Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce. Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
A wracając do tematu, wklejam dwa zdjęcia z kompa Octavii 1,4 TSI. Trasa Racibórz przez A1 i A4 do Rzeszowa, powrót identyczną trasą. Różnica w czasie dojazdu 4 minuty, w średniej prędkości 3km/h, różnica w spalaniu 2,7l/100km!! Jadąc do Rzeszowa mały ruch, tempomat ustawiony na 140km/h według nawigacji. Powrót większy ruch, jazda bardziej szarpana. Paliwo do Rzeszowa tankowane na Auchan, powrót na BP
piotrekbeti napisał(a):BOOBO to powinniście wszyscy jak większość to robi dodać do ignorowanych użytkowników bo bez ubliżania tylko rozpierdol robi na forum i guzik do niego wnosi i wkurza ludzi z każdego powodu z swoich wydumanych psychicznych powodów. Bez poważania i z bluzgami dla niego szczerze
Kłamiesz. Nie wiem tylko czy Piotrek czy Beti Wiele razy polemizowałem z Bogdanem i mieliśmy odmienne zdania, ale w wielu kwestiach miał rację i wielokrotnie służył mi radą i pomocą. Tu obala pewien mit i nikt nie jest w stanie tego podważyć. Sam byłem zaskoczony i myślałem, że kwestie związane z jazdą na wolnym kole to już historia (miałem kiedyś wartburga i tak jeździłem ). Jednak tak nie jest i wraca się do tego w nowych automatach. Dlaczego ? Bo zmniejsza się spalanie. W kwestii techniki jazdy z użyciem biegu jałowego Bogdan ma rację .
Na potwierdzenie wszystkim okopanym przy swoich teoriach polecam te filmy:
boboo nie ma racji. Przerzucanie się cytatami z netu nie ma sensu, bo to wielki śmietnik. To do wszystkich. Jedynym sensownym wytłumaczeniem tego sporu wydaje się być fakt (?), że boboo przytacza przykłady spalania na tempomacie, a tenże faktycznie zachowuje się w takich sytuacjach cokolwiek dziwnie.
Miałem kiedyś auto stworzone do oszczędzania czyli Lupo 3L ( te 3L to niestety nie pojemność ). Nie był to automat, ale zautomatyzowana skrzynia mechaniczna. W trybie "EKO" po ściągnięciu nogi z gazu auto jechało "na luzie", wystarczyło lekkie dotkniecie pedału hamulca i auto hamowało silnikiem. Nigdy nie wrzucam "na luz" ani nie wysprzęglam, zawsze hamuje silnikiem.
piotrekbeti napisał(a):BOOBO to powinniście wszyscy jak większość to robi dodać do ignorowanych użytkowników bo bez ubliżania tylko rozpierdol robi na forum i guzik do niego wnosi i wkurza ludzi z każdego powodu z swoich wydumanych psychicznych powodów. Bez poważania i z bluzgami dla niego szczerze
Kłamiesz. Nie wiem tylko czy Piotrek czy Beti Wiele razy polemizowałem z Bogdanem i mieliśmy odmienne zdania, ale w wielu kwestiach miał rację i wielokrotnie służył mi radą i pomocą. Tu obala pewien mit i nikt nie jest w stanie tego podważyć. Sam byłem zaskoczony i myślałem, że kwestie związane z jazdą na wolnym kole to już historia (miałem kiedyś wartburga i tak jeździłem ). Jednak tak nie jest i wraca się do tego w nowych automatach. Dlaczego ? Bo zmniejsza się spalanie. W kwestii techniki jazdy z użyciem biegu jałowego Bogdan ma rację .
Na potwierdzenie wszystkim okopanym przy swoich teoriach polecam te filmy:
W filmiku widzimy tylko info na ekranie, bieg jalowy, nie ma wiadomości jakie w tym momencie jest spalanie. A spalanie jest. Na biegu jalowym musi być. To jest zasada dzialania nowoczesnych silnikow spalinowych. Sami chyba nie wierzycie w co piszecie
Garo&Justa napisał(a): W filmiku widzimy tylko info na ekranie, bieg jalowy, nie ma wiadomości jakie w tym momencie jest spalanie. A spalanie jest. Na biegu jalowym musi być. To jest zasada dzialania nowoczesnych silnikow spalinowych. Sami chyba nie wierzycie w co piszecie
dids76 napisał(a):Miałem kiedyś auto stworzone do oszczędzania czyli Lupo 3L ( te 3L to niestety nie pojemność ). Nie był to automat, ale zautomatyzowana skrzynia mechaniczna. W trybie "EKO" po ściągnięciu nogi z gazu auto jechało "na luzie", wystarczyło lekkie dotkniecie pedału hamulca i auto hamowało silnikiem. Nigdy nie wrzucam "na luz" ani nie wysprzęglam, zawsze hamuje silnikiem.
4,9 Toyota Auris hybryda tłukłem sie wlasnie po Wegrzech, Slowacji noca wiec zgodnie z przepisami .2 lata temu Toyota Prius 5,3 Czechy Austria Slowenia.Wiec da sie .
Garo&Justa napisał(a): W filmiku widzimy tylko info na ekranie, bieg jalowy, nie ma wiadomości jakie w tym momencie jest spalanie. A spalanie jest. Na biegu jalowym musi być. To jest zasada dzialania nowoczesnych silnikow spalinowych. Sami chyba nie wierzycie w co piszecie