Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 03.10.2006 20:11

petris napisał(a):Wszyscy, co piszecie takie niesamowite bzdury, powinniscie troszeczke pozyc w tamtym czasie ,kiedy was nie bylo na swiecie.W kazdym badz razie,mojej rodzinie,i milionom innych ,czasy te zabrały wszystko.Nic nie wiecie o tamtych czasach,ksiazki nic wam nie powiedza,trzeba to przeżyc samemu.Moze nawet to przezyjecie. :)

Ale co to ma do rzeczy?! Czy to, że kiedyś było tak jak było usprawiedliwia Panów Kwa-Kaczyńskich???

PozdraV
J.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 03.10.2006 20:21

usprawiedliwia Panów Kwa-Kaczyńskich???

usprawiedliwia w jakiej kwestii :?: proszę o sprecyzowanie pytania czego usprawiedliwienie ma dotyczyć :?: jakich działań , zachowań lub wypowiedzi :lol:
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 03.10.2006 20:34

Niemal każdej, niestety. W każdym wystapieniu jest pełno buty, pychy i arogancji. Ja osobiście chciałbym usłyszeć czy w porządku jest:

1. "Dziadek z Wehrmachtu"
2. Ministrowie - agenci ZSRR
3. Tworzenie rządu z przestępcą
4.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 03.10.2006 20:49

Jacunio napisał(a):
petris napisał(a):Wszyscy, co piszecie takie niesamowite bzdury, powinniscie troszeczke pozyc w tamtym czasie ,kiedy was nie bylo na swiecie.W kazdym badz razie,mojej rodzinie,i milionom innych ,czasy te zabrały wszystko.Nic nie wiecie o tamtych czasach,ksiazki nic wam nie powiedza,trzeba to przeżyc samemu.Moze nawet to przezyjecie. :)

Ale co to ma do rzeczy?! Czy to, że kiedyś było tak jak było usprawiedliwia Panów Kwa-Kaczyńskich???

PozdraV
J.

A mozesz mi powiedziec,kto tutaj chce zrobic zamach stanu??.niektorzy nie moga sie pogodzic z urazona ambicja,tu nie chodzi o Polske o nas tu sa wzgledy tylko ambicjonalne.Ja glosowałam na Tuska i jest mi wstyd.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 03.10.2006 20:58

petris napisał(a):A mozesz mi powiedziec,kto tutaj chce zrobic zamach stanu??.niektorzy nie moga sie pogodzic z urazona ambicja,tu nie chodzi o Polske o nas tu sa wzgledy tylko ambicjonalne.Ja glosowałam na Tuska i jest mi wstyd.

Petris, ja też głosowałem na Tuska i też niestety nie jestem zachwycony. Ale to, że jestem niezadowolony z Tuska nie znaczy, że mam się zachwycać Kaczyńskim...

PozdraV
J.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.10.2006 21:36

Droga Petris- jaki zamach stanu i kto go robi ???
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamach_stanu
http://encyklopedia.interia.pl/haslo?hid=113896
Jeśli można mówić o "zamachu stanu", to właśnie Jarosław go robi,
On się czuje jak "ryba w wodzie" (a w zasadzie jak "kaczka w wodzie" :wink:
kiedy ma z kim walczyć, nie ma komuny, to walczy z tymi, z którymi ją obalał.
Wałęsa miał rację Jarosław (bo to on jest też mózgiem Lecha) jest dobry do walki, a do budowania się nie nadaje.
Doprawdy nie widzisz, że on walczy ze wszystkimi (ludżmi, instytucjami) którzy/które myślą inaczej niż on.???
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 03.10.2006 21:57

Ano właśnie - dotychczas myślałem, że to tylko ekstremiści w rodzaju Wierzejskiego czy Giertycha tak myślą, ale teraz widzę to samo u Kaczyńskiego - jak nie myślisz tak jak my, to jesteś albo zboczeniec albo komunista.

PozdraV
J.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 04.10.2006 07:21

http://groups.google.pl/group/pl.soc.po ... ec2f98a5fd

polecam lekturę i przyrównanie tego do dzisiejszej sytuacji politycznej.
Nie widzicie podobieństw :?: :evil:
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 04.10.2006 09:09

Wstyd mi za naszych polityków jak mówię za granicą, że jestem z Polski,
Polska nie miała jeszcze nigdy tak niskich notowań na świecie.

Braciszkowie są zakompleksieni.

:cry:
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 04.10.2006 10:16

rich72 napisał(a):polecam lekturę i przyrównanie tego do dzisiejszej sytuacji politycznej.
Nie widzicie podobieństw :?: :evil:

Ponieważ cytowany artykuł jest długi a ja zajęty jestem, to obiecałem sobie przeczytać go w domu. Zajrzałem tylko na początek (acha - Nocna straż, czyli kiepskie próby odwrócenia uwagi w inną stronę) i na koniec i znalazłem tam zdanie:
5 czerwca na pierwszej stronie "GW" wielki tytuł
"Rząd upadł", zdjęcie ekspremiera i specjalnie napisany na tę okoliczność
wiersz Wisławy Szymborskiej "Nienawiść". Cztery lata później krakowska
poetessa otrzyma literacką Nagrodę Nobla. W nagrodę?

No sory, ale takich głupot czytał jednak nie będę...

PozdraV
J.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 04.10.2006 11:09

w artykule jest kilka dat z podaniem dokładnych godzin i faktów jakie miały miejsce w naszym kraju. Jeśli dla Ciebie to głupoty to żyj dalej w nieświadomości i popieraj między innymi Tuska.
Przeczytaj za to parę artykułów w Gazecie wyborczej, zobacz fakty w TVN-nie i Polsacie, posłuchaj RMF-u - oni Ci wszystko przedstawią tak jak to powinno zostać przedstawione (tzn. tak jak oni chcą) :lol: :lol: :lol:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 04.10.2006 11:21

tak sie zastanawiam skad sie biora tacy jak kurski
ciekawi mnie tez czy on wierzy w to co mowi czy to tylko taka praca
marcin_00
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_00 » 04.10.2006 11:47

rich72 napisał(a):

w artykule jest kilka dat z podaniem dokładnych godzin i faktów jakie miały miejsce w naszym kraju. Jeśli dla Ciebie to głupoty to żyj dalej w nieświadomości i popieraj między innymi Tuska.
Przeczytaj za to parę artykułów w Gazecie wyborczej, zobacz fakty w TVN-nie i Polsacie, posłuchaj RMF-u - oni Ci wszystko przedstawią tak jak to powinno zostać przedstawione (tzn. tak jak oni chcą) :lol: :lol: :lol:

Ja nie rozumiem takiej logiki :
Kaczyńscy "naprawiają" Państwo polskie ? ,
tylko z kim to robią
1. z Lepperem i Giertychem
2. Lepper nagle okazuje się agentem(warchołem) ? - jest teraz tym złym.
3. Uciekinierzy z partii Samoobrony - "najbardziej wartościowi Polacy"
4. Teraz zbawcą PiSu ma zostać W. Pawlak główny bohater
"nocnej zmiany".
"Panie Waldku niech się Pan nie boi cały sejm za Panem stoi"
słowa z piosenki Kazika Staszewskiego.
Okazuje się że zwolenicy Kaczyńskich jak i sami Panowie
Kaczyńscy tego faktu już nie pamiętają ,
pamiętają tylko z tego okresu Tuska.
Chciałbym być obdarzony taką pamięcią wybiórczą - pamiętam
to co mi teraz jest potrzebne do aktualnej rozgrywki politycznej.
Kto z nami to przyjaciel (któremu na ten czas zapominamy dawne grzechy), kto ma inne zdanie to "ZOMO".

Życzę sobie jak najszybszego zakończenia tej farsy wykonaniu
Panów Kaczyńskich !!!!
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 04.10.2006 12:01

rich72 napisał(a):taaaa - bo to Kaczyńscy spowodowali że w Polsce jest bezrobocie, niskie zarobki, bieda i to że ludzie wyjeżdżają za chlebem na zachód - toście wymyślili BRAWO :!: :!: :!: człowieku oni tu są od roku - łapiesz??

Łapię, łapię. Tylko gdzie napisałem, że za całe zło odpowiadają panowie K.? Więc jeszcze raz: tzw. przeciętnemu obywatelowi "wisi" cała ta walka polityczna na górze, wykurzanie układu i innej szarej sieci. Jemu chodzi o rzeczy bardziej przyziemne. Dowody? Proszę bardzo: w wyborach 2005 r. nie wzięło udziału ok. 60 % wyborców. Ciekawe dlaczego?
A co do mediów, sorki, ale prawda wygląda w ten sposób, że w TVP od blisko roku stołki rozdaje jedynie słuszna opcja. Natomiast media komercyjne, jak sama nazwa wskazuje, są własnością prywatną i państwu, mimo wysiłków KRRiTV oraz innych instytucji stojących na straży "moralności", nic do tego. A każdy teleoglądacz powinien sam oddzielić ziarno od plew, coby nie dać zmanipulować się.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 04.10.2006 12:22

rich72 napisał(a):w artykule jest kilka dat z podaniem dokładnych godzin i faktów jakie miały miejsce w naszym kraju. Jeśli dla Ciebie to głupoty to żyj dalej w nieświadomości i popieraj między innymi Tuska.

Za pozwoleniem, głupotami nazwałem teorię spiskową o Noblu dla Szymborskiej. A nie chcę dalej czytać, bo wiarygodność osoby, która wypisuje takie rzeczy jest już dla mnie żadna.

rich72 napisał(a):Przeczytaj za to parę artykułów w Gazecie wyborczej, zobacz fakty w TVN-nie i Polsacie, posłuchaj RMF-u - oni Ci wszystko przedstawią tak jak to powinno zostać przedstawione (tzn. tak jak oni chcą) :lol: :lol: :lol:

Ale ja nie muszę czytać tych gazet (i nie czytam). Wystarczy jak obejrzę wystąpienie Pana Kaczyńskiego w Stoczni Gdańskiej albo jego "przemówienie do narodu" (nagrywane przez sztab Kaczyńskiego, więc nie jakieś powycinane) i wszystko dla mnie jest jasne.

PozdraV
J.

P.S. Niezależnie od dzielących nas poglądów cieszę się, że możemy wymienić się nimi w sposób kulturalny, co w otaczającej nas rzeczywistości jest poważnym osiągnięciem... :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone