I nie odpisujcie bo mnie tu już nie ma
.png)
.png)
scood74 napisał(a):mam taką ciekawostkę do tematu
mój pasek palił zwyczajowo ok 11 -12 l gazu na setkę i tak było od założenia instalacji czyli ok 70 tyś km
w trakcie wyjazdów do CRO z BOXem na dachu i na autostradzie potrafiła 15 litrów......
po wymianie sondy lambda 2 tygodnie temu , która podobno padła ale zupełnie nie zauważyłem zmiany w funkcjonowaniu autka
no więc po zmianie lambdy i przy okazji zmianiy softu w kompie LPG
spalanie spadło do 10 l/100km ?????
nierozumiem jak to możliwe ale bardzo się cieszę![]()
może trzeba okresowo wymieniać te lambdy jeśli to może miec takie znaczenie a może tote oprogramowanie takie nowsze?
w końcu lambda BOSHA kosztpowała 214 PLN a oszczędnoś a paliwie przy oszczedności 1,5 l, przy 20 tyś rocznie to prawie 800 PLN ...
skutkiem ubocznym najbardziej mnie cieszącym jest zwiększenie zasięgu co w trasie do CRO się przyda
.png)
santosz napisał(a):scood74 napisał(a):mam taką ciekawostkę do tematu
mój pasek palił zwyczajowo ok 11 -12 l gazu na setkę i tak było od założenia instalacji czyli ok 70 tyś km
w trakcie wyjazdów do CRO z BOXem na dachu i na autostradzie potrafiła 15 litrów......
po wymianie sondy lambda 2 tygodnie temu , która podobno padła ale zupełnie nie zauważyłem zmiany w funkcjonowaniu autka
no więc po zmianie lambdy i przy okazji zmianiy softu w kompie LPG
spalanie spadło do 10 l/100km ?????
nierozumiem jak to możliwe ale bardzo się cieszę![]()
może trzeba okresowo wymieniać te lambdy jeśli to może miec takie znaczenie a może tote oprogramowanie takie nowsze?
w końcu lambda BOSHA kosztpowała 214 PLN a oszczędnoś a paliwie przy oszczedności 1,5 l, przy 20 tyś rocznie to prawie 800 PLN ...
skutkiem ubocznym najbardziej mnie cieszącym jest zwiększenie zasięgu co w trasie do CRO się przyda
A powiedz, czy zauważyłeś zmiany w dynamice auta?
.png)
scood74 napisał(a):To ja napisał(a):Na pewno było ciekawiej niż w tedy kiedy czytałem o twoim pasku który palił zwyczajowo ok 11 -12 l gazu na setkę.
zaczyna się powtórka z rozrtwki
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.