Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 23.04.2009 12:55

hepik napisał(a): Telefony komórkowe w epoce Stalina?
Dosyć śmiała hipoteza ale podejrzewam,że gdyby sie sprężyć to w zasobach IPN...

Hepik, dziecino!
Wybacz wulgarność i arogancję, ale powiedz, czy ty udajesz debila, czy już tak dziwnie masz pod beretem?
:D
a może po prostu chcesz sobie trochę poprowokować, bo ci argumentów brakuje...

Sławomirze W. ...
Albo źle mnie zrozumiałem, albo się nabijasz... oj, nie ładnie! :evil:
Ja też nie gadam w czasie jazdy.. ale chodzi mi o to, że Policja ani żadna odgórna władza zupełnie tego nie egzekwuje.... ot czasem kogoś złapią..
na kogo padnie na tego benc..
ileż to razy widzę, jak ktoś przejeżdża obok gliniarzy z komórką przy uchu, a policmajstry odwracają głowę, udając, ze nie widzą...
łoto mi chodzi...
rozumiesz tera?
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 23.04.2009 13:15

To takie gadanie jak to , że wszyscy inni jada za szybko a mnie złapali... Zobacz ilu kierowców nie przestrzega ograniczenia prędkości. To wynika z tego , że to zupełnie idiotyczny przepis, bo przecież ilu łapią a ilu nie przestrzega... Poza tym daleki jestem od stwierdzeń, że policjanty stoją i nie reagują... Nie jesteś tym policjantem, nie wiesz co on robi...
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 23.04.2009 14:17

Sławomir Wocial napisał(a):
A jak na takie (lub podobne) twierdzenie reagują nasi forumowi "postępowcy"? Rzecz jasna od razu wyśmiewają kolejną teorię spiskową, bo przecież każdy głupi wie, że żadnych spisków nie ma.

Rozumiem, że popierasz twierdzenie, że zakaz rozmawiania przez telefon w samochodzie jest po to aby Policja mogła uprzykrzać życie tym którym chcą a nie po to aby było bezpieczniej na drodze :?: 8O :lol:

Jeśli napisałeś to poważnie, to wypada mi tylko ze smutkiem skonstatować, że niewiele zrozumiałeś. Spróbuj może cały tekst przeczytać jeszcze ze cztery razy...
Ale wcale nie musisz.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 23.04.2009 14:49

Ale wcale nie musisz

I tu trafiłeś w sedno...
bonar
Cromaniak

Postnapisał(a) bonar » 23.04.2009 15:02

Aby się nie dać zmanipulować - nikomu - w tym pisemnym opracowaniu stawiam pytania, w jakim kraju żyjemy, czy rozumiemy kto nam urządza Ojczyznę?!

Skoro doszliśmy do wniosku, że każda władza manipuluje wykorzystując do tego celu polityków ogłupiaczy, a więc ogłupiaczem i manipulatorem jest rząd aktualnie sprawujący władzę.
Ten, który rządził nie sprawuje władzy, a więc nie manipuluje, zasadne jest pytanie,
czy rząd koalicyjny PO - PSL manipuluje?
Kim, czym, w jakim celu, dla czyjego dobra, każdy winien się zastanowić, postawić tezy, wyciągnąć wnioski i we własnym sumieniu, korzystając z własnego umysłu, przyjąć je lub odrzucić.

Wspierając jakoby temat manipulacji, warto zadać pytanie o właścicieli (wydawców) prasy polskojęzycznej, wydawanej w naszym kraju. Czy jest prawdą, że Axel Springer (niemiecki koncern) jest właścicielem (wydawcą) dzienników: Gazeta Wyborcza, Dziennik, Fakt, Przegląd Sportowy, czy ów koncern planuje wykupić Rzeczpospolitą, która już dzisiaj w 51% należy do Mecom Group, brytyjskiego funduszu inwestycyjnego? Czy prawdą jest, że niemiecki koncern Axel Springer wykupił tygodniki/czasopisma: Newsweek, Dziewczyna, Popcorn, Auto Świat, Komputer Świat? Czy niemieckie wydawnictwo, Gruner jest właścicielem takich pism jak: Gala, Claudia, Focus, Glamour, Naj? Czy prawdą jest, że: Przekrój, Viva, Przyjaciółka, Dom & Wnętrze, Uroda, są w szwajcarskich rękach? Warto spytać, kto z zagranicznych wydawców w Polsce jest właścicielem, przez jakie fundusze i koncerny wydawane i kontrolowane są portale internetowe. Czy prawdą jest, że: Interia PL - to Bauer Media Group (Niemcy), Onet PL - to ITI, Nasza-klasa.pl - to AS Forticom (Estonia), Gadu-Gadu - to Naspers (RPA), RMF FM - to Bauer Media Group (Niemcy), Radio ZET - to Lagardere (Francja), TVN - to ITI, Polsat - to Solorz Żak i czy miał powiązania z SB? Czy Rupert Murdoch, magnat medialny kupił już udziały w katolickiej TV Puls?

Na koniec należy zapytać, czy w Polsce mamy polskie środki masowego przekazu?
Warto zapytać, o powiązaniach stadionu Legi z ITI i HGW, co znaczy brak informacji lub cisza nad tym, co donosiły media?
Zastanowić się i zapytać warto, co wspólnego z ogólnie rozumianymi mediami mają takie nazwiska: Jan Wejchert, Wojciech Kostrzewa, Zygmunt Solorz-Żak, Paweł Zalewski i Katarzyna Kolenda Zalewska, Hanna Lis i Robert Maciej Smoktunowicz, Piotr Kraśko i Wincenty Kraśko i ministerstwo kultury, pani Pietkiewicz z Piotrem Kraśko i Moniką Richardson. Pytając dalej, zapytajmy, co wspólnego z mediami mają: TW "Senator", TW "Marlena", TW "Sąsiad". TW "Kowalski" i "Zbigniew", TW "John" i "Daniel", TW "Jerzy Stefański", TW "Roman".

Stosując czarny pijar (pi-ar) można zdyskredytować konkurenta, uzyskać przychylność własnego elektoratu, jednak zawsze przynosi to krótkotrwałe korzyści, w efekcie rząd stosujący manipulatorskie techniki, traci zaufanie a społeczeństwo odsuwa ich od władzy.
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 23.04.2009 19:04

bonar napisał(a):Na koniec należy zapytać, czy w Polsce mamy polskie środki masowego przekazu?

istotne pytanie Sąsiedzie...
zaraz hepik napisze ( jeno trawkę wciągnie ) - że media "toruńskie" też są zagraniczne - bo watykańskie...
ale oprócz wymienionych przez Ciebie "zagranicznych" mediów, w których większość słów ( czyli tekstów) jest under control Inhaberów, zaistniała jedna naprawdę piękna rzecz...
mianowicie fora internetowe, gdzie już manipulować jest trudniej a na pewno bardzo trudno jest tam ukryć prawdę...
lub zamknąć usta ( klawiaturę ) widzącego to inaczej, niż "sternicy"...
doceniają to i Rosjanie i Chińczycy widząc, że przepływ wiedzy o świecie i najbliższym otoczeniu wymyka się spod... zmierzają do zamykania - "forumów"...
można mieć nadzieję, że ulokowanie cro.pl'owskich serwerów za Odrą i Nysą nie da szansy pracy spadkobiercom etatystów z ulicy Mysiej...
...
natomiast na zmądrzenie zmanipulowanego społeczeństwa przyjdzie jednak dość długo poczekać - historia otumanionych propagandą spod swastyki i sierpa/młota mówi sama za siebie...
...
mizerną pociechą będzie ból obudzonych z snu manipulacji...
:roll: :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2009 19:13

Gebelpisowska propaganda poległa pod Kurskim :wink:
Druzgącocy wyrok Sądu Okręgowego.
Przepraszamy i prosimy o wybaczenie!
Zanim zobaczycie na ekranach swoich tv już dziś na cro.pl:

: "Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość informuje, że w swoim materiale wyborczym w postaci spotu telewizyjnego pt. 'Kolesie' podał nieprawdziwe informacje, jakoby rząd PO zwalniał pracowników stoczni, załatwiał firmie senatora Tomasza Misiaka zlecenia za 48 mln zł, a żonie ministra Grada na kwotę 50 mln zł oraz, jakoby prezydent miasta stołecznego Warszawy przyznała swoim ludziom nagrody w wysokości 58 mln zł. Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość przeprasza niniejszym Platformę Obywatelską za naruszenie jej dobrego imienia oraz wprowadzanie wyborców w błąd".

Już widzę komentarze-sędzina była młoda,ładna i zaglądająca na onet.pl i gazeta.pl ...no i jakaś taka czarnawa...może babcia byłą przechtą?
Obrazek
Ostatnio edytowano 23.04.2009 19:30 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2009 19:18

bonar napisał(a):

Bonarze nie stresuj się radyjko cro.pl mamy polskie bo wszyscy są zachwyceni, a jak posłuchałem to mi się flaki rozlały.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.04.2009 20:01

zebik napisał(a):Bonarze nie stresuj się radyjko cro.pl mamy polskie bo wszyscy są zachwyceni, a jak posłuchałem to mi się flaki rozlały.

Nie ma przymusu słuchania radyjka cro.pl :lol:
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 23.04.2009 20:19

zebik napisał(a):
bonar napisał(a):

Bonarze nie stresuj się radyjko cro.pl mamy polskie bo wszyscy są zachwyceni, a jak posłuchałem to mi się flaki rozlały.

zebik : ) ? : ) , żałosny jesteś , nie chcesz nie słuchaj ;/ , proste :)

następny raz głęboko się zastanów ;) czy podłączyć neostrade ;)) , bo mentalnie żyjesz;) w austro Węgrzech ;] Pozdrav; )
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2009 20:24

adam11 napisał(a):
zebik napisał(a):
bonar napisał(a):

następny raz głęboko się zastanów ;) czy podłączyć neostrade ;)) , bo mentalnie żyjesz;) w austro Węgrzech ;] Pozdrav; )

Wyraziłem swoją opinię o radyjku nie o tobie więc powstrzymaj się od durnych tekstów nie wszystko musi się wszystkim podobać, a to że audycje są marne to większość przez GG przyznaje tylko boją się albo wstydzą napisać to publicznie na forum.
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 23.04.2009 20:29

zebik napisał(a):
adam11 napisał(a):
zebik napisał(a):
bonar napisał(a):

Wyraziłem swoją opinię o radyjku nie o tobie więc powstrzymaj się od durnych tekstów nie wszystko musi się wszystkim podobać, a to że audycje są marne to większość przez GG przyznaje tylko boją się albo wstydzą napisać to publicznie na forum.

to po co słuchają :) haha co za typ ;d boże ty widzisz i nie grzmisz;d ,
a wiesz w ogóle co to gg ? bo ci co słuchają to sami mi na gg piszą ;d , czy im się podoba czy nie , to malo istotne ;)) nikt nie ma obowiązku słuchać ;) , gram dla tych i Janusz również którzy kochają Cro muzę ;] , nie lubisz nie wchodzisz , szukasz wolnych pokoi na onetowskim czacie Pozdrav
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2009 20:46

zebik napisał w odpowiedzi na tekst bonara.... a tu znowu bałagan się robi. Chyba jasno i wyraźnie był ten post skierowany. Czemu nawet w tym "złym" temacie trzeba robić bałagan. Masz Adamie swój temat , tam tez zebik napisał więc po co tutaj ??? nie rozumię.... .
Poza tym trochę chyba się zagalopowałeś.....
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2009 20:47

adam11 napisał(a):
zebik napisał(a):
adam11 napisał(a):
zebik napisał(a):
bonar napisał(a):

a wiesz w ogóle co to gg ? bo ci co słuchają to sami mi na gg piszą ;d , czy im się podoba czy nie , to malo istotne ;)) nikt nie ma obowiązku słuchać ;) , gram dla tych i Janusz również którzy kochają Cro muzę ;] , nie lubisz nie wchodzisz , szukasz wolnych pokoi na onetowskim czacie Pozdrav

Milcz i bądź piękny załóż jeszcze kółko różańcowe cropelkowe, a potem szkółkę niedzielną i inne takie tam głupoty. Obrażać to możesz sam siebie. Popatrz w cropelkowe lustro bo pewnie tam też zamontowałeś nalepkę Adasiu.
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 23.04.2009 21:06

zebik napisał(a):
adam11 napisał(a):
zebik napisał(a):
adam11 napisał(a):
zebik napisał(a):
bonar napisał(a):

Milcz i bądź piękny załóż jeszcze kółko różańcowe cropelkowe, a potem szkółkę niedzielną i inne takie tam głupoty. Obrażać to możesz sam siebie. Popatrz w cropelkowe lustro bo pewnie tam też zamontowałeś nalepkę Adasiu.

milcz to wiesz do kogo możesz mówić ? ;) papa ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone