sanchopan napisał(a):A jak pojadę 3-letnim dieslem i polecą wtryski, turbo, zamachówka, dpf czy inne "drobnostki" -
To nie będzie czym wracać
Nówkę auto by za to kupił!
.png)
pawel1899 napisał(a):No to jestem szczery.
Jezeli decyduje sie z kims jechac i dochodzi do takiej awarii, niewazne czy za 500 zl czy za 3000, to napewno nie przeszedl bym obojetnie obok tego, nie odwrocilbym glowy i nie udawal, ze mnie to nie dotyczy, zesralbym sie, ale staralbym sie dolozyc zeby bylo po rowno. Kazdy ma inne myslenie, ale mysle ze sumienie nie pozwoliloby mi zlac tego i wolalbym sobie czegos odmowic niz udawac, ze to nie moj problem, ale kazdy ma inna mentalnosc.
Mandat to co innego, jezeli chcial ciac na ograniczeniu do 50, 100, a ja mu tego nie kazalem to jego wina, ale tutaj to nie kierowcy wina, wiec to porownanie nie dociera do mnie.
.png)
pawel1899 napisał(a):No to jestem szczery.
Jezeli decyduje sie z kims jechac i dochodzi do takiej awarii, niewazne czy za 500 zl czy za 3000, to napewno nie przeszedl bym obojetnie obok tego, nie odwrocilbym glowy i nie udawal, ze mnie to nie dotyczy, zesralbym sie, ale staralbym sie dolozyc zeby bylo po rowno. Kazdy ma inne myslenie, ale mysle ze sumienie nie pozwoliloby mi zlac tego i wolalbym sobie czegos odmowic niz udawac, ze to nie moj problem, ale kazdy ma inna mentalnosc.
Mandat to co innego, jezeli chcial ciac na ograniczeniu do 50, 100, a ja mu tego nie kazalem to jego wina, ale tutaj to nie kierowcy wina, wiec to porownanie nie dociera do mnie.
.png)
Laks napisał(a):Niestety Assistance to też nie jest rozwiązanie - z reguły jest to ograniczona opcja i obejmuje albo lawetę do najbliższego ASO, albo limit np 100 km lawety. Nie spotkałem się z ubezpieczeniem gwarantującym w czasie awarii lawetę do Polski.
.png)
.png)
maniust napisał(a):Dlatego nawet tego nie komentowałem , bo brak słów na takie rady!arturac napisał(a):holowanie auta tyle kilosów.......bez jaj panowie, bez jaj:)
.png)
.png)
arturac napisał(a):pawel1899 napisał(a):No to jestem szczery.
żona Ci nie mówi, że jesteś jakiś dziwny? bo mi mówi
.png)
pawel1899 napisał(a):Sanchopan, tak jak napisal Laks, jezeli ktos chce to sie dorzuci, jezeli nie, to nie. Ja akurat bylbym za tym zeby sie dorzucic jezeli jechalbym z kims i doszloby do takiej sytuacji.
Natomiast jezeli to ja bylbym kierowca (biorac pod uwage ze jade samochodem ktory obecnie mam) i doszloby do takiej sytuacji to nie wymagalbym od nikogo takiej pomocy, a jezeli naprawa kosztowalaby 600 euro to wolalbym kupic nowy silnik, ktory bez osprzetu kosztuje w Polsce jakies 3000 zl, niz robienie go. Ale to juz kazdy sam decyduje
Wychodzi na to, ze jestem frajerem bo dolozylbym sie, ale w druga strone nie chcialbym pieniedzy
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi