napisał(a) KumoterSzyszkownik » 21.02.2011 21:17
RASIU napisał(a):Bmw E46 3.0 Benzyna,
średnie do HR 13/100 (przez Niemcy oczywiście)
plus 2 l z włączoną klimatyzacją (żart)

widzę, że przewaga "kle-kle-kle"

- płuca Dalmacji oddychają Diesel'em

EDIT:
Pisałem ten post nie wiedząc o "boksujących" się forumowiczach na wcześniejszych stronach tegoż postu

, dlatego muszę się "dostosować" do ich "teorii"...

Mój silnik posiada 2979 ccm3, sześć cylindrów, 231 kucy. Przy tak małolitrażowym silniku pali jedyne 4,9783 litra benzyny na 100 km- liczyłem kalkulatorem marki "liczydło", przy przekroczeniu 150 km/0,5h zaczyna produkować benzynę, w cyklu miejskim pali 3 litry płynu do wspomagania marki Ludwik (cytryna), a jak wciskam (czasami) sprzęgło to pokazuje "mie" spalanie "0".
Proszę o poradę "znawców tematu" czy mam zamontować sobie kuchenkę gazową zamiast koła zapasowego, celem odgrzewania nadmiaru benzyny, którą silnik produkuje? Interesują mnie tylko "rzetelne" informacje gazowników silników <1.4 ccm3
Pozdrawiam

Nikt nie chce odbić piłeczki,więc ja służe garścią informacji...
Na wstepie-jestem pod wielkim wrażeniem tych Twoich kucy i w ogóle tej Twojej BM-ki E46...Piszesz,ze Cro oddycha klekotem diesli...Hm-teraz w Europie obowiazywac zaczela norma emisji spalin EURO 5,a Twoja BMW -tak mysle-ma 10-12 lat...To znaczy,ze tez sporo syfu wydziela...Ile tam ma?Max-Euro 3...Zapewniam,ze nowoczesne diesle mniej,,śmierdzą''od Twojej ,,fury''...
Piszesz,ze produkuje Ci nadmiar benzyny..Hm...A może zostawia 4 ślady?
Może jest złożona -powiedzmy z 3 BMW?Mniemam,ze pierwszym właścicielem nie jesteś-ja osobiscie nie znam wielbiciela tej marki,ktory kupuje sobie auto z salonu i trzyma je pozniej.kilkanascie lat!

Więc zakładam,że jej przeszłości też nie znasz?
W razie dalszych pytań-służę pomocą,choć.....
Sam jestem właścicielem auta z silnikiem benzynowym,bez zamontowanej instalacji gazowej a tym bardziej- bez kuchenki gazowej w miejscu koła zapasowego...
Ps.Przepraszam za nieco,,odbiegniecie''od głównego wątku...