Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zużycie paliwa

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 17.12.2010 12:53

Dudek2222 napisał(a):Pamiętaj, jeździ się głową, a nie dupą.

Coś mi się widzi, że się w pysk prosicie kolego jak mawiał mój znajomy góral. Tą niedwuznaczną aluzją, że mam dupę zamiast głowy. Już chciałem spojrzeć w lustro, ale przypomniało mi się, że na dobrą sprawę wszystko jest subiektywne i każdy widzi to co chce zobaczyć, a że żyjemy w wolnym kraju etc.,etc.
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 17.12.2010 12:54

Janusz.
Masz rację, nie przekonamy części "kierowców".
A kolega niech sobie popatrzy na testy zderzeniowe, jest ich w internecie wiele. Może wyobraźnia zadziała???? Ale w tym przypadku wątpię.
PZDR
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 17.12.2010 13:00

realista2 napisał(a):
Dudek2222 napisał(a):Pamiętaj, jeździ się głową, a nie dupą.

Coś mi się widzi, że się w pysk prosicie kolego jak mawiał mój znajomy góral. Tą niedwuznaczną aluzją, że mam dupę zamiast głowy. Już chciałem spojrzeć w lustro, ale przypomniało mi się, że na dobrą sprawę wszystko jest subiektywne i każdy widzi to co chce zobaczyć, a że żyjemy w wolnym kraju etc.,etc.

Uderz w stół...
Nie chcę być niegrzeczny, ale dyskusja zaczyna toczyć się nie na moim poziomie.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 17.12.2010 13:05

Janusz Bajcer napisał(a):W każdym razie nie życzę Ci tego co spotkało na chorwackiej autostradzie Tose
(też była pusta droga, dobre warunki, auto jechało tylko ok 170 km/ha)

Możesz powiedzieć co było przyczyną tego wypadku :?:

Janusz w swoim czasie rozpatrywałem wiele takich spraw i zawsze, nieodmiennie śmieszyła mnie argumentacja prowadzących dochodzenie policjantów którzy nie mogąc albo nie potrafiąc znaleźć przyczyny używali słowa wytrychu- nadmierna prędkość. Coś w tym jest w końcu zawsze przyczyną jest prędkość. Gdyby auta stały nie byłoby kolizji.

Ale basta panowie miło się gawędzi bo i temat rzeka, ale czas zająć się pracą w realu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.12.2010 13:14

realista2 napisał(a):Janusz w swoim czasie rozpatrywałem wiele takich spraw i zawsze, nieodmiennie śmieszyła mnie argumentacja prowadzących dochodzenie policjantów którzy nie mogąc albo nie potrafiąc znaleźć przyczyny używali słowa wytrychu- nadmierna prędkość. Coś w tym jest w końcu zawsze przyczyną jest prędkość. Gdyby auta stały nie byłoby kolizji.

Mimo dość długiego wywodu nie opowiedziałeś na pytanie, a skoro rozpatrywałeś wiele takich spraw, to jaka argumentacja Cię nie śmieszy :?:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 17.12.2010 13:20

Dudek2222 napisał(a):Uderz w stół...
Nie chcę być niegrzeczny, ale dyskusja zaczyna toczyć się nie na moim poziomie.

jak Kali ukraść krowę, to dobrze, ale jak Kalemu ukraść krowę, to już
niedobrze!

I jeszcze to : powinno Ci być bliższe
Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie.

Basta panowie, basta bo zaczniemy się nawzajem obrażać i zejdziemy do poziomu polityki.
Czas zając się pracą
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 17.12.2010 13:25

:?: 8O
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 17.12.2010 13:29

Janusz Bajcer napisał(a):Mimo dość długiego wywodu nie opowiedziałeś na pytanie, a skoro rozpatrywałeś wiele takich spraw, to jaka argumentacja Cię nie śmieszy :?:

No właśnie to, że zamiast zadać sobie odrobinę trudu dla znalezienia przyczyny idą na łatwiznę posługując się wytrychem pt. nadmierna prędkość.
Pouczająca pogawędka Janusz, ale to już naprawdę ostatni post bo przygniecie mnie góra niezałatwionych spraw i kogo wtedy będziecie krytykować?
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 17.12.2010 13:38

PKP
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.12.2010 13:39

realista2 napisał(a):Pouczająca pogawędka Janusz, ale to już naprawdę ostatni post bo przygniecie mnie góra niezałatwionych spraw i kogo wtedy będziecie krytykować?

Ok, niech będzie ostatni, bo widzę że oprócz "wytrychu" :wink: nic nowego do sprawy nie wnosisz :?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.12.2010 13:49

A ja się z realistą zgodzę. Niemcy mając jedne z najbezpieczniejszych o ile nie najbezpieczniejsze autostrady na świecie ograniczeń prędkości nie mają. Tylko tam w przeciwieństwie do naszego kraju bada się zdolność kierowców do prowadzenia pojazdów i uczy się na kursach do czego służy lusterko wsteczne. U nas najczęściej do powieszenia różańca czy choinki zapachowej. Gdyby 200km/h było tak śmiertelnym zagrożeniem, już dawno ktoś wpadłby na pomysł by auta ograniczyć do 130. Ja bym bardziej jednak optował za tym by wprowadzić niektórym blokadę możliwości opuszczenia prawego pasa autostrady 8)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.12.2010 13:50

realista2 napisał(a):... Skoro jednak podajemy, że auto np. Lantra 1,5L spaliła 7 litrów (spalanie liczone według jedynej wiarygodnej metody tzn zatankowany pod korek i napełniony pod korek) to dajmy od razu Leszku Skupinie. Spalił mało bo czołgałem się niemiłosiernie....

Moim zdaniem to spalił właśnie dużo, bo jechałem momentami i 160 na autostradzie :oops: ;)

Żadna supernowoczesna technologia po prostu silnik konstrukcyjne zerżnięty z Mitsubishi Lancera :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.12.2010 13:53

Leszek Skupin napisał(a):bo jechałem momentami i 160 na autostradzie :oops: ;)

Ty to prawdziwy wariat jesteś :!: :!: :!: :twisted: :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.12.2010 13:58

Rysio napisał(a):

Wiem :twisted:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.12.2010 14:09

Rysio napisał(a):

Też miałem momenty wariactwa zmierzone tą prędkością :wink: ale załoga w postaci żony skutecznie temperowała te momenty :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.