Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 28.03.2006 19:35

Jacunio napisał(a):Jakby były takie koszulki z napisem CH. W. D. K. to bym jedną założył na siebie a drugą jeszcze na kurtkę, żeby było widać, jak gdzieś idę w kurtce. A trzecią naciągnąłbym na maskę samochodu, żeby było widać, jak jadę samochodem.
A czwartą to bym ciągle suszył na sznurku na balkonie, żeby już z kilometra było widać te napisy! :evil: :evil: :evil:

A co cie tak Jacunio zdegustowalo?
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 28.03.2006 20:48

niezawodny napisał(a):A co cie tak Jacunio zdegustowalo?

Ano coraz więcej, niezawodny, coraz więcej!...
Wystarczy włączyć wiadomości... :x

A ostatni pomysł, żeby karać Panów korzystających z usług Pań po prostu przelał czarę... Następnym krokiem będzie karanie osób, uprawiających seks w celach nieprokreacyjnych. Przecież krzywa demograficzna leci...

PozdraV
J.
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 29.03.2006 10:31

czytam te wasze niektóre wypowiedzi i mam wrażenie,że zyjemy chyba w dwóch róznych światach....
Jak widzę prezydent jest nawet winny temu,że pani Szczuka naśmiewała się z niepełnosprawnych. Kara dla Polsatu według mnie jak najbardziej słuszna.

jak pisałem już wczesniej, politycznie jestem laikiem....ale jakoś na razie włączając tv nie jestem zasypywany lawiną afer, złodziejstw itp...jak to przez ostatnie 4 lata bywało.....

odnoszę wrażenie,że niektórym juz tego brakuje
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 29.03.2006 11:25

antek napisał:
Jak widzę prezydent jest nawet winny temu,że pani Szczuka naśmiewała się z niepełnosprawnych. Kara dla Polsatu według mnie jak najbardziej słuszna.

A nie jest winny ??? 8O w końcu to on razem z bratem tworzą politykę w naszym kraju, w tym również politykę w stosunku do mediów, np. poprzez niezgodne z prawem (wyrok Trybunału Konstytucyjnego)mianowanie nawiedzonej pani Kruk na przewodniczącą KRRiT.
Co do Kazi Szczuki - pamiętam jej wypowiedzi w programie Kuby Wojewódzkiego i późniejsze.
Oczywiście w programie była to wypowiedź po części ironizujaca, ale w żaden sposób nie odwoływała się do niepełnosprawności występującej w Radiu Maryja Magdy Buczek (chyba tak się nazywa).
Kazia jednoznacznie stwierdziła, że fakt niepełnosprawności Magdy nie był jej znany. Zresztą według mnie Kazia nie musiała tłumaczyć, że "nie jest wielbłądem". Czy osoby niepełnosprawne są nietykalne, czy jeśli nie odpowiada mi ich światopogląd, system wartości nie mogę z nimi polemizować nawet poprzez stosowanie ironicznych wypowiedzi i ich prezentowanie w prywatnej w końcu telewizji ?.
Należy pamiętać jaki był kontekst wypowiedzi Kazi - chodziło o pełne egzaltacji wypowiedzi nieznanej jej wtedy osoby na antenie Radia Maryja. Wypowiedzi twórczyni Podwórkowych Kółek Różańcowych bezgranicznie oddanej religii katolickiej, której kalectwo i wynikające stąd zwrócenie się ku religii jest wykorzystywane dla własnych celów przez ojca Rydzyka i jego podwładnych.
Podsumowując kara na Polsat nie zostałą nałożona (niezależnie jaka jest oficjalna wersja) za zaprezentowanie opinii dot. niepełnosprawnych, ale za wypowiedzi nie odpowiadajace linii programowej prezentowanej przez ojca dyrektora.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 29.03.2006 12:39

antek napisał(a):czytam te wasze niektóre wypowiedzi i mam wrażenie,że zyjemy chyba w dwóch róznych światach....

jak pisałem już wczesniej, politycznie jestem laikiem....ale jakoś na razie włączając tv nie jestem zasypywany lawiną afer, złodziejstw itp...jak to przez ostatnie 4 lata bywało.....

odnoszę wrażenie,że niektórym juz tego brakuje

A to ciekawe.... bo było ostatnio trochę o liście otwartym niepełnosprawnych, którzy stanęli po stronie Pani Szczuki- ludzie niepełnosprawni chcą być traktowani tak samo jak wszyscy inni...

Poadrawiam
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 29.03.2006 12:49

antek napisał(a):Jak widzę prezydent jest nawet winny temu,że pani Szczuka naśmiewała się z niepełnosprawnych.

Tak a ja myślałem, że wszyskiemu winna jest Platforma... nawet temu, że zima była długa.

antek napisał(a):jak pisałem już wczesniej, politycznie jestem laikiem....

No właśnie... tacy dają się łapać na obietnice mieszkań dla młodych, pustą lodówkę czy znikające pluszaki....

antek napisał(a):ale jakoś na razie włączając tv nie jestem zasypywany lawiną afer, złodziejstw itp...jak to przez ostatnie 4 lata bywało.....

Jasne... teraz jest wszem obecny układ....

antek napisał(a):odnoszę wrażenie,że niektórym juz tego brakuje

Nie było tylko towarzysza Kurskiego ściągającego portki...

Pozdrawiam
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 29.03.2006 13:22

Cenzura jest już faktem! Wczoraj oglądałem program wieczorny Moniki Olejnik z przewodniczącą KRRiTV w której Pani Kruk tłumaczyła dlaczego jedno z czasopism ukazało się z fizycznie wyciętą ramką w środku (w tysiącach egzemplarzy). Jak się okazało wycięty został artykół który w negatywnym świetle stawiał prezydenta. Ostatni raz taka sytuacja wydarzyła się za komuny... Kto uważa że nadal żyje w normalnym kraju chyba nie kojarzy faktów które doń docierają albo ich nie rejestruje.

Jeśli rzeczywiście PIS utworzy koalicję rządową z Lepperem i s-ką to dla mnie oznaczać to będzie całkowitą kompromitację i niewiarygodność PiSu - wtedy powinni zmodyfikować nazwę na Prawo "vs" Sprawiedliwość. Twierdzenia że PiS nie ma wyjścia i musi tańczyć z Lepperem skoro PO nie chce uważam za żałosne. A co to rządzić trzeba za każdą cenę? Przecież dać Lepperowi władzę to jak małpie dać brzytwę :!:

No ale mi szczena opadła wczoraj kiedy szef kancelarii prezydenta (Urbański) skomentował słowa Kardynała Dziwisza n/t niestosowności wyborów w przedzień przyjazdu Papieża: "Nie będzie 1 kardynał kreował życia politycznego w Polsce".... To ja już nie mam więcej złudzeń kto nami rządzi

P.S.
Jacunio! Co do prostytucji; Ciekawe czy PiS myśli że odkryje Amerykę i uda mu się wykorzenić prostytucję choć sztuka ta nigdy nie udała się nikomu - no ale PiSu jeszcze w historii świata też nie było.... :lol: więc kto wie? :lol: Oczywiście konsekwencją będzie zejście zjawiska do głębokiego podziemia ale tłumy powiedzą "brawo PiS".... czyli kolejne igrzyska dla ludu i chyba o to tu chodzi.
dżokej
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżokej » 29.03.2006 15:19

Jacunio napisał(a):
niezawodny napisał(a):A co cie tak Jacunio zdegustowalo?

Ano coraz więcej, niezawodny, coraz więcej!...
Wystarczy włączyć wiadomości... :x

A ostatni pomysł, żeby karać Panów korzystających z usług Pań po prostu przelał czarę... Następnym krokiem będzie karanie osób, uprawiających seks w celach nieprokreacyjnych. Przecież krzywa demograficzna leci...

PozdraV
J.

Ja nie korzystam więc mi na tym nie zależy... niech ich nawet wieszają (na tablicach ogłoszeń) :wink:
dżokej
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżokej » 29.03.2006 15:20

Kolejne przegięcie, to "przypadkowy" medal dla generała Jaruzelskiego :cry: :cry: :cry:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 29.03.2006 22:25

Gajus.ems napisał(a):Są i tacy, którzy oceniają aktualnego prezydenta na podstawie wyglądu zewnętrznego !!! . Cytują bezkrytycznie media typu GW i NIE. Osobiście pozwolę sobie mieć
inny punkt widzenia , co nie znaczy że jestem bezkrytycznym klakierem PiS.

Oceniamy nie tylko za wygląd-kolejny kwiatek z dnia dzisiejszego(jak już wyżej napisał dżokej)-nie wie bidulek co podpisuje.
Boże i tatku dyrektorze miejcie nas w opiece :!:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 29.03.2006 23:21

niezawodny napisał(a):No ale mi szczena opadła wczoraj kiedy szef kancelarii prezydenta (Urbański) skomentował słowa Kardynała Dziwisza n/t niestosowności wyborów w przedzień przyjazdu Papieża: "Nie będzie 1 kardynał kreował życia politycznego w Polsce"....

Ta kreatura obraziła naszego Papieża i pamięc o nim, którego największym przyjacielem był Kardynał Dziwisz....

Pozdr
Ostatnio edytowano 30.03.2006 08:40 przez Piotr Lutynski, łącznie edytowano 1 raz
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 30.03.2006 07:49

dżokej napisał(a):Ja nie korzystam więc mi na tym nie zależy... niech ich nawet wieszają (na tablicach ogłoszeń) :wink:

Ja też nie korzystam, ale nie podoba mi się rozumowanie typu: nie jestem gejem - wybić gejów, nie jesteś za karą śmierci dla złodziei - znaczy jesteś złodziejem i kradniesz. :(
Tego typu argumentacja zaczyna dominować.

PozdraV
J.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.03.2006 18:20

darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 02.04.2006 18:01

Ja tam za ojcem Tadeuszem nie jestem i to co robi obecny rząd nie zawsze mi się podoba, ale osobiście wolałbym aby po ulicach, zamiast gówniarzy z nożami i piwem w ręku, chodzili młodzi z łańcuszkiem na szyi i wodą mineralną.
Prawda jest taka, że od wolności i swobód obywatelskich, to się niektórym popierdzieliło w głowach i to zdrowo.
Mam nadzieję że PIS to zmieni.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.04.2006 19:08

darrou: Od pilnowania, aby gówniarze nie chodzili z nożami i piwem w rękach po ulicach są w pierwszej kolejności RODZICE, a nie jakaś partia polityczna np.PiS czy inna.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone