Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 27.03.2010 22:44

janniko napisał(a):
jan_s1 napisał(a):Co byś o mnie powiedział, gdybym nazwał poprzednich prezydentów kreaturami?
Obecny co prawda kreaturą nie jest, ale niewiele dobrego można o nim powiedzieć.

Chodziło mi i o urząd prezydencki i samego Lecha Kaczyńskiego.
Gdy ten czerwony szmaciarz i pijaczyna Kwaśniewski był prezydentem starałem się głośno nie mówić tego, co o nim myślę ze względu na szacunek wobec urzędu... ale teraz spokojnie mogę to czynić.
To, że alkoholik-bandyta był przez 8 lat wybierany na prezydenta, to tylko może świadczyć o narodzie!
Takie fujary i kapuśniaki jak Palikot ośmielają się mówić o Kaczorku, że to pijak. Ale czy Lech K. kiedykolwiek pierdolił piąte przez dziesiąte na spotkaniu ze studentami za granicą? Czy potykał się na spotkaniu z prezydentami. Ciekaw jestem czy ten siurek Palikot by się ośmielił o Kwasie coś złego powiedzieć?! Wątpię, bo to tchórzliwa gnida!
Już od dłuższego czasu nie popieram socjalistycznych idei PIS, ale prezydenta uważam za osobę, która godnie i z szacunkiem reprezentuje nasz kraj. Poza tym, to patriota. A to że nie grzeszy urodą, krasomówstwem i wzrostem?.. he he.. to akurat w przypadku dobrego rządzenie nie ma żadnego znaczenia!
Wałęsa i Kaczyśki to jedyni prezydenci powojenni, którzy zaprezentowali się jako prawdziwi Polacy.
Niestety Wałęsie odbiło zupełnie.... ale tak się kończy, gdy prostak i robol pcha się na salony. Gdyby został w Związkach Zawodowych do dziś był by legendą i symbolem!

Czy ktoś z krytykantów zawziętych może mi powiedzieć czym L. Kaczyński zasłużył sobie na wasze epitety i pogardę. Co takiego zrobił i robi, że tyle w was wobec niego nienawiści i złości?!
Proszę o konkrety.

Bo co do Kwacha, to jest ich wiele.

pzodro

Zgadzam się z Tobą kolego. Ataki na obecnego Prezydenta są prostackie i świadczą o kompleksach ludzi je uskuteczniających.
Chociaż z tym patriotyzmem Kaczyńskiego to nie do końca się zgadzam, przez traktat lizboński.

Tomasz W napisał(a):Kaczyński tych rzeczy nie miał. Do tego angażował się w realizację polityki swojego brata. Idee brata upadają to i prezydentowi spada poparcie.

Ale pierdoły. A Kwaśniewski i Wałęsa nie angażowali się w politykę? Przypomnij sobie co wyprawiał Wałęsa, albo jak wojował w prywatnych rozgrywkach Kwaśniewski z Millerem. Wybacz, ale albo jesteś ślepcem, albo głupcem. Przez dwie kadencje mieliśmy pijaka na czele narodu, który nie potrafił uszanować ofiar w Charkowie, a ludzie narzekają na Kaczyńskiego, że angażuje się w politykę i nie jest kimś, cokolwiek to znaczy.
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 27.03.2010 22:59

jp napisał(a):... Ale pierdoły. A Kwaśniewski i Wałęsa nie angażowali się w politykę? Przypomnij sobie co wyprawiał Wałęsa, albo jak wojował w prywatnych rozgrywkach Kwaśniewski z Millerem. Wybacz, ale albo jesteś ślepcem, albo głupcem. Przez dwie kadencje mieliśmy pijaka na czele narodu, który nie potrafił uszanować ofiar w Charkowie, a ludzie narzekają na Kaczyńskiego, że angażuje się w politykę i nie jest kimś, cokolwiek to znaczy.

Kiedy czytasz czyjś post, postaraj się najpierw zrozumieć. Ja piszę o Kaczyńskim a nie o Kwaśniewskim albo Wałęsie. Żaden z nich nie był idealny. Ale tez żaden się tak nie napinał jak Kaczyński.
Ty próbujesz powiedzieć, że w porównaniu z poprzednikami Kaczyński był lepszy. To sprawa osobnej oceny.
A ślepców i głupców się nie czepiaj, bo Ciebie nikt nie próbuje tu zaliczać do żadnej z tych grup... :nice:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 28.03.2010 06:47

jp napisał(a):... Przez dwie kadencje mieliśmy pijaka na czele narodu, który nie potrafił uszanować ofiar w Charkowie, a ludzie narzekają na Kaczyńskiego, że angażuje się w politykę i nie jest kimś, cokolwiek to znaczy.

Lech Kaczyński nie jest prezydentem moich marzeń itp., ale właśnie dokładnie o to mi chodzi, o czym napisał powyżej JP!

Naród jest OK, jak każdy inny (wyłączając Ruskich, którzy nigdy nie miele demokracji, i którzy się jej panicznie boją i nie chcą!).
Naszego narodu nie trzeba wymieniać, ale przydałoby się go odmulić , "odindoktrynować", znów natchnąć patriotyzmem i mądrością zbiorową.
A nie da się tego zrobić póki nie oczyści się sceny politycznej z mafijności i korupcji, póki nie wyczyści się zgniłej pozostałości po "starych dobrych czasach", póki nie wytępi się jak zarazy różnych prezesików i "naczelników" zasiadających na stołkach decydenckich.
I nie mówcie mi, że już ich nie ma!!!
Ich jest pełno.. wystarczy tylko rozejrzeć się.
Czerwonego gówna, czyli pozostałości po komunie niestety jest u nas mnóstwo i to gówno śmierdzi i wciąż zaraża sobą młodych..

Amen

Dlatego kocham Cejrowskiego i J.K.M... bo podobnie myślimy

Won z pozostałościami czerwonej zarazy..

:sm: :sm: :sm: :papa:
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 28.03.2010 09:21

janniko napisał(a):...Naród jest OK, jak każdy inny (wyłączając Ruskich, którzy nigdy nie miele demokracji, i którzy się jej panicznie boją i nie chcą!).
Naszego narodu nie trzeba wymieniać, ale przydałoby się go odmulić , "odindoktrynować", znów natchnąć patriotyzmem i mądrością zbiorową.
A nie da się tego zrobić póki nie oczyści się sceny politycznej z mafijności i korupcji, póki nie wyczyści się zgniłej pozostałości po "starych dobrych czasach", póki nie wytępi się jak zarazy różnych prezesików i "naczelników" zasiadających na stołkach decydenckich.
I nie mówcie mi, że już ich nie ma!!!
Ich jest pełno.. wystarczy tylko rozejrzeć się.
Czerwonego gówna, czyli pozostałości po komunie niestety jest u nas mnóstwo i to gówno śmierdzi i wciąż zaraża sobą młodych..

Amen

Dlatego kocham Cejrowskiego i J.K.M... bo podobnie myślimy

Won z pozostałościami czerwonej zarazy..

Jeden wielki ogólnik i propagandowy, bełkot... :!: :!:
Powtórzę za Tobą. Proszę o konkrety.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.03.2010 10:16

jan_s1 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
Ja się cieszę :D że będę głosował na Bronka :D

Janusz - pomimo wszystko nie przypuszczałem, że aż tak niewiele potrzeba Ci do szczęścia.

Oczywista oczywistość, :wink: że jest wiele innych rzeczy, które są mi do szczęścia potrzebne :D

Przypuszczam, że gdyby Twój kandydat na Prezydenta miał poparcie np. 30 %, też byś się cieszył :D
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 28.03.2010 12:25

Przypuszczam, że gdyby Twój kandydat na Prezydenta miał poparcie np. 30 %, też byś się cieszył :D

Pewnie, że bym się nie smucił.
Ale chodziło mi raczej o coś innego. Jeśli uważasz, że Twój kandydat cokolwiek w Polsce zmieni (na lepsze oczywiście), to napiszę łagodnie, że o taką naiwność Cię nie podejrzewałem. :wink: Biorę, rzecz jasna, pod uwagę bardzo ograniczoną władzę prezydenta, ale i na tym stanowisku są pewne możliwości oddziaływania zarówno na scenę polityczną, jak i na opinię publiczną. Muszę więc założyć, że patrząc realistycznie nie spodziewasz sie po Komorowskim działań, które zainspirowały by w Polsce jakieś korzystne przemiany. (Jeśli wbrew zdrowemu rozsądkowi uważasz inaczej, to chętnie poznałbym Twoje argumenty - nie wykluczam przecież, że możesz widzieć cos, na co ja jestem zupełnie ślepy). Skoro jednak tak rzeczywiście myślisz, to znaczy, że jakiekolwiek zmiany uważasz za zbędne. Podoba Ci sie tak, jak jest. Czyli jesteś szczęśliwym człowiekiem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.03.2010 13:49

jan_s1 napisał(a):Ale chodziło mi raczej o coś innego. Jeśli uważasz, że Twój kandydat cokolwiek w Polsce zmieni (na lepsze oczywiście), to napiszę łagodnie, że o taką naiwność Cię nie podejrzewałem. :wink: Biorę, rzecz jasna, pod uwagę bardzo ograniczoną władzę prezydenta, ale i na tym stanowisku są pewne możliwości oddziaływania zarówno na scenę polityczną, jak i na opinię publiczną.

Gdybym uważał, że mój kandydat nic nie zmieni w ramach posiadanych uprawnień, to bym na niego nie głosował.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 28.03.2010 15:41

Tomasz W napisał(a):Jeden wielki ogólnik i propagandowy, bełkot... :!: :!:
Powtórzę za Tobą. Proszę o konkrety.

Hm...
Jakby ci to Tomaszu ująć...
Mam ci podać listę nazwisk pracowników urzędów krakowskich, dziekanatów niektórych uczelni, pracowników administracyjnych niektórych "dziwnych" spółek, prezesów SPÓŁDZIELNI mieszkaniowych itp itd. zasiadających na "stołkach" od ponad 30 lat???!!!
I tak nie uwierzysz... lub powiesz, że to "uczciwi ludzie", "fachowcy" i takie tam..
PIS - to socjaliści i klops na wejściu... ale PO to czapa ochronna dla zeszłosystemowej kliki... "OD PANA GENERAŁA SIĘ ODPIERDOLCIE"!!!
To nie są słowa polskiego patrioty, to nie są słowa zdrajcy, to są słowa psa obronnego, chroniącego zdrajcę!
Więc wolę już zdrajcę, czyli Jaruzela, Oleksego, Kwacha itp, bo oni przynajmniej nie udają przyjaciół, z nimi można negocjować i dyskutować na zasadzie argumentów ideologicznych itp.. jak to z czerwonymi...
Ale pies chroniący zdrajcę jest gorszy od szczura i szczurzego pomiotu!
Bo to bezideowa warcząca bestia, z którą nie ma żadnych podstaw do jakichkolwiek dyskusji lub negocjacji. Co pan powie - pies zrobi i amba!

Więc wolę już PIS lub SLD (choć to czerwona zaraza).
Ale ten Arłamowicz... to może być w przyszłości niezła opozycja dla mądrze rządzącej prawicy!...
Być może powstanie prawdziwa, oderwana od gównianego sowietyzmu kwasowskiego lewica... oczywiście jako opozycja... tzw. zło konieczne.. które harmonizuje dobro, którym oczywiście może być tylko prawica...

O jakie konkrety ci chodzi Tomaszu.. ?

:cry:
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 28.03.2010 16:31

janniko napisał(a):[

Mam ci podać listę nazwisk pracowników urzędów krakowskich, dziekanatów niektórych uczelni, pracowników administracyjnych niektórych "dziwnych" spółek, prezesów SPÓŁDZIELNI mieszkaniowych itp itd. zasiadających na "stołkach" od ponad 30 lat???!!!

:cry:

Dziwne,jest link na stronę urzędu krakowskiego i twoje nazwisko tam jest.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 28.03.2010 17:59

Janusz Bajcer napisał(a):Gdybym uważał, że mój kandydat nic nie zmieni w ramach posiadanych uprawnień, to bym na niego nie głosował.

Zadam Ci dwa pytania, zdając sobie sprawę z tego, że odpowiedzi nie są takie proste, chociaż jako świadomy wyborca nie powinieneś mieć z tym specjalnych problemów. Za udzielenie odpowiedzi będę Ci bardzo wdzięczny, tym bardziej, że wcale nie masz obowiązku, aby poświęcać mi swój cenny czas.
1. Jakie elementy ustrojowe, gospodarcze etc należałoby wg Ciebie zmienić?
2. Które z tych elementów bedzie próbował zmienić Komorowski - z uwagi na ograniczoną władzę prezydenta choćby tylko poprzez presję medialną?
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 28.03.2010 19:16

janniko napisał(a):... O jakie konkrety ci chodzi Tomaszu.. ?... :cry:

Powiem Ci tak. Masz naturę rewolucjonisty. Jesteś jak Che Guevara. Widzisz wroga w wielu miejscach.
A ja wolę zmiany ewolucyjne. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.03.2010 19:21

jan_s1 napisał(a):1. Jakie elementy ustrojowe, gospodarcze etc należałoby wg Ciebie zmienić?
2. Które z tych elementów bedzie próbował zmienić Komorowski - z uwagi na ograniczoną władzę prezydenta choćby tylko poprzez presję medialną?

Ograniczę się do minimum

ad.1 Jednomandatowe okręgi wyborcze, podatek liniowy.

ad.2 Bronisław Komorowski jako Prezydent nie zawetuje tych zmian.
wojtek51
Croentuzjasta

Postnapisał(a) wojtek51 » 28.03.2010 19:29

jan_s1 napisał(a):1. Jakie elementy ustrojowe, gospodarcze etc należałoby wg Ciebie zmienić?

Ograniczę się do minimum

Dodam, iż nie zawetuje również reformy służby zdrowia.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 28.03.2010 19:35

Ograniczę się do minimum

To rzeczywiście minimum. I to absolutne. Ale nie będę Cię już męczył, bo wyglada na to, że z natury jesteś małomówny. :lol: Te śladowe zmiany,które wymieniłeś również popieram, ale nie bardzo wierzę w ich wprowadzenie - w końcu to sztandarowe obietnice Platformy. :wink:
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 28.03.2010 19:38

Tomasz W napisał(a):
janniko napisał(a):... O jakie konkrety ci chodzi Tomaszu.. ?... :cry:

Jesteś jak Che Guevara.

Tomaszu, źle się bawisz. Uważaj, bo za takie stwierdzenie janniko Cię zabije. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone