Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2010 16:28

Komorowski w najnowszym sondażu łatwo wygrywa prezydencki wyścig

Według najnowszego sondażu przeprowadzonego przez SMG/KRC dla TVN24 w pierwszej turze wyborów prezydenckich Bronisław Komorowski zdobyłby 38 proc. głosów, a Lech Kaczyński 21 proc. Sondaż przeprowadzono zaraz po zwycięstwie Komorowskiego w prawyborach PO.

Na dalszych miejscach znaleźli się Andrzej Olechowski z 5 proc., Waldemar Pawlak i Jerzy Szmajdziński po 4 proc. Na Andrzeja Leppera głosowałoby 3 proc. ankietowanych, Marka Jurka 2 proc., Tomasza Nałęcza 1 proc. Ludwik Dorn zanotował 0 proc
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 27.03.2010 16:34

hepik napisał(a):Od mamroczącego przykurcza racz ochronić nas Panie ;)

Pełna kadencja to i tak za wiele.

Chroń nas Panie. Od niego i od jego zjawiska biologicznego zwanego bratem. Męża Stana.
Obrazek
wojtek51
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek51 » 27.03.2010 17:19

Wreszcie będzie można zmienić tytuł tematu na "Koniec z marzeniami o... IV RP" :D :D :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 27.03.2010 18:16

Tomasz W napisał(a):Dzieje się w polityce ....a tu na forum cisza...

A co się takiego dzieje, bo nie zauważyłem? Jeśli masz na myśli szopkę zwaną prawyborami, to nie ma się czym podniecać. Nie od dziś głównym zajęciem Platformy jest budowa własnego wizerunku, a w tym, trzeba przyznać, są rzeczywiście dobrzy. W zafundowanym nam cyrkowym widowisku wszystko było jasne od samego początku, ale duża część elektoratu myślała i myśli nadal, że to tak naprawdę. Przeciętna mózgownica zakonotowała sobie, że oto ma możliwość dokonania wyboru pomiędzy Radkiem i Bronkiem. I o to chodziło.:wink:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 27.03.2010 18:21

Janusz Bajcer napisał(a):
Ja się cieszę :D że będę głosował na Bronka :D

Janusz - pomimo wszystko nie przypuszczałem, że aż tak niewiele potrzeba Ci do szczęścia.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 27.03.2010 18:52

Ndrangheta napisał(a):I osioł z LechKaczem by wygrał, a nawet moja teściowa i wuj Stefan z Klanu.

Być może... ale na pewno by nie wygrał Don Tusconi.. i dlatego biedak się wycofał, by drugi raz się nie ośmieszyć.

Co by o Kaczorku nie mówić, to przynajmniej Polak..

To, że ty, Ndrangheta, nie głosujesz na L. Kaczyńskiego, to nie dziw, bo twoje posty świadczą o twoim poziomie percepcji rzeczywistości... Bez urazy, ale to co piszesz o aktualnym Prezydencie (jakby go nie postrzegać) kraju, który jest twoją ojczyzną, świadczyć może o tobie, powiedzmy, niezbyt dobrze... :wink:
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 27.03.2010 19:09

janniko napisał(a):
Ndrangheta napisał(a):I osioł z LechKaczem by wygrał, a nawet moja teściowa i wuj Stefan z Klanu.

Być może... ale na pewno by nie wygrał Don Tusconi.. i dlatego biedak się wycofał, by drugi raz się nie ośmieszyć.

Co by o Kaczorku nie mówić, to przynajmniej Polak..

To, że ty, Ndrangheta, nie głosujesz na L. Kaczyńskiego, to nie dziw, bo twoje posty świadczą o twoim poziomie percepcji rzeczywistości... Bez urazy, ale to co piszesz o aktualnym Prezydencie (jakby go nie postrzegać) kraju, który jest twoją ojczyzną, świadczyć może o tobie, powiedzmy, niezbyt dobrze... :wink:

Nigdy nie napisałem na forum, że nie zagłosuję na LechKacza. Wręcz przeciwnie. Zagłosuję na tego nierozgarniętego oszołoma bo mi go szkoda.
Powinien w Tworkach rosołek na tabletkach jechać i starać się. Napoleonem nie każdy może być. A ten nadęt niech na kota wsiada...
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 27.03.2010 20:04

janniko napisał(a):

Bez urazy, ale to co piszesz o aktualnym Prezydencie (jakby go nie postrzegać) kraju, który jest twoją ojczyzną, świadczyć może o tobie, powiedzmy, niezbyt dobrze... :wink:

Nie jestem pewien, czy wyśmiewanie aktualnego prezydenta może świadczyć o kimś dobrze, lub źle. Oficjalnie istnieje coś takiego, jak powaga urzędu (urzędu, nie persony, choć to dość subtelne rozróżnienie), ale w prywatnych rozmówkach, nawet na forum można chyba sobie pozwolić na nieco więcej. Co byś o mnie powiedział, gdybym nazwał poprzednich prezydentów kreaturami? Obecny co prawda kreaturą nie jest, ale niewiele dobrego można o nim powiedzieć.
A Ndrangheta? No cóż, każdy pisze, jak umie. Nie mam nic naprzeciwko, jak ktoś nie umie, a pisze. Byle, na Boga, z sensem... :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 27.03.2010 20:24

jan_s1 napisał(a):... A co się takiego dzieje, bo nie zauważyłem? Jeśli masz na myśli szopkę zwaną prawyborami, to nie ma się czym podniecać. Nie od dziś głównym zajęciem Platformy jest budowa własnego wizerunku, a w tym, trzeba przyznać, są rzeczywiście dobrzy. ...

A kto się tutaj Janie podnieca...? Politycy w Polsce są na tyle przewidywalni, że nie trudno było to przewidzieć. A szopkę odstawiają wszyscy, nie tylko plaformersi.
Rzucając temat prawyborów chciałem tylko troszkę rozruszać forum. I udało się... :wink: :!:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 27.03.2010 20:32

wojtek51 napisał(a):Wreszcie będzie można zmienić tytuł tematu na "Koniec z marzeniami o... IV RP" :D :D :D

A ja bym tego tematu nie zmieniał. Ku przestrodze osób hołubiących megalomanię niektórych polityków. Porażka idei IV RP powinna odstraszać tych, którzy próbowali by startować z podobną ściemą do wyborców w przyszłości. :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 27.03.2010 20:37

hepik napisał(a):Komorowski w najnowszym sondażu łatwo wygrywa prezydencki wyścig... Bronisław Komorowski zdobyłby 38 proc. głosów, a Lech Kaczyński 21 proc. Sondaż przeprowadzono zaraz po zwycięstwie Komorowskiego w prawyborach PO...

I bardzo dobrze... :!: :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 27.03.2010 21:26

jan_s1 napisał(a):Co byś o mnie powiedział, gdybym nazwał poprzednich prezydentów kreaturami?
Obecny co prawda kreaturą nie jest, ale niewiele dobrego można o nim powiedzieć.

Chodziło mi i o urząd prezydencki i samego Lecha Kaczyńskiego.
Gdy ten czerwony szmaciarz i pijaczyna Kwaśniewski był prezydentem starałem się głośno nie mówić tego, co o nim myślę ze względu na szacunek wobec urzędu... ale teraz spokojnie mogę to czynić.
To, że alkoholik-bandyta był przez 8 lat wybierany na prezydenta, to tylko może świadczyć o narodzie!
Takie fujary i kapuśniaki jak Palikot ośmielają się mówić o Kaczorku, że to pijak. Ale czy Lech K. kiedykolwiek pierdolił piąte przez dziesiąte na spotkaniu ze studentami za granicą? Czy potykał się na spotkaniu z prezydentami. Ciekaw jestem czy ten siurek Palikot by się ośmielił o Kwasie coś złego powiedzieć?! Wątpię, bo to tchórzliwa gnida!
Już od dłuższego czasu nie popieram socjalistycznych idei PIS, ale prezydenta uważam za osobę, która godnie i z szacunkiem reprezentuje nasz kraj. Poza tym, to patriota. A to że nie grzeszy urodą, krasomówstwem i wzrostem?.. he he.. to akurat w przypadku dobrego rządzenie nie ma żadnego znaczenia!
Wałęsa i Kaczyśki to jedyni prezydenci powojenni, którzy zaprezentowali się jako prawdziwi Polacy.
Niestety Wałęsie odbiło zupełnie.... ale tak się kończy, gdy prostak i robol pcha się na salony. Gdyby został w Związkach Zawodowych do dziś był by legendą i symbolem!

Czy ktoś z krytykantów zawziętych może mi powiedzieć czym L. Kaczyński zasłużył sobie na wasze epitety i pogardę. Co takiego zrobił i robi, że tyle w was wobec niego nienawiści i złości?!
Proszę o konkrety.

Bo co do Kwacha, to jest ich wiele.

pzodro
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 27.03.2010 21:47

janniko napisał(a):Czy ktoś z krytykantów zawziętych może mi powiedzieć czym L. Kaczyński zasłużył sobie na wasze epitety i pogardę. Co takiego zrobił i robi, że tyle w was wobec niego nienawiści i złości?!

Widzisz Janniko, żeby być dobrym politykiem, nie wystarczy nie być moczymordą, prostakiem, agentem, dewiantem, itp.
Właściwie, to nie chodzi o to, żeby nie być kimś ... ale o to, żeby być kimś!
Trzeba być rozsądnym i mieć charyzmę. Umieć odróżniać rzeczy ważne i istotne od przyziemnych i małych. Starać się jednoczyć ludzi a nie dzielić. Umieć stanąć ponad podziałami. Nie dawać się prowokować. Mieć dobre zaplecze w rozsądnych współpracownikach.

Kaczyński tych rzeczy nie miał. Do tego angażował się w realizację polityki swojego brata. Idee brata upadają to i prezydentowi spada poparcie.

A co do tych wyśmiewających się bez powodu krytykantów, to masz rację. To jest po prostu głupie. Nie tylko w stosunku do Kaczyńskiego, ale też w stosunku do wszystkich. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.03.2010 21:58

janniko napisał(a):Gdy ten czerwony szmaciarz i pijaczyna Kwaśniewski był prezydentem starałem się głośno nie mówić tego, co o nim myślę ze względu na szacunek wobec urzędu... ale teraz spokojnie mogę to czynić.
To, że alkoholik-bandyta był przez 8 lat wybierany na prezydenta, to tylko może świadczyć o narodzie!

Aleksander Kwaśniewski nigdy nie był "z mojej bajki" , nie mniej miał taki sam mandat jak pozostali Prezydenci.

Janniko, masz pretensje do Narodu, to co proponujesz z nim zrobić :?: :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.03.2010 22:11

"Naród wspaniały, tylko ludzie ch..e"

Józef Piłsudski
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone