Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 04.10.2006 13:52

Jacunio ja nawet nie zamierzam nikogo nawracać w przekonaniach politycznych bo w sumie nie bronię Kaczorów i też chce mi się smiać jak ich widzę i słyszę tylko kładę na szali jednych i drugich żeby tylko jednych w d... nie kopać. :wink: Powiem Ci jedno Kaczory podobają mi się tylko w kwesti rozliczania kolesi z byłego PRL-u - paru gnoi którzy nas w bambuko przez lata robili już siedzi a i parę spraw u prokuratora jest.

Ps. Zastanawiam się na kogo głosować w przyszłych wyborach :? Janusz Bajcer nie chce startować :cry: ale może to i dobrze bo by od nas zwiał :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.10.2006 15:21

Spoko rich72- nigdzie od Was nie idę :wink: tu jest mi dobrze :lol:
A jak byście mnie wybrali, to za pół roku psy na mnie wieszali :cry:
Jeszcze się taki nie urodził, żeby każdemu dogodził :lol:
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.10.2006 20:37

Ale dajecie czadu :wink: :lol: ....przy tym cena LPG w Mariborze czy dojazd na prom w Splicie...to bułka z masłem :lool: :lool:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 04.10.2006 20:49

:lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:
Slapol ale 100 kilo kartofli w S8 chyba nie :wink:
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 05.10.2006 00:35

Jacunio napisał(a):P.S. Niezależnie od dzielących nas poglądów cieszę się, że możemy wymienić się nimi w sposób kulturalny, co w otaczającej nas rzeczywistości jest poważnym osiągnięciem... :)

Na razie możemy. Obserwując tendencję do zamordyzmu nachodzą człowieka różne czarne myśli...

rich72 Filmu, o którym pośredni wspominasz nie oglądałem trudno więc się wypowiadać. Natomiast osoba autora znanego z rzetelności, poczucia sprawiedliwości i honoru gwarantuje obiektywne podejście do sprawy. Przecież u Kurskiego (Jacka) kuxwa nawet dziewczynka z zapałkami jest podejrzana o przynależność do "UKŁADU"!

Nie glosowałem na PiS, w pierwszej chwili po jednych i drugich wyborach czułem jakbym dostał po łbie czymś ciężkim. Potem przemyślałem sprawę i stwierdziłem że w sumie może nie jest źle. PiS i Kaczyńscy dostali w ręcę wszystko co było potrzebne do rządzenia krajem, do zrobienia tego co zapowiadali. I wszystko spieprzyli. Zamiast moralności zafundowali nam rząd z przestępcą, bulteriera Jacka K. (notabene wczoraj Macierewicz mówił, ze w aktach WSI nie ma nic o Suboticiu, a Kurski twierdził że nic takiego Macierewicz nie mówił), Macierewicza właśnie opluwającego bez konsekwencji! MSZ i hucpę w obsadzie stanowisk. O to mam pretensję, mówili pięknie zrobili to co wszyscy.
Znamienne są wypowiedzi Kuchcińskiego, Ziobro czy Kurskiego: skoro nie ma dowodów, to najlepszy dowód że coś jest nei tak. Oczywiście wyłącznie, jeśli dotyczy to ludzi spoza PiS.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.10.2006 07:15

JasioJasio - co do uprawianej przez Kaczki polityki się zgodzę że większość spraw jest spieprzonych, ale film tak czy inaczej warto zobaczyć - jeśli ktoś nie dysponuje czasem na cały to przynajmniej fragment (ok 5 minutowy) dokumentujący (autentyczna taśma VHS) ustalenie trybu odwołania Olszewskiego i jego rządu w nocy (chwila przed północą) ze względu na to żeby służby tego rządu nie mogły wejsć rano do swoich biur w celu zabezpieczenia drugiej listy Maciarewicza i słowa ówczesnego prezydenta Wałęsy w stylu "oni są niebezpieczni dla nas - musimy to załatwić dzisiaj - jutro może być za późno" :? :? :? to był nasz demokratyczny prezydent :?:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.10.2006 07:40

widziałem ten film (propadgandowy) - walnął mnie w łeb obuchem (o ile film może mieć obuch :) ) ... przespałem się ze sprawą i doszedłem do rozsądnego wniosku: każdą wypowiedź można spreparować, wszystko można pokazać w kontekście ...

z racji niegdyś wykonywanego zawodu miałem okazję porozmawiać z państwem Gwiazdami, panią Walentynowicz, panem Borusewiczem, Walędziakiem ... wieloma osobami ze stoczni i otoczenia, które były świadkami "tamtych" wydarzeń - też tych poprzedzających i tych "po" - rozmowy te zawsze mnie waliły w łeb, podobnie, jak niegdyś "Lewy czerwcowy".
I wiedziałem, że jestem za krótki, by dociec prawdy. PiS (na który nie głosowałem i się cieszę) dał mi na chwilę nadzieję, że wszystko się wyjaśni - nadzieja matką głupich :(
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.10.2006 08:21

przespałem się ze sprawą i doszedłem do rozsądnego wniosku: każdą wypowiedź można spreparować, wszystko można pokazać w kontekście ...

z pewnością tak :lol: jeśli brakuje innych argumentów przeciw można nawet określić że montażysta dodał ścieżkę dzwiękową spreparowaną a panowie w gabinecie rozmawiali kto co jadł na kolację a potem odwołali rząd :lol:
wierzysz w to co mówisz czy w dalszym ciągu chcesz w to uwierzyć :?:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.10.2006 10:31

wierzę w to, że jesteśmy ogłupiani i manipulowani ... co chwilę, przez kogoś innego
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.10.2006 11:12

A co myślicie o kompetencjach PIS-owskich urzędników z MSZ i ich dzisiejszej(kolejnej) wpadce pod budynkiem ministerstwa.Zwolennicy teorii spiskowej i "szarego układu" pewnie zaraz napiszą,że w MSZ działa agent komuny i to on zamienił flagi :lol: :lol:
Pozdrav.
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 05.10.2006 11:23

wojan napisał(a):A co myślicie o kompetencjach PIS-owskich urzędników z MSZ i ich dzisiejszej(kolejnej) wpadce pod budynkiem ministerstwa.Zwolennicy teorii spiskowej i "szarego układu" pewnie zaraz napiszą,że w MSZ działa agent komuny i to on zamienił flagi :lol: :lol:
Pozdrav.

Zatrudnili beztroskiego szwagra co dla niego flaga polska czy monakijska to jeden ciort, to co się dziwić, że czeskiej od ruskiej nie odróżnił. :oops: :oops: :oops:

Wstyd i tyle. Dobrze, że Rosjanie nie traktują tego politycznie .....
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 05.10.2006 23:37

rich72 tu nie chodzi o to, że jedni są kryształowi a inni ubabrani po pachy. Uważam, jestem pewien że to co opowiadał nam PiS o moralnej odnowie, IV RP to wyłącznie puste gadki, bo "ciemny lud wszystko kupi" (Jacek Kurski - PiS, ten od filmu, zaraz po wyborach). Bracia Kaczyńsky wraz ze swoimi poplecznikami okazali się nie tylko nie lepsi od poprzedników ale pod wieloma względami znacznie gorsi. Jak ktoś łsusznie zauważył nie było jeszcze takiej ekipy od 17 lat, która by tak mocno podzieliła Polaków.
Poza tym stratedzy PiS okazali się albo głupkami albo kompletnymi ignorantami, bo zaczęli wojnę ze wszystkimi: sędziami, lekarzami, środowiskami akademickimi, prawnikami, dziennikarzami, no ze wszystkimi. Tylko idiota walczy na wszystkich frontach. A Kaczyńscy traktują ostatnie 10 miesięcy jako walkę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.10.2006 23:52

rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.10.2006 07:46

JasioJasio w tym względzie się z Tobą zgadzam że polityka Kaczyńskich to walka ze wszystkim co się rusza i nie ucieka na drzewo jednak może to być albo głupota albo szleńcza chęć gruntownych zmian przez co oczywiście stracą pozycję którą obecnie jeszcze zajmują. Natomiast co do PO to znowu dla mnie obrażone dziecko któremu zabrano zabawki. Podział o którym piszesz nie jest natomiast wyłącznie winą polityków PIS-u ale nagonki większości mediów sterowanych w dalszym ciągu przez kolesi którzy nie zostali rozliczeni za PRL (tego właśnie dotyczy film).
Ps. Zauważ że najwięcej szumu robią zwolennicy PO i pokrewnych jak choćby w tym temacie. :lol: 283 posty w temacie z czego szacuję (bo nie chce mi się wszystkich przeglądać) że 275 jest napisanych przez zwolenników w/w. Polacy mają tą narodową cechę że dają się łatwo nakręcać samemu sobie lub prowokatorom z mediów.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.10.2006 08:04

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone