.png)

.png)
zebik napisał(a):Stąd moja opinia o kabarecie.
.png)
zebik napisał(a):Fajne te rozmowy emerytów zawiedzionych życiem - no no panowie tak dalej dajcie się jeszcze pośmiać, jeszcze brakuje jacky6 i kabaret starszych panów gotowy.
zebik napisał(a):Chodzi mi o wyminę poglądów pomiędzy wami poczytaj Janusz od początku wymianę zdań pomiędzy tobą i Hepikiem, Janem i Janniko i resztą lekko się wtrącającą. Niby jesteście dorosłymi ludźmi, a wymiana zdań i przytyki jak w piaskownicy. Stąd moja opinia o kabarecie.
jan_s1 napisał(a):zebik napisał(a):Fajne te rozmowy emerytów zawiedzionych życiem - no no panowie tak dalej dajcie się jeszcze pośmiać, jeszcze brakuje jacky6 i kabaret starszych panów gotowy.zebik napisał(a):Chodzi mi o wyminę poglądów pomiędzy wami poczytaj Janusz od początku wymianę zdań pomiędzy tobą i Hepikiem, Janem i Janniko i resztą lekko się wtrącającą. Niby jesteście dorosłymi ludźmi, a wymiana zdań i przytyki jak w piaskownicy. Stąd moja opinia o kabarecie.
Coś Ci się zebiku poplątało. Nie dość, że emerytów traktujesz, jak wynika z kontekstu z lekkim pobłażaniem i lekceważeniem, co już samo w sobie nie jest zbyt eleganckie, to jednocześnie porównujesz nas do klasycznego i do dnia dzisiejszego niedościgłego Kabaretu Starszych Panów, co z kolei wydaje się pochwałą zdecydowanie niezasłużoną
Nie wiem, jak jest w innych przypadkach, ale zastanawiam się, skąd wytrzasnąłeś całkowicie nietrafioną opinię, że jestem zawiedziony życiem. I jeśli już piszesz o "przytykach, jak w piaskownicy", to bądź taki uprzejmy i przeczytaj własny przytyk - tak dla nauki.![]()
Ps. Szkoda, bo zdarzały Ci się wypowiedzi, pod którymi podpisałbym się bez wahania. Cóż, pewnie jak każdy miewasz słabsze dni.Pozdrawiam.
.png)
janniko napisał(a):Drogi i szanowny kolego Zebiku (fiku miku...)
Skoro tak uważnie czytałeś cały wątek, to z pewnością zauważyłeś moje posty, w których wyraźnie podkreślam, że to, co tu robimy uważam za rozrywkowe bicie piany, skądinąd bardzo pożyteczne, bo w ten sposób dajemy upust swojemu życiowemu rozgoryczeniu, frustracji, przygnębieniu i niezadowoleniu... itp. ..
Lepiej chyba tak, niż np. brać karabin i strzelać do tłumu, w którym np. możesz znajdować się ty lub ktoś z twoich bliskich...![]()
Czy to aż taki grzech, że gromadka staruszków-emerytów sobie trochę pozrzędzi? Czy to od razu powinno cię upoważniać, żeby ich przedrzeźniać, poniżać i upokarzać?
Memento, że ciebie też czeka wiek emerytalny... no, chyba, że jako porządny nowoczesny liberał popełnisz eutanazję, uwalniając świat od kolejnego zbędnego emeryta...![]()
A poza tym, wyobraź sobie, że np. gdybyś bardzo długo o czymś marzył, gdyby w pewnej chwili stworzono ci bardzo mocne złudzenie tego, iż lada moment to marzenie się spełni... a potem nagle ogołocono cię z tych marzeń, przedstawiono brutalną nagą rzeczywistość i powiedziano: "sory, stary, taki jest świat... byłeś naiwny, robiąc sobie nadzieje.. "
Jakbyś się czuł... piałbyś z zachwytu?
Może się mylę, ale jakoś tak mi się wydaje, że tutaj, wśród tych marudzących emerytów, to każdy ma więcej optymizmu i życzliwości niż ty, kolego "młodszy"..
pozdrav
jan_s1 napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Chodzi o to, że ten wątek już się "wypstrykał", każdy powiedział co wiedział i tyle...
Choćbym nie chciał, to muszę się zgodzić z tym przygnębiającym stwierdzeniem, że są osoby na tym forum, które wszystko, co wiedziały zdążyły już powiedzieć i nic więcej już nie wiedzą. Odważne, ale prawdziwe.Sławomir Wocial napisał(a):ten temat już jest martwy...
Dokładnie tak samo, jak niektórzy ludzie, którym się wydaje, że żyją...
.png)
zebik napisał(a):Ha Ha
Dwoma postami tak rozruszałem emerytów, że wszyscy na mnie napadli i jest wesoło. Emeryci głowa do góry nie przejmujcie się wszystkim bo o zawał nie trudno trochę się z wami i z was pośmiałem, ale śmiech to zdrowie.
janniko napisał(a):Się zrobiło niemrawo...![]()
chyba znów czas na duże jasne... tak z wieczorka..
janniko napisał(a):Zebik, mordo ty nasza...
A ja tam cię toleruję i jeśli poczułeś się napadnięty, to sory...
.png)
zebik napisał(a):Fajne te rozmowy emerytów zawiedzionych życiem - no no panowie tak dalej dajcie się jeszcze pośmiać, jeszcze brakuje jacky6 i kabaret starszych panów gotowy.