Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 31.03.2009 23:40

admin1 napisał(a):I miejcie świadomość, że aby kogoś obrazić niekoniecznie trzeba go nazwać słowami powszechnie uważanymi za obelżywe. Dla niektórych bardziej obraźliwe jest nazwanie go ubekiem, komuchem, towarzyszem, POpaprańcem, PiSuarem, zomowcem itp.
pozdrav K

I tu się zgodzę. Podobnie jak kolega Bonar, zanim wziąłem udział w dyskusji, prześledziłem wątek od początku (naprawdę warto). Niestety, ale sam pomysł i początki tematu, świetnie wpisują się w to co Admin1 pisze.
Tyle tylko, że początki tematu były bardzo, można powiedzieć jednostronne :lol: i nienacechowane konfliktem :lol:, a raczej poklepywaniem się po pleckach i wspólnym łączeniem się w bólu, w duchu
oczywiście tego co napisał Admin1(wyboldowałem).
Narastało to jednak, narastało, w międzyczasie sytuacja się zmieniła, a konflikt się pojawił :cry: . Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że "wycieczki"
nie były potrzebne, ale z drugiej strony prowokacje były silne. Ubolewam
nad jednym i drugim.
Zrozumiałem z tego tyle, że nie mam chęci angażować się już tu, w tego typu dyskusje. Od czasu do czasu może wkleje jakiś link na jutuba z piosenką Chorwacką, balladą rockową, może kiedyś pochwalę się innymi moimi zdjęciami z Chorwacji...Ale pewnie 10kpostów nie nabiję :cry:... :lol:
bo mnie "łapki szczypią po linijce"...

pzdr :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2009 03:17

"Jeśli będzie taka potrzeba, to ja bez wahania zostawię mandat europarlamentarzysty i wrócę do rządu."

Zbigniew Ziobro

Jeszcze nie wyjechał a juz wraca?
To po jaki .h.. go wybierać? :wink:

Obrazek

Nie wiem dlaczego ale mi się facio kojarzy z takim obślizgłym wągrem do wyciśnięcia.
Ostatnio edytowano 01.04.2009 05:49 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2009 05:45

admin1 napisał(a): Dlatego ankiety ankietami, a ten wątek i tak zostanie.

wypada tylko zgodzić sie z Twoim adminie zdaniem bo początkowe sondaże były kiepskie..ale idze ku lepszemu......

admin1 napisał(a): Tylko pamiętajcie, że wolność słowa kończy się wtedy, kiedy godzi w prawa innego człowieka. I miejcie świadomość, że aby kogoś obrazić niekoniecznie trzeba go nazwać słowami powszechnie uważanymi za obelżywe. Dla niektórych bardziej obraźliwe jest nazwanie go ubekiem, komuchem, towarzyszem, POpaprańcem, PiSuarem, zomowcem itp.

no to może serwować banner powitalny po odwieszeniu tematu do każdego. Nie obrazi mnie ani po..., pis....zomo.... ale zdjęcie mnie ruszyło. Skoro są moderatorzy i na pewno temat był przez nich zauważony (tym bardziej że jeden z modów w nim czynnie uczestniczył) to nie było rozsądniej reagować wcześniej. Dziwi mnie też "różne" traktowanie różnych ludzi w wielu tematach. Co dla jednych kończy się czerwoną lub żółtą kartką w stosunku do "tych" innych jest traktowane z pobłażliwością. Nie chodzi mi to o ooloo, to przypadek wyjaśniony, udokumentowany i kropka. Jestem pewien że w przypadku gdybym ja tak jak inni odpisał zarobiłbym kartonika, nie będę próbował bo to i niepotrzebne i nie w moim stylu..ale korciło mnie już nie raz.... Dlatego proszę o usunięcie tego "przywitania" bo chwały ono ani temu kto je zamieścił ani forum nie przynosi.
Zrobisz adminie jak chcesz...Ty tu rządzisz, to jest dla mnie jasne, ale ja prośbę mogę mieć..pozdrawiam i życzę miłego dnia. Andrzej
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 01.04.2009 05:58

hepik napisał(a):"Jeśli będzie taka potrzeba, to ja bez wahania zostawię mandat europarlamentarzysty i wrócę do rządu."

Zbigniew Ziobro

Nie wiem dlaczego ale mi się facio kojarzy z takim obślizgłym wągrem do wyciśnięcia.

Obietnice moda Leszka tam gdzie autostrady.
W lesie.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 01.04.2009 07:12

ABaniuch napisał(a):
hepik napisał(a):"Jeśli będzie taka potrzeba, to ja bez wahania zostawię mandat europarlamentarzysty i wrócę do rządu."

Zbigniew Ziobro

W lesie.

Zaraz, zaraz, chciałbym, żebyśmy sobie jeszcze coś wyjaśnili. O jakie obietnice moda Leszka chodzi? Że będzie ciął i upominał? No nie dajmy się zwariować. A w którym miejscu hepik przekroczył regulamin? Przecież póki co, głupie i nic nie wnoszące posty nie są jeszcze karane. :lol:
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 01.04.2009 07:22

jan_s1 napisał(a):
ABaniuch napisał(a):
hepik napisał(a):[i]

W lesie.

Zaraz, zaraz, chciałbym, żebyśmy sobie jeszcze coś wyjaśnili. O jakie obietnice moda Leszka chodzi? Że będzie ciął i upominał? No nie dajmy się zwariować. A w którym miejscu hepik przekroczył regulamin? Przecież póki co, głupie i nic nie wnoszące posty nie są jeszcze karane. :lol:

admin1 napisał

tylko pamiętajcie, że wolność słowa kończy się wtedy, kiedy godzi w prawa innego człowieka. I miejcie świadomość, że aby kogoś obrazić niekoniecznie trzeba go nazwać słowami powszechnie uważanymi za obelżywe. Dla niektórych bardziej obraźliwe jest nazwanie go ubekiem, komuchem, towarzyszem, POpaprańcem, PiSuarem, zomowcem itp.

Leszek napisał

.......chciałbym uprzedzić, że jeśli będzie obrażanie przeciwników tekstami "tacy owacy PiSiory" czy "PO to kartofle" ewentualnie na odwrót dołączając do tego jeszcze insynuacje, że ktoś był w ZOMO lub popiera tego typu organizacje lub równie inteligentne obrażanie nie w sposób bezpośredni... innymi słowy jeśli dyskusja będzie odbiegała od merytoryki będą się sypały żółte kartki

i jeszcze Lubelski

............"różne" traktowanie różnych ludzi w wielu tematach. Co dla jednych kończy się czerwoną lub żółtą kartką w stosunku do "tych" innych jest traktowane z pobłażliwością..........
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 01.04.2009 07:48

admin1 napisał(a):
Czytam sobie ten wątek i powiem szczerze, że im bardziej czytam tym większy smutek mnie ogarnia. Czy naprawdę jest w Was (tych kilku, których na palcach można policzyć) tyle złości i czy naprawdę to forum jest właśnie tym miejscem gdzie ten jad należy wylać?

Nie przesadzajmy z tym jadem - czasem "jadowita" treść wymaga adekwatnej formy. :wink: A tych, którzy obrażają współdyskutantów chyba nietrudno przywołać do porządku. Bardziej może martwić głupota, ale ona jest niekaralna.
admin1 napisał(a):

Z całej dyskusji w tym wątku mam taki wniosek, że demokracja nie jest najlepszym systemem. Na szczęście na forum panuje dyktatura. Póki co jest to moja dyktatura i dopóki mnie nie obalicie będę bronił wolności słowa. Dlatego ankiety ankietami, a ten wątek i tak zostanie.

Miło mi to czytać, ponieważ również jestem antydemokratą - nie uczestniczyłem w ankiecie, o której mowa i nie miałem takiego zamiaru. Decyzje dyktatora bywają słuszne, lub niesłuszne, ale są niepodważalne. Wszystko, co zostało tu napisane przyjmuję do wiadomości z pewną aprobatą.
Na koniec wypada mi tylko życzyć moderatorom, żeby umieli się wznieść ponad polityczne, lub koleżeńskie podziały wykonując swoje niewdzięczne obowiązki. Pozdrowienia. Jan.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 01.04.2009 07:56

ABaniuch - to trzeba do końca wyjaśnić.
Moim zdaniem nie masz prawa rzucać ewidentną inwektywą we mnie, hepika, zebika itd, ale o dowolnym polityku możesz pisać zdecydowanie mocniej i krytyczniej - w granicach prawa rzecz jasna.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.04.2009 08:28

admin1 napisał(a): ... Z całej dyskusji w tym wątku mam taki wniosek, że demokracja nie jest najlepszym systemem. Na szczęście na forum panuje dyktatura. Póki co jest to moja dyktatura i dopóki mnie nie obalicie będę bronił wolności słowa. Dlatego ankiety ankietami, a ten wątek i tak zostanie....

Tak trzymać!
Precz z demokracją!
:D :P :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2009 08:35

A niby o co chodzi???
Są ludzie ,nie tylko kosmetyczki,którzy uwielbiają wągry -wyciskać. :wink:
Ziobro też ma swoich zagorzałych wielbicieli.Jak te wągry :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.04.2009 08:42

ABaniuch napisał(a):Obietnice moda Leszka tam gdzie autostrady.
W lesie.

hepik napisał(a):A niby o co chodzi???
Są ludzie ,nie tylko kosmetyczki,którzy uwielbiają wągry -wyciskać. :wink:
Ziobro też ma swoich zagorzałych wielbicieli.Jak te wągry :D

Hepik :!: Nie pisz o kimś tak jak sam nie chciałbyś zostać nazwany...

Dosłownie... Czy chciałbyś zostać nazwany wągrem do wyciśnięcia :?:
Zostawiam pod rozwagę...
Pozdrav
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 01.04.2009 09:12

BRAWOOO, BRAWOOO, BRAWOOOO

Choć raz należą się brawa za szybką reakcję :!:

pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.04.2009 10:05

bonar napisał(a):Czy ktoś zauważył to co ja? - od czterech stron jeden z najaktywniejszych moderatorów nagle zamilkł! :lol: :roll:
Czy ma to coś oznaczać :?:
Zapewne zaraz się odezwie i wyjedzie z "kartoflanką" (ale Pana Prezydenta RP nigdy nie obrazi).

Drogi Kolego Bonar, chwilowo zamilkłem, bo idąc za Twoją radą prześledziłem temat od początku i trochę czasu to zajęło.
Kiedy pisałem pierwszy post w tym temacie, nie byłem jeszcze moderatorem, a pisząc posty, wyrażałem swoje poglądy na sytuację polityczną.
Od momentu zostania moderatorem również wyrażam w temacie swoje poglądy i mam do tego prawo jak każdy użytkownik tego forum.
W żadnym poście napisanym w tym temacie ani jako Janusz Bajcer, ani jako moderator Janusz Bajcer nie obraziłem słownie nikogo z dyskutantów, jeśli uważasz że tak ,
to proszę o zacytowanie takiego postu/postów
Proszę również o zacytowanie postów, w którym obraziłem Prezydenta RP,
zamieszczenie krytyki, żartu czy śmiesznego obrazka nie uważam za obrażanie żadnego polityka.

Jako moderator napisałem w tym temacie jeden post upominający zebika za jego wypowiedź w stosunku do jacky6, co spotkało się z dezaprobata upomnianego.

PS Życzyłeś sobie kartoflanki - mówisz-masz :wink:
Ostatnio edytowano 01.04.2009 23:22 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.04.2009 10:35

Janusz Bajcer napisał(a): .. PS Życzyłeś sobie kartoflanki - mówisz-masz :wink:

Ja bym stanowczo jeszcze dodał buraka (cukrowego, żeby nie było, że to barszcz), garść słomy, do tego wrzucić różaniec i solidnie go wygotować, mleko i miód (no bo kraina nasza tymi specyfikami przecież spływa), hm.. może jeszcze kapuchę, żeby zapach odpowiedni po przetrawieniu zapodać, no i NORODOWA ZUPKA POLSKA gotowa!
pozdro

Oj dobrze nas zilustrowali na tej wystawie w Brukselce.. oj niestety dobrze..

:( :( :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.04.2009 10:53

Narodowa polska zupa wg mnie (i pewnie wielu innych) to - rosół :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone