napisał(a) Morski Pas » 31.03.2009 22:55
Panowie (bo Pań tu nie ma)!
Czytam sobie ten wątek i powiem szczerze, że im bardziej czytam tym większy smutek mnie ogarnia. Czy naprawdę jest w Was (tych kilku, których na palcach można policzyć) tyle złości i czy naprawdę to forum jest właśnie tym miejscem gdzie ten jad należy wylać?
Ten nie lubi tego, tamten nie może komuś zapomnieć co było stopięćdziesiąt postów wstecz, jakieś koalicje się zawiązują...
Przez długi czas nie było moderatorów i forum żyło, choć faktem jest, że trochę bałaganu było, ale to jest forum dyskusyjne a nie encyklopedia i "offtopy" są integralną jego częścią czy to się komuś podoba czy nie podoba. Moderatorzy zostali wprowadzeni na wyraźne życzenie a nawet żądanie użytkowników forum. Są jacy są, ale są tylko ludźmi, a wykonują naprawdę ciężką pracę za friko.
Wiem, że każdy z Was jest inny i trudno każdemu dogodzić, ale oczekuję od Was odrobiny obiektywizmu i uszanowania tej pracy, którą oni tu dla Was wykonują. Nie bierzcie przykładu z mediów, które wyznają zasadę, że wszystko o każdym można napisać, najwyżej się przeprosi jak sąd nakaże. Ja też nie ze wszystkimi decyzjami moderatorów się zgadzam, ale potrafię im to powiedzieć tak, żeby nie obrażać.
Z całej dyskusji w tym wątku mam taki wniosek, że demokracja nie jest najlepszym systemem. Na szczęście na forum panuje dyktatura. Póki co jest to moja dyktatura i dopóki mnie nie obalicie będę bronił wolności słowa. Dlatego ankiety ankietami, a ten wątek i tak zostanie.
Tylko pamiętajcie, że wolność słowa kończy się wtedy, kiedy godzi w prawa innego człowieka. I miejcie świadomość, że aby kogoś obrazić niekoniecznie trzeba go nazwać słowami powszechnie uważanymi za obelżywe. Dla niektórych bardziej obraźliwe jest nazwanie go ubekiem, komuchem, towarzyszem, POpaprańcem, PiSuarem, zomowcem itp.
I tego się będę trzymał i będę bronił moderatorów, których sam wybrałem spośród kandydatur zaproponowanych przez Was i nikt się wtedy nie sprzeciwił choć pytałem.
pozdrav K