Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 28.09.2006 09:01

mama_Kapiszonka napisał(a):Może to zabrzmi dziwnie, ale ... poszukuję nagrania wczorajszej wieczornej wypowiedzi Kaczora-Premiera.

Nic prostszego:
http://ww6.tvp.pl/video/2006/09/27/90401/film.asf

PozdraV
J.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 28.09.2006 09:04

Może jednak przydały by sie zdjęcia twarzy- przeciwnikow PiS -u rozmawiajacych z soba bez kamer.Te co widziałam nawet nie umiały ukryc jadu i zawzietosci,nadziei,-swietny widok dla psychologa-obrzydliwy dla zwyklego obywatela-ze jednak PiS ich nie dopadnie,za korupcie i doprowadzanie Polski przez wiele lat do ruiny.No ale ja jestem laikiem w tych sprawach ,nie znam sie na podchodach politykow a na dyplomacjii wogóle.Głosowałam na Pana Tuska, teraz mi po prostu wstyd.Jedni skompromitowali sie Samoobrona ,drudzy koalicja z komuną.
punto2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) punto2 » 28.09.2006 09:42

Petris poglądaj sobie reklamy - przecież Donald jest taki spokojny i zrównoważony, biedaczek o pierwszej w nocy wstał żeby ratować kraj. Co z piękny gest Rejtana.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.09.2006 09:51

A miałem nie pisać.
Czerwony ani zielony nie jestem. Patrząc na te wyczyny, to Rywin z Milerem mogliby chłopakom z PiS-u i Samoobrony buty czyścić. Obłuda, fałsz, zakłamanie, chciwość, pazerność, przypięte rękawy do biurek i d... do stołków. Brak wiedzy i inteligencji do tego, aby zabłysnąć w innej dziedzinie w celu osiągnięcia sukcesu.

I tak winny mityczny układ, który podobno już zniszczyli, obejmując rządy i likwidując służby wszelakie. Wyrzucili ludzi niewygodnych i ideowych.
Giertych mówi o honorze, samemu bądąc unurzanym razem z Hatką w rozpie.... banku w Kaliszu bodajże.
Qooorva!!!!!

Brak słów.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 28.09.2006 10:23

Jacunio, dzięki wielkie. Będę okrutnym trenerem emitując ten film na szkoleniu, ale trudno...
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 28.09.2006 10:36

Już abstrahując to jaką kto miał minę i czy nagranie przedstawia mniej czy bardziej korupcyjną sprawę, to wystąpienie Pana Premiera było powalające.
Buta i arogancja u człowieka, który miał naprawiać świat i czynić go SPRAWIEDLIWYM i UCZCIWYM.

Zresztą szkoda gadać...
J.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.09.2006 10:45

Przed chwilą transmitowali Prezydenta. Nihil novi.
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 28.09.2006 12:17

I tak oto IV RP poszła się pie...

Na marginesie. Skoro PiS z kumplami ma w rekach WSZELKIE mozliwe służby policyjne, wojskowe i wywiadowcze, jawne i niejawne, wywiady i kontrwywiady, a mimo to udało sie zrobić w jajo całe to towarzystwo dwóm dziennikarzom i średnio rozgarniętej pani Reni, to znaczy co?
Wg mnie to, ze całe to towarzystwo jest niekompetentne i nieudolne.
Tak Panie Wassermann, tak Panie Ziobro.
Wydupczyli was bez mydła i to w świetle jupiterów.

PS Ciekawe co by w orędziu Pan Premier powiedział, gdyby na filmie zamiast Lipińskiego był np Rokita?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.09.2006 13:05

PS Ciekawe co by w orędziu Pan Premier powiedział, gdyby na filmie zamiast Lipińskiego był np Rokita?[/quote]

Niewiele musiał mówić, to i tak wina Platformy i układu...
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 28.09.2006 15:22

JasioJasio napisał(a):Wg mnie to, ze całe to towarzystwo jest niekompetentne i nieudolne.

Co więcej: oni są NN :-) nieświadomi - niekompetentni (nie wiedzą, że nie wiedzą) A taki stan czyni ich szczęśliwymi :-D Gorzej z nami ;-(
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 29.09.2006 08:35

niezawodny napisał(a):Na początku tego wątku wypowiadało się tu sporo zwolenników PiSu, stając w ich obronie i twierdząc że trzeba dać im czas żeby były wyniki. OK, minęło 9 miesięcy ich rządów, wkrótce sejmowe wakacje i minie rok. Powstaje zatem pytanie co ten rząd zrobił dla nas dobrego? Jakie ustawy / reformy weszły w życie, dzięki którym ludziom żyje się lepiej? Ciekawe czy ktoś konstruktywnie odpowie? :roll:

P.S.
A Marcinkiewicza na zawsze zapamiętam jaką złotoustą lalę która szczyciła się (słynne YES, YES, YES) że załatwiła możliwość legalnej pracy dla rodaków w Hiszpanii - czyli rząd cieszy się z emigracji własnych obywateli - tyle warty jest naród dla ojczyzny (NIC)

Mają podwyższyć minimalną płacę - ciekawe ile ludzi znów odejdzie do szare strefy?
PiS - dziękujemy!!
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 29.09.2006 09:07

trzeba wyjsc na ulice jak bracia Wegrzy. trzeba isc na wybory a nie twierdzic, ze moj glos nic nie zmieni...
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 29.09.2006 09:36

To raczej nierealne....to pójście na wybory. Z naszą mentalnością te kolejne odznaczą się jeszcze niższą frekwencją. Jest pewien gość, z którym toczę walki, bo rok temu nie głosował a teraz narzeka i psioczy. A ja mu uparcie powtarzam, że nie ma prawa narzekać, bo brak jego głosu pozwolił PiSowcom wygrać. (ale żeby rozwiać wątpliwości - mój mąż głosował :-) ).

Poza tym wydaje mi się, że ze swoim zacietrzewieniem PiS i tak dojdzie do mniejszej lub większej władzy a ta cecha sprawi, że nie pozwolą innym podejmować naprawdę mądrych decyzji. Im dalej w las....
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 29.09.2006 09:59

FUX napisał(a):Przed chwilą transmitowali Prezydenta. Nihil novi.

http://mail.veracomp.pl/humor/JASMINUM%20.wmv

super filmik
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 29.09.2006 10:31

no i cała nasza trójka z biura opluła mi monitor :lool:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone