Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Złośliwości, kłótnie i uszczypliwości na Forum

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta
Złośliwości, kłótnie i uszczypliwości na Forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 27.02.2013 14:57

W najgorszym razie spowodują rozpad tego wspaniałego Forum. W najlepszym przyczynią się do obniżenia jego wiarygodności. Wielka to szkoda, ponieważ serdecznie je polubiłem. Zdaję sobie z tego sprawę, że niektórzy ten mój post wyśmieją, być może nawet mnie obrażając. Ale jak mawiał Michał Wołodyjowski: "nic to".
Musiałem zabrać głos w tej sprawie i mam czyste sumienie. Zawsze przecież można zrobić coś więcej niż mniej.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2013 14:59

Wytłumacz w jaki sposób forum może się rozpaść?
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 27.02.2013 15:09

Bocian napisał(a):Wytłumacz w jaki sposób forum może się rozpaść?

Rozpad może oznaczać niszowe miejsce forum w globalnej sieci. Nie jest to rozpad fizyczny, lecz psychologiczny.
Inny scenariusz- odchodzenie od niego coraz większej liczby użytkowników. Coraz mniejsza ilość postów itd.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 27.02.2013 15:15

"Złośliwości, kłótnie i uszczypliwości na Forum" były, są i będą. Walczysz z wiatrakami Marcinie.
Ale skoro to zapewnia czystość Twojemu sumieniu, to próbuj. Ale bądź przygotowany na "Złośliwości, kłótnie i uszczypliwości na Forum". :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2013 15:24

Lidija Bacic Fan napisał(a):
Bocian napisał(a):Wytłumacz w jaki sposób forum może się rozpaść?

Rozpad może oznaczać niszowe miejsce forum w globalnej sieci. Nie jest to rozpad fizyczny, lecz psychologiczny.
Inny scenariusz- odchodzenie od niego coraz większej liczby użytkowników. Coraz mniejsza ilość postów itd.

Złośliwości, kłótnie i uszczypliwości były, są i będą. Teraz , w porównaniu z poprzednimi latami, jest spokój. Jakoś nie ma, moim zdaniem, mniejszej ilości postów czy odchodzenia większej ilości użytkowników, bo jedna czy dwie obrażone osoby to nic nie znaczący szczegół. Na ich miejsce przyjdą następne.
dragonfly
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dragonfly » 27.02.2013 15:34

Czyżby wydarzyło się coś konkretnego?
Jestem tu ledwo parę dni, ale widzę że forumowicze trzymają wysoki poziom, przynajmniej w tych działach do których zaglądam.
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 27.02.2013 15:39

Lidija Bacic Fan napisał(a): Musiałem zabrać głos

To wyjątkowo, ja też muszę zabrać głos.
Jak da się zauważyć na forum jestem od roku i różne "dialogi" już tu widziałam.
Mam swoje zdanie na ten temat, ale to nie wpływa wcale na opinię, że forum
ma się rozpaść, albo stać niszowym.
Nie umniejszając Twojego zaangażowania, ale Twoje wejście na forum wywołało
jedną z wielu zadym :wink:, ale takie bywają reakcje i dobre i złe.

Ten wątek może wywołać kolejna reakcję :evil: , chyba że dyskutanci nie dadzą
Ci się sprowokować.
Ja osobiście odbieram ten temat jako prowokację.
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 27.02.2013 15:47

jan_s1 napisał(a):"Złośliwości, kłótnie i uszczypliwości na Forum" były, są i będą. Walczysz z wiatrakami Marcinie.
Ale skoro to zapewnia czystość Twojemu sumieniu, to próbuj. Ale bądź przygotowany na "Złośliwości, kłótnie i uszczypliwości na Forum". :lol:

Jestem na to przygotowany. Moja klawiatura przeżyła już niejedno bitewne starcie. :lol: Jednak tęsknię za rzeczowymi argumentami, zawsze mądrymi postami i przyjacielską atmosferą. Bez wrogości i krzty uszczypliwości.
Widocznie jestem z innej epoki.
dragonfly napisał(a):Czyżby wydarzyło się coś konkretnego?
Jestem tu ledwo parę dni i widzę że forumowicze trzymają wysoki poziom, przynajmniej w tych działach do których zaglądam.

Dużo się dzieje, nie zawsze jest to miłe i sympatyczne dla czytającego.
Malino 1959 jak na razie moja skromna osoba nie daje się sprowokować. Ćwiczę silną wolę. Temat zaś nie jest żadną prowokacją.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.02.2013 16:02

Lidija Bacic Fan napisał(a):Jednak tęsknię za rzeczowymi argumentami, zawsze mądrymi postami i przyjacielską atmosferą. Bez wrogości i krzty uszczypliwości.

Forum jest normalne i przyjacielskie, z mądrymi i rzeczowymi postami - ale jak w życiu - zdarzają się różne rzeczy.
Jeśli komuś jakiś wątek nie odpowiada - powinien go omijać

Ja osobiście nie bywam na forach dla poetów i pianistów - bo za nic bym się z nimi nie dogadała - może to jest sposób na (swój) spokój?
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 27.02.2013 16:15

BeJur napisał(a):
Lidija Bacic Fan napisał(a):Jednak tęsknię za rzeczowymi argumentami, zawsze mądrymi postami i przyjacielską atmosferą. Bez wrogości i krzty uszczypliwości.

Forum jest normalne i przyjacielskie, z mądrymi i rzeczowymi postami - ale jak w życiu - zdarzają się różne rzeczy.
Jeśli komuś jakiś wątek nie odpowiada - powinien go omijać

Ja osobiście nie bywam na forach dla poetów i pianistów - bo za nic bym się z nimi nie dogadała - może to jest sposób na (swój) spokój?

Pewne rzeczy nie powinny się tutaj zdarzać, pewne słowa skierowane w stosunku do kobiet.
Na forum dla pianistów jeszcze nie zagościłem i nie wybieram się. Natomiast z poetami-amatorami świetnie się dogaduję.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.02.2013 16:16

Lidija Bacic Fan napisał(a): Natomiast z poetami-amatorami świetnie się dogaduję.

no to masz jasność, gdzie by Ci było najlepiej
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 27.02.2013 16:54

BeJur napisał(a):
Lidija Bacic Fan napisał(a): Natomiast z poetami-amatorami świetnie się dogaduję.

no to masz jasność, gdzie by Ci było najlepiej

Chorwacja i Lidija Bacic (lub w odwrotnej kolejności) to miłości mojego życia. :hearts: W związku z tym nie zamierzam opuszczać tego forum.
Pozdrav
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.02.2013 16:58

Lidija Bacic Fan napisał(a):Chorwacja i Lidija Bacic (lub w odwrotnej kolejności) to miłości mojego życia. :hearts: W związku z tym nie zamierzam opuszczać tego forum.
Pozdrav

wszystko mi jedno kto jest na tym forum, zasugerowałam jedynie, gdzie by Ci było najlepiej :)
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 27.02.2013 17:12

BeJur napisał(a):
Lidija Bacic Fan napisał(a):Chorwacja i Lidija Bacic (lub w odwrotnej kolejności) to miłości mojego życia. :hearts: W związku z tym nie zamierzam opuszczać tego forum.
Pozdrav

wszystko mi jedno kto jest na tym forum, zasugerowałam jedynie, gdzie by Ci było najlepiej :)

Rzeczywiście Ci wszystko jedno? O sobie nie mogę tego powiedzieć, choć szlifuję swój charakter. Jednych użytkowników lubimy bardziej, innych mniej. Takie przykłady można wymieniać i wymieniać.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.02.2013 17:16

Lidija Bacic Fan napisał(a):Rzeczywiście Ci wszystko jedno? O sobie nie mogę tego powiedzieć, choć szlifuję swój charakter. Jednych użytkowników lubimy bardziej, innych mniej. Takie przykłady można wymieniać i wymieniać.

Skoro nie mam wpływu, na to kto i co tu pisze, a świata nie mam zamiaru naprawiać - bo to nierealne - to co mam napisać???
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.