Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 20.03.2010 17:03

janniko napisał(a):No to tobie zupełnie nie po drodze z PO! 8O
Poglądami jesteś znacznie bliższy J.K.M.

A kto powiedział, że mnie jest po drodze z tym czy z tamtym. Ja się staram odnosić do konkretnych spraw a nie do polityki partii. To Ty mnie wrzuciłeś do jakiegoś worka... :wink:

janniko napisał(a):Przyjrzyjcie się krajom, które zostawiły "urząd" monarchy.
Dania, Szwecja, Norwegia, Belgia, Holandia, GB .. jakoś tak dziwnie się składa, że są to jedne z najbogatszych krajów Europy.

Wszędzie tam jest podobnie jak u nas. Z wyjątkiem tego, że królowie nie wcinają się (jak nasz prezydent) rządowi w każdą sprawę, żeby tylko "zaistnieć".
Są kraje, gdzie prezydenci też nie recenzują ciągle rządów.
Może to jednak kwestia osobowości niektórych polskich polityków?
Monarcha ma tę niewątpliwą przewagę, że nie musi prowadzić kampanii wyborczej. :wink:
Ostatnio edytowano 20.03.2010 17:08 przez Tomasz W, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.03.2010 17:07

Tomaszu jesteś tu już czas jakiś, ale proszę zajrzyj :arrow: tam
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 20.03.2010 17:11

Dzięki Leszku, zajrzałem. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2010 17:56

janniko napisał(a):\
potem to już tylko powrót do w pewien sposób najnaturlaniejszego systemu, czyli monarhii.

Przyjrzyjcie się krajom, które zostawiły "urząd" monarchy.
Dania, Szwecja, Norwegia, Belgia, Holandia, GB
.. jakoś tak dziwnie się składa, że są to jedne z najbogatszych krajów Europy.
Ktoś to potrafi wyjaśnić w miarę prosto i przystępnie..
8)

Jakoś tak się dziwnie składa, że te kraje mają Królową/Króla tylko na tronie, ale każdy z tych krajów ma Parlament, Premiera i partie polityczne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2010 11:06

Dawno nie było ...

[img]http://grafik.rp.pl/grafika2/451930,465430,9.jpg[img][/img]
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 25.03.2010 12:04

Coś miłego dla miłośników pis-u
http://wiadomosci.onet.pl/2146516,11,se ... ,item.html
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 25.03.2010 12:35

piotr.zdz napisał(a):Coś miłego dla miłośników pis-u ...

A są tu jeszcze wogóle jacyś sympatycy którejkolwiek ze znanych polskich partii???

Myślę, że jakby dziś założyć partię, która by głosiła hasła na wzór ETA, IRA lub Czerwonych Brygad, to taka partia miałaby chyba 75% (albo i większe) poparcie...
:devil: :evil:
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 25.03.2010 13:09

janniko napisał(a):
Myślę, że jakby dziś założyć partię, która by głosiła hasła na wzór ETA, IRA lub Czerwonych Brygad, to taka partia miałaby chyba 75% (albo i większe) poparcie...

Myślę , że grubo przeceniasz zamiłowanie polaków do rozpierduchy ;)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 25.03.2010 16:23

piotr.zdz napisał(a):
janniko napisał(a):

Myślę , że grubo przeceniasz zamiłowanie polaków do rozpierduchy ;)

Pewnie masz rację, bo nawet jak na naszym forum wybucha jakaś rozpierducha, to tylko tak dla sportu :wink: co by kozik nie zardzewiał w kieszeni. Choć od paru dni dziwny spokój. Może cisza przed burzą?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2010 17:28

Jak senator z PiS-u Z.Skorupa biedę klepie:

"Coś ty, k***a, o**piał?"

Obrazek

"Ja też muszę jakiegoś pilnować interesu, bo ja za chwilę nie będę miał na kampanię wyborczą pieniędzy. Bo z tych, co dostaję z Senatu, to jest psie pieniądze. Na paliwo dla mnie i na garniturek"

"Na ubranie 9 tys., a teraz to nawet zaczęli mi płacić po 8 i pół. Straszne pieniądze. A za trzy roki to auto zajeździsz. To jest urągające dla parlamentarzysty. Takie moje zdanie jest. A jaki pokój mamy. W jakich warunkach trzeba mieszkać. To bezdomni w Niemcach mają lepsze warunki"
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 25.03.2010 18:22

"prawy i sprawiedliwy" w mordę... A tak się dziwiłem po co koleś śmiga po Sejmie w góralskich gatkach. Teraz wiem. Nie stać go na garniturek. Mordka taka zapadnięta i brzuch do krzyża przyrośnięty... Bida na tym Podhalu, bida.

"prawy" i "sprawiedliwy" hehe

Obrazek
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 26.03.2010 09:31

janniko napisał(a):Przyjrzyjcie się krajom, które zostawiły "urząd" monarchy.
Dania, Szwecja, Norwegia, Belgia, Holandia, GB .. jakoś tak dziwnie się składa, że są to jedne z najbogatszych krajów Europy. (.....)dlaczego właśnie najbogatsze kraje pozostawiły, choćby tylko tytularnie, monarchię?
Ktoś to potrafi wyjaśnić w miarę prosto i przystępnie..
8)

Jakoś tak się dziwnie składa, że z wyjątkiem Belgii, wymieniłeś kraje protestanckie. Może to jest jakaś wskazówka?
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 26.03.2010 11:06

jan_s1 napisał(a):Jakoś tak się dziwnie składa, że z wyjątkiem Belgii, wymieniłeś kraje protestanckie. Może to jest jakaś wskazówka?

Nie chciałbym broń Boże urazić niczyich uczuć religijnych, ale być może coś w tym jest. Zupełnie nie zwróciłem na to uwagi...
W sumie nie zaszkodziło by naszemu społeczeństwu zrewidować swoje poglądy i przynależności...
No bo skoro "twarzą" kościoła katolickiego w Polsce stał się obecnie pan Rydzyk (nie chcąc kalać dobrego imienia kościoła nie mogę nazwać tego jegomościa księdzem), no to wybaczcie.. ale jak można coś dobrego powiedzieć o takiej organizacji religijnej, która toleruje zachowania i bzdury głoszone przez tego "dyktatora" ..
Myślę, że facet doskonale odnalazłby się w roli Wielkiego Inkwizytora lub Mistrza krwawo krzewiącego chrześcijaństwo wśród pogan!
Mógłby spokojnie iść w konkury z niejednym fanatycznym przywódcą islamskim.

A więc.. hm.. protestantyzm ... nie głupia idea.. :sm:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2010 11:58

janniko napisał(a):W sumie nie zaszkodziło by naszemu społeczeństwu zrewidować swoje poglądy i przynależności...
A więc.. hm.. protestantyzm ... nie głupia idea.. :sm:

No to zacznij od siebie w szkole, kaplicę katolicką zmień na protestancką
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.03.2010 12:47

Janusz Bajcer napisał(a):No to zacznij od siebie w szkole, kaplicę katolicką zmień na protestancką

Ale o so chodzi?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone