realista pochwal się motorem
maniust napisał(a):
Nie wiem czemu , ale z tą marka kojarzą mi się trzy słowa.....
-dres
-kark
-łysa czaszka
U mnie też brakuje dresika
.png)
maniust napisał(a):
-dres
-kark
-łysa czaszka
.png)
RASIU napisał(a):Ja zauważyłem coś innego, mianowicie to, że jak jadę za kimś i mam zamiar wyprzedzać, to w 90 % wyprzedzany zjeżdża za margines (vice versa)jest to miłe- "nerki" i "śmigło" swoje robią
![]()
realista pochwal się motorem
maniust napisał(a):
-dres
-kark
-łysa czaszka
U mnie też brakuje dresika, a na karku posiadam głowę
.png)
.png)
lukasz1977 napisał(a):Pasjonat Chorwacji napisał(a):lukasz1977 napisał(a):Pasjonat Chorwacji napisał(a):Mam Focusa kombi, diesel, silnik 1,8.
Kiedyś w drodze do Chorwacji spalał mi blisko 9 l./ 100 km.
Od czasu gdy zacząłem zwracać uwagę na spalanie udaje mi się zejść do 7 l. / 100 km. na całej trasie.
I wydaje mi się, że znaczne zejście poniżej tego progu jest po prostu niemożliwe.
Co Ty gadasz - mam FFII 1,8 TDCi tylko, że HB i spokojnie średnie spalanie mam 6.0 - przy średniej na całej trasie ponad 100 km/h (prędkość na autostradach średnio cały czas ok. 140-150 (wg prędkościomierza, bo wg GPSa to 10 km/h mniej). Te 6 litrów mierzone oczywiście przy dystrybutorze.
Gadam jak jestByć może wpływ na to ma fakt, iż w kombiku siedzą cztery osoby a bagażnik napakowany niemożebnie. Aby utrzymać "siódemkę" muszę bardzo delikatnie dociskać. Tylko ja podaję średnie zużycie z komputera, nie przeliczane z dystrybutora. Ale sądzę, że tu nie ma dużej różnicy.
Coś musisz mieć nie takNiemożliwe żeby kombi brało 9 na takiej trasie. Nasz HB też był wypakowany po brzegi i jechało 3 osóby ale przednie siedzenie dopakowane tak jakby siedziała tam osoba (lodówka, laptop i pełno innych szpargałów). Spalanie z kompa pokrywało się ze spalaniem przy dystrybutorze. Kolega jechał identycznym silnikiem i też miał spalanie ok. 6 litrów, a powiem że raz nam się nawet 200 pojawiło na budziku (ale to na pustej, chorwackiej autostradzie).
.png)
Rysio napisał(a):Pasjonat Chorwacji napisał(a):
Cholera, może masz rację.
Dość spore prawdopodobieństwo, chyba że miałeś większość trasy pedał wbity w podłogę
.png)
Pasjonat Chorwacji napisał(a):lukasz1977 napisał(a):Pasjonat Chorwacji napisał(a):lukasz1977 napisał(a):Pasjonat Chorwacji napisał(a):Mam Focusa kombi, diesel, silnik 1,8.
Kiedyś w drodze do Chorwacji spalał mi blisko 9 l./ 100 km.
Od czasu gdy zacząłem zwracać uwagę na spalanie udaje mi się zejść do 7 l. / 100 km. na całej trasie.
I wydaje mi się, że znaczne zejście poniżej tego progu jest po prostu niemożliwe.
Co Ty gadasz - mam FFII 1,8 TDCi tylko, że HB i spokojnie średnie spalanie mam 6.0 - przy średniej na całej trasie ponad 100 km/h (prędkość na autostradach średnio cały czas ok. 140-150 (wg prędkościomierza, bo wg GPSa to 10 km/h mniej). Te 6 litrów mierzone oczywiście przy dystrybutorze.
Gadam jak jestByć może wpływ na to ma fakt, iż w kombiku siedzą cztery osoby a bagażnik napakowany niemożebnie. Aby utrzymać "siódemkę" muszę bardzo delikatnie dociskać. Tylko ja podaję średnie zużycie z komputera, nie przeliczane z dystrybutora. Ale sądzę, że tu nie ma dużej różnicy.
Coś musisz mieć nie takNiemożliwe żeby kombi brało 9 na takiej trasie. Nasz HB też był wypakowany po brzegi i jechało 3 osóby ale przednie siedzenie dopakowane tak jakby siedziała tam osoba (lodówka, laptop i pełno innych szpargałów). Spalanie z kompa pokrywało się ze spalaniem przy dystrybutorze. Kolega jechał identycznym silnikiem i też miał spalanie ok. 6 litrów, a powiem że raz nam się nawet 200 pojawiło na budziku (ale to na pustej, chorwackiej autostradzie).
Cholera, może masz rację. Myślałem, że to jedynie wina stylu jazdy, czyli moja wina (bo nóżkę mam ciężką). Po pierwszym wyjeździe do Cro był mój kombik w serwisie (miałem problem ze skrzynią biegów), może coś poprawili. W każdym razie on sporo pali, bo aby nie przekraczać 7/100 muszę "delikatnie" jechać. Po przekroczeniu 130 km/h po prostu pożera ropę. 6 z groszami osiągam jak jadę nie szybciej niż 100 km/h.
.png)
4,4. ma swoje lata ale siły mu nie brakuje.
I wiesz co ? Daruj sobie te dyskusje o marce bo to trochę jakby ze ślepym o kolorach. Oni tego nie zrozumieją.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.