Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

6 osób i tylko15 lat

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 22:32

jara napisał(a):Ale jeżeli ktoś ma takie urządzenie i używa go z własnej woli, to chyba świadczy, że jest świadom zagrożenia i chce go unikać?

Dokładnie. To świadomy zagrożenia człowiek.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 22:34

hrupek666 napisał(a): i co przecież dmuchał w obowiązkowe urządzenie miał je na pokładzie

Urządzenie ma być dla niego a nie dla Policji.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 07.01.2014 22:35

rodaivuk napisał(a): I to dla takich ludzi właśnie jest takie urządzenie,

Oczywiście że tak :!: ale po jaki grzyb komuś urządzenia skoro on nie pije, albo tak jak ja unika wsiadania do samochodu, ja jak pije to na drugi dzień nie idę do roboty bo nawet jak pojadę autobusem bo mi coś wykazało to znaczy że nie powinienem pracować tak :?: :!:

Ale znajdzie się taki że nie pojedzie autem bo nie może ale będzie np:opuszczał rogatki na przejeździe kolejowym, albo jak koleś z tramwaju w łodzi ,poszedł by do roboty dmuchną jest ok a w robocie się nachlał :?:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 22:39

Są tacy którym się wydaje, że są trzeźwi. Ale nie są do końca przekonani. I będą mogli to sprawdzić. Teraz nie mogą bo muszą z tym iść na komisariat który czasem jest bardzo daleko. Coś jeszcze narysować?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.01.2014 22:42

anakin napisał(a):O jarze nie mów, bo to.......anomiala. :oczko_usmiech:

No łatwo nie jest.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 22:43

jara napisał(a):
anakin napisał(a):O jarze nie mów, bo to.......anomiala. :oczko_usmiech:

No łatwo nie jest.

Bądź twardy jak Roman Bratny :lol:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 07.01.2014 22:50

rodaivuk napisał(a):jak to mówią, jajco.

Jak to mówią "pier..licie hipolicie"
rodaivuk napisał(a):
I może na pogrzeb byś nie jechał...

Na pewno gdyby miał alkomat ..... Jasne :!: i pewnie nie wiedział że jest najebany proszę cie :!: komu ty tu chcesz napisać.
Może gdyby miał mniej we krwi to bym nie jechał :!: ale na pewno nie dlatego że by miał jakieś urządzenia :!:

Chłopie ty nie wsiądziesz Jara nie, Anakin nie, i bez badania a 20 lam i klonów mimo tego że będą mieli urządzenia i 4 promile pojadą.
rodaivuk napisał(a):Są tacy którym się wydaje, że są trzeźwi. Ale nie są do końca przekonani.

A tacy to już mogą i mają takie urządzenia choć nie muszą :!:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 22:55

hrupek666 napisał(a):
Chłopie ty nie wsiądziesz Jara nie, Anakin nie, i bez badania a 20 lam i klonów mimo tego że będą mieli urządzenia i 4 promile pojadą.

Pojadą. I żadna kara ich nie odwiedzie. To może zlikwidujmy kary? Oprócz tych co zapewne pojadą mogą i będą tacy co będą sie wahać i konkretny wynik badania "nie jedź" może ich przekonać i być może nie dojdzie do kolejnej tragedii. I to dla mnie wystarczy abym to popierał.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 07.01.2014 23:04

rodaivuk napisał(a): I żadna kara ich nie odwiedzie

Dokładnie tak czy to będzie zakaz dożywotni czy 1mil złoty jak ma wsiąść to wsiądzie i pojedzie.

rodaivuk napisał(a): wynik badania "nie jedź" może ich przekonać i być może nie dojdzie do kolejnej tragedii.

Też bym tak chciał
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 23:08

hrupek666 napisał(a):Też bym tak chciał

Więc trzeba dać do łapy narzędzie. Debil oleje a normalny wykorzysta.
To jak z Lotto, jak jeden mundry się modlił o "szóstkę". Bóg sie wreszcie wkur... i powiedział, "daj szansę, zagraj... "
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.01.2014 08:22

rodaivuk napisał(a):Nie dmuchałeś nigdy w świeczkę, nie kontrolowali Cię? badanie trwa 5 sekund.

Szczerze?
Nie.

rodaivuk napisał(a):Cały czas mówię, nie chodzi o debili. Takim jakbyś kierownicę odkręcił to i tak pojadą. Chodzi o tych do których to dotrze. A są tacy. Tyle, że nie chce im sie zapylać na komisariat. Należy stworzyć możliwość badania. Albo samochody które nie odpalają jak jesteś nawalony.

Nie wydaje mi się żeby takim ludziom potrzebny był nakaz w postaci obowiązkowego alkomatu w samochodzie.
Mogą go kupić już teraz i zmiana przepisów nie jest do tego absolutnie potrzebna.

A co do debili to miałem wrażenie, że wątek jest o tym jak wyeliminować właśnie ich zza kierownicy.
Dyskusja poszła jednak w trochę innym kierunku.

Tak na marginesie kretyn z Łodzi pił podczas jazdy.
I jakoś mi się nie chce wierzyć, że nikt z pasażerów tego nie zauważył.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.01.2014 09:16

anakin napisał(a):Tak na marginesie kretyn z Łodzi pił podczas jazdy.
I jakoś mi się nie chce wierzyć, że nikt z pasażerów tego nie zauważył.

To akurat jest możliwe. Ludzie dopuszczający się takich czynów, to bardzo często, osoby chore (uzależnione).
Potrafią nieźle kombinować, żeby się napić tak, aby nikt nie zauważył. Wystarczy, że zrobił sobie drinka i pił z butelki z colą.
Ja z kolei nie wierzę, że ktoś widział, jak motorniczy pociąga ćwiartkę "z gwinta" i nie zareagował. :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2014 09:46

anakin napisał(a):Ten sobie kup:

Breloczek, latarka...wypas.

Po (...) mi latarka?
Takiego (alkomata)znalazłem:

Obrazek
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.01.2014 09:58

Ten na pewno skorzystałby z alkomatu.

Cała ta dyskusja w mediach niczego nie zmienia. Będą chlać i zabijać.

Ciekawe gdzie jutro ?
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 08.01.2014 10:38

anakin napisał(a):Nie wydaje mi się żeby takim ludziom potrzebny był nakaz w postaci obowiązkowego alkomatu w samochodzie.

Masz pasy w samochodzie? Masz. Kiedyś nie było i jeździło się bez pasów. Jak wprowadzili obowiązkowe, to przeważająca część jeździ w pasach, ci co to olewają nie jeżdżą. Masz zakaz rozmawiania przez fon trzymając go w ręku? Masz. Część ludzi kupiła zestawy, już jeżdżą bezpieczniej. Koleś który ma trochę mózgu i czuje , że może byc niehalo, zbada się alkotestem ale na komende nie pójdzie bo za daleko. Jest szansa, że nie pojedzie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone