Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Złośliwości, kłótnie i uszczypliwości na Forum

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 01.03.2013 16:02

Nadejszła wiekopomna chwila, że na forum dopuszczalne jest wyłącznie cukrowanie i zachwyty. Występuje tu jakaś mitologiczna "większość" która chce tu tylko relacji, świergotu wróbelków i udziału w watkach "dzień dobry" i "skojarzenia". Na każdą dyskusję, gdzie wypowiada się własne zdanie, odmienne od autora wątku, spada tekst o "rozpieprzaniu". Jak się komuś nie podoba dyskusja gdzie są dwie strony rozmowy, nie wylewanie wazeliny, niech nie zagląda. To proste. Zawsze można posłuchać ballad na wątku i się pozytywnie podładować.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 01.03.2013 16:02

anakin napisał(a):
MRK napisał(a):Ty mnie w Wasze wojenki nie mieszaj :lol: A poważniej... jak ktoś chce fruwać w obłokach, to niech pamięta, że z dołu ktoś może mu skrzydełko odstrzelić.

Chcesz pokoju?
Wiesz jak jest dalej..... :lol:

A tak poważnie.
Tu nikt żadnej wojny nie prowadzi.
Oprócz wszelkiej maści spiskowców, którzy ubzdurali sobie, że jakaś ABBA wpadła i....kill'em all.
No ale od tego są lekarze.
Ja nie podejmę się stawiania diagnozy.

:papa:

Toć o wojence pisałem, a nie o wojnie:). Pacyfista jestem...do momentu totalnego wkur.ienia:). Czasem jest zwyczajnie wesoło na tej cropli:).

anakin napisał(a):....kill'em all.

Bardzo dobra płyta:).
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 01.03.2013 16:04

Bocian napisał(a):Nadejszła wiekopomna chwila, że na forum dopuszczalne jest wyłącznie cukrowanie i zachwyty. Występuje tu jakaś mitologiczna "większość" która chce tu tylko relacji, świergotu wróbelków i udziału w watkach "dzień dobry" i "skojarzenia". Na każdą dyskusję, gdzie wypowiada się własne zdanie, odmienne od autora wątku, spada tekst o "rozpieprzaniu". Jak się komuś nie podoba dyskusja gdzie są dwie strony rozmowy, nie wylewanie wazeliny, niech nie zagląda. To proste. Zawsze można posłuchać ballad na wątku i się pozytywnie podładować.

Z tym się muszę, ba, nawet chcę zgodzić...
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 01.03.2013 16:15

MRK napisał(a):Bardzo dobra płyta:).

Wg mnie ta jest najlepsza. :D

Problem nie tkwi w tym co się mówi.
Problemem jest KTO to mówi.
I tu jest pies pogrzebany.

Kiedyś była batalia straszliwa o skasowanie liczników postów.
Jakoś od roku bodajże temat ucichł.
Bo?
Tu też jest odpowiedź znana.
Teraz nikomu nie przeszkadza linkowanie YT dwadzieścia osiem razy na dzień, karmienie psa, witanie gości itp.
Dlaczego nie przeszkadza?
Ano dlatego, że nie ma w tych tematach takich anomalii jak anakin czy Bocian. :mrgreen:

Lidja się obraził śmiertelnie bo usłyszał nie to co by chciał usłyszeć.
Sorry gregory, ale jakoś nie nawykłem do mówienia czegoś co ktoś chce usłyszeć.
I nawet mi z tego powodu przykro nie jest. :sm:

Mam prawo mieć swoje zdanie, a ktoś ma prawo mieć je w doopie (ups...brzydkie słowo...przepraszam :oops: ).
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 01.03.2013 16:31

anakin napisał(a):
MRK napisał(a):Bardzo dobra płyta:).

Wg mnie ta jest najlepsza. :D

Tutaj zgoda całkowita. Stawiam ją nawet wyżej niż MOP, mimo troszkę spieprzonego brzmienia.

Anakin napisał(a):Mam prawo mieć swoje zdanie, a ktoś ma prawo mieć je w doopie...

Ament :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2013 16:37

anakin napisał(a): że jakaś ABBA wpadła i....kill'em all.

..hmmmmmm....pomóż wyjść z niewiedzy..pierwsze czy litery to wiem..a ta łostatnia..no...wcale mnie nie pasi 8O ..... :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 01.03.2013 16:39

Kombinuj......... :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 01.03.2013 16:39

lubelski napisał(a):
anakin napisał(a): że jakaś ABBA wpadła i....kill'em all.

..hmmmmmm....pomóż wyjść z niewiedzy..pierwsze czy litery to wiem..a ta łostatnia..no...wcale mnie nie pasi 8O ..... :mrgreen:

powinny być dwie A :)
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 01.03.2013 16:50

Bocian napisał(a):Nadejszła wiekopomna chwila, że na forum dopuszczalne jest wyłącznie cukrowanie i zachwyty. Występuje tu jakaś mitologiczna "większość" która chce tu tylko relacji, świergotu wróbelków i udziału w watkach "dzień dobry" i "skojarzenia". Na każdą dyskusję, gdzie wypowiada się własne zdanie, odmienne od autora wątku, spada tekst o "rozpieprzaniu". Jak się komuś nie podoba dyskusja gdzie są dwie strony rozmowy, nie wylewanie wazeliny, niech nie zagląda. To proste. Zawsze można posłuchać ballad na wątku i się pozytywnie podładować.

I w tym przypadku wyjątkowo się z twoim zdaniem zgodzę.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2013 16:52

anakin napisał(a):Kombinuj......... :mrgreen:

.. Obrazek .. Obrazek .Ty nie bądź tym co ryje powiedź...plizzzzzzzzzzzz... :mrgreen:
..podesłała już kuliżanka linka :oczko_usmiech:
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 01.03.2013 16:57

MRK uzasadnij, dlaczego Twoim zdaniem twórczość Lidiji Bacic jest wtórna i nudna? Relacji nie skrobnę, ponieważ nie chcę się narazić na kolejne drwiny z mojej skromnej osoby. Być może miałbym coś ciekawego do przekazania, ale jednak podziękuję.
Mam wrażenie, iż czasami nie jestem na Cro.pl, ale na złośliwości.pl
Pozdrav :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 01.03.2013 17:07

lubelski napisał(a):..podesłała już kuliżanka linka :oczko_usmiech:

Wiem. :sm:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 01.03.2013 17:46

Lidija Bacic Fan napisał(a):MRK uzasadnij, dlaczego Twoim zdaniem twórczość Lidiji Bacic jest wtórna i nudna?

LBF, proszę Cię... Prawie każdy pop jest nudny i wtórny. Na tym polega ta muzyka. Stąd nazwa "pop", muzyka popularna. Lekka, łatwa i przyjemna. Papka dla mas niewnosząca nic ponadto, że czasem sobie człowiek tupnie nóżką i posłucha "o bejbe bejbe" (jak to jest po chorwacku?). Nie mój cyrk - nie moje małpy. Nie moja estetyka. Kawałki o spełnionej/niespełnionej miłości, kawałki o tym, że zajebiście jest kręcić zadem na lewo i prawo (move your ass bejbi), kawałki o tym, że idziemy na imprezę i będzie zajebiście, kawałki o tym, że im więcej Ciebie tym mniej, kawałki o blablabla... Nudy, flaki z olejem... warsztat kompozycyjny do bani, komputery zamiast instrumentów, e moll, C dur, a moll, D dur... i może nudna solóweczka po schemacie wstęp-zwrotka-refren-przerywnik (lub nie)-zwrotka-refren... Zdarzają się kawałki łamiące to wszystko, co powyżej napisałem... ale zdarzają... Nic w popie nie intryguje, nie zastanawia, nie skupia na sobie, nie zachęca po sięgnięcie po więcej, a ja lubię muzykę, która mnie zaintryguje, wywoła jakieś emocje, spowoduje zmianę mojego samopoczucia, oczaruje pod kątem emocji, warsztatu, klimatu, struktury kompozycji. Lidija Bacic taka nie jest. Jest miałka i nijaka, jak praktycznie cały pop. Tyle. Byłeś na koncercie tej piosenkarki? Jaka jest średnia wieku? Tak z ciekawości pytam...

Lidija Bacic Fan napisał(a):Relacji nie skrobnę, ponieważ nie chcę się narazić na kolejne drwiny z mojej skromnej osoby. Być może miałbym coś ciekawego do przekazania, ale jednak podziękuję.

W ten sposób zamykasz sobie drogę do tego, aby z Ciebie nie drwiono. Poza tym... to forum o Cro. Mam rozumieć, że "śmigasz" po innych forach tylko po to, aby odnaleźć Hyde Park i tam się uzewnętrzniać? Rejestrujesz się na np. forumowrotkach.pl, szukasz Hyde Park i tam zaczynasz dyskusje? Rozumiesz, o co mi chodzi? Sam się wystawiasz na ciosy. Wpadłeś na to forum i nawet nie napisałeś, że szukasz kwatery:). Założyłeś wątki, które powodują, że człowiek czyta pierwszy post i myśli "WTF?"... no ale ok... refleksja kolegę naszła... pojawiają się kolejni... mają inne refleksje... ale już nie po Twojej myśli... jest syf... a potem zakładasz wątek, że tutaj jest tak źle i tak niedobrze. Coś tu chyba nie trybi, prawda? Ok, czasem ktoś Ci odpowie żartobliwie... a Ty nie znając Jego poczucia humoru, rzucasz "fochem"... a wzięło się to stąd, że właśnie wpadłeś z nienacka, nie "znasz" nikogo, a chcesz rozprawiać o kwestiach filozoficznych/egzystencjalnych/ornitologocznych itd.

Lidija Bacic Fan napisał(a):Mam wrażenie, iż czasami nie jestem na Cro.pl, ale na złośliwości.pl
Pozdrav :papa:

A ja czasem mam wrażenie, że jesteś tylko na hydepark.pl, a nie na cro.pl.

Pozdrowionka
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 01.03.2013 18:17

Może MRK nie mam potrzeby szukać kwatery? Pomyślałeś o tym? Być może nie jestem na Cro.pl, ponieważ Chorwacja jest w moim sercu i duszy. W każdej sekundzie życia.
Tak się składa, że wiem więcej o Lidiji Bacic od Ciebie. Odpowiadam: nie byłem na Jej koncertach, ale widziałem wiele ich fragmentów w Internecie. Nie bardzo rozumiem jak się ma średnia wieku do wielkości czy małości konkretnego wykonawcy. Lidija Bacic miałka i nijaka (prawie spadłem z fotela). Zapewne świadczą o tym nagrody przyznane Lidiji. Żaden z artystów nie otrzymał takiej ich liczby. Stanowi to precedens w historii muzyki rozrywkowej (wielka szkoda, że nie pamiętam ,gdzie to przeczytałem).
Nie zamykam sobie drogi, tylko bronię się w ten sposób przed drwinami. Może to naiwny sposób obrony, nigdy jednak nie przyjmę stylu niektórych moich adwersarzy. Za bardzo szanuję ludzi, co jest paradoksalnie swego rodzaju przekleństwem.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 01.03.2013 18:34

Lidija Bacic Fan napisał(a):Może MRK nie mam potrzeby szukać kwatery? Pomyślałeś o tym? Być może nie jestem na Cro.pl, ponieważ Chorwacja jest w moim sercu i duszy. W każdej sekundzie życia.

Napisałem Ci, jakie mogą być przyczyny tego, że tak a nie inaczej wyglądają Twoje wątki.

Lidija Bacic Fan napisał(a):Tak się składa, że wiem więcej o Lidiji Bacic od Ciebie. Odpowiadam: nie byłem na Jej koncertach, ale widziałem wiele ich fragmentów w Internecie.

Że wiesz więcej, to rzecz pewna. Ja nawet nie mam ochoty zagłębiać się w wiedzę o Niej. Z drugiej strony, co z Ciebie za mega fan, skoro nawet na koncercie nie byłeś?:) No LBF, teraz to faux pax popełniłeś:). Skoro tak ją wielbisz, no to przecież jaki problem w tych czasach przelecieć się na koncert?? Jak nie masz kasy, to można to połączyć z urlopem, a zakładam, że na takowe do Chorwacji jeździsz, skoro tak Chorwację kochasz:).

Lidija Bacic Fan napisał(a):Nie bardzo rozumiem jak się ma średnia wieku do wielkości czy małości konkretnego wykonawcy.

O średnią wieku pytałem z czystej ciekawości.

Lidija Bacic Fan napisał(a):Lidija Bacic miałka i nijaka (prawie spadłem z fotela). Zapewne świadczą o tym nagrody przyznane Lidiji. Żaden z artystów nie otrzymał takiej ich liczby. Stanowi to precedens w historii muzyki rozrywkowej (wielka szkoda, że nie pamiętam ,gdzie to przeczytałem).

Wstań z tej podłogi:). Miałcy przyznają nagrodę miałkiej. Ilość nagród to żaden argument w muzyce pop. No proszę Cię... W tych czasach, kiedy wszystko jest na maksa skomercjalizowane, kiedy gustem rządzą fonograficzne korporacje, stacje radiowe, które otrzymują pieniądze za to, aby z nudnego kawałka zrobił sie hit... nagrody w tym przemyśle to jedna wielka paranoja.

Kurcze, Bieber też dostał dużo nagród... no i co?

Zrozum, że nie każdemu się to musi podobać. Dla mnie jest kompletnie nie do zaakceptowania taka muzyka i wyraziłem swoje zdanie na ten temat.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.