Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2009 15:53

Leszek Skupin napisał(a):Nie pisz o kimś tak jak sam nie chciałbyś zostać nazwany...

Dosłownie...

Skupin!
Nikogo nie nazwałem wągrem.Napisałem,że mi się kojarzy z wągrem.Nic nie poradzę na meandrowanie mojego mózgu,któremu tak się kojarzy Zbyszek Z. i juz! :wink:

Gdyby mi sie skojarzył Zbysio namiętnousty z Supermanem to bym napisał,że mi sie kojarzy z latającym i czyniacym dobro Supermenem.A jeśli tak nie jest,to przecież nie będę obłudnie kłamał ,żeby sie przypodobać wyznawcom IV RP. :) :)
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 01.04.2009 16:46

hepik napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Nie pisz o kimś tak jak sam nie chciałbyś zostać nazwany...

Dosłownie...

Skupin!
Nikogo nie nazwałem wągrem.Napisałem,że mi się kojarzy z wągrem.Nic nie poradzę na meandrowanie mojego mózgu,któremu tak się kojarzy Zbyszek Z. i juz! :wink:

Gdyby mi sie skojarzył Zbysio namiętnousty z Supermanem to bym napisał,że mi sie kojarzy z latającym i czyniacym dobro Supermenem.A jeśli tak nie jest,to przecież nie będę obłudnie kłamał ,żeby sie przypodobać wyznawcom IV RP. :) :)

Lesiu ! nikogo nie nazwałem wielkim penisem. Napisałem, że mi się kojarzy z wielkim penisem. Nic nie poradzę na meandrowanie mojego mózgu któremu któremu hepik kojarzy się z Koszer Nostra.
No nic nie poradze. Nie napisałem że hepik to Koszer Nostra.
Po prostu tak mi się kojarzy.
Ave i Szalom :lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2009 19:07

ABaniuch napisał(a):Napisałem, że mi się kojarzy z wielkim penisem.

ABaniuch!
Można nie przepadać za Zbysiem ale o pół kroku za daleko w stosunku do b.ministra,przyszłego europosła a byc może i premiera V RP :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.04.2009 19:48

Janusz Bajcer napisał(a):Narodowa polska zupa wg mnie (i pewnie wielu innych) to - rosół :P

Teraz kolej na narodową śląską :wink: :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.04.2009 19:52

hepik napisał(a):

Dosłownie...

Skupin!

Mnie zaś , Zbyszek kojarzyć się będzie zawsze ze słowami Leszka :
'' Pan jest zerem " :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.04.2009 20:07

A mi z penisem i to mocno zmarszczonym, takim wymiętolonym od rękoczynów, kojarzy się Don Tusk, a jego świta kojarzy mi się z szczynami mojego chomika, niby nic wielkiego, a robi strasznie dużo smrodu.
Nic nie poradzę, że mój mózg produkuje takie skojarzenia.. :P

A pan Zbigniew. No cóż... :P .. przyznać muszę, że do misterów nie należy, i minę ma jakby wyczuł te szczyny chomika.
Ale szkoda mi że był odszedł, bo miałem wielką nadzieję, że się wreszcie dobierze do d... tej całej naszej pseudo-biznesowej hołocie post-prl-owskiej

Mkm, bol'szoj komsomol'skij privet!
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 01.04.2009 20:19

Wkręcone społeczeństwo - w politykę!

Rzeczywistość w której żyjemy - wspólnie - napawa zapewne nie tylko mnie, zatroskaniem i zastanawia nad pokoleniem wstępującym na "ring" walki politycznej. Tylko po co? W krajach o ugruntowanej demokracji i wyrobieniu politycznym, społeczeństwo bierze czynny udział w polityce, tylko na czas wyborów.

Począwszy od Mazowieckiego, poprzez Bieleckiego, Suchocką, Buzka, Millera, Kaczyńskiego, (świadomie pomijam Pawlaka) aż po Tuska, wszyscy kierowali Polską w ich mniemaniu, w duchu dla dobra obywateli Najjaśniejszej RP. Tworząc frakcje, związki, partie, platformy porozumienia dla społeczeństwa, w imieniu obywateli pełnili służbę Polsce (sprawując władzę), mając na celu (chwilowo załóżmy) przezwyciężenie inercji biurokratycznej, uprawianie polityki o wysokich standardach etycznych, i każdy po kolei wydawało się wyborcom, zreformuje finanse i podatki, radykalnie unowocześni system sądowniczy, zdawało się, każdy gwarantował politykę jeszcze ambitniejszą.

Dzisiaj politykami rządzą media, (nasze?), a kto pełni służbę w naszym imieniu - na naszą wspólną - chwałę Polski? Zło - broniąc się - przy pomocy mediów ufundowało nam kampanię nienawiści, bezmyślną i pustą, skarżąc się na prześladowanie i nagonkę uczciwych obywateli. Obywatele pragnąc świętego spokoju poszli do urn, WALKA z rakiem zła okazała się męcząca, wymagała wielu wyrzeczeń.
Obywatele (i politycy) pragnęli mieć święty spokój, potrzebowali stabilizacji, choćby małej jak za Gomułki, nieświadomi, że kolejny raz zostają wkręcani w politykę.
Wkręceni w kampanię nienawiści, bezmyślną i pustą, obywateli bombardowano kampanią miłości równie pustą i bezmyślną.

Tylko dlaczego do bieżącej walki politycznej wciągają społeczeństwo, dlaczego nie wypełniają jego woli wyrażonej przy urnach w zgodzie z głoszonymi programami wyborczymi? Zafundowano nam wojnę, przepychanki między dwiema wielkimi partiami, obrażanie najwyższych Urzędów Państwa.
Przywódca rządzącej partii uprawiający politykę o wysokich standardach etycznych, obiecał stworzyć (posiadał w szufladach) ambitny plan reformatorski, tymczasem obserwujemy zastój i klincz dwóch partii.

Przeciąganie liny trwa, i albo zawodnicy przewracając się utaplają sami siebie brudem niemożliwym do sprania i na arenę polityczną wejdzie ktoś trzeci, albo za przyczyną cech przywódców - oby nie - nastała anarchia.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.04.2009 20:27

janniko napisał(a):A mi z penisem i to mocno zmarszczonym, takim wymiętolonym od rękoczynów, kojarzy się Don Tusk, a jego świta kojarzy mi się z szczynami mojego chomika, niby nic wielkiego, a robi strasznie dużo smrodu.
Nic nie poradzę, że mój mózg produkuje takie skojarzenia.. :P

A pan Zbigniew. No cóż... :P .. przyznać muszę, że do misterów nie należy, i minę ma jakby wyczuł te szczyny chomika.
Ale szkoda mi że był odszedł, bo miałem wielką nadzieję, że się wreszcie dobierze do d... tej całej naszej pseudo-biznesowej hołocie post-prl-owskiej

Mkm, bol'szoj komsomol'skij privet!

Czuję w powietrzu IPN :!:
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 01.04.2009 20:32

hepik napisał(a):
ABaniuch napisał(a):Napisałem, że mi się kojarzy z wielkim penisem.

ABaniuch!
Można nie przepadać za Zbysiem ale o pół kroku za daleko w stosunku do b.ministra,przyszłego europosła a byc może i premiera V RP :wink:

Pan mowisz ze nasi górą.
Pan nas zdradzasz....
..........................................................................
aj...jaj.jaj..............
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 01.04.2009 21:00

no dobra, ja sie pierwszy odważe , hepik jako mod gdzies taaam hen, w koszer nostra, i autorytet, i kawal chuja (wielkiego penisa) a moze i autorytet napisal co napisal.
Ja napisze co pisze i w dalszym ciągu uważam że hepik jest wielkim penisem,ha..........
powiem wiecej......... jest ,a nawet nie bójmy sie tego okreslenia, bedzie, na bank bedzie autorytetem . Juz mu tam Adam to wymodli, z Czajkowskm...
innymi slowy ................
on pewnie odpisze o krakaniu........... ale co tam

PS]
Janusz jak wie "to niech oddali się w sposób błyskawiczny"
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 01.04.2009 21:14

ABaniuch napisał(a):no dobra, ja sie pierwszy odważe , hepik jako mod gdzies taaam hen, w koszer nostra, i autorytet, i kawal chuja (wielkiego penisa) a moze i autorytet napisal co napisal.
Ja napisze co pisze i w dalszym ciągu uważam że hepik jest wielkim penisem,ha..........
powiem wiecej......... jest ,a nawet nie bójmy sie tego okreslenia, bedzie, na bank bedzie autorytetem . Juz mu tam Adam to wymodli, z Czajkowskm...

PS]

Testujesz :?:
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 01.04.2009 21:20

admin1 napisał(a):
ABaniuch napisał(a):no dobra, ja sie pierwszy odważe , hepik jako mod gdzies taaam hen, w koszer nostra, i autorytet, i kawal chuja (wielkiego penisa) a moze i autorytet napisal co napisal.

PS]

Testujesz :?:

nie musze,wiem :!:
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 01.04.2009 21:26

ABaniuch napisał(a):

To dobrze bo nie muszę pisać za co.

Obrazek
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 01.04.2009 21:36

admin1 napisał(a):
ABaniuch napisał(a):

To dobrze bo nie muszę pisać za co.

Obrazek

świetnie, pytanko, odpowiedź i kartka.
DZIEKI, KURWA , DZIEKI.....
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 01.04.2009 21:43

ABaniuch napisał(a):DZIEKI, KURWA , DZIEKI.....

Nie podoba się kolor :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone