Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Leszek Skupin
Weteran
Zablokowana IV RP

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 31.03.2009 10:09

bonar napisał(a):No tak, "Pan" zablokował temat i gdzie ja teraz się wypowiem? Na mnie plują to i ja też chciałem sobie ulżyć, a takie mam parcie....że, jeszcze tylko dodam - Potrzeba jest być czujnym i mieć patrzenie (oko) na was, inaczej się "pozabijata" .

Tusk powinien zabrać głos w tej sprawię i obiecać po wyborach zbudowanie państwa świeckiego, jako niezbędnego warunku wolności i równouprawnienia.
Cytat z Wałęsy: "Uważam, że właściwe władze powinny wziąć się do przyzwoitej roboty, by rozwiązać problem pomówień".

Śmieszy dyskusja na forum chorwackim w temacie IV RP. :lol:
Jak już wcześniej pisałem o "onych", liczba skleconych postów nie upoważnia do zabierania głosu tylko po to by zademonstrować swoją wyższość (załóżmy). :?

Cytat: (...) "jedną z wartości, o które walczył Lech Wałęsa była wolność słowa i właśnie teraz jest ona realizowana". (ha ha),

Cytat: "Nie można tolerować tego, że człowiek zasłużony dla demokracji jest tak postponowany jak ja". :oops:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 31.03.2009 10:26

Wielkie otwarcie !!! Zapraszamy !!!

Obrazek

:roll:
bonar
Cromaniak

Postnapisał(a) bonar » 31.03.2009 10:31

8O Aluzja odczytana.

Dać się zaprosić - ubłagać - powrócić - powstać - ukłonić się, zebrać oklaski od klakierów,
zejść z mównicy i zamknąć temat?

Jak z pewnym politykiem, który swoim zachowaniem przejawia zaawansowane stadium choroby ADHD. Jest takie lekarstwo Metylofenidat, - lek o działaniu stymulującym, dostępny w Polsce pod nazwą Concerta. Leczy - halucynacje, impulsywność, nadpobudliwość psycho-ruchową, łatwe rozpraszanie się. Lek wskazany jest dla osób mających utrudnione tworzenie poprawnych relacji towarzyskich. Z powodu właściwości odurzających, leku nie należy nadużywać, stosować pod opieką lekarską.

Dobre wychowanie, a więc (wrodzona) (a nie nabyta) kultura osobista nakazuje, nie pokazywać palcem, gdzie czyje miejsce i komu wystaje słoma.

I tego też nie zrobię!
8O
Ostatnio edytowano 31.03.2009 11:54 przez bonar, łącznie edytowano 1 raz
Lubuszanin
Cromaniak

Postnapisał(a) Lubuszanin » 31.03.2009 10:43

Usunąć ten wątek w pierniki, takie mam marzenie ;). Miejsce na serwerze się zwiekszy, a być może szybciej będzie działał ;)? Forum o Chorwacji jest tutaj, a nie "Gnojowisko"
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 31.03.2009 10:46

Co Ty! Przynajmniej wiadomo, z kim sie "bratać", a komu ręki na zlocie nie podawać :lol: :lol: :lol: :lol:
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 31.03.2009 10:55

Rysio napisał(a):Wielkie otwarcie !!! Zapraszamy !!!

Obrazek

:roll:

Przepraszam, że cytuję całe zdjęcie, pomimo apeli, żeby dla oszczędności tego nie robić. Mam nadzieję, że ten jeden raz mi to wybaczycie...
Miejsce pokazane na zdjęciu jest tyleż pożyteczne, co powszechnie występujące. Ot, chociażby wczoraj w programie jednego z najbardziej chytrych lisków, jakich znam, pan Zawisza pokazywał skąd wyłazi słoma panu Palikotowi. Nie powiem, żebym się z nim nie zgadzał, ale sposób wyrażania słusznych treści pozostawia w tym przypadku nieco do życzenia. :wink:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 31.03.2009 11:02

Lubuszanin napisał(a):Usunąć ten wątek w pierniki, takie mam marzenie ;). Miejsce na serwerze się zwiekszy, a być może szybciej będzie działał ;)? Forum o Chorwacji jest tutaj, a nie "Gnojowisko"

Podzielam Twoją opinię w 100%. Część userów piszących w tym temacie zapomniała już chyba nawet o jakiej tematyce jest nasze forum. Wystarczy spojrzeć w statystyki. Czasem jestem nieobliczalny, więc niech nikogo nie dziwi jak nie znajdzie pewnego poranka swojego wyśnionego miejsca na tym forum zobrazowanego w moim poście powyżej.

Plumek napisał(a):Co Ty! Przynajmniej wiadomo, z kim sie "bratać", a komu ręki na zlocie nie podawać icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Rozumiem że sobie jaja sobie robisz :lol: :wink:

Edit. Janku, to miejsce na zdjęciu jest o wiele bardziej pożyteczne niż by się mogło wydawać, tylko czy chcemy je koniecznie mieć na środku podwórka, tak jak to zajęło miejsce na naszym forum :?: :wink:
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 31.03.2009 11:22

Rysio napisał(a): Część userów piszących w tym temacie zapomniała już chyba nawet o jakiej tematyce jest nasze forum. Wystarczy spojrzeć w statystyki. Czasem jestem nieobliczalny, więc niech nikogo nie dziwi jak nie znajdzie pewnego poranka swojego wyśnionego miejsca na tym forum zobrazowanego w moim poście powyżej.

to miejsce na zdjęciu jest o wiele bardziej pożyteczne niż by się mogło wydawać, tylko czy chcemy je koniecznie mieć na środku podwórka, tak jak to zajęło miejsce na naszym forum :?: :wink:

Prawo popytu i podaży jest nieubłagane. Skoro temat ten zajmuje tyle miejsca, to widocznie takie jest zapotrzebowanie. :lol:
Z tym "wyśnionym" (no bez przesady) miejscem to może nie do końca tak jest. Staram się nie wypowiadać na tematy, na których się nie znam, lub które mnie nie interesują. I jest tu jednak pewna równowaga - jedne tematy czytam (i to z wielkim zainteresowaniem), w innych piszę (dopóki jeszcze są :lol: )
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 31.03.2009 11:25

Jan - myślałem, że jednak dotrzymasz słowa ...już niczego nie można być pewnym.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 31.03.2009 11:41

JacYamaha napisał(a):Jan - myślałem, że jednak dotrzymasz słowa ...już niczego nie można być pewnym.

Mam jedną zasadę: zanim skomentuję jakiś temat, najpierw muszę się z nim zapoznać, co i Tobie radzę :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 31.03.2009 12:11

Ależ Janie - grzecznie zapoznałem się z tematem - ale pozwól, że wyrażę swoją opinię - jestem zdziwiony...
Tym bardziej po obrazku jaki został tu zamieszczony po amnestii.

O co chodzi z tą czerwoną kartką u Leszka?
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 31.03.2009 12:20

Jacku kompletnie o nic ;)
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 31.03.2009 12:22

Jak czegoś nie rozumiem, to nie mogę spać po nocach
JacYamaha napisał(a):Ależ Janie - grzecznie zapoznałem się z tematem - ale pozwól, że wyrażę swoją opinię - jestem zdziwiony...

O co chodzi z tą czerwoną kartką u Leszka?

Pytam więc:
- czym jesteś zdziwiony?
- jaką czerwoną kartką?
:?:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 31.03.2009 12:28

jan_s1 napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):
jan_s1 napisał(a):... Chciałbym na koniec zakomunikować, że już raz kiedyś zostałem wychowany i drugi raz wychować się nie dam. Jeśli więc po upływie "karnego" tygodnia temat o IV RP się pojawi i rozpocznie się dyskusja, ja w niej nie wezmę udziału. Pozdrawiam. Jan....

Mam jednak nadzieję, że jako ja zmieniam zdanie, Ty również je zmienisz.

[/color][/i][/b]

Z przyjemnością :lol:

Twoje prawo.

A karta u Leszka była przez chwilkę - teraz jest Lord...albo już nie
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 31.03.2009 12:31

JacYamaha napisał(a):...

A karta u Leszka była przez chwilkę - teraz jest Lord...albo już nie

Albo sam mistrz Yoda :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone