Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

6 osób i tylko15 lat

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.01.2014 21:14

realista2 napisał(a):Policyjne alkomaty też nie są dokładne.

Na jakiej podstawie tak sądzisz?
realista2 napisał(a): Wiarygodne jest jedynie badanie krwi.

Słowo jedynie mi tu nie pasuje.Jakoś żaden sąd nie zakwestionował wyników pomiarów policyjnymi urządzeniami.Przynajmniej ja o tym nie słyszałem, ale szczerze powiedziawszy nie śledzę tematu, więc moge się mylić.
realista2 napisał(a): Natomiast wymienione przez was alkomaty, a zwłaszcza te za 10 zł o których wspomniał premier to zabawki które bardziej zaszkodzą niz pomogą. Nawet jeśli zapłacimy te kilka setek za prawdziwy alkomat chemiczny to jeszce trzeba go co jakiś czas kalibrować, a to wymaga czasu i kolejnych pieniędzy

Niezmiennie nie mówię nic innego.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 21:24

Pomysł z alkomatami rzeczywiście nie jest trafiony. Oczywiście zaraz sie ukażą (na forum już się ukazały) teksty o przewałkach w tym temacie. Ten sam tok rozumowania jak w przypadku Poczty Polskiej. Wybór odbyłby się zapewne w procedurze przetargowej ale dla niektórych i tak to nic nie znaczy. Już wiedzą swoje. Przyszłością są samochody w których alkotest jest jego integralną częścią. Ale to lata przed nami, przynajmniej w Polsce.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 07.01.2014 21:26

realista2 napisał(a): Nawet jeśli

Udzielasz się, wstawiasz jakieś statystyki itp.
Zaprezentuj nam jak to co się dzieje w Polsce rozwiązano w innych krajach UE.
Jakie są kary :?: czy są alkomaty :?: , alkosensory :?: czy laboratoria do pobierania krwi w samochodach :mrgreen:
Dopóki nachlany jeden z drugim baranem będę chcieli wsiąść i jechać to to zrobią i te ustrojstwa będą mieli w dupie :!:
"Wódka jest dla mądrych ludzi i piwo :!: a barany piją zsiadłe mleko z koryta najwyżej sraczki dostaną :!:"

Co byśmy nie zrobili to się znajdą przeciwnicy ,a to że jak go zamkną to jego rodzina nie będzie miała co do gara wsadzić,a że miejsc w więzieniu nie ma.

A wiesz co mnie to obchodzi :?:
Gówno :!: mnie to obchodzi , ja bym skurwielom kazał do końca życia alimenty płacić ,dał pracę w kamieniołomach żeby rodzina miała co do gara wsadzić ,a jego nachlewał codziennie żeby młotem po łapach się kaleczył i co godzinę przypominał co zrobił :!:
W czwartek mam pogrzeb w Kamieniu i tak mnie jakoś ruszyły te bzdety :papa:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 07.01.2014 21:31

rodaivuk napisał(a): Przyszłością są samochody w których alkotest jest jego integralną częścią

Na jakiej zasadzie to ma działać :?:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 21:32

hrupek666 napisał(a):
rodaivuk napisał(a): Przyszłością są samochody w których alkotest jest jego integralną częścią

Na jakiej zasadzie to ma działać :?:

Siadasz i w doopsko wchodzi ci taki bolec i mierzy... 8O 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2014 21:35

hrupek666 napisał(a):Zaprezentuj nam jak to co się dzieje w Polsce rozwiązano w innych krajach UE.
Jakie są kary :?: czy są alkomaty :?: , alkosensory :?:

Np Francja :
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... ow_we.html
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 21:38

hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 07.01.2014 21:39

rodaivuk napisał(a):Siadasz i w doopsko wchodzi ci taki bolec i mierzy... 8O 8)

Jak tak to spoko :wink:
Zawszę teściową będę tam sadzał a ja jej na kolanka :mrgreen:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 21:41

kinga35 napisał(a):
hrupek666 napisał(a):Zaprezentuj nam jak to co się dzieje w Polsce rozwiązano w innych krajach UE.

Np Francja :

I tu wchodzi do dyskusji Konwencja Wiedeńska...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.01.2014 21:42

A mnie ciekawi kto mnie zmusi do korzystania z takiego urządzenia przed wyjazdem?
No kto?
Przy kontroli nie okażę obowiązkowego alkomatu i co?
Mandat dostanę?
A tego co widzę w cytowanej tu Francji wynosi on 11 ojro....
"Szał" normalnie.....
A jeśli to nie użyję i pojadę naje...y to co?
Dostanę wyrok + grzywna (mandat) za brak urządzenia?
Paranoja.

Wg mnie kolejny (przedwyborczy) pic na wodę.
Każdy kto ma trochę oleju we łbie, a podejrzewa, że może mieć jeszcze "pozostałości" idzie do najbliższej jednostki policji, gdzie może sobie takie badanie zrobić za free....
Najebany kretyn ma i będzie miał w doopie alkomat Tuska.
Kolejny farmazon, który ja nazywam "pozoracją pola walki".
Ostatnio edytowano 07.01.2014 21:46 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2014 21:45

rodaivuk napisał(a):
kinga35 napisał(a):

Np Francja :

I tu wchodzi do dyskusji Konwencja Wiedeńska...

Chodzi o mandaty dla kierowców samochodów zagranicznych nie posiadających alkomatu we Francji ?
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 21:47

anakin napisał(a):A mnie ciekawi kto mnie zmusi do korzystania z takiego urządzenia przed wyjazdem?
No kto?
Przy kontroli nie okażę obowiązkowego alkomatu i co?
Mandat dostanę?
A tego co widzę w cytowanej tu Francji wynosi on 11 ojro....
"Szał" normalnie.....
A jeśli to nie użyję i pojadę naje...y to co?
Dostanę wyrok + grzywna (mandat) za brak urządzenia?
Paranoja.

Wg mnie kolejny (przedwyborczy) pic na wodę.
Każdy kto ma trochę oleju we łbie, a podejrzewa, że może mieć jeszcze "pozostałości" idzie do najbliższej jednostki polciji, gdzie może sobie takie badanie zrobić za free....
Najebany kretyn ma i będzie miał w doopie alkomat Tuska.
Kolejny farmazon, który ja nazywam "pozoracją pola walki".

To krok ku temu aby wzmóc świadomość tego, że można być na fleku. Zjeb to oleje ale zwykły Kowalski który pochlał wczoraj i zobaczy, że jest na kacu, zastanowi sie być może i nie pojedzie. A każdy kto sie nie zdecyduje na jazdę na bani to ewentualnie jedna ofiara nawalonego mniej. Lub sześć ofiar... To narzędzie do samokontroli, nie dla idiotów jak mówią w reklamie. Ty zakładasz jakąś nakazówke jeśli chodzi o badanie.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 07.01.2014 21:48

kinga35 napisał(a):Chodzi o mandaty dla kierowców samochodów zagranicznych nie posiadających alkomatu we Francji ?

Tak.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2014 21:53

rodaivuk napisał(a):
kinga35 napisał(a):Chodzi o mandaty dla kierowców samochodów zagranicznych nie posiadających alkomatu we Francji ?

Tak.

Można mieć taki jednorazowego użytku, za 1- 1,5 euro kupiony na stacji.
I takie prowizorki będą w Polsce, jeżeli ten nowy pomysł wejdzie w życie. Nikt nie zmusi kierowcy do kupowania profesjonalnego alkomatu za kilkaset złotych. Większość będzie kupować jakąś lipę za parę złotych.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.01.2014 21:54

rodaivuk napisał(a):To krok ku temu aby wzmóc świadomość tego, że można być na fleku. Zjeb to oleje ale zwykły Kowalski który pochlał wczoraj i zobaczy, że jest na kacu, zastanowi sie być może i nie pojedzie. A każdy kto sie nie zdecyduje na jazdę na bani to ewentualnie jedna ofiara nawalonego mniej. Lub sześć ofiar... To narzędzie do samokontroli, nie dla idiotów jak mówią w reklamie.

Psychologia na usługach?
Nie wydaje mi się żeby to zdało egzamin.
rodaivuk napisał(a):Ty zakładasz jakąś nakazówke jeśli chodzi o badanie.

anakin napisał(a):Każdy kto ma trochę oleju we łbie, a podejrzewa, że może mieć jeszcze "pozostałości" idzie do najbliższej jednostki polciji, gdzie może sobie takie badanie zrobić za free....

Nie powiedziałem obligatoryjnie, tylko fakultatywnie.
Więc gdzie tu nakaz?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone