Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.04.2009 11:03

Uważam podobnie. Jeśli rozmowa przebiega w sposób rzeczowy, merytoryczny i kulturalny jest rozmową. Jeśli wytaczamy argumenty z serii POpierdoleńcy, penisy itp rozmowa przestaje być rozmową a staje się tym co zobrazowałem na fotce. Jeśli ktoś tego nie rozumie to nie świadczy o nim najlepiej. Po jaką cholerę komuś kartki, czy inne bany wlepiać, przecież dziećmi nie jesteśmy i każdy zdawałoby się powinien potrafić uszanować zdanie innych do którego każdy ma prawo. Między innymi dlatego jestem za wywaleniem tego tematu, bo co niektórym może być wstyd (a przynajmniej powinno być) za to co tu napisali. Istniejący temat nie dość że jest rozlazły (ponoć takie mocno obciążają serwer a sezon tuż tuż i za chwilę zaczną się kłopoty z wejściem na forum), to dodatkowo nie świadczy zbyt dobrze o tym naszym wirtualnym zakątku. Wczoraj na ogrodzie przycinałem drzewka, grabiłem syf jaki po zimie pozostał, może tu też warto pomyśleć o wiosennych porządkach :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 02.04.2009 11:27

jan_s1 napisał(a):... Powtarzam raz jeszcze, że temat jest cholernie ważny ...

janniko napisał(a):Janie!
Noż chyba żartujesz?! 8O
To jest po prostu fajne bicie piany i tyle!

Może faktycznie ja to traktuję zbyt poważnie? Przecież i tak nikogo nie przekonam, bo każdy uważa, że to jego pogląd jest jedynie słuszny? :lol:

janniko napisał(a):A mi ta gnojówka przypomina upalne lato, zapach koni, świń i krówek i generalnie już doczekać się nie mogę czerwca, chodzenia w samych majtkach, dziewczyn w przewiewnych bluzeczkach (obowiązkowo bez stanicznków) itp itd..
ech... :? 8)

Akurat mam podobne skojarzenia i właśnie sobie przypomniałem przepiękne tereny nad Narwią (między Ostrołęką i Łomżą), gdzie jest więcej krów, niż ludzi, a nadrzeczne piaszczyste łąki co krok upstrzone są krowimi plackami w efekcie czego w powietrzu unosi się osobliwy zapach, który jest, o dziwo, swojski i przyjemny - fantastycznie podkreślający koloryt tego miejsca. :D
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 02.04.2009 11:32

Rysio napisał(a):Między innymi dlatego jestem za wywaleniem tego tematu, bo co niektórym może być wstyd (a przynajmniej powinno być) za to co tu napisali.

To co proponujesz nazywa się cenzurą a nie każda dyktatura musi podpierać się tą instytucją. Jeśli komuś wstyd za to co napisał to dobrze, niech się wstydzi albo niech sam zmieni treść swojego postu.

Rysio napisał(a):Istniejący temat nie dość że jest rozlazły (ponoć takie mocno obciążają serwer a sezon tuż tuż i za chwilę zaczną się kłopoty z wejściem na forum), to dodatkowo nie świadczy zbyt dobrze o tym naszym wirtualnym zakątku.

Już kiedyś pisałem, że miejsca na serwerze jest pod dostatkiem, a za kłopoty z dostępem odpowiedzialna jest ilość zapytań do bazy danych. Tak się głupio składa, że napisanie (albo przeczytanie) posta wymaga jednego zapytania do bazy, a użycie funkcji "szukaj" to kilka tysięcy zapytań na sekundę. To tak w dużym uproszczeniu, ale to jest paradoks, że każde odesłanie do wyszukiwarki spowalnia dostęp do forum.

pozdrav K
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.04.2009 11:49

Wg mnie temat , jak każdy inny, umrze śmiercią naturalną... Czy nie było tak z agentem Wielgusem czy tez z serbskim Kosowem? Wydawało się , że dyskusji nie będzie końca... jeden z drugim powyjeżdżali na wakacje i tyle, tematu nie ma. Poza tym praktycznie ci co chcieli to już swoje powiedzieli, więc co mają więcej mówić? Tak jak przedmówca stwierdził, nikt nikogo nie przekona i to będzie powtarzanie enty raz tego samego. Inna sprawa to userzy którzy na forum o Cro udzielają się tylko w tym wątku, dla nich to podstawowy temat, więc ci będą bili piane trochę dłużej. Niech przyjadą na Zlot , tam sobie pogadają... i nie tylko.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 02.04.2009 12:03

Rysio napisał(a):Między innymi dlatego jestem za wywaleniem tego tematu, bo co niektórym może być wstyd (a przynajmniej powinno być) za to co tu napisali. Istniejący temat nie dość że jest rozlazły (ponoć takie mocno obciążają serwer a sezon tuż tuż i za chwilę zaczną się kłopoty z wejściem na forum), to dodatkowo nie świadczy zbyt dobrze o tym naszym wirtualnym zakątku.

Wywalać, czy nie wywalać - to chyba nie ma większego znaczenia. I tak ktoś zapoda temat: "polski parlament, czyli dlaczego jajo jest kwadratowe" i wszystko zacznie się od nowa. :lol: Niektórzy lubią sobie pogadać, a natura nie znosi próżni. Nie znam się na tym, ale jeśli faktycznie to tak obciąża serwer, to do wywalenia nadaje się też ze dwieście innych tematów. Robota, której nikomu nie zazdroszczę. Z drugiej strony to jest jakiś dokument i miejsce, gdzie za rok, lub dwa niejeden zajrzałby z ciekawością. Hm, trudna decyzja...
Pozdrawiam.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.04.2009 12:06

admin1 napisał(a):
To co proponujesz nazywa się cenzurą a nie każda dyktatura musi podpierać się tą instytucją. Jeśli komuś wstyd za to co napisał to dobrze, niech się wstydzi albo niech sam zmieni treść swojego postu.

Ja bym to nazwał amnestią :wink:

Co do zmian własnych postów zgodzę się z tym do czasu zacytowania wypowiedzi przez kogoś drugiego :wink:
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 02.04.2009 12:13

jan_s1 napisał(a):Nie znam się na tym, ale jeśli faktycznie to tak obciąża serwer, to do wywalenia nadaje się też ze dwieście innych tematów.

Dwa posty wyżej pisałem, że nie obciąża.

Rysio napisał(a):Co do zmian własnych postów zgodzę się z tym do czasu zacytowania wypowiedzi przez kogoś drugiego :wink:

Jak się ktoś naprawdę wstydzi to i na to sposób znajdzie. A skąd Ty wiesz czy się wstydzi, czy nie wstydzi i go na siłę chcesz uszczęśliwić. :?:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.04.2009 12:14

jan_s1 napisał(a):do wywalenia nadaje się też ze dwieście innych tematów. Robota, której nikomu nie zazdroszczę.

Na ten moment w śmietniku forum jest 2272 usuniętych tematów więc 200 w tą czy tamtą nie ma dla modów większego znaczenia jeśli chodzi o robotę :wink:
Ostatnio edytowano 02.04.2009 12:37 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 02.04.2009 12:18

Rysio napisał(a): Między innymi dlatego jestem za wywaleniem tego tematu, bo co niektórym może być wstyd (a przynajmniej powinno być) za to co tu napisali. Istniejący temat nie dość że jest rozlazły (ponoć takie mocno obciążają serwer a sezon tuż tuż i za chwilę zaczną się kłopoty z wejściem na forum), to dodatkowo nie świadczy zbyt dobrze o tym naszym wirtualnym zakątku. Wczoraj na ogrodzie przycinałem drzewka, grabiłem syf jaki po zimie pozostał, może tu też warto pomyśleć o wiosennych porządkach :)

Bardzo dobry pomysł :D .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.04.2009 12:29

jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 02.04.2009 12:29

Lubuszanin napisał(a):
Rysio napisał(a): Między innymi dlatego jestem za wywaleniem tego tematu

Bardzo dobry pomysł :D .

Jeśli to nie obciąża serwera, to o czym tu gadać?
Przecież nikt nie ma obowiązku tego czytać. :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.04.2009 12:42

admin1 napisał(a):Jak się ktoś naprawdę wstydzi to i na to sposób znajdzie. A skąd Ty wiesz czy się wstydzi, czy nie wstydzi i go na siłę chcesz uszczęśliwić. :?:

Krzysiu, w tym tkwi właśnie największy problem, że powinni a się nie wstydzą :wink:

Ps. Nasuwa mi się natomiast inna myśl. Mianowicie wrzucenie tego tematu by był widoczny tylko dla zalogowanych. Szczerze powiem, że nie świadczy on moim zdaniem najlepiej o naszym forum a ostatnimi czasy nie schodzi ze strony głównej :?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.04.2009 12:48

Rysio napisał(a):...Mianowicie wrzucenie tego tematu by był widoczny tylko dla zalogowanych....

To się wyloguj i spróbuj tu weść :twisted: NIE DA SIĘ :!:
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 02.04.2009 12:51

jan_s1 napisał(a):
Jeśli to nie obciąża serwera, to o czym tu gadać?

No właśnie ... nie wiem. Chyba tylko po to żeby gadać?

Poza tym obserwuję dziwne zjawisko społeczne. W ludziach często tkwi jakiś podświadomy strach przed wolnością. Niby walczą o tę wolność, ale źle się czują jak nikt nad nimi z batem nie stoi.

Dla zwolenników usunięcia tego wątku mam taką zmyśloną opowiastkę:
"O Pan Złodziej, ukradł Pan to fakt ale Pan się wstydzi. Jak Pan się wstydzi to ja Pana puszczę wolno i zniszczę wszystkie dowody Pańskiej winy. I jeszcze profilaktycznie spałuję tych co na Pana donieśli. Że co? Że to nie oni ukradli, tylko ich okradziono? Co za różnica. Byli zamieszani w kradzież to im się należy."

pozdrav K
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.04.2009 13:22

Leszek Skupin napisał(a):To się wyloguj i spróbuj tu weść :twisted: NIE DA SIĘ :!:

No i wyszło jakiego tępego moda macie :oczko_usmiech:

Jakby jeszcze w głównym menu tego nie było byłbym całkiem szczęśliwy Obrazek

Obrazek

:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone