Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

kjedi
Cromaniak

Postnapisał(a) kjedi » 24.04.2009 22:07

jacky6 - nie jestem za żadną partią, bo wszyscy patrza tylko, jak kasę wyciągnąć. Ale z lekka przegiąłeś.
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 24.04.2009 22:27

kjedi napisał(a):jacky6 - nie jestem za żadną partią, bo wszyscy patrza tylko, jak kasę wyciągnąć. Ale z lekka przegiąłeś.

nie zaprzeczę, nie potwierdzę...
ale czy stefciu, januszek ( ten od spalonych kotów ) i hepiki nie przeginają ?
...
jestem za dyskusją na poziomie, ale to nie sztuka sprowadzić ją do piwnicy...
Kali i Kalemu ?
:wink: :wink: :P :P
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 24.04.2009 22:33

Obrazek

miłych snów hepiku...
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 24.04.2009 22:44

i na dokładkę...
Obrazek
bonar
Cromaniak

Postnapisał(a) bonar » 25.04.2009 19:28

Pokusiłem się na "przegląd prasy, "Jak PiS wychodował twarz PO".

Tekst dość długi, mogę wkleić :lol: :?:
Ostatnio edytowano 25.04.2009 20:39 przez bonar, łącznie edytowano 1 raz
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 25.04.2009 20:09

czekamy na Gieja...
tylko dąbrowiak wie kto zacz...
:wink: :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2009 20:38

lubelski napisał(a):mają (Lisowie) jeszcze trochę stacji do oblecenia...dobrze że zniknęła z jedynki :D

Nafochana sunia z krzywym noskiem - precz z TV.

Sobecka na spikerkę do "Wiadomości"
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 25.04.2009 20:51

zebik napisał(a): - precz z TV.
Sobecka na spikerkę do "Wiadomości"

obydwa wnioski POpieram...

:cry: :cry: :P :P
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 25.04.2009 20:57

jacky6 napisał(a):obydwa wnioski POpieram... :cry: :cry: :P :P

A ja POchwalam POparcie Jacky'ego.. :)
bonar
Cromaniak

Postnapisał(a) bonar » 25.04.2009 21:14

Jak PiS wyhodował twarz PO :oops:

Tak obcesowa i wyraźnie, z jadowitą nienawiścią bardzo kompromitująca nie tylko Platformę kampania, ale przede wszystkim elitę polityczną naszego kraju. Warto poznać sylwetkę najbogatszego posła PO z Lublina, a zarazem jednego z najbogatszych posłów w sejmie. Dzięki rodzicom pierwszej żony Marii Nowińskiej, Palikot dorobił się majątku. Od nich otrzymali dom, samochód i gotówkę na założenie firmy. Zaczynali od palet do transportu alkoholu, razem założyli firmę "Ambra", sprzedając wina musujące. Już w 2006 roku miesięcznik "Forbes" oszacował majątek Palikota na 140 mln zł. Kolejnym etapem kariery biznesowej Palikota, było przejęcie lubelskiego Polmosu. Zastanawiające, co od 2005 roku (a więc nie był jeszcze posłem) robił Palikot w Komisji Trójstronnej (Trilateral Commision), wpływowego gremium grupującego czołowych polityków i przedstawicieli największych korporacji z Europy, USA i Japonii. Palikot zawsze był blisko związany ze środowiskiem Unii Wolności, szczególnie z Henrykiem Wujcem, tak jak Palikot, przedstawicielem lewicowego nurtu w PO.

Zajadła kampania nienawiści.
Na łamach "Gazety Wyborczej" Palikot ogłosił: "PO: przeciw PiS-owi nawet z lewicą". Na konferencji programowej PO "popisał się" kolejną polityczną błazenadą, zdaniem Palikota, PO powinna przeprosić ludzi SLD w tym posłankę Małgorzatę Ostrowską tuż po tym, jak Platforma publicznie przeprosiła swoich wyborców za to, że nie poparła wniosku o uchylenie tej posłance Ostrowskiej immunitetu poselskiego. Palikot mówił dalej: "Powinniśmy bronić Żydów, gejów i ludzi z SLD, bo oni są słabi". Palikot kontynuował:, "Dlatego muszę zrobić coś niekonwencjonalnego", zrzucił marynarkę i założył podkoszulek z napisem "Jestem gejem" po jednej stronie, a po drugiej "Jestem z SLD". (...) Wojciech Olejniczak, skonstatował: "Był czas, gdy przyznawanie się do SLD było wstydem. Widać, dziś politycy PO nie tylko się nie wstydzą, ale mówią wprost, że chcą być w SLD". (...) Na konferencji prasowej z rekwizytami: silikonowym penisem i pistoletem, dwoma nagimi manekinami kobiecymi z zaklejonymi ustami, planszą, "Jeśli powiecie o tym komukolwiek, to was rozp...", a w tle na monitorze pokazano scenę gwałtu. (...) (Palikot obiecał poprawę, Palikot (...) ograniczył się do oświadczenia dla PAP: "Jestem w żałobie po śmierci pani Blidy". Palikot (...) doszedł do władzy w lubelskiej PO. Dalej, - raport NIK (...)Palikot rezygnuje z prezydentury Lublina. Palikot (...) wystąpił z żądaniem usunięcia Jana Rokity z PO, w rewanżu (...)Rokita powiedział:, że przypadek Palikota "jest pociechą dla biednych. To koronny dowód, że pieniądze nie wystarczają, aby być mądrym". Czy prawdą jest to, co opowiadał były działacz PO Sławomir Potapowicz, że Palikot sfinansował wydanie książki Tuska "Solidarność i duma"? Palikot, najbogatszy poseł PO (...) niedoceniany w partii, (...)pomysłem Palikota było wykreślenie z kodeksu karnego art. 196, karzącego za obrazę uczuć religijnych. Palikot Gazecie Wyborczej wychwalał się, jak to twardą ręką w prowadzi firmę, że lubi jak pracownicy się go boją, że nigdy nie przechodzi z nimi na ty, w pracy nawet własnej mamie mówi pani, która jest główną księgową.

(Samocenzura wycięła tekst gdy do władzy doszła PO) :cry:

Za rządów Tuska akcje Palikota odbywają się za przyzwoleniem liderów PO, i - świadomie czy nie - wspierane są przez dziennikarzy, dla nich najważniejszy jest news, nie widać u nich zażenowania. Wygłupy Palikota są w Polsce skuteczną metodą walki politycznej, nie bacząc na niszczenie autorytetu państwa, Platforma Obywatelska jeszcze nie raz będzie korzystała z usług Palikota.

Układając tekst, domowy zecer lwią tekstu - zwłaszcza aktualnego - i komentarze do niego, wyrzucił do archiwum.

Wszystko jest pod kontrolą:
http://nt.interia.pl/internet/wiadomosc ... tu,1289087
Ostatnio edytowano 26.04.2009 10:53 przez bonar, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2009 21:48

Pytali ja w Nairobi
Obrazek

Czy to ty jesteś tą legendarną Anną Fotygą?
bonar
Cromaniak

Postnapisał(a) bonar » 25.04.2009 22:03

PARTIA Z NARODEM, NARÓD Z PARTIĄ

Obrazek

UUURRRAAAA :lol: :lol: :lol:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 26.04.2009 05:28

bonar napisał(a):Jak PiS wychodował twarz PO ...

Bonar, śmiem twierdzić, że to nie PIS wychodowało twarz PO, lecz ogłupiała ciż polska, czyli poparcie tłumów.
A korzeni można by szukać w zamierzchłej historii, w której zaakceptowano kilka błędów, które z kolei do dziś umożliwiają istnienie publiczne takich imbecyli jak Palikot. Bez poparcia tłumów żaden Palikot by nie zaistniał. Gawiedź po prostu uwielbia takich pajaców, którzy wyłaniani są zazwyczaj w czasach, gdy władza chce nie dopuścić do fali protestów spowodowanych nieudolnym rządzeniem. To jest stary sprawdzony chwyt.. niestety skuteczny.. he he.. psychologia tłumu. To już Ruscy wypraktykowali na wszelkie możliwe sposoby przez ostatnie kilka wieków: od caratu Piotra do caratu Putina poprzez carat Stalina i Breżniewa. Wystarczyło tylko sięgnąć po dobre wzorce...

Ośmielę się twierdzić, że jednak nasz kraj udowadnia niezbicie, że demokracja jest najsłabszym ze znanych systemów, który może przynieść pozytywne efekty tylko w mocnym narodzie, który wykazuje się wysoką inteligencją i świadomością.... hm.. czym raczej nasz większościowy wyborca poszczycić się nie może.

Bo przecież chodzi o to, by "żyło się lepiej", a nie o zasady. A obecnie zaczyna się żyć coraz gorzej, a cały ciężar dyskusji społecznych jest przerzucany na personalne problemy ludzi opozycji... To świadczy chyba wyłącznie o braku pomysłu i zmęczeniu tłumów...

PS
Te historyczne błędy, o których wcześniej wspomniałem to:
1. zasada "liberum veto"
- powastanie zasady "liberum veto" związane było z trwającym od dziesięcioleci konfliktem pomiędzy majestatem królewskim i wolnością szlachecką, przy czym za potencjalnego sprawcę praktyk korupcyjnych uważano króla.
- "liberum veto" to anachroniczne kuriozum, osłabiające sytuację Polski na arenie politycznej, wprowadzające anarchię, prowadzące do rozbiorów i ostatecznie do utraty państwowości.

2. Konstytucja 3 maja miała być "lekarstwem na wszelkie zło", między innymi znosząc "liberum veto", ale...
- konstytucja 3 maja wprowadziła polityczne zrównanie mieszczan i szlachty oraz stawiała chłopów pod ochroną państwa, w ten sposób łagodząc najgorsze nadużycia pańszczyzny...

być może gdyby nie wprowadzono w czyn takich wspaniałych "wolnościowych" idei, to nigdy by nie doszło do tego, by chłopów i siermiężną szlachtę wpuszczono na salony... być może?
czyż miejsce chłopa nie jest na roli, szlachcica w swoim dworku, robola w fabryce, a króla w pałacu?
gdyby każdy pozostał na sowim miejscu, gdyby nie zniesiono monarchii, może byśmy dziś byli podobni Brytyjczykom lub Szwedom.
Demokracja nawet w USA nie jest "tą" demokracją, o której śnił od wieków podpity rolnik europejski!

150 lat przed Konstytucją 3 maja byliśmy jednym z najpotężniejszych państw Europy, a może i świata. Potem przyszło "liberum veto", myśl demokratyczna i...
:( :( :(
atolek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) atolek » 26.04.2009 06:32

wyHodować na Miłość Boską wyHodować !!! 8O
bonar
Cromaniak

Postnapisał(a) bonar » 26.04.2009 11:48

O tym właśnie pisałem, o poparciu tłumów, o społeczeństwie którym po przemianach nikt się nie zajął.
Dawna i wstępująca elita polityczna poszła w układy polityczno-biznesowe wzajemnie się klinczując.
Tworzono ustawy pod przekręty, prywatyzując bogacono się na majątku narodowym, nikogo nie interesował byt społeczeństwa, sfera kultury.
PiS dochodząc do władzy na starcie miał przeciwnika w postaci PO, zabrał się ostro do zmian,a w społeczeństwie jeszcze nie nastąpiła zmiana mentalności.

Choć zmiany oczywiście widzę, już górnicy na barbórkę nie dostają wódki, kiełbasy i bułki na zagrychę, nawet sąsiedzi nie palą papierosów w windzie, tylko, po co ciągle na 1-go maja malują wapnem krawężniki?

No i zapomniałem, w temacie jakby mniej ujadaczy :wink:

W Austrii momentalnie poradzono sobie z Fritzem, a nasz wymiar sprawiedliwości, (...) szkoda klawiatury.
Prawo, sędziowie, prokuratorzy, i mafijne układy z których się wyśmiewali mafiozi polityczni!!!

Nie znaczy to, że PO otrzyma mój głos!

Czyżby pozostała nam monarchia? http://www.monarchia.org.pl/

(atolek, przepraszam, poprawiłem :oops: )

:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone