Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 25.04.2006 10:56

Goście sa przy władzy ledwo kilka miesięcy a tu taka krytyka jakby to trwało przynajmniej kilka lat.
Cóż taki mamy układ polityczny, jaki sobie zafundowaliśmy. Reszty dopełniły waśnie i spory polityków no i mamy to co mamy.
Osobiście nie podoba mi się koalicja jaka się tworzy, no ale pożyjemy zobaczymy. Jeszcze nie powstała.
Wystarczy popatrzeć na sądaże, aby stwierdzić że społeczeństwo jest podzielone.
No i jak zwykle.... punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.04.2006 18:01

darrou napisał(a):Goście sa przy władzy ledwo kilka miesięcy a tu taka krytyka jakby to trwało przynajmniej kilka lat.

Nie ma krytyki szkodliwej, brak krytyki przynosi szkodę!

Władza, która chce zarządzać wszystkim dziwi się, gdy pociągają ją do odpowiedzialności za wszystko.

pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.05.2006 18:05

No to mamy nowy rząd i dwóch nowych wice-premierów
http://www.ptasiagaleria.yoyo.pl/zoom_i ... za=&album=
być może to jest zaczątek taniego państwa :?:
a może będzie jeszcze taniej jak się połączy bliżniaków :wink:
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 05.05.2006 21:04

Niech ^#&^#&$^# %%&^#*&@# &@#!~!! naszego nowego Ministra Oświaty i ^$%$#%@$ $%@#$# Ministra Rolnictwa!

Amen
Ide pić. Co mi pozostało...
I &@%$#@! nikogo nie pozdrawiam
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.05.2006 08:54

a mi się podoba - przynajmniej jaja będą :lol: a żeby się napić wcale nie potrzebuję zmian w rządzie :P mam to wszystko w ..... poważaniu 8) byle do 11 sierpnia i Chorwacji mam nadzieję że nam paszportów nie pozabierają :wink:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.05.2006 08:57

ps. KWA KWA KWA :lol:
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 06.05.2006 12:53

No to ciekawe co zwolennicy PIS powiedzą teraz na mariaż z Giertychem.
Przeciez jeszcze niedawno był przez Kaczki odsądzany od czci i wiary, a teraz - Pan Wicepremier. Jeśli Kaczory dążyły do wcześniejszych wyborów mogły przecież podać rząd do dymisji - żądza władzy okazała się jednak silniejsza.
Swoją drogą to niezłe jaja - szef partii która ma obecnie ok. 4% poparcia (nie mieści się na pudle), dodatkowo reprezentujący takie a nie inne poglądy (o super czarnym zabarwieniu) będzie decydował o polityce oświatowej państwa. Kiedyś ktoś powiedział -" Takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodzieży chowanie" - chyba tak to brzmiało ( może Staszic) - wychowamy sobie nowe grono wszechpolaków (celowo z małej litery)
Całe szczęście, że nie mam dziecka w wieku szkolnym musiałbym poświęcić dodatkowy czas na to, aby w szkole nie zrobili dzieciakowi wody z mózgu.
Wszystkim których dzieci jeszcze się uczą szczerze współczuję, a osobiście liczę na to, że pomimo zapewnień ten rząd nie utrzyma sie zbyt długo. Ambicje Giertycha są nie do zaspokojenia.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.05.2006 16:34

Wyczytałem gdzieś wywiad z psychologiem ,który twierdzi ,że bracia w swoim życiu rzeczywistym odgrywają role z ,,Tych co ukradli księżyc''.Zagranie w filmie było dla nich tak silnym przeżyciem ,że nieświadomie jeszcze raz grają role. Teraz są w momencie gdy wpuścili zbójników do skarbca .Czyli z tego wynika ,ze koniec filmu niedaleko. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.05.2006 01:27

AndrzejJ. napisał(a):Wyczytałem gdzieś wywiad z psychologiem ,który twierdzi ,że bracia w swoim życiu rzeczywistym odgrywają role z ,,Tych co ukradli księżyc''.Zagranie w filmie było dla nich tak silnym przeżyciem ,że nieświadomie jeszcze raz grają role. Teraz są w momencie gdy wpuścili zbójników do skarbca .Czyli z tego wynika ,ze koniec filmu niedaleko. :wink:

No to Andrzeju trzeba przypomnieć krótki scenariusz filmu:
OPIS 1
"Akcja filmu rozpoczyna się we wsi Zapiecek. Przychodzą w niej na świat bliźniacy - Jacek(LECH) i Placek(JAROSŁAW). Już po paru latach okoliczni mieszkańcy nie mają złudzeń: z tych dwóch nic dobrego nie wyrośnie. Niesforni braciszkowie wciąż płatają spokojnym obywatelom złośliwe figle. Są żarłoczni, a przy tym leniwi i okrutni. Za najokropniejszą rzecz pod słońcem uważają pracę. Gotowi są na wszystko, byle tylko nigdy nie splamić rąk jakimkolwiek zajęciem. Pewnego dnia wpadają na genialny w swej prostocie pomysł. Postanawiają ukraść księżyc, a następnie go spieniężyć i w ten sposób zapewnić sobie na zawsze wygodną, próżniacką egzystencję.
Pochlebne recenzje zebrali też aktorzy, w tym oczywiście odtwórcy ról Jacka i Placka - bracia Jarosław i Lech Kaczyńscy, którzy po latach zrobili efektowne kariery polityczne.
OPIS 2
"W chacie ubogiego mieszkańca wsi Zapiecek przychodzą na świat dwaj żarłoczni, leniwi i okrutni bliźniacy - Jacek(OBECNY PREZYDENT)) i Placek(OBECNY FAKTYCZNY PREMIER-KAZIU M. TO FAJNY GOŚĆ, ALE STEROWANY JAK WSZYSTKIE PiSanki) . Bez przerwy płatają złośliwe figle spokojnym mieszkańcom. Aby oddalić od siebie na zawsze widmo jakiejkolwiek pracy, postanawiają ukraść z nieba złoty księżyc i go sprzedać. Wyruszają w drogę; by mieć co jeść, zabierają swej matce ostatni bochenek chleba, który niebawem zamienia się w kamień. Po wielu perypetiach udaje się im złowić księżyc w sieć, ale wpadają w ręce zbójców(Z SAMOOBRONY). Ponieważ księżyc przeszedł w nów i zniknął z sieci, biorą udział w zbójeckiej wyprawie do złotego miasta (DO KTÓREJ W OSTATNIEJ CHWILI PRRZYŁĄCZA SIĘ "GULIVER" ROMAN). Tu przekonują się o pozornej wartości wszelkich skarbów (I KOALICJI ZE ZBÓJAMI I GULIVERAMI). Postanawiają wrócić do Zapiecka i pomagać rodzicom (PO-PEŁNIĄCYM OBOWIĄZKI) w pracy."
(to co w nawiasach i dużymi literami moja ingerencja w scenariusz)

Wiecej- to co powyżej - w zaczęprniętym żródle:
http://pl.wikipedia.org/wiki/O_dw%C3%B3 ... 99%C5%BCyc

Chyba ten psycholog miał rację :wink: :lol:
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 07.05.2006 09:50

Keszel napisał(a):Dawno już na forum nie było takiej "poprawności" politycznej. Ciekawe co pisaliby ci sami ludzie, gdyby wybory wygrała "święta" PO. Pewnie same achy i ochy, chociaz byłoby tak samo. A ja w tym roku znowu do CRO na trzy tygodnie. Taniej niz w tamtym roku, bo mimo przepowiedni p. Tuska, euro po 3,90 a benzyna po 3,60. Pozdrawiam wszystkich nieprzyjaciół Kaczorów. Spotkamy sie w CRO.
Krzysztof- niePOprawny politycznie.

Hi, hi, długo ci ta benzyna po 3,60 nie zostala... Zresztą mój diesel też poszybował. Niestety, taniej nie będzie.
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 25.05.2006 21:22

Witam

Widzę,że są tu sami wielbiciele Kaczorów i naszej przepięknej IV RP :D

heh szkoda moich nerwów , przemyśleń i słów na to wszytsko co się dzieje i dlatego wiele nie napiszę ale będę was często podczytywać no i może wtrące swoje 3 grosze :wink:

pozdrawiam :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 26.05.2006 14:58

AgaKon napisał(a):Witam

Aga chyba coś niezbyt dokładnie czytałaś ten wątek bo po mojemu sympatie i antypatie do Kaczorów układają się tutaj mniej więcej po połowie :lol:
Pozdrawiam
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.05.2006 17:19

wojan napisał(a):
AgaKon napisał(a):Witam

Aga chyba coś niezbyt dokładnie czytałaś ten wątek bo po mojemu sympatie i antypatie do Kaczorów układają się tutaj mniej więcej po połowie :lol:
Pozdrawiam

no ,czyli każdy ma po prostu prawie sympatię do tylko jednego bliżniaka :wink:
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 26.05.2006 21:18

No, nareszcie mamy porządek w kraju!
Facet kupił w Warszawie sześć piw i policja go capnęła.
Sprzedawczyni pewnie wyleci z roboty bo sklep ma mieć cofniętą koncesję...
Napiłbym się, ale muszę poczekać jeszcze trochę, cholera może ktoś patrzy?
J@nek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.05.2006 21:26

J@nek napisał(a):No, nareszcie mamy porządek w kraju!
Facet kupił w Warszawie sześć piw i policja go capnęła.
Sprzedawczyni pewnie wyleci z roboty bo sklep ma mieć cofniętą koncesję...
Napiłbym się, ale muszę poczekać jeszcze trochę, cholera może ktoś patrzy?
J@nek

Ty poważnie mówisz o porządku w kraju czy kacze jaja sobie robisz? :wink:
Ciekawe czy koncesję na alkohol straci sejmowa restauracja :lol:
http://www.rmf.fm/fakty/?id=100282
Jak straci, przyznam Ci rację, że w kraju porządnieje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone