Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 06.10.2006 09:25

rich72 napisał(a):Ps. Zauważ że najwięcej szumu robią zwolennicy PO i pokrewnych jak choćby w tym temacie. :lol: 283 posty w temacie z czego szacuję (bo nie chce mi się wszystkich przeglądać) że 275 jest napisanych przez zwolenników w/w. Polacy mają tą narodową cechę że dają się łatwo nakręcać samemu sobie lub prowokatorom z mediów.

Szczerze powiem, że nie jestem aż takim zwolennikiem PO - również mam do nich żal za niepoważne zachowanie (jak słusznie zauważyłeś - dziecinne) i za parę innych spraw. Ale gdyby przyszły wybory to głosowałbym na nich wybierając po prostu najmniejsze zło... :?

PozdraV
J.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.10.2006 10:53

do wyborów jeszcze wiele się może zdarzyć więc ja na dzień dzisiejszy nie określam żadnych sympati lub wyboru mniejszego zła.
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 06.10.2006 23:53

rich72 jednak trzymasz partyjną linię "za wszystko odpowiedzialna jest PO".
A! Nie jestem, nie zamierzam być i nigdy nie byłem czlonkiem jakiejkolwiek partii czy organizacji z jakąś partią związaną.
wiesz dlaczego nie wierzę Kaczyńskim i PiS-owi? Choćby dlatego:

Wiem, ze to polityczne jest ale moim zdaniem świetnie sięnadaje do działu humor:

"Dla mnie raz dane słowo jest święte (...)."
Jarosław Kaczyński.
"Życie Warszawy", 10 lipca 2006

"W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo."
Jarosław Kaczyński. 10.2005

"10 lipca 2006 roku prezydent kraju Lech Kaczyński desygnuje Jarosława Kaczyńskiego na stanowisko nowego premiera. "

źródło: http://www.premier.gov.pl

Cykl wypowiedzi "samoobronowych"

"Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki."
Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, Program III PR

"My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju."
Jarosław Kaczyński, 2004.02.16, Program III PR

"Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie -Samoobrona i SLD."
Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl

RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?

Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS".

RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?

Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne."

Marzec 2005 rok / antena RMF FM

W lutym partia panów Kaczyńskich podpisała pakt stabilizacyjny z Samoobroną i LPR, w kwietniu zawarła koalicję a 5 maja 2006 skazany prawomocnym wyrokiem przestępca Andrzej Lepper został powołany przez Prezydenta Lecha Kaczyńskiego na Wicepremiera i Ministra Rolnictwa w rządzie Jarosława Kaczyńskiego.

Co do "szumu" to wg mnie robią go ludzie, którym kompletnie nie odpowiada to co proponują pisowcy. Nawet jeśli mają szczytne intencje (z pewnością nie wszyscy) to robią swoję wręcz żałośnie.
Powiedz, zatrudnisz w firmie czy u siebie w domu gościa który świetnie WIE jak ale nie UMIE zrobić tego co trzeba? Raczej nie.

Co do dekomunizacji, teczek itp to jest to wyłącznie temat zastępczy. Trzeba to było zrobić 17 lat temu jak Czesi czy Niemcy teraz to służy tylko Macierewiczom i Giertychom oraz do odwrócenia uwagi od rzeczywistych problemów.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.10.2006 23:57

nie trzeba lepszego kabaretu
(ale chyba warchoł z chamem się dogada? :wink: ) :evil: :evil: :evil:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 07.10.2006 08:41

1. partyjnej nie trzymam
2. PO nie jest niczemu winna bo g.... jak na razie zrobiła bo szansy zbytnio nie miała
3. PO nie poprę już dziś wiem na 100 % za coraz silniejsze sympatyzowanie z SLD bo na komuchów mam alergię
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.10.2006 08:48

rich72 napisał(a):

1. partyjnej nie trzymam
2. PO nie jest niczemu winna bo g.... jak na razie zrobiła bo szansy zbytnio nie miała
3. PO nie poprę już dziś wiem na 100 % za coraz silniejsze sympatyzowanie z SLD bo na komuchów mam alergię

Gratulacje za tysięczny post.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 07.10.2006 11:05

o żesz w morde i to w tak ch.... temacie :lol: ale to nie tak do końca bo w poprzednim wcieleniu jako rysio miałem jeszcze 198 co należałoby dodać :wink: :wink: :wink:

Ps. Tak czy inaczej Dzięki Fux :wink:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 07.10.2006 20:06

Czy może mi ktoś wytłumaczyć po co 20 tysięcy ludzi przemarszowało ulicami stolicy? Kto zapłacił za ochronę manifestantów ( my podatnicy- to wiadomo) i po co było organizować to wszystko 8O ? No właśnie co? Pokaz siły? :lol:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 08.10.2006 11:05

i po co było organizować to wszystko icon_eek.gif ? No właśnie co? Pokaz siły? icon_lol.gif

w RMF-ie słyszałem że po to żeby mediam miały o czym pisać, mówić i co pokazywać
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 09.10.2006 13:07

E tam nie ma u nas żle.
Oto autostrada Moskwa -Jakuck.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 09.10.2006 22:51

Rozluźnijcie się przyjaciele - wybiła godzina IV RP a jej koniec przyniesie wiatr ze wschodu...
Kim ma A-bombę i tylko kwestią czasu (niedługiego) jest gdy jego beżowaci przyjaciele z bliskiego wschodu odpalą ją z usmiechem na ustach w centrum Europy...
Pora kupić globus i poszukać jakiegoś bezpiecznego schronienia, gdzieś w okolicach Antarktydy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2006 23:18

Kiedyś to już było, ale powróciło :wink:
http://kaleidoscope.pl/var/kaczory.swf
Trenujmy ostro bo do wyborów bliżej jak dalej :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.10.2006 21:10

Oczki premiera???
Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.10.2006 22:44

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.10.2006 23:35

Przeniesione z Trochę Humoru
*
Muppet Sejm IV RP
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone