Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

[b]Znalazłam w Orebić-czy to możliwe żeby aż tak drogo?????[

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AgaAga
Podróżnik

Postnapisał(a) AgaAga » 04.02.2009 09:03

Witam wszystkich :)) Śledzę forum od bardzo dawna, ale aktywna mam zamiar dopiero być :)
A więc szukałam od baaardzo dawna czegoś z 4 sypialniami 4 apartamentów w jednym budynku na pólwyspie, z widokiem na morze a co gorsza z morzem oddalanym o max 100 m. Oczywiście bez biegnącej drogi w zaciszu ale z dobrym standartem ha ha ha już myślałam że to tylko marzenie aż wkońcu trafiłam na coś zbliżonego w Orebić i.......
Czy cena 102 E za czwórkę i 140E za szóstkę (czerwiec) nie jest zbyt wygórowana????????
DZiękuję i pozdrawiam :)
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 04.02.2009 09:18

Powiem Ci tak, że za apartament dla 6-ciu osób dorosłych i 2 sześciolatków płaciłem niecałe 100E/dobę w Zivogosce Porat. Ceny na Peljesacu nie powinny odbiegać od tych na riwierze. Jeśli nie zależy Ci na mieszkaniu w Orebicu, poszukaj czegoś np w Loviste - mniej znane, knajpek kilka jest a i do Orebica rzut beretem :wink:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.02.2009 09:19

A czy musisz mieć w jednym budynku? :wink:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Korzystałem z ich uslug pare lat temu. Wszystko ok.
jorgus111
Cromaniak
Re: [b]Znalazłam w Orebić-czy to możliwe żeby aż tak drogo??

Postnapisał(a) jorgus111 » 04.02.2009 09:48

AgaAga napisał(a):Czy cena 102 E za czwórkę i 140E za szóstkę (czerwiec) nie jest zbyt wygórowana????????

Czy wygórowana :?: ... mocno przesadzona i to jeszcze w czerwcu... :D ale oczywiście wszystko zależy od oferowanych tam warunków i jak kogoś stać , to czemu nie... :wink:
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 04.02.2009 09:51

zdecydowanie za drogo, tym bardziej, że czerwiec.
AgaAga
Podróżnik

Postnapisał(a) AgaAga » 04.02.2009 10:42

Za 4- 50 euro za 2 os , szóstka a właściwie 6+1 =140/7 to daje 20 euro od osoby...hmm
Rozdzielenia chcielibyśmy uniknąć, jedzie nas 4 rodziny(8 dorosłych, 4 dzieci i jeszcze 3 maluszków)Jedziemy z malutkimi niespełna 2-letnimi dziećmi, więc sami rozumieci fajnie byłoby spędzać wieczory razem przy grilu :)) w innym wypadku 20 i do łóżek :)) :((
Warunki wydają się być bardzo dobre, szczególnie kusząca jest bliskość linii brzegowej oraz niewidoczne w otoczeniu inne domy.
Ale mnie zniechęciliście......
Wiem ,że to drogo ale szukam i szukam i bez rezultatu.....
Ostatnio byliśmy w pięknym spokojnym Drace ale teraz tak małe dzieci ...szukamy wszystkiego pod maluchy i nie jest łatwo...ehhhhhh
I jeszcze ten kurs euro .....może jednak nasze morze ;)
ines
Cromaniak

Postnapisał(a) ines » 04.02.2009 11:13

W Orebic na samym poczatku września płaciłam 25E za dwie osoby. Apartement był na 4osoby, przy samym morzu :)
Zawsze uważam, że najłatwiej jechać w ciemno wtedy wybierasz co chcesz i cena jest inna niż przy rezerwacji.
Jadąc w ciemno nigdy nie zdarzyło mi się płacić za dwie osoby więcej niż 30E.
W czerwcu jeszcze będzie spokojnie, nie dużo ludzi więc możecie zaryzykować :)
Zawsze możecie poszukać w banku kwater lub w relacjach często są namiary.
Tu o płw.Peljesac i o Orebic.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21390&start=0

Pozdrawiam
AgaAga
Podróżnik

Postnapisał(a) AgaAga » 04.02.2009 11:33

Będziemy po 18 godzinach podróży i jak pisałam z ogólną liczbą 7 dzieci.....
Ten kto ma maluchy wie, że szukać na miejscu po przyjeżdzie pod koniec czerwca ze zmęczonymi dzieciakami nie byłoby łatwo...
AgaAga
Podróżnik

Postnapisał(a) AgaAga » 04.02.2009 11:40

Ale oczywiście dziękuję za rady :) To właśnie jest niesamowite na tym forum ,że zawsze można liczyć na odpowiedź .
Szukam nadal za Waszymi radami, choć z tego co wyczytałam w tematach o obecnych cenach widzę,że chorwacja znacznie zdrożała ....
ines
Cromaniak

Postnapisał(a) ines » 04.02.2009 11:50

AgaAga napisał(a):Będziemy po 18 godzinach podróży i jak pisałam z ogólną liczbą 7 dzieci.....
Ten kto ma maluchy wie, że szukać na miejscu po przyjeżdzie pod koniec czerwca ze zmęczonymi dzieciakami nie byłoby łatwo...

Zdaje sobie z tego sprawę, ale wiadomo że są plusy i minusy jazdy w ciemno..Plus to zawsze niższa cena :)
Szukaj jest tyle info na forum, powinnaś coś znaleźć :)
Pozdrawiam
AgaAga
Podróżnik

Postnapisał(a) AgaAga » 04.02.2009 12:06

Przeczytałam Ines Twoją relację z pobytu w Orebić. Wydaje mi się ,że znalazłam ten dom w którym wynajmowaliście apartament :)
Chyba wszystkie apartamenty w tej willi są wolne, więc mamy nad czym się zastanawiać. Czy jest przy tym domu miejsce gdzie mogłoby posiedzieć wspólnie 8 osób?
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.02.2009 12:50

AgaAga napisał(a):Będziemy po 18 godzinach podróży i jak pisałam z ogólną liczbą 7 dzieci.....

A jeździliście juz cięgiem taki dystans?
Skąd, jeżeli wolno spytać...
AgaAga
Podróżnik

Postnapisał(a) AgaAga » 04.02.2009 12:55

Jechaliśmy juz aczkolwiek nie z takim maluchem, teraz bierzemy pod uwagę możliwość postoju na spanie.Zachodnipomorskie:)
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.02.2009 13:22

Około 14h jade w okolice sibenika 1100km
Bez korków w miarę zgodnie z przepisami okolo 12-14h
Nie dojedziecie bez napinania sie w 18h do Orebica.... :?
AgaAga
Podróżnik

Postnapisał(a) AgaAga » 04.02.2009 13:30

:) 18 h -to było przybliżenie, nie wiem ile będziemy jechać tym razem:
Po pierwsze: małe dzieci
Po drugie różnie jadący kierowcy
Miało to wyrazić jedynie długość naszej podróży....
Choć ostatnio tyle właśnie jechaliśmy do Draće.
Pozdrawiam wytrwałych kierowców:)
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone