nie powiadomił i co byłoby tą ostatecznością?
Bo uważam, że policja i sądy to ostateczność z której należy skorzystać jedynie po wyczerpaniu wszelkich innych dostępnych metod.
A jeżeli "wyczerpiesz innee dostępne metody", a gość siada i jedzie, wtedy włącza się zasada "a jedź debilu i się zabij".
Dyshonor zadzwonić..
I znowu się udało.....
edit:widzę, że jednak byś zadzownił....przynajmniej na cropli.
Możesz podac jakimi to cudownym argumentami dysponujesz, żeby mnie przekonać?
Mam jakieś 2,5 promyka.....
Nawijaj i przekonaj mnie, żebym nie jechał...
anakin napisał(a):[
Uprzedzając fakty- nie dasz rady.
Mosqito napisał(a):Szkoda że nasz system prawny nie zakłada tak jak w stanach odpowiedzialności za każdą ofiarę z osobna: bydlę by miało szansę dostać 6x15 lat.
Epilog: Tragedia w Kamieniu miała miejsce 1. stycznia. Dzisiaj czyli 2 dni później policjanci z Krotoszyna (Wlkp) złapali skur...a który im wydychał 2 promile. Kierował TIRem !!! Na szczęście nie zdążył nikogo zabić. I co ? Wiedział o Kamieniu a dziś się swołocz narąbał i jechał.
.png)
.png)
rodaivuk napisał(a):Dlatego tylko nieuchronność kary a nie jej mniamniuśny wymiar może odstraszyć. Bo co z tego jak karą będzie 100 lat pierdla jak każdy taki uważa, że przecież mnie nie złapią....
.png)
Mosqito napisał(a):Jeszcze jedno: dane za 2012:
Według danych MS spośród 62 412 osób prawomocnie skazanych w 2012 r. po raz pierwszy za jazdę w stanie nietrzeźwości 26 765 usłyszało kary pozbawienia wolności, ale kary te bez zawieszenia wymierzono 517 osobom.
Wniosek: tylko trochę ponad 0,8% bandytów potencjalnych zabójców trafiło za kraty. 99,2% łazi po wolności, jeśli ktoś sądzi że czują jakąkolwiek dolegliwość to mi się śmiać chce. Zabranie prawa jazdy, ktoś powie ? Niech za komentarz posłuży tylko jeden fakt: mam prawko 18 lat (kilkaset tysięcy km, ponad 2 lata jako zawodowy kierowca - byłem zatrzymany przez Policję łącznie 3 razy). Obawiam się że miliony ludzi w tym kraju jeździ bez uprawnień i duża większość z nich nigdy nie zostanie złapana.
rodaivuk napisał(a): Bo co z tego jak karą będzie 100 lat pierdla jak każdy taki uważa, że przecież mnie nie złapią....

slapol napisał(a):Nieuchronność kary - zgoda, ale w jaki sposób przebadać setki tysięcy ludzi, tak realnie![]()
rodaivuk napisał(a):slapol napisał(a):Nieuchronność kary - zgoda, ale w jaki sposób przebadać setki tysięcy ludzi, tak realnie![]()
Nie da się. Więc społeczeństwo musi to spowodować.
.png)
anakin napisał(a):Jeżeli sami nie zrobimy z tym porządku, żadne prawo, żaden polityk czy takie manewry:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=111f55
tego nie zrobią.
Przyzwalajmy nadal na jazdę na bani, bo to kolega, przyjaciel, przyjaciółka, wychodźmy z założenia "abomniesienieche", czy "cosiebedenarażał" czy "przecieżniebedepodpierdalał".
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.