Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.04.2009 13:12

Hepiku nie marudzę tylko przypominam o co Leszek prosił przed zamknięciem tematu.

Krytykujmy PO, PiS i inne partie, ale nie naśladujmy wypowiedzi na forum onetu.
Nie bierzmy też przykładu z Panów Niesiołowskiego i Wildsteina z ich zachowania we wczorajszej telewizyjnej debacie.

Janniko mniej się na baczności :wink: Twoje wypowiedzi też będę uważnie czytał :lol:
Ostatnio edytowano 04.04.2009 18:11 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 04.04.2009 13:43

Janusz Bajcer napisał(a):Nie bierzmy też przykładu z Panów Niesiołowskiego i Wildsteina z ich zachowania we wczorajszej telewizyjnej debacie.

Czy Ty oglądałeś ten program? Odnoszę wrażenie, że nie.
Jeśli oglądałeś, to czy słuchałeś uważnie? Odnoszę podobne wrażenie.
Żeby postawić znak równości pomiędzy zachowaniem, językiem i kulturą osobistą Niesiołowskiego i Wildsteina (również w kontekście ich wcześniejszych wystąpień - bo inaczej się nie da), trzeba mieć w sobie sporo złej woli, albo...
Janusz, czy to Ty jesteś ślepy, czy ja? Przypuszczam, że wiem, co mi odpowiesz. :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.04.2009 18:14

Uważam, że jednemu i drugiemu puściły nerwy w tej dyskusji.
Nie pochwalam zachowanie ani jednego ani drugiego.
Ja tak to oceniam, Ty Janie możesz mieć inną ocenę, a ktoś inny jeszcze inną.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2009 18:26

Lesio,to Lesio...już pisałem,że się znęcać nad nim nie będę.Onetu forum nigdy nie czytałem,siłą rzeczy nasladować nie mogę.Jeśli nie ma nic obraźliwego w wyrazach wory,wisiory czy wyciory ,nie może być nic złego w słowie pisiory...chyba,że to "pis" :wink:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 04.04.2009 18:38

hepik, daj sobie na luz, ten temat już jest martwy...
Pozdrav.
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.04.2009 18:42

Sławomir Wocial napisał(a):hepik, daj sobie na luz, ten temat już jest martwy...
Pozdrav.

Za dużo tu zapalczywych ludzi jest co nie odpuszczą . :D
Racja musi być po ich stronie. :wink:
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 04.04.2009 21:58

Sławomir Wocial napisał(a):ten temat już jest martwy...
Pozdrav.

Panie Sławomirze Wocialu,

Myślę, że Pan się myli.
Coraz więcej chwalebnych czynów grabarzy IV RP do odnotowania:

Choćby genialna decyzja Pani minister rządu III RP o nadzwyczajnej kontroli Uniwersytetu Jagiellońskiego w związku z niewłaściwym tematem pracy magisterskiej! To wiekopomne wydarzenie w ponadsześćsetletniej historii Uczelni, tylko czekać na Sonderaktion.
A swoją drogą, gdzież te Wielkie Autorytety Naukowe, które za PiSu rozdzierały szaty nad ingerowaniem w autonomię uczelni wyższych, gdzież te Listy Otwarte, Apele Wybitnych Intelektualistów?

To tylko jedna perełka z wielu w ostatnim tygodniu.

Można by jeszcze o wyłączaniu komórki przez premiera wieczorem, aby dobrze wypocząć...
O wielce demokratycznym rozwiązaniu przez PO kwestii finansowania partii politycznych przy pomocy wpłat po kilkanaście tysięcy od studentów i emerytów...
O kalumniach na Instytut Pamięci Narodowej za oddawanie moczu przez Wałęsę do kropielnicy...

Wiem, że wielu teraz wolałoby, aby ten wątek nie istniał, ale jakoś nie przeszkadzał im trzy, dwa lata temu.

PozdraV
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 04.04.2009 22:07

Nie zrozumiałeś mnie... To, że cały czas coś tam na świecie się dzieje to norma, czy Wałęsa szczy do chrzcielnicy, czy gdzie tam indziej, czy to, że były minister siedzi w pierdlu... tak było i będzie... Chodzi o to, że ten wątek już się "wypstrykał", każdy powiedział co wiedział i tyle...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.04.2009 07:10

Można by jeszcze o wyłączaniu komórki przez premiera wieczorem, aby dobrze wypocząć...

A dla mnie to kompromitacja prezia wszystkich ...pisiorków.
Szczyt NATO.Konferencja prasowa ...na sali kilkudziesięciu dziennikarzy,w tym cała grupa zagranicznych...a prezydent opowiada o swojej jurności o 1 w nocy...żenada.

Równie żenujące było to podbieganie na krótkich nóżkach,byle tylko w pierwszym szeregu ,obok Obamy sie znaleźć podczas spaceru...żenua :wink:
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 05.04.2009 08:15

Sławomir Wocial napisał(a):Chodzi o to, że ten wątek już się "wypstrykał", każdy powiedział co wiedział i tyle...

Choćbym nie chciał, to muszę się zgodzić z tym przygnębiającym stwierdzeniem, że są osoby na tym forum, które wszystko, co wiedziały zdążyły już powiedzieć i nic więcej już nie wiedzą. Odważne, ale prawdziwe.

Sławomir Wocial napisał(a):ten temat już jest martwy...

Dokładnie tak samo, jak niektórzy ludzie, którym się wydaje, że żyją...
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 05.04.2009 08:19

Janusz Bajcer napisał(a):Uważam, że jednemu i drugiemu puściły nerwy w tej dyskusji.
Nie pochwalam zachowanie ani jednego ani drugiego.
Ja tak to oceniam, Ty Janie możesz mieć inną ocenę, a ktoś inny jeszcze inną.

Sęk w tym, że nie ma kilku prawd, tylko jedna. Chyba, że jesteś relatywistą. :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.04.2009 09:02

hepik napisał(a):Lesio,to Lesio...już pisałem,że się znęcać nad nim nie będę.

Odpuszczam i ja Tobie ;)

Idź i nie grzesz więcej
AMEN :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.04.2009 09:59

jan_s1 napisał(a):Sęk w tym, że nie ma kilku prawd, tylko jedna.

Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda. :wink:
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 05.04.2009 10:03

Żenada to była, gdy u steru był Pan Elektryk, a potem komsomolec!
No, wiadomo.. prości to byli chłopcy, ale swojaki..

Polska już od kilku wieków jest krajem siermiężno-buraczano-zaprzedajnym i taki też powinien być prezydent, czyli na dany moment nadałby się ktoś z Platformy lub PSL-u... :)...
może najlepszy byłby wnuk żołnierza Wermahtu, no bo przydupas Ruskich już był nie tak dawno...?
Teraz coraz lepiej rozumiem waszą niechęć do obecnego prezydenta, którego, tak na marginesie, wybrała większość (jakby nie było) Polaków.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.04.2009 10:12

janniko napisał(a):Żenada to była, gdy u steru był Pan Elektryk, a potem komsomolec!
No, wiadomo.. prości to byli chłopcy, ale swojaki..

Polska już od kilku wieków jest krajem siermiężno-buraczano-zaprzedajnym i taki też powinien być prezydent, czyli na dany moment nadałby się ktoś z Platformy lub PSL-u... :)...
może najlepszy byłby wnuk żołnierza Wermahtu, no bo przydupas Ruskich już był nie tak dawno...?
Teraz coraz lepiej rozumiem waszą niechęć do obecnego prezydenta, którego, tak na marginesie, wybrała większość (jakby nie było) Polaków.

Fajne te rozmowy emerytów zawiedzionych życiem - no no panowie tak dalej dajcie się jeszcze pośmiać, jeszcze brakuje jacky6 i kabaret starszych panów gotowy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone