Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 03.10.2006 14:40

Janusz Bajcer napisał(a):Premierowi "rura" ponownie stwardniała, ale płotu nie przeskoczył.

Chyba o tyczce, długiej tyczce ...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.10.2006 16:23

Nawet do bardzo długiej tyczki trzeba mieć klasę :wink:
A Jemu nawet "układy" nie pomogą :wink:
Za dużo ma ich w głowie i nie oderwie się od ziemi :lol:
Bo to "kaczor-nielot" :wink: :lol:
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 03.10.2006 16:33

Usmiałem się do łez przy oglądaniu poniższego obrazka, ale niesie on ze soba głębssze przesłanie niz tylko smiech. Mozemy zmienić ten kabaret, już niedługo.

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 03.10.2006 16:40

:evil: Ja tam stawiam na prezydenta Lepera.Jest ugodowy,na pewno odpusci wszelkie złodziejstwa,bandytyzm ,korupcje łapowkarstwo.Wszystkie kredyty umożone,wiezienia puste.Zacznie sie złota era leperowska.Nikt nie bedzie saczył jadu, ani nikt nie bedzie robil w portki ze strachu,że go zapuszkują ,kochany prezydent .Na pewno podola jeszcze,aby pełnic funkcje premiera,majac doswiadczenia dyplomatyczne nabyte po wizytach w Rosjii bedzie godnie reprezentowal nasz krai i na Zachodzie. :twisted: a na pewno, co jest bardzo wazne usatysfakcjonuje naszych bywalcow FORUM-co ??kiedys czytalam-kiedy to było,chyba niedawno,była dyskusja :evil: czy morderca jest sie,jak zamorduje sie jednego czlowieka
-czy musi byc ich troche wiecej.??? :evil: :evil: :evil:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.10.2006 16:57

:lol: Droga Petris masz rację :lol:
Trzeba go jeszcze wybrać na trenera reprezantacji piłkarskiej, piłkarze zaczną wreszcie grać "pod przymusem" i Mistrzostwo Europy, a nawet i Świata mamy jak w banku, tym bardziej, że nadaje się on jeszcze na Prezesa NBP, jak będzie mu mało funkcji, to go Ojciec Dyrektor wyświęci na prymasa :wink: :lol:
Pozdrawiam
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 03.10.2006 17:06

Janusz Bajcer napisał(a)::lol: Droga Petris masz rację :lol:
Trzeba go jeszcze wybrać na trenera reprezantacji piłkarskiej, piłkarze zaczną wreszcie grać "pod przymusem" i Mistrzostwo Europy, a nawet i Świata mamy jak w banku, tym bardziej, że nadaje się on jeszcze na Prezesa NBP, jak będzie mu mało funkcji, to go Ojciec Dyrektor wyświęci na prymasa :wink: :lol:
Pozdrawiam

Ja licze ,że zostanie samym Ojcem Rydzykiem.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 03.10.2006 17:13

JasioJasio napisał(a):Usmiałem się do łez przy oglądaniu poniższego obrazka, ale niesie on ze soba głębssze przesłanie niz tylko smiech. Mozemy zmienić ten kabaret, już niedługo.

Obrazek

Komu,czemu??? demokracjii,czy komunistom ,którzy trzęsa portkami???

znowu gruba kreska????znasz dowcipy o Jasiu w szkole??
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.10.2006 17:17

Rydzyków ja w tym roku miałem pod dostatkiem (jak PiS stanowisk) :wink:
ale dobrze będzie jeszcze dwa rydzyki wrzucić na masełko :lol:
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 03.10.2006 17:51

petris napisał(a):Komu,czemu??? demokracjii,czy komunistom ,którzy trzęsa portkami???

Ooooo? To w naszym pięknym kraju jest demokracja ? To już prędzej jakaś forma socjalizmu z interwencjonizmem państwa. A może widział ktoś komunistę? Czyżby kolejne poPiSy retoryczne?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.10.2006 17:54

W tym wątku będzie to bardziej pasować... :mrgreen:

Przychodzi Renata Beger do siedziby PiS i spotyka Lipińskiego
- Co Pani tu robi?
- Przyszłam reklamować wasz nowy rząd.
-A powie Pani że załatwiamy stołki?
-A załatwiacie? -No tak. -Załatwiają!
-I miejsca na listach wyborczych dla rodziny.
-A załatwiacie? -Załatwiamy. -Załatwiają!
-I weksle spłacamy.-I weksle spłacają!

Prawo i Sprawiedliwość. Jak mówią tak robią!
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 03.10.2006 18:23

Wszyscy, co piszecie takie niesamowite bzdury, powinniscie troszeczke pozyc w tamtym czasie ,kiedy was nie bylo na swiecie.W kazdym badz razie,mojej rodzinie,i milionom innych ,czasy te zabrały wszystko.Nic nie wiecie o tamtych czasach,ksiazki nic wam nie powiedza,trzeba to przeżyc samemu.Moze nawet to przezyjecie. :)
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 03.10.2006 18:47

petris napisał(a):Wszyscy, co piszecie takie niesamowite bzdury, powinniscie troszeczke pozyc w tamtym czasie ,kiedy was nie bylo na swiecie.W kazdym badz razie,mojej rodzinie,i milionom innych ,czasy te zabrały wszystko.Nic nie wiecie o tamtych czasach,ksiazki nic wam nie powiedza,trzeba to przeżyc samemu.Moze nawet to przezyjecie. :)

Mocne, ale z pewnością nie trafi to do tych, co nie mają pracy, a jeśli ją mają, to zarabiają na miskę ryżu; albo też do tych, co wyjechali "za chlebem". Niestety, ale przeszłością nie da się żyć, można jeno o niej pamiętać.
Btw ciekawe dlaczego tyle przejawów niechęci spotyka waaadzę IV RP ?
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 03.10.2006 19:17

Niechciało mi się tematu podejmować bo polityka to największa ku..a jak to moja Matka mówi a raczej wie co mówi będąc historykiem od 40 lat śledzącym zmiany w naszym kraju.

Mocne, ale z pewnością nie trafi to do tych, co nie mają pracy, a jeśli ją mają, to zarabiają na miskę ryżu; albo też do tych, co wyjechali "za chlebem". Niestety, ale przeszłością nie da się żyć, można jeno o niej pamiętać.
Btw ciekawe dlaczego tyle przejawów niechęci spotyka waaadzę IV RP ?

taaaa - bo to Kaczyńscy spowodowali że w Polsce jest bezrobocie, niskie zarobki, bieda i to że ludzie wyjeżdżają za chlebem na zachód - toście wymyślili BRAWO :!: :!: :!: człowieku oni tu są od roku - łapiesz??

Dlaczego tyle niechęci :?: :?: :?: bo telewizja zarówno publiczna jak i komercyjna oraz inne media są w dalszym ciągu w rękach kolesi z PRL-u którzy manipulują Wami jak chcą. To właśnie ci kolesie zrobili w czasach komuny majątki które należało gdzieś ulokować kiedy gospodarka rynkowa wchodziła do nas w latach 90. Obecnie trzeba kaczorki wysłać na trawkę bo być może dojdą jeszcze do czegoś poza PZU i innymi aferami i paru kolesi będzie musiało zdać majątki lub odsiedzieć parę latek
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 03.10.2006 19:20

petris napisał(a):Wszyscy, co piszecie takie niesamowite bzdury, powinniscie troszeczke pozyc w tamtym czasie ,kiedy was nie bylo na swiecie.W kazdym badz razie,mojej rodzinie,i milionom innych ,czasy te zabrały wszystko.Nic nie wiecie o tamtych czasach,ksiazki nic wam nie powiedza,trzeba to przeżyc samemu.Moze nawet to przezyjecie. :)

Widzisz petris to jest naczelny błąd PiS-u i Braci, choć wlaściwie trzeba napisac w odwrotnej kolejności. Całe to towarzystwo ciagle z kimś/czymś walczy. A powinno budować! Roztrząsanie historii nic nam nie da, nie zbuduje się z tego autostrad, mieszkań i nie wzrośnie PKB a za tym poziom życia.

Gdzie ty masz komunizm mi powiedz? Współczuję traumatycznych przeżyć ale co to ma przepraszam wspólnego z obecnymi czasami?
Ktos kto był w partii czy był ubekiem ma kasę i władzę? No ma. Gdzie było napisane że kapitalizm przyniesie rządy ludzi bez skazy? Mam wrażenie, że przed 89 rokiem wszyscy chcieli kapitalizmu w wypłacie i socjalizmu w dostepie do dóbr doczesnych. Tak niestety się nie da.

A wracając plakaciku to zauważ, ze jakakolwiek krytyka Braci czy PiS-u skutkuje oskarżeniem o przynależność do mitycznego już układu.

Mówisz, "w tamtym czasie...". Porównaj więc przemówienia Gomułki czy Bieruta z przemówieniami polityków PiS. Identyczny wydźwięk, wszystkiemu winni są ONI, jedynie my (kiedys PZPR teraz PiS) mamy rację, brak tylko "zaplutego karła reakcji". ? Na razie ...

Już na koniec. Charakterystyczna jest reakcja na tzw "taśmy prawdy".
Hańbą naywają pisowcy nie ofertę kupna posła, ale to że została ona nagrana.

Nie kupuję twoich argumentów petris.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.10.2006 19:45

krystek napisał(a):Ooooo? To w naszym pięknym kraju jest demokracja

W naszym pięknym kraju jest demokracja parlamentarna.
Tylko jest ona przez niektórych ludzi żle interpretowana albo po prostu nie wiedzą oni co to słowo oznacza (nie bierz krystek tego do siebie)
warto poczytać-nawet przez tych, którzy wiedzą: http://pl.wikipedia.org/wiki/Demokracja
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone