Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.03.2010 23:52

Jarosław Kaczyński był jedynym kandydatem w wyborach na prezesa PiS.

"Miło jest zwyciężać, kiedy jest czas łatwy, ale szczególnym zaszczytem jest uzyskać zaufanie, gdy jest czas trudny" - powiedział Jarosław Kaczyński po ogłoszeniu wyborów na prezesa partii.

Gratuluję dobrego samopoczucia nowemu-staremu Prezesowi

No to jeszcze coś na poprawę: http://rtoip.ovh.org/trash/ktl.php
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 07.03.2010 00:01

hepik napisał(a):Prezes sie rozwija i idzie na całość.
Dwa lata temu każdy Polak miał tylko mieć prawo grillować ;)

Odkąd Kaczyński "zgrillował" Leppera i Giertycha nie wypada mu zachęcać do grillowania. :wink:

A swoją drogą, ciekawe co osiągnie Roman Giertych kierując pozew przeciwko Kaczyńskiemu za publiczne zarzucanie mu kłamstwa. Po raz pierwszy trzymam kciuki za Romana. :wink:

Ciekawe kto z Cro.pl założy sobie profil na myPiS.pl.... :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 07.03.2010 09:14

hepik napisał(a):Yes!Yes!Yes!

Kaczor wygrał!
999 głosów ZA!
Tylko 51 Przeciw!

Tylk dlaczego muszę na urlop do Egiptu albo Tunezji?
Ja chcę do Chorwacji :wink:

Plaże Egiptu, Tunezji są dzisiaj zaludnione przez Niemców, Francuzów, Anglików, po części też Rosjan czy Czechów, Polaków tam niezbyt wielu - kontynuował. I dodał: - W 2020 roku muszą być tam miliony Polaków.

Prezes sie rozwija i idzie na całość.
Dwa lata temu każdy Polak miał tylko mieć prawo grillować ;)

,,Szacuje się, że do połowy 2008 roku ponad
tysiąc Polaków wykupiło na własność nieruchomość w Hurghadzie i okolicach.'' :wink: Polaków w 2008 było tam na wczasach ,,tylko'' około 250 tysięcy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2010 09:27

Tomasz W napisał(a):Ciekawe kto z Cro.pl założy sobie profil na myPiS.pl.... :lol:

Dni cro.pl są policzone...kilka milionów do Egiptu,kilka milionów do Tunezji,niby kto i po co miałby tu pisać ? ;)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 07.03.2010 09:43

Hepik - uprzedziłeś moje dywagacje. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, czy obecność Polaka w w/w krajach będzie obligatoryjna? Chodzi o wczasy czy pobyt kolonialny :?: Jest gościu trochę oderwany od rzeczywistości :!:
Co on przewiduje na 2020 :?:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 07.03.2010 10:09

Torac napisał(a):Hepik - uprzedziłeś moje dywagacje. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, czy obecność Palaka w w/w krajach będzie obligatoryjna? Chodzi o wczasy czy pobyt kolonialny :?: Jest gościu trochę oderwany od rzeczywistości :!:
Co on przewiduje na 2020 :?:

Diabli wiedzą co on przewiduje. Jego najgorszą cechą jest nieprzewidywalność.
Ja sądzę, że stratedzy sieci telefonii komórkowej ojca Rydzyka pewnie już myślą jak obniżyć roaming dla rozmów z Egiptu i z Tunezji. :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.03.2010 12:30

Grunt, że Tusk i jego kompani są skrajnie przewidywalni:

Jest chu...wo i będzie chu...wo!

A jakby ktoś miał jakieś obiekcje, to przecież mamy najprężniej rozwijającą się gospodarkę i zawsze przecież możemy liczyć na cud!

pozdrawiam wszystkim otumanionych "antykaczyzmem"!

Jezu! Jakie to proste! Stara dobra rzymska zasada (dot. rządzenia) sprawdza się w obecnej Polsce w 100%.

Tak trzymać, panowie... !

:papa: :papa: :papa: :mrgreen:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 07.03.2010 12:52

janniko napisał(a):pozdrawiam wszystkim otumanionych "antykaczyzmem"!

janniko napisał(a):nadal uważam, że to dobre dla gawiedzi

janniko napisał(a):To, że motłoch się rajcuje, to też normalne... czymś musi się rajcować...

Po co ta retoryka :?: masz pisowska skłonność do zasady "kto nie jest z nami , jest przeciwko nam" i nie pisz proszę że nie jesteś sympatykiem....

jeżeli lubisz tercet Kaczyński-Gosiewski-Suski i posłanka Wróbel jako D'Artagnan to ja to szanuje. Dziwie się, ale szanuje a ty w stosunku do politycznych oponentów- NIE.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.03.2010 13:24

Torac napisał(a):..jeżeli lubisz tercet Kaczyński-Gosiewski-Suski i posłanka Wróbel jako D'Artagnan to ja to szanuje. Dziwie się, ale szanuje a ty w stosunku do politycznych oponentów- NIE.

Ach, Toracu, dam się sprowokować ... :sm: do głupiej dyskusji.. a co mi tam..
Problemma w tym, że przez mój wręcz zesrajsię-palikotowski styl wypowiadania się, większość zupełnie nie rejestruje tego, że już dziesiątki razy mówiłem, że nie popieram polityki PIS (zbyt socjalistyczna), nie przepadam za Gosiewskim ani Suskim (choć uwielbiam Cejrowskiego!) itp itd.
Ale szanuję ich za konsekwencję, za ideowość i to konkretną ideowość i za opieranie swojej "propagandy" na ideach i na wizji przyszłości. Ale mam z deczka inne poglądy...

A Tusk i PO?!
Zero idei, zero pomysłu, pusta retoryka, populizm, gotowość wsmyknięcia się w d... każdemu kto zapewni miejsce u żłoba i władzę itp itd.
A swą "propagandę" opierają głównie i prawie wyłącznie na antypisiorstwie i antykaczyźmie!
I dlatego uważam ich za szmaciarzy i wstrętnych gnojków, którzy Polakom zrobili miazgę z mózgów, po to by bezkarnie nadal łupić nasz kraj i napychać własne kieszenie..

dziękuję za uwagę
:papa: :hut: :mrgreen:

PS
PO i Don Tusconi nijak nie mogą być moimi oponentami, bo za mały jestem siurek w stosunku do ich cwaniactwa i nikczemności, że tak wzniośle określę ich paskudną nijakość..
:sm:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2010 14:27

janniko napisał(a):Ale szanuję ich za konsekwencję, za ideowość i to konkretną ideowość i za opieranie swojej "propagandy" na ideach i na wizji przyszłości.

A R. KRUS Ziemkiewicz jakoś coraz mniej ich szanuje za ideowość ;)

Tragedia to to, że człowiek, który ukradł Polsce prawicę (uważny czytelnik wie, kogo tak nazywam) zabrnął jak zwykle w swoje genialne strategie, które, wbrew życzliwemu dla niego stereotypowi, zwykle nie są żadnymi strategiami, tylko skutkiem emocji, by nie rzec wręcz histerii.

PiS mógł się bez trudu dogadać z Farfałem, miał z jego strony całkiem sensowne propozycje
. Ale potraktował go jak szczeniaka, który ukradł Braciom ukochaną zabawkę.

Dość, że wolał się ułożyć z SLD.

Owoż, zawarł koalicję wcale nie z SLD, ale wprost z PZPR, a wręcz z SB, które na Woronicza przetrwały ostatnie dwadzieścia lat w znakomitym stanie.

Konkrety?

A proszę- pisałem o nowym szefie Panoramy, Jacku Skorusie, który w stanie wojennym robił arcypodłe, esbeckie programy Z archiwum Solidarności.

. Parę dni minęło, i nasza wiedza wzbogaciła się o to, że redaktor Skorus był nie tylko jawnym,ale i Tajnym Współpracownikiem SB o kryptonimie "Zbigniew", pozyskanym w roku 1982 na zasadzie dobrowolności.

Ale dlaczego nie przeszkadza nawet ludziom Kaczyńskiego, którzy, jednocześnie, milcząco zaaprobowali usunięcie ze stanowiska Anity Gargas za emisję filmu o Jaruzelskim, i szlaban na filmy dokumentalne o łajdactwach PZPR, SB i ich dysponentów?

No cóż, brzydziło się "byłym neonazistą, teraz trzeba się kolegować z esbeckimi kapusiami, i to wcale niekoniecznie byłymi.

Wiem, że delegaci PiS będą dziś zajęci ważkimi sprawami jako to, którą z pań wysunąć teraz do kamer, i w ogóle jaki zrobić "nowy imidż".

Ale może niech się w wolnej chwili zastanowią przez moment, gdzie się podziały ich twarze.
Ostatnio edytowano 07.03.2010 14:35 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 07.03.2010 14:34

Nie wiedzialem Hepik, że jesteś za lustracją :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2010 15:03

Mnie tam rybka...Nawet M jak milość na Dwójce nie ogladam...to Rafałek wam zlustrował medialnego koalicjanta .
Tylko jannika ,z tą jego wiarą w ideowość pisiorków,żal ;)
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 07.03.2010 15:16

janniko napisał(a):Grunt, że Tusk i jego kompani są skrajnie przewidywalni:

Jest chu...wo i będzie chu...wo!

A jakby ktoś miał jakieś obiekcje, to przecież mamy najprężniej rozwijającą się gospodarkę i zawsze przecież możemy liczyć na cud!

pozdrawiam wszystkim otumanionych "antykaczyzmem"!

Jezu! Jakie to proste! Stara dobra rzymska zasada (dot. rządzenia) sprawdza się w obecnej Polsce w 100%.

Tak trzymać, panowie... !

:papa: :papa: :papa: :mrgreen:

Wyluzuj, po co tyle zapalczywości.
Może nie wszystkim jest (używając Twojego języka) chu...wo.
Więcej wiary w siebie :!: :wink:
Ostatnio edytowano 07.03.2010 15:53 przez Tomasz W, łącznie edytowano 1 raz
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 07.03.2010 15:27

hepik napisał(a):Mnie tam rybka...Nawet M jak milość na Dwójce nie ogladam...to Rafałek wam zlustrował medialnego koalicjanta .
Tylko jannika ,z tą jego wiarą w ideowość pisiorków,żal ;)

Przypomnę Ci Hepiku co pisałem wcześniej, choć jak widzę do Ciebie to nie dociera. Zawsze ustawiasz rozmowę, że kto nie popiera PO jest za PIS. Do mnie to trafia jak kula w płot. Nigdy nie głosowałem na PIS, PO SLD czy PSL, więc proszę daruj sobie teksty o jakiś koalicjantach. Jakbyś czytał czasem to co tu wklejam to tekst o Skorusie wkleilem już parę stron wcześniej od Ciebie, więc to czym się tak podniecasz to żadna nowość. Jak chcesz więcej amunicji to poszukaj sobie na necie teksty o dyrektorze administracyjnym TP S.A to też niezły kwiatek
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 07.03.2010 15:37

janniko napisał(a):Ale szanuję ich za konsekwencję, za ideowość i to konkretną ideowość i za opieranie swojej "propagandy" na ideach i na wizji przyszłości.

Błagam :cry: Tak pokrótce:
- antykomunizm pis
1/obecność i stołek dla Jasińskiego
2/ plany na koalicję z lsd
- przeciwnicy aborcji
1/ Piecha - aborcyjny stachanowiec (kilka lat temu)
- życie rodzinne
1/brudy rozwodowe u Dorna i Gosiewskiego.
- odnowa moralna
1/taśmy Beger
2/koalicja
3/podsłuchy

Ale to wszystko nic... Najgorszy ten obciach:cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone