.png)
.png)
.png)
yzedef napisał(a):No cóż, prędzej czy później Europę zaleją masowo, raczej na opamiętanie wśród np. takiej Angeli i innych nie ma co liczyć. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że będzie to później niż wcześniej.
.png)
amatus1 napisał(a):yzedef napisał(a):No cóż, prędzej czy później Europę zaleją masowo, raczej na opamiętanie wśród np. takiej Angeli i innych nie ma co liczyć. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że będzie to później niż wcześniej.
Niestety w moim mniemaniu to już ma miejsce w Francji, Belgii, Niemczech, Szwecji, Anglii. To już nie są te kraje co kiedyś. Serce boli, że to co przez lata było budowane nagle zostaje "zniszczone". Kwestia czasu jest kiedy te kraje całkowici zdominują muzułmanie. Dla mnie typowym wzorem tych przemian jest sytuacja z jaka spotkałem się m.in w Belgii (Antwerpia) kiedy siedząc w parku obserwowałem jak bawiły się, spacerowały dwie rodziny: typowo belgijska i "emigrancka". Mamusia belgijka wiek ok 37-42 lata spacerowała z jednym dzieckiem natomiast za spacerującą w hidżabie mamusią (wiek ciężko określić ale wyglądała na młodszą troszkę) spacerowała 5 szkrabów. Jedyna nadzieją, że państwa słowiańskie nadal będą twardo przeciwstawiać się tej ekspansji.
.png)
.png)
yzedef napisał(a):Możesz napisać coś więcej o tym?
Na razie cisza na szczescie w temacie, aczkolwiek w swej okolicy zauważyłem coraz więcej śniadych "kolegów" chodzą grupkami... ogólnie z wyglądu sami kolesie koło 20, może 20 kilku lat.
.png)
yzedef napisał(a):Do wakacji coraz bliżej i chyba w tym roku będzie na szczęście spokojnie, jednak patrząc na Turcję i poczynania Erdogana to coś czuję, że niedługo znów worek z uchodźcami się otworzy. Kwestia tylko czasu aż wydoi Unie z kasy a potem oleje wszystkie ustalenia i puści ponownie strumień uchodźców na Europę :/.
.png)
.png)
.png)
krakuscity napisał(a):Widać, że oglądasz tylko jedną "słuszną" telewizję pisząc o niebezpieczeństwach związanych z imigracją. W Chorwacji ich nie spotkałem, w Austrii owszem rok temu jak staliśmy w jakimś mieście na parkingu a oni z dziećmi szli sobie na spacer, popatrzyli na nas, powiedzieli po angielsku dzień dobry i poszli dalej.
.png)
Haweł napisał(a):krakuscity napisał(a):Widać, że oglądasz tylko jedną "słuszną" telewizję pisząc o niebezpieczeństwach związanych z imigracją. W Chorwacji ich nie spotkałem, w Austrii owszem rok temu jak staliśmy w jakimś mieście na parkingu a oni z dziećmi szli sobie na spacer, popatrzyli na nas, powiedzieli po angielsku dzień dobry i poszli dalej.
I myslis ze imigrantami jest OK...to gratuluje..."sluszna telewizja" teraz to tak sie nazywa ?
.png)
Haweł napisał(a):I myslis ze imigrantami jest OK...to gratuluje...
............."sluszna telewizja" teraz to tak sie nazywa ?
.png)
krakuscity napisał(a):P.S. Chyba jest podobny temat więc można to wszystko połączyć.
.png)
obieżyświat napisał(a):Witam
2 lata temu odwiedziłem Chorwację aż po Dubrovnik i w tym roku zamierzam się wybrać ponownie.
Chciałbym się dowiedzieć jak wyglada kwestia imigrantów w Chorwacji, w takich miastach jak Split, Dubrovnik i na wyspie PAG ?
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.