rich72 jednak trzymasz partyjną linię "za wszystko odpowiedzialna jest PO".
A! Nie jestem, nie zamierzam być i nigdy nie byłem czlonkiem jakiejkolwiek partii czy organizacji z jakąś partią związaną.
wiesz dlaczego nie wierzę Kaczyńskim i PiS-owi? Choćby dlatego:
Wiem, ze to polityczne jest ale moim zdaniem świetnie sięnadaje do działu humor:
"Dla mnie raz dane słowo jest święte (...)."
Jarosław Kaczyński.
"Życie Warszawy", 10 lipca 2006
"W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo."
Jarosław Kaczyński. 10.2005
"10 lipca 2006 roku prezydent kraju Lech Kaczyński desygnuje Jarosława Kaczyńskiego na stanowisko nowego premiera. "
źródło:
http://www.premier.gov.pl
Cykl wypowiedzi "samoobronowych"
"Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki."
Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, Program III PR
"My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju."
Jarosław Kaczyński, 2004.02.16, Program III PR
"Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie -Samoobrona i SLD."
Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl
RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS".
RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne."
Marzec 2005 rok / antena RMF FM
W lutym partia panów Kaczyńskich podpisała pakt stabilizacyjny z Samoobroną i LPR, w kwietniu zawarła koalicję a 5 maja 2006 skazany prawomocnym wyrokiem przestępca Andrzej Lepper został powołany przez Prezydenta Lecha Kaczyńskiego na Wicepremiera i Ministra Rolnictwa w rządzie Jarosława Kaczyńskiego.
Co do "szumu" to wg mnie robią go ludzie, którym kompletnie nie odpowiada to co proponują pisowcy. Nawet jeśli mają szczytne intencje (z pewnością nie wszyscy) to robią swoję wręcz żałośnie.
Powiedz, zatrudnisz w firmie czy u siebie w domu gościa który świetnie WIE jak ale nie UMIE zrobić tego co trzeba? Raczej nie.
Co do dekomunizacji, teczek itp to jest to wyłącznie temat zastępczy. Trzeba to było zrobić 17 lat temu jak Czesi czy Niemcy teraz to służy tylko Macierewiczom i Giertychom oraz do odwrócenia uwagi od rzeczywistych problemów.