Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zużycie paliwa

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.12.2010 14:17

Leszek Skupin napisał(a):
Rysio napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):bo jechałem momentami i 160 na autostradzie :oops: ;)

Ty to prawdziwy wariat jesteś :!: :!: :!: :twisted: :wink:

Wiem :twisted:

Rok temu znajomy na łuku autostrady w Austrii przy prędkości 160km i całym załadowanym Pasatem kombi wjechał tylnym kołem na śrubę. 8O O dziwo wyprowadził samochód, niestety tylne zawieszenie
się rozpadło. :evil: Na szrocie znalazł jakieś części i używane opony. Dojechał nawet na urlop do Chorwacji i z powrotem do domu. Jeździ teraz nowym Mondkiem. :lol:

Ps.Zapomniałem zapytać czy dał Świętemu Piotrowi na piwo. :devil:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.12.2010 14:18

Rysio napisał(a):

Znaczy się, momenty były ...

Ale wtedy to chyba nie jechałeś? :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.12.2010 14:21

Ja ostatnimi czasy mam tempomat w postaci boxu na dachu i staram się nie przekraczać 150-160 km/h a przy takich prędkościach Żoncia mi nie buczy :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.12.2010 14:26

weldon napisał(a):
Rysio napisał(a):

Znaczy się, momenty były ...

Ale wtedy to chyba nie jechałeś? :wink:

No były były :lol:

No yyy ja tak szybko nie jeżdżę ;) :oops: moja żona siedziała na fotelu kierowcy ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.12.2010 14:26

Rysio napisał(a): Tylko tam w przeciwieństwie do naszego kraju bada się zdolność kierowców do prowadzenia pojazdów

W Polsce żółte światło to sygnał do wciśnięcia gazu, a czerwone to delikatna sugestia by uważać. :devil:

W Niemczech jeśli jedziesz powyżej 130 km na autostradzie i będzie wypadek z twoim udziałem zawsze będzie twoja wina, a od ubezpieczyciela nie dostaniesz grosza. Sam musisz płacić ludziom odszkodowania.. :evil:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.12.2010 14:29

Leszek Skupin napisał(a):No były były :lol:

No yyy ja tak szybko nie jeżdżę ;) :oops: moja żona siedziała na fotelu kierowcy ;)

Qźwa, tak jeszcze nie próbowałem 8O

Człowiek się całe życie uczy ... :?

:lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.12.2010 15:17

realista2 - chłopie odpuść, zauważ, że to jest towarzystwo wzajemnej adoracji, zakrzyczą, wyśmieją jeżeli nie jesteś wyznawcą jedynie słusznej myśli.
Jakiś czas temu jeden gostek również napisał jak to jechał załadowanym samochodem z szybkością około 140km/h i kiedy zamieściłem wyniki testów które dowodzą iż nawet producent nie przewiduje tak niskiego spalania spotkało mnie to samo.
Niech piszą co chcą o tej swojej jeździe i spalaniu, pomyśl oszukują siebie może im z tym lepiej, może nikt ich nie lubi i muszą sami siebie dowartościować.
Te opowieści są lepsze od "Bajek" La Fontaina.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.12.2010 16:03

Nikogo nie zamierzam przekonywać do tego, że moja Lantra spalała tyle i tyle przy przejeździe gdzieś tam i z powrotem :lol: Jak ktoś nie wierzy to jego problem :lol: ja mam swoje wyliczenia na kartce papieru czarno na białym, a czy się wlokłem :?: Rysio jeździ ode mnie faktycznie dużo szybciej ;), ale szybko a szybciej są pojęciami względnymi bo zawsze znajdzie się jakiś Kubica który powie że jemu to spala 20/100 ale przy prędkości 250 km/h :D

Ostatnio słyszałem jak się jeden chwalił że mu samochód dużo pali - całe 35l/100km, ale potem się przyznał, że to był Mercedes 5.0 jak z Safety Car w F1 biturbo :lol: (piszę co zasłyszałem)

Co :?: Stać go było to miał :D

:papa:
Ostatnio edytowano 17.12.2010 16:34 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.12.2010 16:15

realista2 napisał(a):
Dudek2222 napisał(a):Gratulacje, i średniej, i spalania, takoż innych sukcesów.
Będę się za Ciebie modlił.

Dzięki za troskę, ale odpuść sobie. Strach się do tego przyznać w ultrakatolickim kraju, ale jestem ateistą.

Dla mnie to ty możesz być ultrasonografistą, recydwistą albo maszynistą. G... mnie to obchodzi, ale jak pierdoły wypisujesz o prędkości to licz się z tym, że Ci pomożemy zrozumieć, że błądzisz.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.12.2010 21:57

Janusz Bajcer napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=zhkXOtVRWuc&feature=related
Możesz powiedzieć co było przyczyną tego wypadku :?:

Jak wiesz to napisz. Ciekawy jestem przyczyny.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 17.12.2010 22:21

Pewnie każdy myśli: zap...ł 200km/h i nie wyrobił. A może jechał 50/h i urwał mu się wahacz, a może kuna przez drogę przeleciała i spanikował?
Albo jechał przepisowo ale gadał przez komórkę? a może...może...może...
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 17.12.2010 23:08

zacytuję sam siebie...
erci napisał(a):Moja rakieta zjadła 5,65 l/100km. Silnik 1,9tdi - 130koni i 6 biegów. To dość wysoki wynik jak na jej możliwości ale i tak nieźle wypada w porównaniu co do niektórych limuzyn z tego forum ;)

Wygląda na to, że wywołałem zamieszanie i OBRAZIŁEM kogoś tym, że moje auto spala mniej niż JEGO.
Szczerze to takie kwestie jak Twoja wiara czy to w Boga czy w spalanie mojego samochodu powinieneś zostawić dla siebie.
Nie zostanę jednak na to obojętny i przedstawię Ci jedyny i mam nadzieję wiarygodny dla Ciebie i innych Tobie podobnych krzykaczy dowód w postaci mojej prywatnej analizy każdego wlanego litra paliwa do mojego samochodu.

LINK DO spritmonitor.de -> http://www.spritmonitor.de/en/detail/309886.html

Wyjazd o którym mowa w tej wypowiedzi mieści się między 05 a 19 września 2010r
Pragnę tu zauważyć, że wcześniej pisałem(z pamięci) o spalaniu rzędu 5,65 a w rzeczywistości co Cię pewnie jeszcze bardziej zasmuci spalanie wyszło dokładnie 5,46 l/100km

Pozdrawiam i ma nadzieję, że rozmowa wróci na temat spalania w trasie do cro.

A tak żeby nie było całkiem OT wspomnę, że znajomym którzy jechali ze mną swoim Golfem5 - 1,9tdi auto spaliło w tych samych warunkach (nie licząc wycieczek na miejscu) 5,7l
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.12.2010 08:30

erci napisał(a):Pragnę tu zauważyć, że wcześniej pisałem(z pamięci) o spalaniu rzędu 5,65 a w rzeczywistości co Cię pewnie jeszcze bardziej zasmuci spalanie wyszło dokładnie 5,46 l/100km

Dużo. Ja mam wynik np. 5,1 l/100 na trasie 340 km.
(miałem też licznikowy 4,8 ale to nieautoryzowane). Z reguły więcej tj. ponad 6,0. (tzw. ciężęka noga).
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 18.12.2010 09:03

Sąsiad zakupił sobie niedawno najnowszy model Tata Cow 0,75
Rewelacja!
Mini-Suv (z napędem x 4)
silnik z pozoru słaby (0,75 l. - 55 KM), ale całkiem dobrze radzi sobie w niezbyt trudnym terenie, a na szosie rewelacja!
waga = ok. 600 kg (jakieś nowoczesne ultra lekkie plastiki), silnik wykonano ze stopu metalu z kruszcem bolitocykloferyzytowym
Cena szokująca - ok. 6 tyś euro!

Uwaga - spalanie na poziomie 3 litrów PB95!
Na trasie Kraków - Wrocław przy średniej szybkości 120 km/h średnia spalania wyniosła 3.3 litra (wiadomo... polskie paliwo :()

Samochód zakupiony w Maroko
u nas jeszcze nie dostępny na rynku i nie wiadomo czy będzie..

ale w sumie to chińszczyzna w wykonaniu hinduskim i nie wiadomo jak to to długo pociągnie..
:?:
:sm: :sm: :sm:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.12.2010 09:19

janniko napisał(a):... nie wiadomo jak to to długo pociągnie..
:?:
:sm: :sm: :sm:

Pewnie do czasu, jak się zderzy ze stadem komarów ...

Niech omija tereny podmokłe :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.