Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 26.02.2006 11:54

Janusz Bajcer napisał(a):
Piotr Lutynski napisał(a):
niezawodny napisał(a):
Keszel napisał(a):Przepraszam Piotrze, ale ja wątpiłem właśnie w "normalność" przy wyborze Donalda.

Jeżeli dla ciebie normalny jest oprych Lepper czy oszołom Giertych to nie dziwi mnie, że wątpisz w normalność Donalda.
[CIACH]

Kraków - Warszawa wspólna sprawa!
:-)

Pozdr

Nowy Sącz wchodzi w koalicję Kraków-Warszawa :lol:
Pozdrawiam

To dopiszcie do koalicji jeszcze Przemyśl :lol:
Też pozdrawiam.
drusilla
Cromaniak

Postnapisał(a) drusilla » 26.02.2006 13:20

wojan napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
Piotr Lutynski napisał(a):
niezawodny napisał(a):
Keszel napisał(a):Przepraszam Piotrze, ale ja wątpiłem właśnie w "normalność" przy wyborze Donalda.

Jeżeli dla ciebie normalny jest oprych Lepper czy oszołom Giertych to nie dziwi mnie, że wątpisz w normalność Donalda.
[CIACH]

Kraków - Warszawa wspólna sprawa!
:-)

Pozdr

Nowy Sącz wchodzi w koalicję Kraków-Warszawa :lol:
Pozdrawiam

To dopiszcie do koalicji jeszcze Przemyśl :lol:
Też pozdrawiam.

Nie pomińcie też Stalki ! :lol: Wampiór dołącza się do koalicji :devil:
pozdrav :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.02.2006 17:30

A autor wątku w jakiej kaolicji?-czekam/czekamy na określenie się :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.02.2006 18:25

Keszel napisał(a):Fakty z ostatnich dni:
1.Normalność panów z PO polega na wyładowaniu swojej frustracji na ministrze sportu z powodu braku sukcesów na olimpiadzie. Bo minister z PIS-u przez trzy m-ce nie przygotował sportowców. Jakaś paranoja.
2. Ciągła obecność na antenie Polsatu dwóch oszołomów : p. Niesiołowskiego i p. Komorowskiego ( dwóch "normalnych", bardzo wpływowych polityków) - przy nich Lepper i Giertych to już mniejsze chamy ale Kaczyński to gołąbek pokoju.

ad.2
Keszel-porównaj życiorysy dwóch "oszołomów"
z życiorysami "mniejszych chamówi"

Życiorys Andrzeja Leppera:
Urodzony 13 czerwca 1954 r. w Stowięcinie (obecnie woj. pomorskie).
Stan cywilny: żonaty. Żona: Irena (rolnik). Syn: Tomasz - Absolwent Akademii Rolniczej w Szczecinie. Córki: Małgorzata - studentka Uniwersytetu Warszawskiego, Wydział Prawa i Administracji, Renata - uczennica liceum ogólnokształcącego.
Wykształcenie: średnie (Technikum Rolnicze w Sypniewie).
Przebieg pracy zawodowej i społecznej:
-1974-1976 - zasadnicza służba wojskowa
- 1976-1980 - różne stanowiska w państwowym i spółdzielczym sektorze rolnictwa
- od 1980 - własne gospodarstwo rolne
-1991 - założyciel i Przewodniczący Związku Zawodowego Rolnictwa Samoobrona
- 1992 - założyciel i Przewodniczący Partii Samoobrona RP
- 2001 - radny Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego
- od 2001 - poseł na Sejm IV kadencji
- 2001 - Wicemarszałek Sejmu IV kadencji
-2004 - Poseł do Europarlamentu - wcześniej obserwator i przedstawiciel polskiego parlamentu
-2004 - został uhonorowany tytułem doktora honoris causa Międzynarodowej Akademii Kadr w Kijowie - za osięgnięcia w zbliżaniu we wzajemnych kontaktach między narodami: polskim i ukraińskim
-2005 - członek Komisji Praworządności i Praw Człowieka Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy
Brał udział w wielu olimpiadach wiedzy rolniczej, ekonomicznej, społeczno-politycznej. Członek Krajowej Rady Izb Rolniczych.
Publikacje: autor książek: "Każdy kij ma dwa końce" (2001 r.), "Lista Leppera" (2002 r.)

Życiorys Stefana Niesiołowskiego:
Urodziłem się 4 lutego 1944 roku w Kałęczewie koło Brzezin, w rodzinie ziemiańskiej o patriotycznych tradycjach. Mój dziadek, ś.p. Bronisław Łabędzki, został w 1905 roku zesłany na Syberię za organizowanie strajku szkolnego. Mój ojciec, ś.p. Janusz Niesiołowski, walczył z bolszewikami w 1920 roku, z Niemcami w 1939 roku, był w pracyteż żołnierzem Armii Krajowej. Brat mojej matki, ś.p. Tadeusz Łabędzki, działacz Stronnictwa Narodowego (redaktor "Wszechpolaka"), został zamordowany przez UB w śledztwie w 1946 roku nie wydając nikogo.
Szkołę podstawową i średnią ukończyłem w Łodzi i w Łodzi ukończyłem biologię na Uniwersytecie Łódzkim w 1966 roku. Od tego czasu pracuję na tej uczelni, gdzie obecnie jestem profesorem.
Z książką mojego autorstwa wydaną w podziemiu W połowie lat 60-tych współorganizowałem wraz z Andrzejem i Benedyktem Czumami podziemną organizację RUCH, któraW więzieniu - 1970 r. postawiła sobie za cel pracę nad odbudowaniem wolnej, niepodległej i demokratycznej Polski. W 1970 roku zostałem aresztowany, a w 1971 skazany na 7 lat więzienia za "czynienie przygotowań do obalenia ustroju socjalistycznego przemocą".W Solidarności Z więzienia wyszedłem po przeszło czterech latach, w 1974 roku. Włączyłem się w działania opozycji demokratycznej, współpracowałem z KOR i ROPCiO, a następnie od "zerowej godziny" -podjęcie współpracy z Komitetem Strajkowym MPK - byłem jednym ze współorganizatorów NSZZ "Solidarność" w Regionie Łódzkim oraz na Uniwersytecie Łódzkim, redaktorem prasy związkowej, członkiem Zarządu Regionalnego i przewodniczącym "Solidarności" na Uniwersytecie Łódzkim. W stanie wojennym byłem internowany (1 rok),W sejmie nieprzerwanie działałem w podziemiu solidarnościowym, a w 1989 roku zostałem wybrany posłem na Sejm X kadencji z listy Komitetu Obywatelskiego. Posłem na Sejm byłem trzykrotnie. Obecnie kandyduję do Senatu z poparcia PO i PiS.
W domu Jestem autorem wielu książek o tematyce więziennej, historycznej i politycznej oraz kilkuset artykułów w wielu czasopismach, przede wszystkim o tematyce bieżącej polityki, a także o problematyce społecznej, W gabinecie żony okulistkireligijnej i historycznej, nie licząc oczywiście publikacji naukowych i popularno-naukowych.
Moja żona, Anna Królikowska-Niesiołowska, jest lekarką okulistką. Córka, Joanna Niesiołowska-Księżak, ukończyła prawo i po odbyciu aplikacji została wpisana na listę adwokacką.

Życiorys Romana Giertycha:
Urodził się 27 lutego 1971 w Śremie
Wykształcenie
Jest absolwentem Wydziału Prawa oraz Wydziału Historii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Działalność
Roman Giertych jest wnukiem Jędrzeja Giertycha, bliskiego współpracownika Romana Dmowskiego. W 1989 roku Roman Giertych reaktywował Młodzież Wszechpolską, organizację katolicko-narodową, której został honorowym prezesem. W latach 90. był członkiem Stronnictwa Narodowo-Demokratycznego i Stronnictwa Narodowego. W 2001 roku organizacje te połączyły się tworząc Ligę Polskich Rodzin, partię popieraną wówczas przez Radio Maryja.
W 2001 roku został posłem LPR. W okręgu podwarszawskim zdobył 13261 głosów. W Sejmie był przewodniczącym Komisji Łączności z Polakami za Granicą oraz członkiem Komisji Europejskiej i Komisji do Spraw Unii Europejskiej. Najbardziej zasłynął jednak jako bezkompromisowy (i nie zawsze obiektywny) wiceprzewodniczący Komisji Śledczej ds. Orlenu.
W 2005 roku Giertych ponownie został posłem. Tym razem w okręgu warszawskim udało mu się zebrać 35812 głosów. W Sejmie jest szefem Komisji do Spraw Służb Specjalnych.
(tylko taki udało mi się znalęść-może ktoś zna inny)

Życiorys Bronisława Komorowskiego:
Urodziłem się 4.06.1952 roku w Obornikach Śląskich k. Wrocławia, w rodzinie o silnych tradycjach niepodległościowych i ziemiańskich. Parę lat dzieciństwa spędziłem w Poznaniu. W latach 1957-1959 mieszkałem w Józefowie k. Otwocka pod Warszawą. Od 1959 do 1966 roku - w Pruszkowie pod Warszawą, tam też uczęszczałem do szkoły podstawowej nr 6 aż do siódmej klasy. W1966 roku przeniosłem się do Warszawy, gdzie ukończyłem szkołę podstawową. Jestem absolwentem XXIV LO im. Cypriana Kamila Norwida, a następnie Wydziału Historycznego Uniwersytetu Warszawskiego.
Od wielu lat związany jestem z ruchem harcerskim. To on pod wieloma względami ukształtował mnie na całe życie. Do harcerstwa należałem już w szkole podstawowej w Pruszkowie (do 75 Mazowieckiej Drużyny Harcerskiej). Podczas studiów byłem instruktorem harcerskim w 208 WDHiZ im. Batalionu "Parasol" w hufcu Mokotów. W harcerstwie poznałem żonę i grono wypróbowanych przyjaciół. Inne element mojej edukacji i aktywności społecznej to samorząd szkolny w liceum, instruktor i organizator turystyki kwalifikowanej (pieszej i kajakowej); to również studencki ruch naukowy. Byłem m.in. prezesem KoŻa Naukowego Historyków.
W czasach PRL-u byłem mocno zaangażowany w działalność opozycyjną. Już jako licealista brałem udział w manifestacjach, m.in. w czasie wydarzeń marcowych w 1968 roku. Pierwszy raz zostałem aresztowany za działalność opozycyjną w 1971 roku. Uczestniczyłem w akcjach pomocowych dla poszkodowanych robotników Radomia i Ursusa. Współpracowałem z Komitetem Obrony Robotników oraz Ruchem Obrony Praw Człowieka i Obywatela. Organizowałem manifestacje patriotyczne. Byłem podziemnym drukarzem, kolporterem i wydawcą, m.in. Biblioteki Historycznej i Literackiej. W czasie stanu wojennego byłem internowany. Później byłem redaktorem niezależnego, podziemnego pisma "ABC".
W 1977 roku poślubiłem Annę Dembowską. Mamy pięcioro dzieci: Zofię, Tadeusza, Marię, Piotra i Elżbietę.
Prace magisterską obroniłem w 1977 roku. W tym samym roku rozpocząłem pracę w Zespole Prasy PAX na stanowisku stażysty redakcyjnego.
W latach 1980-1981 pracowałem w Ośrodku Badań Społecznych NSZZ "Solidarność" Regionu Mazowsze. W okresie stanu wojennego i później, do 1989 roku, pracowałem jako nauczyciel w niższym seminarium duchownym w Niepokalanowie.
Po 1989 roku zostałem członkiem władz krajowych
Wspólnoty Polskiej - stowarzyszenia wspomagającego Polaków poza granicami kraju. Byłem także przewodniczącym Fundacji Pomocy Bibliotekom Polskim. Jestem prezesem Zarządu Stowarzyszenia Euro-Atlantyckiego i prezesem Ligi Morskiej i Rzecznej.
Od 1989 roku piastowałem stanowiska w służbie państwowej.
Działalność publiczna po 1989 roku:
- W latach 1989-1990 byłem dyrektorem gabinetu w Urzędzie Rady Ministrów. Następnie zostałem wybrany na posła na Sejm, którym byłem w kadencjach I, II, III i IV. Najpierw pracowałem w Komisji ds. Polaków poza granicami kraju oraz Obrony Narodowej;
- W latach 1990-1993 pełniłem funkcję cywilnego wiceministra obrony narodowej ds. wychowawczo-społecznych w rządach T. Mazowieckiego, J. K. Bieleckiego i H. Suchockiej;
- Od 1997 do 2000 roku przewodniczyłem Sejmowej Komisji Obrony Narodowej;
- W latach 2000-2001 piastowałem stanowisko Ministra Obrony Narodowej;
-Od 2001 roku byłem zastępcą przewodniczącego Sejmowej Komisji Obrony Narodowej oraz członkiem Sejmowej Komisji Spraw Zagranicznych;
- Od 23.10.2004 roku pełnię funkcję Przewodniczącego Regionu Mazowsze Platformy Obywatelskiej;
- Jestem aktywnym zwolennikiem i orędownikiem integracji Polski w strukturach NATO i Unii Europejskiej.
-W 2005, dzięki poparciu ponad 40 tys. wyborców z okręgu nr 20, zostałem wybrany na posła Sejmu V kadencji.
- W październiku 2005 roku została mi powierzona funkcja Wicemarszałka Sejmu RP V kadencji.

KESZEL -dla mnie życiorysy, jak to określasz "oszołomów" mówią same za siebie i dlatego nie mogę zrozumieć Kaczyńskich("gołąbków pokoju vel kaczek pokoju") dlaczego nie chcą budować IV RP właśnie z TYMI luźmi
(i wielu im podobnych), a wybrali "mniejszych chamów"- prostaka Leppera i bufona Giertycha.
Gdzie był Andrzejek kiedy była wymagana odwaga w głoszeniu poglądów innych niż przewodniej siły narodu, natomiast Romuś skończył studia już w wolnej Polsce, ale plecie farmazony (słabo się uczył najnowszej historii Polski 1945-1989).
Pozdrawiam.
niezawodny
Cromaniak

Postnapisał(a) niezawodny » 26.02.2006 18:59

Keszel napisał(a):2. Ciągła obecność na antenie Polsatu dwóch oszołomów : p. Niesiołowskiego i p. Komorowskiego ( dwóch "normalnych", bardzo wpływowych polityków) - przy nich Lepper i Giertych to już mniejsze chamy ale Kaczyński to gołąbek pokoju.

No chyba sam nie wierzysz w to co powyżej napisaleś jakoby Niesiołowski i Komorowski byli chamami przy Lepperze?

Janusz Bajcer napisał(a):Życiorys Andrzeja Leppera:

Gdzie był Andrzejek kiedy była wymagana odwaga w głoszeniu poglądów innych niż przewodniej siły narodu

W PZPR - tego Janusz zapomniałeś umieścić w życiorysie opalonego oprycha (o przepraszam, Pana Posła), więc może mały "edit"? To był co prawda tylko towarzysz PGR-owski ale Łukaszenka też tak zaczynał, więc nie można tego faktu lekceważyć. Kiedyś doił tylko krowy a dziś cały naród.
A skoro można robić koalicję z towarzyszem Lepperem to dlaczego nie z towarzyszem Millerem?
Kaczory mnie już niczym nie zaskoczą, a w razie czego pakuję manatki i pryskam do Cro (młodzi wolą Irlandię) :papa: . Tylko pamiętajcie, gdbyby było więcej chętnych to ostani gasi światło :idea: bo później będzie nas po Europie ścigał Wasserman za "nadużycia energetyczne". A jego smutni panowie :boss: mają dłuuugie łapy...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.02.2006 19:58

Panowie Niesiołowski i Komorowski zamieścili przytoczone życiorysy na swoich stronach internetowych, natomiast życiorys pana Leppera też jest z jego strony, tylko zapomniał on tam zamieścić fakt przynależności do PZPR,
natomiast strony internetowej Pan Giertych jeszcze się nie dorobił, bo też i dorobek jego dokonań jest narazie mizerny-ale on młody, życie przed nim. :wink:
toudee
Cromaniak

Postnapisał(a) toudee » 27.02.2006 09:24

Janusz napisał:
A autor wątku w jakiej kaolicji?-czekam/czekamy na określenie się

Nie chciałem prezentować moich preferencji politycznych ponieważ uznałem, że zaprezentowana przeze mnie informacja wszystkich rozsądnie myślących (niezależnie od poglądów politycznych) - oczywiście poza wojującymi prawicowcami - przyprawi o gęsią skórkę.
No cóż polscy inkwizytorzy u wrót.
W jednej ze swych piosenek M.Rodowicz śpiewała "Ale to już było" nikt jednak z naszych "światełek i kaganków narodu" wałęsających się po Wiejskiej nie wyciąga wniosków z przeszłości.
Zawsze było tak, że jeśli ktoś nie miał pomysłu co i jak zrobić szukał sobie tzw. "wroga" kórego mógłby obarczyć odpowiedzialnością za swe niepowodzenia. Obecnie u nas jak zauważyliście za wszystko odpowiedzialny jest tzw. "układ" - dziennikarz zadający niewygodne pytania - jest z układu, partie które nie popierają jedynie słusznej linii są złe - właśnie - to już kiedyś było.
A co do mnie - no cóż nie ukrywam, że serce mam po lewej stronie, ale ze względu na numery jakie wycinała lewica (mam duże pretensje do p. Kwaśniewskiego, że w pewnym momencie nie zadziałał swym autorytetem i nie pogonił części z "lewicowych cwaniaczków"- zapomniał wół jak cielęciem był) nie wziąłem udziału w ostatnich wyborach. Teraz żałuję - trza było odrzucic uprzedzenia oraz sympatie i głosować na PO - na zasadzie mniejszego zła. Pomimo tego, że skończyłem politologię pomyliłem się w rachunkach - sądziłem, że wygra PO więc sobie odpuściłem - no cóż pewnie ze mnie taki politolog. Nie doceniłem mobilizacji "moherowego" elektoratu. Moi profesorowie - sorry - dobrze mnie uczyliście tylko dusza taka trochę rogata.
Pocieszeniem dla mnie jest to, że podobną decyzję (chociaż jak stwierdziłem obecnie uważam, że nietrafną) podjęło wielu Polaków.
Drugi raz już takiego błędu nie zrobię.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2006 18:43

Wielkie dzięki za szczerą i obszerną odpowiedż.
Moje serce (mimo , że leży po lewej stronie) było,
jest i będzie po prawej stronie sceny politycznej
"mgr Olek" nie mógł pogonić "lewicowych cwaniaczków" bo te cwaniaczki
to wszystko jego dawni kumple i pogoniliby Olka - za dużo o nim wiedzieli.
A jak "pierwszy" zakończył prezydenturę:
chyba wszyscy wiedzą
jego kumple nie siedzą.
(Sobotka)
Pozdrawiam
Keszel
Odkrywca

Postnapisał(a) Keszel » 27.02.2006 19:33

niezawodny napisał(a):
Keszel napisał(a):2. Ciągła obecność na antenie Polsatu dwóch oszołomów : p. Niesiołowskiego i p. Komorowskiego ( dwóch "normalnych", bardzo wpływowych polityków) - przy nich Lepper i Giertych to już mniejsze chamy ale Kaczyński to gołąbek pokoju.

No chyba sam nie wierzysz w to co powyżej napisaleś jakoby Niesiołowski i Komorowski byli chamami przy Lepperze?

Niezawodny.
Nie napisałem, że Niesiołowski i Komorowski to chamy, tylko, że przy nich chamstwo Leppera jakby mniejsze.

I PROSZĘ, SZANOWNI DYSKUTANCI, NIE RÓBCIE ZE MNIE MOHEROWEGO OBROŃCY PIS-U. JA PO PROSTU NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM PO I SLD. I TYLE.
Pozdrawiam :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2006 20:42

chłopy :!: ... dajcie Wy już pokój :lol:

w przeciwnym razie ogłoszony zostanie konkurs na najwiekszego cro-mohera
Piotr Lutynski
Cromaniak

Postnapisał(a) Piotr Lutynski » 27.02.2006 22:36

Keszel napisał(a):
niezawodny napisał(a):

Niezawodny.
Nie napisałem, że Niesiołowski i Komorowski to chamy, tylko, że przy nich chamstwo Leppera jakby mniejsze.

I PROSZĘ, SZANOWNI DYSKUTANCI, NIE RÓBCIE ZE MNIE MOHEROWEGO OBROŃCY PIS-U. JA PO PROSTU NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM PO I SLD. I TYLE.
Pozdrawiam :D

No to napisz "Chłopie" czyim jesteś zwolendnikiem bo chyba się nie rozumiemy....

Pozdrav
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.02.2006 20:49

Piotr Lutynski napisał(a):No to napisz "Chłopie" czyim jesteś zwolendnikiem bo chyba się nie rozumiemy....

Pozdrav

eee ... a to było do którego chłopa ?

jakby co śpieszę z informacją, że określenie chłopy nie jest w żadnym razie określeniem pejoratywnym :lol:
wywodzi się od zawołania "chłopaki"

i po co to politykierstwo ... jak tu wpadnie Ziobro ... to zrobi porządek :lol: ... może Ziobro też wakacjuje w Cro ... ale byłby obciach :P
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 28.02.2006 22:16

Jak tak czytam co się pisze w tym wątku to jednak jest prawdą że jesteście przypadkowym społeczeństwem.Oj durne jesteście wszystkie.
Jak ptasia grypa.Dopadacie znienacka i trzymiecie za gardło.
Wy komentatorzy rzeczywistości.Jak błazny.Zadawalajcie się dalej tą polityką. 8)
KURTYNA.(gdzie jest Gajos :wink: )
Piotr Lutynski
Cromaniak

Postnapisał(a) Piotr Lutynski » 01.03.2006 07:09

AndrzejJ. napisał(a):Jak tak czytam co się pisze w tym wątku to jednak jest prawdą że jesteście przypadkowym społeczeństwem.Oj durne jesteście wszystkie.
Jak ptasia grypa.Dopadacie znienacka i trzymiecie za gardło.
Wy komentatorzy rzeczywistości.Jak błazny.Zadawalajcie się dalej tą polityką. 8)
KURTYNA.(gdzie jest Gajos :wink: )

A co mamy siedzieć cicho... to już było!
Jeszcze Prezes nie mówił, że wypowiadać się mogą osoby ze spacjalnymi koncesjami wydawanymi przez Instytut "Naukowy" Badający Media- ale kto wie co jeszcze usłyszymy - jego myslenie jest "kreatywne".

Pozdr
wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 03.03.2006 09:19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone