Lidija Bacic Fan napisał(a):MRK uzasadnij, dlaczego Twoim zdaniem twórczość Lidiji Bacic jest wtórna i nudna?
LBF, proszę Cię... Prawie każdy pop jest nudny i wtórny. Na tym polega ta muzyka. Stąd nazwa "pop", muzyka popularna. Lekka, łatwa i przyjemna. Papka dla mas niewnosząca nic ponadto, że czasem sobie człowiek tupnie nóżką i posłucha "o bejbe bejbe" (jak to jest po chorwacku?). Nie mój cyrk - nie moje małpy. Nie moja estetyka. Kawałki o spełnionej/niespełnionej miłości, kawałki o tym, że zajebiście jest kręcić zadem na lewo i prawo (move your ass bejbi), kawałki o tym, że idziemy na imprezę i będzie zajebiście, kawałki o tym, że im więcej Ciebie tym mniej, kawałki o blablabla... Nudy, flaki z olejem... warsztat kompozycyjny do bani, komputery zamiast instrumentów, e moll, C dur, a moll, D dur... i może nudna solóweczka po schemacie wstęp-zwrotka-refren-przerywnik (lub nie)-zwrotka-refren... Zdarzają się kawałki łamiące to wszystko, co powyżej napisałem... ale zdarzają... Nic w popie nie intryguje, nie zastanawia, nie skupia na sobie, nie zachęca po sięgnięcie po więcej, a ja lubię muzykę, która mnie zaintryguje, wywoła jakieś emocje, spowoduje zmianę mojego samopoczucia, oczaruje pod kątem emocji, warsztatu, klimatu, struktury kompozycji. Lidija Bacic taka nie jest. Jest miałka i nijaka, jak praktycznie cały pop. Tyle. Byłeś na koncercie tej piosenkarki? Jaka jest średnia wieku? Tak z ciekawości pytam...
Lidija Bacic Fan napisał(a):Relacji nie skrobnę, ponieważ nie chcę się narazić na kolejne drwiny z mojej skromnej osoby. Być może miałbym coś ciekawego do przekazania, ale jednak podziękuję.
W ten sposób zamykasz sobie drogę do tego, aby z Ciebie nie drwiono. Poza tym... to forum o Cro. Mam rozumieć, że "śmigasz" po innych forach tylko po to, aby odnaleźć Hyde Park i tam się uzewnętrzniać? Rejestrujesz się na np. forumowrotkach.pl, szukasz Hyde Park i tam zaczynasz dyskusje? Rozumiesz, o co mi chodzi? Sam się wystawiasz na ciosy. Wpadłeś na to forum i nawet nie napisałeś, że szukasz kwatery:). Założyłeś wątki, które powodują, że człowiek czyta pierwszy post i myśli "WTF?"... no ale ok... refleksja kolegę naszła... pojawiają się kolejni... mają inne refleksje... ale już nie po Twojej myśli... jest syf... a potem zakładasz wątek, że tutaj jest tak źle i tak niedobrze. Coś tu chyba nie trybi, prawda? Ok, czasem ktoś Ci odpowie żartobliwie... a Ty nie znając Jego poczucia humoru, rzucasz "fochem"... a wzięło się to stąd, że właśnie wpadłeś z nienacka, nie "znasz" nikogo, a chcesz rozprawiać o kwestiach filozoficznych/egzystencjalnych/ornitologocznych itd.
Lidija Bacic Fan napisał(a):Mam wrażenie, iż czasami nie jestem na Cro.pl, ale na złośliwości.pl
Pozdrav

A ja czasem mam wrażenie, że jesteś tylko na hydepark.pl, a nie na cro.pl.
Pozdrowionka