Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 02.04.2009 14:50

mody, to jakieś modele czy co?
Przenieście się na naszą klasę, albo inny sobie obierzcie dział na takie, ble, ble, ble :oops: :!: :!:

kto za kogo się ma wstydzić, jeszcze dłużej pierdu, pierdu a forumowicze was zbanują :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2009 15:31

O zlecieli się wszyscy i krzyczą - czyli nic nowego - stałka - powtórka z rozrywki. Nie ma jak samouwielbienie.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 02.04.2009 17:16

Etyka polityka?

Współżycie wolnych obywateli nie potrzebuje dodatkowych profesji, jednakże od polityków oczekujemy wysokiego poziomu etycznego i intelektualnej sprawności. Polityka jest służbą dla obywateli, a nie przygodą, z natury jest wewnętrznie konfliktowym zjawiskiem, jest podziałem na sojuszników i wrogów. Uprawianie polityki jest sprawowaniem władzy (służby) w celu realizacji interesów społecznych, państwowych, narodowych, jest formą stosunków wzajemnych pomiędzy grupami społecznymi, narodowymi, a związanymi ze sobą. W polityce nie ma miejsca na prywatę, sprawowanie władzy z wrogiego nadania, wbrew swojemu narodowi. Nie można rozdzielać polityki i etyki, odrzucenie etyki zawsze doprowadza do zatracenia rozpoznania dobra i zła.

Polityka powinna cechować, uczciwość wobec siebie i wyborcy, odwaga, zdrowy rozsądek odpowiedzialność i honor. Winien posiadać cechy stratega, męstwo i determinację, rozwagę, cnotę stanowczości i powściągliwości. Polityk powinien być odpowiedzialnym przed narodem, wymiarem sprawiedliwości i co najważniejsze, przed samym sobą. Polityk musi postępować etycznie musi podlegać ocenom etycznym. Powinien on przede wszystkim dobrze wykonywać swoje rzemiosło, jego zachowanie powinno spełniać standardy przyzwoitości. U zajmującego się polityką nie powinno być rozdźwięku między deklarowanymi wartościami i ideałami a podejmowanymi działaniami. Nie powinni być hipokrytami i manipulantami w działaniach politycznych?. Powinien mieć świadomość, że w momencie, kiedy popełnia błąd, przestaje spełniać oczekiwania społeczne, kiedy nie wypełnia nawet w najmniejszym stopniu swoich obietnic wyborczych, musi zejść ze sceny politycznej, gdyż moim zdaniem honor tego wymaga.

Od polityka należy wymagać, że gdy publicznie się skompromituje, sam wycofa się z życia politycznego.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 02.04.2009 19:59

bonar napisał(a):Etyka polityka?

Skomentuję krótko.
Piękny katalog pobożnych życzeń (i długi :wink: )
Ale właściwie po co go przytoczyłeś, skoro każdy wie, że jest on w stu procentach nieaktualny, anachroniczny i taki pozostanie, bo niby dlaczego mielibyśmy oczekiwać, że nagle (mówiąc słowami Gałczyńskiego) ogórek zaśpiewa?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2009 21:11

Leszek Skupin napisał(a):Dobrze... w takim razie chcę żebyś przedstawił mi co miałoby oznaczać wyżej cytowane przeze mnie Twoje stwierdzenie.

Rzucasz palenie...nie bedę sie znęcał.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 02.04.2009 21:43

Forumowa rzeczywistość

Ilu forumowiczów potrzeba, żeby zmienić żarówkę?

1 aby zmienić żarówkę i napisać że żarówka została zmieniona

14 którzy podzielą się podobnymi doświadczeniami przy zmienianiu żarówki i napiszą o tym jak inaczej można było to zrobić

7 którzy ostrzegą o niebezpieczeństwach grożących przy zmianie żarówki

1 którzy przeniesie temat do działu "Oświetlenie"

2 którzy zaczną się kłócić i przeniosą to do działu "Elektryka"

7 którzy wytkną błędy gramatyczne/ortograficzne w postach na temat wymiany żarówki

5 którzy pojadą tym co wytykali błędy

3 którzy poprawią te błędy

6 którzy będą się kłócić czy pisze się "żarówka"; czy "rzarówka" i 6 którzy powiedzą im że są głupi

2 profesjonalnych elektryków którzy poinformują wszystkich że mówi się "lampa"

15 wszechwiedzących, którzy twierdzą że siedzieli w tym temacie i mówi się "żarówka"

19 którzy napiszą że to forum nie jest o żarówkach i powinno się to przenieść do forum o żarówkach

11 którzy obronią temat mówiąc, że wszyscy używają żarówek więc temat pasuje

36 którzy będą debatować która metoda zmieniania żarówek jest lepsza, gdzie kupić żarówki, jakiej marki i które są wadliwe

7 którzy podeślą linki gdzie można zobaczyć różne przykłady żarówek

4 którzy napiszą że te linki nie działają i podeślą nowe

13 którzy zacytują kilkanaście postów, a pod cytatami pisząc: "Ja też" / "Zgadzam się"

5 którzy napiszą że odchodzą z forum, bo nie mogą dłużej znieść kontrowersji wokół żarówek

4 którzy napiszą że "TO JUŻ BYŁO!"

13 którzy napiszą żeby "szukać" zanim napisze się kolejne pytania o żarówki

1 który okazyjnie zapyta się: jak wymienić klakson?

1 który odpowie na oryginalny post po pół roku i zacznie temat od nowa.

15 którzy podzielą się swoimi doświadczeniami w dziedzinie podkręcania żarówek

:D :D
Panowie - wiosna przyszła - depresji sezonowej stawiamy stanowczy odpór :D Wyluzujcie i idźcie na piwo :D :D
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 02.04.2009 22:55

Rysio-może Ty masz inną władzę na Forum. Bo jezeli jesteś wylogowany i WYŁĄCZYSZ opcję automatycznego logowania to zobaczysz przytoczony temat a potem podaj nazwę użytkownika i hasło.
Może to jednak lusterko a nie "kiepskie" Mody?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.04.2009 07:45

hepik napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Dobrze... w takim razie chcę żebyś przedstawił mi co miałoby oznaczać wyżej cytowane przeze mnie Twoje stwierdzenie.

Rzucasz palenie...nie bedę sie znęcał.

Pozostawię bez komentarza :devil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.04.2009 08:29

Leszek Skupin napisał(a):Pozostawię bez komentarza :devil:

Jeśli sie cos pozostawia bez komentarza to sie pozostawia a nie pisze,że się pozostawia .
Znowu bedziesz miał problemy ze zrozumieniem(może to brak nikotyny w organiźmie ale niekoniecznie),więc spróbuj pozostawic juz naprawdę bez komentarza...albo skomentuj,tylko nie pisz,ze nie będziesz komentował. :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.04.2009 08:34

Widzisz więc Hepiku, myślałem, że pisząc, że pozostawię to bez komentarza dojdziesz do wniosku, że myślę, że nie jesteś mi tego w stanie inaczej wytłumaczyć niż wytłumaczyłem to ja i widzę, że tak zostało :devil:. W związku z tym nie używaj więcej tego typu zwrotów :!: Grzecznie proszę.

Pozdrav :papa:

P.S. Czy używając w stosunku do mnie zwrotu:
"Proponuje jakies pół godzinki korepetycji z podstaw logiki?
Ewentualnie jakąs konsultację z gimnazjalistą?"
Próbowałeś zainsynuować, że moje pojmowanie istoty rzeczy stoi na niższym poziomie niż w.w. :?: :roll:

P.S. 2. Dla przypomnienia o co chodzi... cytat ze 130 strony

Leszek Skupin napisał(a):
hepik napisał(a):A niby o co chodzi???
Są ludzie ,nie tylko kosmetyczki,którzy uwielbiają wągry -wyciskać. :wink:
Ziobro też ma swoich zagorzałych wielbicieli.Jak te wągry :D

Hepik :!: Nie pisz o kimś tak jak sam nie chciałbyś zostać nazwany...

Dosłownie... Czy chciałbyś zostać nazwany wągrem do wyciśnięcia :?:
Zostawiam pod rozwagę...
Pozdrav
Ostatnio edytowano 03.04.2009 09:06 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.04.2009 09:04

Projekt SLD odrzucony - partie zachowają pełną kasę.

- Zupełne nieporozumienie i sprzeniewierzenie się PO - ocenił Stanisław Ziątek, autor wniosku SLD. - PO zagłosowała za wnioskiem mniejszości Polska XXI, który zakładał całkowite zniesienie finansowania partii. Dlatego musiało dojść do takiego rozwiązania jakie zaszło. Zagłosowaliśmy przeciw własnemu wnioskowi - dodał poseł.
Pan poseł Kłopotek stwierdził, że kilku jego kolegów tak głosowało przez pomyłkę...
Jeszcze nie ma szczegółów głosowania.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2009 07:03

Coście tak cicho,pisiory ,coście tak cicho...?

na melodię stadionową "Coście tak cicho"

Żałoba pogrobowców IVRP...obcięli im....koniec kariery filmowej pijarowców pisowych Kamińskiego i Bielana...nie będzie seriali "mordo ty moja " w tv ...nie zawisna Kaczyńskie na rogach ulic (na bilbordach):wink: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.04.2009 10:15

Kolego hepik - miało nie być "PiSiorów" i "POmyleńców" :!:

Każdy ma prawo głosować jak chce - czy to na PiS czy ma PO lub na każdą inna partię, rządzić będzie ta która zdobędzie największe poparcie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2009 11:20

Nie marudź.
Precz z poprawnością polityczną!
PS
W oryginale (na Śląsku) jest Coście tak cicho,gorole,coście tak cicho...!
W reszcie Polski-zamiast "gorole" jest "wy k....y" :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.04.2009 11:30

Janusz, nie dokuczaj Hepikowi i nie psuj mu jazdy!
Chłopak miał nową dostawę marychy i ją teraz testuje, a sądząc po postach, to towar przedni... :P :P :P
8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone