Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 29.03.2009 20:25

Sławomir Wocial napisał(a):No i właśnie nie bardzo tylko wspólnoty wiernych bo kasa na to idzie z także z pieniędzy państwowych czyli też moich a nie tylko pieniędzy wiernych.

Co idzie z Twojej kasy, czujesz że finansujesz Kościół i "parzy" Cie to Wocialu ...????

nie pzdr miłośnika ZOMO... :lol:
Ostatnio edytowano 30.03.2009 08:59 przez atomicsl9, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 29.03.2009 20:39

Sławomir Wocial napisał(a):Katolik jako jeden człowiek ma prawo do głoszenia co mu się podoba a Kościół to instytucja która w świeckim państwie chce i wpływa na kształt życia całego społeczeństwa.
jest zmartwieniem Kościoła rozumianego jako hierarchia plus wspólnota wiernych

No i właśnie nie bardzo tylko wspólnoty wiernych bo kasa na to idzie z także z pieniędzy państwowych czyli też moich a nie tylko pieniędzy wiernych.

Powtarzam raz jeszcze : pozamiatać i przywrócić świeckość państwa polskiego może tylko '' polski Zapatero '' :!: Na razie jednak nie widać nikogo takiego na horyzoncie . Tak więc , katoprawica robi swoje , a lud boży to kupuje :wink:
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 29.03.2009 20:47

janniko napisał(a):
mkm napisał(a): ... Unowocześniamy się :lol: :lol: :lol: Naprawdę :? To że na scenie mamy PiS z całym zapleczem Radia Maryja , to jest rzeczywiście awangarda na skalę Swiatową :wink: :lol:

No i tu się zgodzę z tobą Mkm-ie... niestety masz rację.
Jednak właśnie taka jest demokracja, do której chyba po prostu jeszcze nie dorośliśmy.
Aczkolwiek PO, SLD i inne lewicujące partie są jednak chyba gorszym złem dla naszego kraju niż kartofle z PIS-u i świętojebliwi nacjonaliźci z LPR?

Prawdziwe zło , czyli prawdziwa partia lewicowa dopiero się urodzi ... oczywiście , jak coś wcześniej p--------e :wink: :D :lol:
atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 29.03.2009 20:51

mkm napisał(a):Powtarzam raz jeszcze : pozamiatać i przywrócić świeckość państwa polskiego może tylko '' polski Zapatero '' :!: Na razie jednak nie widać nikogo takiego na horyzoncie . Tak więc , katoprawica robi swoje , a lud boży to kupuje :wink:

Zajefajnie... czujesz się dyskryminowany mkm, z tą "katoprawicą" co
to robi "co chce" :lol:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 30.03.2009 07:17

atomicsl9 napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):No i właśnie nie bardzo tylko wspólnoty wiernych bo kasa na to idzie z także z pieniędzy państwowych czyli też moich a nie tylko pieniędzy wiernych.

Co idzie z twojej kasy, czujesz że finansujesz Kościół i "parzy" cie to wocialu ...????

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dotacje_pa ... h_w_Polsce
Chcesz powiedzieć ,że kościoły buduje się z tacy? Że grunty pod kościoły kupuje się z tacy?
Nie ośmieszaj się . Nazwiska pisze się z dużej litery. Jeśli specjalnie napisałeś z małej to jesteś dla mnie pała i frajer.
Nigdzie nie pisałem , że jestem miłośnikiem ZOMO.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 30.03.2009 08:17

Sławomir Wocial napisał(a):Katolik jako jeden człowiek ma prawo do głoszenia co mu się podoba a Kościół to instytucja która w świeckim państwie chce i wpływa na kształt życia całego społeczeństwa.

Kościół to zgromadzenie-społeczność tychże człowieków :wink: a nie instytucja. Jeżeli chcą mówić głośniej to zbierają się (albo są zbierani to zależy od stopnia wyprania mózgu) i głoszą co im się podoba. Mają do tego prawo jak każdy. Natomiast fakt wciskania swoich 3 groszy przez kler (instytucja) i próby ugrania czegoś dla siebie świadczy tylko i wyłącznie o tych osobach.

Sławomir Wocial napisał(a):... bo kasa na to idzie z także z pieniędzy państwowych czyli też moich a nie tylko pieniędzy wiernych.

No właśnie - i tu nie ma demokracji tylko biznes.

To moje 3 grosze...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2009 08:45

IV RP pije tylko polskie jabłka

Mozna być kretynem (pan Bóg kule nosi)ale,żeby się aż tak kretyńsko tłumaczyć? :wink:
atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 30.03.2009 09:03

Sławomir Wocial napisał(a):Nazwiska pisze się z dużej litery. Jeśli specjalnie napisałeś z małej to jesteś dla mnie pała i frajer.

Poprawiłem. I co Ty na to ?
Zaklinać rzeczywistość to Ty sobie teraz możesz...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2009 09:15

atomicsl9 napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):Nazwiska pisze się z dużej litery. Jeśli specjalnie napisałeś z małej to jesteś dla mnie pała i frajer.

Poprawiłem. I co Ty na to ?
Zaklinać rzeczywistość to Ty sobie teraz możesz...

Możesz skończyć te "wycieczki" ???
To nie jest forum onetu.
atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 30.03.2009 09:24

Piotrek_B napisał(a):Możesz skończyć te "wycieczki" ???
To nie jest forum onetu.

A pisanie o kimś, że "jest pierdol..ty" (autor hepik), "ma coś z głową" (autor zebik),jest "frajerem i pałą"(autor Wocial) Ci nie przeszkadza ? Co tu ku..a się wyprawia ? Macie jakieś dwa regulaminy ??? W zależności od cyfry przy avatarze i poglądów ???
Co napisałem nie tak ? czytałeś co pisał Wocial o zomo ??? Jakie "wycieczki ???
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2009 09:44

Czy innym osobom, które wspominasz przeszło bez echa to nie mam najmniejszego zamiaru się przed Tobą tłumaczyć - poszukasz na forum to zapewne znajdziesz skierowane do nich kilka słów.
atomicsl9 napisał(a):[Macie jakieś dwa regulaminy ??? W zależności od cyfry przy avatarze i poglądów ????

Mamy jeden i dotyczy on i Ciebie i mnie i pozostałych. Albo się to akceptuje albo nie więc w tym temacie również nie zamierzam z Tobą polemizować - zakłądając konto na cro.pl zaakceptowaś to.
atomicsl9 napisał(a):....czytałeś co pisał Wocial o zomo ???

Czytałem i bez względu na to czy ma takie czy inne poglądy na to nie twoja brocha - przy okazji nie zauważyłem, żeby w temacie zomo czy sromo Sławek wyjeżdzał do kogoś z jakimiś tekstami "wycieczkowymi".
Podobnie jak np. ja nie wyjeżdzam z tekstami pod Twoim adresem - poglądy masz jakie masz i to Twoja sprawa a mnie one mogą interesować tyle co zeszłoroczny śnieg - NIC MI DO TEGO - bo widocznie w odróżnieniu od Ciebie potrafię to uszanować a nie przyjmować, że jak ktoś jest żółty, zielony, czerwony czy fioletowy to jest gorszy od Ciebie bo nie przyjmuje "jedynie słusznej lini", którą Ty wyznajesz.
Jak już musisz pisać "Wocial" to chyba bardziej elegancko będzie np. "Pan Wocial" bo to nie napis na dropsach tylko nazwisko.
EOT
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 30.03.2009 10:05

atomicsl9
Wydaje mi się, że zupełnie niepotrzebnie zacząłeś się tłumaczyć, bo przecież te nauki:
Piotrek_B napisał(a):Możesz skończyć te "wycieczki" ???
To nie jest forum onetu.

bez wątpienia były skierowane do "pana Wociala" :lol:
ABaniuch
Odkrywca

Postnapisał(a) ABaniuch » 30.03.2009 10:26

Sławomir Wocial napisał(a):
atomicsl9 napisał(a):

Co idzie z twojej kasy, czujesz że finansujesz Kościół i "parzy" cie to wocialu ...????

Jeśli specjalnie napisałeś z małej to jesteś dla mnie pała i frajer.

Ale rękę oczywiści Mu podasz ?

:lol: :lol: :lol:
ABaniuch
Odkrywca

Postnapisał(a) ABaniuch » 30.03.2009 10:30

Piotrek_B napisał(a):Czy innym osobom, które wspominasz przeszło bez echa to nie mam najmniejszego zamiaru się przed Tobą tłumaczyć - poszukasz na forum to zapewne znajdziesz skierowane do nich kilka słów.
atomicsl9 napisał(a):[Macie jakieś dwa regulaminy ??? W zależności od cyfry przy avatarze i poglądów ????

Mamy jeden i dotyczy on i Ciebie i mnie i pozostałych. Albo się to akceptuje albo nie więc w tym temacie również nie zamierzam z Tobą polemizować - zakłądając konto na cro.pl zaakceptowaś to.
atomicsl9 napisał(a):....czytałeś co pisał Wocial o zomo ???

Czytałem i bez względu na to czy ma takie czy inne poglądy na to nie twoja brocha - przy okazji nie zauważyłem, żeby w temacie zomo czy sromo Sławek wyjeżdzał do kogoś z jakimiś tekstami "wycieczkowymi".
Podobnie jak np. ja nie wyjeżdzam z tekstami pod Twoim adresem - poglądy masz jakie masz i to Twoja sprawa a mnie one mogą interesować tyle co zeszłoroczny śnieg - NIC MI DO TEGO - bo widocznie w odróżnieniu od Ciebie potrafię to uszanować a nie przyjmować, że jak ktoś jest żółty, zielony, czerwony czy fioletowy to jest gorszy od Ciebie bo nie przyjmuje "jedynie słusznej lini", którą Ty wyznajesz.
Jak już musisz pisać "Wocial" to chyba bardziej elegancko będzie np. "Pan Wocial" bo to nie napis na dropsach tylko nazwisko.
EOT

Żenada .............
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.03.2009 10:50

Czytam ten wątek, nie udzielam się, bo nie znam się i nie interesuje mnie polityka, ale miara sie przebiera i nie wiem czy nie jest za późno, mam nadzieję, że jeszcze nie jest.

Moją decyzją wątek ten zamykam na razie na tydzień. W przypadku pojawiania się wątków bliźniaczych, lub zbliżonych, czyli politykujących wątki te będą bez uzasadnienia poddawane bezpośredniej "neutralizacji".

Jeśli tygodniowy szlaban na ten wątek nie przyniesie efektu w postaci podniesienia kultury wypowiedzi udzielających sie w nim (bez wskazywania palcami) wątek ten zostanie nieubłaganie zamknięty na tak zwany AMEN (bez skojarzeń proszę).

Jeśli ktoś ma do tej decyzji zastrzeżenia zapraszam do wątku "Do Admina i/lub modów."

Choć mam nadzieję, że dokładnie wyjaśniłem o co mi chodzi i nie będę się musiał spowiadać gdzie indziej. Moim zdaniem żółtych kartek przydałoby się zdecydowanie więcej niż jedna, ale całej drużyny nie wysyła się na ławkę kar, dlatego wątek zamykam "KU OPAMIĘTANIU" :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone