Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2009 17:08

Rysio napisał(a):a nowi userzy nie mają kogo zapytać jak jest w Basce czy w Bolu :?

To sie nazywa czysta pisowska demagogia :wink:
Z piętnaście działów powyżej Hyde Parku o CRO ,Baśce i Bolu ,siedmiu moderatorów a wszyscy huzia na jeden niewinny wątek :lol:
Ograniczyć ankietę do zaangażawanych,reszta oczy precz od IV RP :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2009 17:20

..ankieterom ..dziękujemy.... :wink: :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 31.03.2009 17:28

hepik napisał(a): ... Ograniczyć ankietę do zaangażawanych,reszta oczy precz od IV RP :wink:

No i wreszcie się zgadzam z towarzyszem Hepikiem!!! :D :P :D

Ta ankieta trochę nie ma sensu.
Jeśli komuś nie podoba się ta "gnojówkowa" dyskusja, to przecież jest zawsze wiele innych nowych i starych wątków do poczytania.
Ważne tylko, żeby w miarę przestrzegać srevułarvivru i wszystko byłoby OK.
No, ale skoro są moderatorzy, to jednak oni muszą zadecydować.

Proponowałbym olać demokrację i inne "sprawiedliwe" metody i niech moderzy wedle własnego uznania postąpią. Po to przecie są 8O .. według mego zdania.

A temat ten lubię i tyle.. zawsze to jakoś obrazuję "co w narodzie piszczy"..

A to, że tak dużo jest ankietowanych za "wywaleniem w kosmos" chyba świadczy tylko o skuteczności POwszechnej indoktrynacji, której celem jest sprowokowanie społeczeństwa do następującego sposobu myślenia: "jest dobrze, nie ma po co bić piany, a nawet jeśli nie jest tak dobrze, to i tak się nic nie da zmienić.. niech już będzie, jak jest, oby nie było gorzej!"..

pozdro
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 31.03.2009 18:01

bonar napisał(a):8O Aluzja odczytana.

Dać się zaprosić - ubłagać - powrócić - powstać - ukłonić się, zebrać oklaski od klakierów,
zejść z mównicy i zamknąć temat?

Jak z pewnym politykiem, który swoim zachowaniem przejawia zaawansowane stadium choroby ADHD. Jest takie lekarstwo Metylofenidat, - lek o działaniu stymulującym, dostępny w Polsce pod nazwą Concerta. Leczy - halucynacje, impulsywność, nadpobudliwość psycho-ruchową, łatwe rozpraszanie się. Lek wskazany jest dla osób mających utrudnione tworzenie poprawnych relacji towarzyskich. Z powodu właściwości odurzających, leku nie należy nadużywać, stosować pod opieką lekarską.

Dobre wychowanie, a więc (wrodzona) (a nie nabyta) kultura osobista nakazuje, nie pokazywać palcem, gdzie czyje miejsce i komu wystaje słoma.

I tego też nie zrobię!
8O

cd.

Panowie moderatorzy, - i po co wam to było!?

Należało reagować w odpowiednim momencie, nie należało atakować adwersarzy ad persona!

Czy ktoś zauważył to co ja? - od czterech stron jeden z najaktywniejszych moderatorów nagle zamilkł! :lol: :roll:
Czy ma to coś oznaczać :?:
Zapewne zaraz się odezwie i wyjedzie z "kartoflanką" (ale Pana Prezydenta RP nigdy nie obrazi).
I tak właśnie przebiegała ta dyskusja w tym temacie.
Pokusiłem się (proszę to zrobić) i prześledziłem temat od pierwszej strony, zobaczcie kto jest najaktywniejszy w zaczepkach ad persona, kto jątrzy, kto obraża!

Zamkniecie temat czy też nie, wasza władza.
Ale będzie trudno o 50+1, jeszcze trochę trzeba popracować :wink:

Tylko proszę mnie nie obrażać, bo wyjadę z kraju :lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2009 19:32

Jacunio napisał(a):
zebik napisał(a):
Jacunio napisał(a):
zebik napisał(a):No i co z tego, że sobie ludzie do gardeł skaczą, a dlaczego ty masz osądzać gdzie jest granica, którą mogą przekroczyć, a której nie. Bo dlatego, że jesteś moderatorem jakimi kryteriami się w tym kierujesz (...)

A kto to ma osądzać Panie Kolego, jak nie moderator właśnie? Od tego on jest.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Moderator_(internet)

PozdraV
J.

Panie Kolego, a niech sobie osądza ale niech nie traktuje ludzie jak debili. Wpadają robią zadymę mądrzą się po czym ucinają dyskusję mówiąc, że to ich robota. Dziecinada a nie moderacja.

To prosimy o króciutki poradnik, jak się powinno moderować takie forum.

PozdraV
J.

Poradnika nie dostaniesz ale J. Bajcera mógłbyś podmienić i nikt by się nie kapnął. On też jak nie wie co powiedzieć to zaczyna zadawać pytania.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2009 19:43

bonar napisał(a):

Czy ktoś zauważył to co ja? - od czterech stron jeden z najaktywniejszych moderatorów nagle zamilkł! :lol: :roll:
Czy ma to coś oznaczać :?:
Zapewne zaraz się odezwie i wyjedzie z "kartoflanką" (ale Pana Prezydenta RP nigdy nie obrazi).
I tak właśnie przebiegała ta dyskusja w tym temacie.

Bonarze ale oni tak działają, albo ich wcale nie ma (nie wiem może się po cichu naradzają co napisać). Przeważnie wpadają wszyscy i krzyczą na jednego, wyciągają kartki - upominają, cytują punkty z regulaminu. Zadasz jednemu pytanie odezwie się drugi, albo i trzeci, albo zrobią z ciebie debila jak z Popiela w innym wątku. Mają oczywiście kilku popleczników ale to niedobitki i gatunek lekko już wymierający. No ale forum rządzi się jakimiś prawami i póki co oni na razie rządzą.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2009 20:07

wydaje mi się ze po takim bannerze powitalnym dla nas tu piszących ,to jest niegodne miejsce dla modów żeby tu zagościć..ale mam wrażenie że temat i tak jest obserwowany i wcześniej czy później będzie jak w wierszyku
.....było cicho i spokojnie .... a tu nagle jak ..........nie
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 31.03.2009 20:21

Nie przejmujcie się smutnymi modami. :D Piszta. :D
Temat przewodni Chorwacja. :wink:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 31.03.2009 20:54

miałem 4 dni bez internetu - w Szczawniku iPlus nie ma zasięgu...
po 4 godzinach czytania zaległości rodzą się pytania...
...
na teraz jedno - dlaczego w tym wątku nie politykuje płeć piękniejsza ?

:roll: :roll: :P :P
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 31.03.2009 20:58

jacky6 napisał(a):
miałem 4 dni bez internetu - w Szczawniku iPlus nie ma zasięgu...
po 4 godzinach czytania zaległości rodzą się pytania...
...
na teraz jedno - dlaczego w tym wątku nie politykuje płeć piękniejsza ?

:roll: :roll: :P :P

bo wszyscy uznali ,że ty jesteś tą płcią piękniejszą i to wystarczy
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 31.03.2009 21:38

AndrzejJ. napisał(a):bo wszyscy uznali ,że ty jesteś tą płcią piękniejszą i to wystarczy

dziękuję i zapraszam do kolejki...
Obrazek

:wink: :wink: :P :P
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 31.03.2009 21:56

Buhaha......się uśmiałem :lol: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2009 22:00

jacky6 napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):bo wszyscy uznali ,że ty jesteś tą płcią piękniejszą i to wystarczy

dziękuję i zapraszam do kolejki...
Obrazek

:wink: :wink: :P :P

Dobre nawet bardzo dobre.
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 31.03.2009 22:55

Panowie (bo Pań tu nie ma)!

Czytam sobie ten wątek i powiem szczerze, że im bardziej czytam tym większy smutek mnie ogarnia. Czy naprawdę jest w Was (tych kilku, których na palcach można policzyć) tyle złości i czy naprawdę to forum jest właśnie tym miejscem gdzie ten jad należy wylać?
Ten nie lubi tego, tamten nie może komuś zapomnieć co było stopięćdziesiąt postów wstecz, jakieś koalicje się zawiązują...

Przez długi czas nie było moderatorów i forum żyło, choć faktem jest, że trochę bałaganu było, ale to jest forum dyskusyjne a nie encyklopedia i "offtopy" są integralną jego częścią czy to się komuś podoba czy nie podoba. Moderatorzy zostali wprowadzeni na wyraźne życzenie a nawet żądanie użytkowników forum. Są jacy są, ale są tylko ludźmi, a wykonują naprawdę ciężką pracę za friko.

Wiem, że każdy z Was jest inny i trudno każdemu dogodzić, ale oczekuję od Was odrobiny obiektywizmu i uszanowania tej pracy, którą oni tu dla Was wykonują. Nie bierzcie przykładu z mediów, które wyznają zasadę, że wszystko o każdym można napisać, najwyżej się przeprosi jak sąd nakaże. Ja też nie ze wszystkimi decyzjami moderatorów się zgadzam, ale potrafię im to powiedzieć tak, żeby nie obrażać.

Z całej dyskusji w tym wątku mam taki wniosek, że demokracja nie jest najlepszym systemem. Na szczęście na forum panuje dyktatura. Póki co jest to moja dyktatura i dopóki mnie nie obalicie będę bronił wolności słowa. Dlatego ankiety ankietami, a ten wątek i tak zostanie.

Tylko pamiętajcie, że wolność słowa kończy się wtedy, kiedy godzi w prawa innego człowieka. I miejcie świadomość, że aby kogoś obrazić niekoniecznie trzeba go nazwać słowami powszechnie uważanymi za obelżywe. Dla niektórych bardziej obraźliwe jest nazwanie go ubekiem, komuchem, towarzyszem, POpaprańcem, PiSuarem, zomowcem itp.

I tego się będę trzymał i będę bronił moderatorów, których sam wybrałem spośród kandydatur zaproponowanych przez Was i nikt się wtedy nie sprzeciwił choć pytałem.

pozdrav K
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 31.03.2009 23:03

admin1 napisał(a):Panowie (bo Pań tu nie ma)!ie.

Tylko pamiętajcie, że wolność słowa kończy się wtedy, kiedy godzi w prawa innego człowieka. I miejcie świadomość, że aby kogoś obrazić niekoniecznie trzeba go nazwać słowami powszechnie uważanymi za obelżywe. Dla niektórych bardziej obraźliwe jest nazwanie go ubekiem, komuchem, towarzyszem, POpaprańcem, PiSuarem, zomowcem itp.

I tego się będę trzymał i będę bronił moderatorów, których sam wybrałem spośród kandydatur zaproponowanych przez Was i nikt się wtedy nie sprzeciwił choć pytałem.

pozdrav K

z mojej strony poprawka - przeglądając wstecz - natknąłem się na płeć piękną... którą przepraszam...
...
a na marginesie...
...
jestem pełen podziwu dla tekstu Admi(rała)na number łan...
...

:wink: :wink: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone