Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2009 07:50

Obrazek

Z kręgów zbliżonych do ND i RM udało nam sie uzyskać informację,że w wyniku prywatnego śledztwa aktywistów NOP ,ustalono,że za incydentem z pijanym Mirosławem O.-byłym (już)Prezesem Ligi Polskich Rodzin,byłym wiceministrem edukacji w rządzie Jarosława Kaczyńskiego-kryją się wraże siły tajnych agentów służb specjalnych pewnego państwa z płw.Synaj.,z którym nasz O. ma od dawna na pieńku.

W wyniku tego śledztwa wykryto,że Prawdziwy Polak i Naczelny Katolik Łodzi ledwie umoczył usta w lampce czerwonego wytrawnego wina,do czego zmusiła go wrodzona grzeczność,która nie pozwoliła mu odmówić wzniesienia toastu na cześć ojca Tadeusza.

Niestety,owe wino było skażone tajemniczą substancją kryjącą się pod wzorem C2H5OH o niespotykanym dotąd stężeniu 299 %,co zaskutkowało wynikiem 2,2 promila na policyjnym alkomacie.

Badana równolegle jest jeszcze wersja,że to alkomat wykazał absurdalny pomiar ,bo był produkcji niemieckiej a nacja ta od wieków jest wszechpolakożercza...

Gdy Nasz Nieskazitelny zorientował się dostaje małpiego rozumu i prowadzenie auta w tym stanie bedzie niemożliwe ,postanowił wrócić na łono rodziny(nomen omen) taksówką.

Agenci Mossadu jednak przewidzieli i tą możliwość opróżniając wcześniej w sposób złodziejski kieszenie Mirosława O. z naszej suwerennej i narodowej złotówki,zmuszając go w ten sposób do udania się do bankomatu jednego z ostatnich banków,które pozostały w polskich rękach.

A na drodze do bankomatu był parking,gdzie stało auto Mirosława O.(polskiej produkcji,oczywiście-prasa pisze,że to japońska Honda ale wiadomo ...wybiórcza kłamie)

W momencie gdy nasz bohater przemykał obok swojego wozu,nawet nie spoglądając na niego,by nie ulec pokusie zajęcia miejsca za kierownicą(w końcu nawet myśli moga byc grzeszne) agenci zdalnie odpalili samochód stanowiący własność Mirosława...i stało sie wielkie bummmmm!

Staranowane samochody ,jak wykryli nasi śledzczy ,były tam specjalnie podstawione przez prenumeratorów Gazety Wyborczej,którzy teraz bedą głównymi świadkami oskarżenia...

Na szczęscie ,biorąc pod uwagę ,że takie procesy sądowe trwają od kilku do kilkunastu lat a w tym czasie niezawisłe sądy bedą już orzekały w imieniu IV RP, o sprawiedliwy ,uniewinniający wyrok ,jesteśmy spokojni.

Tak nam dopomóż Bóg i Maryja Dziewica.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2009 08:51

Ave nowy Cezar!

Obrazek
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 07.03.2009 10:12

Hepik, zupełnie nie rozumiem, dlaczego częstujesz nas tak lichym kabaretem, w dodatku mam wrażenie, jakbyś się cieszył (no bo skąd takie ożywienie?), że kogoś tam złapali, jak jechał po pijaku (albo nie jechał - cholernie mało mnie to interesuje). A niechby to nawet był polityk i szef partii - i tak wydarzenie to będzie główną atrakcją medialną dla jego przeciwników politycznych. Jeśli tyle piszesz o tak drobnym skandaliku, to może napiszesz coś o prawdziwie wielkim skandalu. Wybór jest naprawdę duży - można zacząć od wielkiego, permanentnego kłamstwa, które stało się już dyżurnym kłamstwem każdego kolejnego rządu, łącznie z obecnym - wszyscy obiecują obniżyć podatki i każdy je podnosi. Jan.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 07.03.2009 11:45

Michnikowszczyzna

Monika Olejnik w skupie butelek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2009 12:45

Refleksja na weekend dla zwolenników IV RP:

Zanim powiesz coś bardzo ważnego

sprawdź czy masz zapięty rozporek

jako i Twój prezes sprawdza.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.03.2009 12:54

bonar napisał(a):Michnikowszczyzna

Monika Olejnik w skupie butelek

Bardzo dobra piosenka kabaretowa i przykład jednego z wielu absurdów PRL :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2009 13:38

Dosyć obrzydliwa produkcja podszyta antysemityzmem i rasizmem.
Kompletnie natomiast nie rozumiem przywoływania tego reportażu z M.Olejnik przez określone kręgi radiomaryjne...ze niby co ?ma to ją zdyskredytować,że jako stażystka ,gdy trafiła do mediów robiła reportaż o skupie butelek?
Przecie nawet Tata Rydzyk nie od raszu był Ojcem Dyrektorem :wink:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 07.03.2009 13:52

I o tym wszystkim mamy zapomnieć :?: :?: :?:

Niepodległość to DEKOMUNIZACJA

Tak bardzo nasza pamięć jest zawodna, czy też "michnikowszczyzna" zrobiła swoje?

Dzieci moje nigdy nie zapomną mojej walki i krzywdy na mnie, której brzemię dźwigam po dziś dzień :!: :!: :!:

Walka nie skończona - to tylko przegrana bitwa - takiej Polski nie możemy przekazać naszym dzieciom :!: :!: :!:

I żarty z nas nie zaćmią prawdy i pamięci, Polacy zasługują na Ojczyznę wolną od mafijnych układów, Polacy chcą pracować dla dobra i na chwałę Polski :!: :!: :!:
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 07.03.2009 13:58

A ja bym się chętnie dowiedział co Bonar robił w tamtych latach. Czy dzielnie walczył z PRL-em, czy zarabiał na życie tak jak życie pozwalało? A może wcale go jeszcze nie było?

W sprawie pana O. na razie mamy słowo przeciwko słowu, więc może by tak założyć filtr na radosną tfurczość dziennikarzy i poczekać z oceną na jakieś wiarygodne informacje?

Nie ważne czy on ukradł czy jemu ukradli, ale był zamieszany w kradzież. To popularna metoda, zwłaszcza w ostatnich czasach.

pozdrav K
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.03.2009 14:50

bonar napisał(a):Michnikowszczyzna

Zapraszam Cię na lepszy, prawdziwy kabaret niż to co zmontowane powyżej. :wink:

Kabaret pod Wydrwigroszem

Podałeś w relacji instrukcję jak wkleić film na youtube, sporo tam różnych filmików, które można sobie dowolnie zmontować i zamieścić.

Jak Ci się podoba ten filmik :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2009 16:18

MorskiPas napisał(a):W sprawie pana O. na razie mamy słowo przeciwko słowu, więc może by tak założyć filtr na radosną tfurczość dziennikarzy i poczekać z oceną na jakieś wiarygodne informacje?

Tu bym polemizował...albo nawet powiedział,że jest wręcz przeciwnie :wink:
- Siedzący za kierownicą Mirosław O. został przebadany na zawartość alkoholu. Alkomat wykazał, że miał 2,2 promila w organizmie - mówi podinsp. Mirosław Micor, rzecznik łódzkiej policji.

Orzechowski został zwolniony do domu. Wczoraj stawił się w komendzie, gdzie usłyszał zarzut kierowania samochodem po alkoholu. Grozi za to do dwóch lat więzienia.

Chyba,że rzecznika policji potraktujemy jako dziennikarza :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2009 16:34

A tak na marginesie ...ile trzeba wypić wytrawnego wina,by alkomat pokazał 1,07 mg/ml (2,2 promila?)
Jest tu jakis lekarz ,który to wyliczy?
I dlaczego jeśłi złapać zwykłego szaraka,to ten sie będzie tłumaczył ,że jedno piwko ,panie władzo...a jeśłi polityk to zawsze lampka wina wytrawnego,prosze mnie odwieźć do domu albo ja pana zwolnięz tej roboty! ?;)
Człowiek honoru ,Polak i katolik prawdziwy nie powinien kłamać-seta,dwie,flacha panie władzo-czyń swoją powinność.
Konesery- he,he
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.03.2009 17:02

Polską politykę należy brać na wesoło :D :D :D
Oto dwa świetne wystąpienia zdobywcy '' srebrnych ust 2006 '' , wybitnego dziennikarza tygodnika NIE :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.03.2009 17:15

bonar napisał(a):I o tym wszystkim mamy zapomnieć :?: :?: :?:

Oczywista oczywistość :wink: że nie :!: :!: :!:

Jeden z "dwóch takich co ukradli księżyc" :wink:

Obrazek

czyli Lech Kaczyński siedział przy Okrągłym Stole :lol:

Obrazek

Lech Wałęsa i Lech Kaczyński kiedy udawali się na obrady

Obrazek

zapewne nie przypuszczali, że kiedyś z woli narodu obaj zostaną Prezydentami Polski :lol:
A może już wiedzieli (sądząc po minach) :wink:

Obrazek

Prezydent Polski Lech Wałęsa

Obrazek

Prezydent Polski Lech Kaczyński

Obrazek

W sprawie Okrągłego Stołu po 20 latach polecam

posłuchać wypowiedź Lecha Kaczyńskiego

oraz przeczytać artykuł Stefana Bratkowskiego
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.03.2009 17:58

hepik napisał(a):A tak na marginesie ...ile trzeba wypić wytrawnego wina,by alkomat pokazał 1,07 mg/ml (2,2 promila?)
...

Można przeprowadzić małą symulację

Słowo przeciwko słowu:
06 marca 2009
Nie jeżdżę samochodem po alkoholu.
Wczoraj późnym popołudniem, piliśmy czerwone wytrawne wino. Kiedy robiło się późno i nadszedł czas by wrócić do domu, poszedłem do bankomatu wypłacić pieniądze na taksówkę. Wracając, za blokiem gdzie parkowałem dzień wcześniej samochód spotkałem rozentuzjazmowanego dość młodego człowieka, który powiadomił mnie, że wezwał Policję, bo mój samochód miał zadrapać drzwi jego luksusowego Audi. Nie pomogły tłumaczenia; przyjechała Policja i dokonała stosownych czynności.

W wydychanym powietrzu miałem 0.97 mg alkoholu na stosowną jednostkę miary. Policjanci spisali moje dane i dokonali ponownych pomiarów, które wykazały szybki spadek alkoholu w wydychanym powietrzu. Zostałem odwieziony do domu. Samochód został w tym samym miejscu gdzie stał. Bez mojego udziału dokonano oceny drobnych otarć zderzaka, tak drobnych że możliwych do wykonania choćby akcesoriami, jakie kobiety noszą w podręcznych kosmetyczkach. Nigdy w tym miejscu otarć nie było i z pewnością nie powstały z powodu mojego użytkowania.
Drodzy Czytelnicy mojego błoga, Przyjaciele i Przeciwnicy.
Nie jechałem samochodem po pijanemu wbrew temu co twierdzą media. Sprawa zostanie wyjaśniona przez Sąd. Jestem przekonany, że dowiodę swojej niewinności. Zbyt wiele jest w tej sprawie znaków zapytania, zbyt dużo okoliczności składa się na próbę zdyskredytowania mojej osoby.
Dlatego do rozstrzygnięcia sprawy przez Sąd, na ręce Przewodniczącej Rady Politycznej LPR składam rezygnację z funkcji prezesa.

Mirosław Orzechowski
źródło: blog MO
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone