Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zużycie paliwa

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 11.03.2011 19:58

narobiliście tu strasznego syfu

niuewspółmiernego do tej "delikatnej" polemiki z rasiem o gazie

żenujące tym bardziej że z udziałem moderatora ...

bo ban dla TO JA to nadużycie mniamniuśne
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.03.2011 20:10

scood74 napisał(a):bo ban dla TO JA to nadużycie mniamniuśne

Rysio napisał(a):Kto miał post merytoryczny może go skopiować tu, ale ostrzegam że dalsza dyskusja na temat kto na czym jeździ i dlaczego na co po co jest bezcelowa, bo zapewniam że szybciej można posty usunąć niż je napisać a po drugie jeśli będę usuwał posty to w komplecie z wnioskiem o usunięcie użytkownika.

Dziękuję.

Dodatkowo wspomnę, że dla mnie zajebistym nadużyciem było określenie które wylądowało w koszu określające pewną grupę osób

To ja napisał(a):skończonym dupkiem

I prosiłbym o nieprowadzenie dalszej dyskusji OT w tym temacie.
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 11.03.2011 20:20

dzięki bogu i moderatorom znowu zapanował spokój i porządek

Obrazek

a żeby nie było że w teamcie się nie wypowiadam to te UAZ'y na zamieszczonym zdięciu to mają dużo za duże spalanie ok 15l żeby jechać nimi do chorwacji......
no chyba że na LPG...
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 11.03.2011 21:02

Ja przez kilka ostatnich lat miałem Octavię 1,9TDI, która spalała mi równe 6l/100km i... nie chciała inaczej. I to niezależnie od stopnia załadowania i średniej prędkości. Np. do Włoch na półwysep Gargano na odcinku ponad 1700km, przy średniej prędkości 104km/godz. i dwóch osobach na pokładzie paliła szóstkę ropy. Do CRO na odcinku ponad 1000km, przy średniej prędkości ok. 85km/godz. i pięciu osobach na pokładzie też paliła szóstkę. Więcej spalała zimą po mieście - to oczywiste, ale temat dotyczy spalania wakacyjnego, a tu zawsze był constans.
Teraz mam Octawię 2TDI, na gumach o szer. 225 i w automacie, i pali śr. 7,7l/100km, i to niezależnie czy jeżdżę po mieście, czy butuję na autostradzie... cóż taki lajf i na pewno nie zniechęci mnie to do explorowania dziur zabitych deskami w CRO. Będę lał pod korek i opróżniał bak po baku, bo od tego są wakacje ;)

ps. Łezka tylko w oku się kręci, gdy te baki trzeba napełniać na codzień, a cena gnojówy rośnie niestrudzenie :(
RASIU
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RASIU » 12.03.2011 00:20

a żeby nie było że w teamcie się nie wypowiadam to te UAZ'y na zamieszczonym zdięciu to mają dużo za duże spalanie ok 15l żeby jechać nimi do chorwacji......
no chyba że na LPG...

wytlumacz mi dlaczego, bo ja jezdze- tylko sensownie, a jesli to kolejna herezja, to odpuść sobie...

wczesniej jechalem do hr autem, ktore jadlo 21 l i tez dojechalem szczesliwy.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.03.2011 03:07

Coś miłego dla osób mających lub sprzyjających zasilaniu silnika benzynowego LPG,a jednocześnie coś wywołującego u niektórych powyżej pierwotne emocje.
Coś o LPG
No i dla wszystkich dla ubarwienia.
Coś o LPG
Takie bzdury...
RASIU
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RASIU » 12.03.2011 09:00

przepraszam! zmienilem zdanie! socjotechnika ITI na mnie wplynela! czuje sie jak nowonarodzony! wejchert moim bogiem, jade na gielde do lubina podzielic sie slowem bozym! www.auto-swiat.pl/1-uwaga-na-auta-z-ins ... prawdzenia
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 12.03.2011 10:44

RASIU napisał(a):przepraszam! zmienilem zdanie! socjotechnika ITI na mnie wplynela! czuje sie jak nowonarodzony! wejchert moim bogiem, jade na gielde do lubina podzielic sie slowem bozym! www.auto-swiat.pl/1-uwaga-na-auta-z-ins ... prawdzenia

i teraz jeszcze łaskawie wyjaśnij nam co udowodniłeś wklejeniem tego artykułu ??

to że nie wszystkie auta dobrze tolerują LPG jest ogólnie wiadome
mimo to oszczędności wynikające z posiadania instalacji są tak znaczne żę mimo wszystko ZDECYDOWANIE OPŁACA

np fordy z silnikami Z-tec (zdaje sie nazywają i żona moja ma takiego) maja ceramiczne gniazda zaworowe i są wrazliwe na gaz to znaczy ne obligatoryjnie szkodzą tylko przy źle wyregulowanej instalacji spowoduje to konieczność wymiany głowicy po jakiś 70 tyś
ale przez te 70 tyś zaoszczędzisz tyle że możesz kupić 5 takich silników

wybór należy do ciebie
to znaczy nikt ci nie każe jeździć na gazie i szanuje to że ktoś niechce , ale na boga to działa w drugą stronę

daj mi jeździć na gazie i nie krytykuj za to
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.03.2011 10:53

Ja tam mojemu synowi zawsze mówię. Jesteś Polakiem - a w Polsce istnieje znak interpukcyjny zwany kropką oraz duża litera. Może ci się synu to nie podobać ale wtedy spadaj z Polski.
RASIU
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RASIU » 12.03.2011 15:06

romuald22 napisał(a):Ja tam mojemu synowi zawsze mówię. Jesteś Polakiem - a w Polsce istnieje znak interpukcyjny zwany kropką oraz duża litera. Może ci się synu to nie podobać ale wtedy spadaj z Polski.

Jak zauważyłeś raz piszę ze znakami interpunkcyjnymi (laptop), a raz nie (telefon)- brak niektórych polskich liter; poprawiaj swoich kolegów "po dystrybutorze"- oni ortografią nie grzeszą...

Ad. scood

Nie będę czepiać się Twojej instalacji, dopóty dopóki nie będziesz wcinał tekstów typu:

"mają dużo za duże spalanie ok 15l żeby jechać nimi do chorwacji......
no chyba że na LPG..."

Ok?
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.03.2011 16:55

romuald22 napisał(a):Ja tam mojemu synowi zawsze mówię. Jesteś Polakiem - a w Polsce istnieje znak interpukcyjny zwany kropką oraz duża litera. Może ci się synu to nie podobać ale wtedy spadaj z Polski.

Ad.1.
RASIU napisał(a):Jak zauważyłeś raz piszę ze znakami interpunkcyjnymi (laptop), a raz nie (telefon)- brak niektórych polskich liter

Nie pisałem o braku polskich liter.

Ad.2.
RASIU napisał(a):... poprawiaj swoich kolegów

Poprawiam mego syna.

Ad.3.
RASIU napisał(a):poprawiaj swoich kolegów"po dystrybutorze"...

To utwierdziło mnie w przekonaniu, że dystrybutor nie ma znaczenia...
A nieco inne mają w toku rozumowania...
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.03.2011 17:27

AndrzejJ. napisał(a):Zużycie paliwa było zawsze ciekawym tematem.
Ja tam lubię będąc tam, dwa karlovacko na max 100 metrów i dobre winko na też 100 metrów max. :wink:

Ale po jednym Karlovacko na 50m? Czy np. pierwsze na 20m a potem drugie na 80m???
I tak ciekawym. Jakby Usain Bolt pił wino w czasie biegu na 100m to jaki by miał czas ? :wink:
EDIT:
Andrzej czemu tak szybko kasujesz swoje posty?
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 13.03.2011 04:25

RASIU napisał(a):Ad. scood

Nie będę czepiać się Twojej instalacji, dopóty dopóki nie będziesz wcinał tekstów typu:

"mają dużo za duże spalanie ok 15l żeby jechać nimi do chorwacji......
no chyba że na LPG..."

Ok?

ale to jest moja opinia

Ja takim autem na tak odległy wypad bym się nie udał jadąc na benzynie, chyba ze niebyło by innej możliwości, że ty się udajesz już wiemy.

poza tym co to nanaczy wg ciebie "wciskać teksty"??

mam nie pisać tego co by sie tobie nie spodobało ? , czy moze jakoś inaczej akcentować :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.03.2011 18:36

A moja Octavia pali... nieeeeeee nie dam się ogłupić i nie napiszę ile :lool: pali tyle ile musi :roll: :roll:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.03.2011 08:41

szaki17 napisał(a):A moja Octavia pali... nieeeeeee nie dam się ogłupić i nie napiszę ile :lool: pali tyle ile musi :roll: :roll:

A wiesz że to zdecydowanie za dużo :?: :lool:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.