Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.03.2009 14:50

Janusz Bajcer napisał(a):PS Wiosna już niedługo, zobaczymy czy Twoje przepowiednie się sprawdzą i jaki przyniosą skutek :?: :wink:

Nie musisz czekać. Ludzie są wkurwieni :!:

A czym się zajmuje Naczelny Pajac Polskiego Rządu - łala :roll:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 06.03.2009 14:57

Janusz Bajcer napisał(a):
jan_s1 napisał(a):Rodzi się więc ostatnie już pytanie: kto miał większy udział w rozmontowaniu bloku wschodniego - Polska, czy towarzysze z KGB?

Oczywista oczywistość (te dwa sława najbardziej mi się podobają w retoryce Jarosława Kaczyńskiego) że Polacy mieli większy wkład w rozmontowanie bloku wschodniego niż KGB.
Jeśli KGB , to czy mamy im za to stawiać pomniki. ? 8O

Oczywista oczywistość, że poruszamy się po dość kruchym lodzie. Bywa tak, że wielki gracz wykona posunięcie dla osiągnięcia własnych celów, a skorzysta na tym również ktoś inny. Obawiam się, że tego nie roztrzygniemy, podobnie, jak i tego, czy Wałęsa przeskoczył przez płot, czy przywiozła go wojskowa motorówka :lol: Jan
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2009 16:04

Obrazek

Ciekawe,że opony zawsze palą pracownicy firm państwowych...
Może by tak Białoruś zaatakować-byłby zbyt na granaty,naboje ,armaty i czołgi :wink:

PS
Kto jest władny zwrócić uwagę moderatorowi by nie używał wulgaryzmów na forum?
Dzieci słuchaczy Radia Maryja czytają .... :wink:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 06.03.2009 16:20

hepik napisał(a):
Ciekawe,że opony zawsze palą pracownicy firm państwowych...

O ile mniej byłoby złych rozwiązań i niepotrzebnych dyskusji, gdyby to kapitalne w swojej prostocie zdanie rozwinąć, przemyśleć i wyciągnąć wnioski.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2009 16:25

"Trudno sobie na przykład wyobrazić spokój społeczny i rzeczowe negocjacje w sektorze górniczym, skoro w samej tylko Katowickiej Kompanii Węglowej funkcjonuje 179 organizacji związkowych.
Działacze mogą prześcigać się w najróżniejszych postulatach i roszczeniach, byle tylko zwrócić na siebie uwagę potencjalnych członków.
Stawka jest niebagatelna, skoro, jak podała "Rzeczpospolita", w Jastrzębskiej Spółce Węglowej utrzymanie etatowych związkowców to koszt w wysokości ok. 12 milionów rocznie. Jak się dowiedzieliśmy nieoficjalnie, podobną sumę wydaje każdego roku Katowicka Kompania Węglowa (kilkanaście milionów)"..... fragment artykułu....
Bonar....to o "te" związki chodzi co maja walczyć o robotników
:?: :?: :?:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 06.03.2009 16:54

bonar napisał(a):
Platforma skupia konserwatystów, bogatych biznesmenów, liberałów i młodzież

Skoro lubelski zamieścił bardzo słuszną opinię o pasożytach zwanych obecnie związkami zawodowymi, to i ja słówko o wypowiedzi bonara, z którą w wielu punktach trudno się nie zgodzić. Wydaje mi się jednak, że cytowane zdanie (jak by nie było bardzo ważne) jest słuszne tylko w połowie.
Konserwatystów w PO jakoś nie mogę dojrzeć, liberałów (gospodarczych) też nie - są tylko osoby nazywające się liberałami gospodarczymi. Jan.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2009 17:38

..a odnośnie postu Bonara. Uważam że jest "ponadczasowy". Wystarczy tylko zmieniać PO na PiS lub SLD tudzież inną nację która dojdzie do "wadzy" i na kilka lat będzie spokój na forum.....przykre, smutne ale rzeczywiste niestety.....
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.03.2009 18:05

lubelski napisał(a):..a odnośnie postu Bonara. Uważam że jest "ponadczasowy".

Tylko po co w nim tyle jadu :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2009 18:16

MorskiPas napisał(a):
Tylko po co w nim tyle jadu :?:

czy tylko w tym temacie..... wystarczy poczytać forum....foto...stan wojenny i wiele innych..trochę przykro się robi że nie potrafimy dyskutować merytorycznie,spokojnie i na temat."Ciężkie słowa" stają się niestety pomału normą na forum. I czy z emotionkami czy jako cytaty nie powinno ich być ....ot moje zdanie ..nic więcej. pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.03.2009 18:51

Znam fora gdzie tematy polityczne są cięte w chwili pojawienia się. Wojny systemowe również. Sam je tam zamykam zgodnie z założeniami regulaminowymi. Czy tamte założenia są dobre, nie wiem. Każde forum jest inne, więc skoro na tym polityka nie jest tematem zakazanym nie dziwmy się że wojny i ostre słowa będą się pojawiać. Kto nie chce w nich uczestniczyć ma do tego pełne prawo omijając je, w końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi z rozwiniętą świadomością co jest dla nas dobra a co złe 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2009 18:55

Rysio napisał(a):Znam fora gdzie tematy polityczne są cięte w chwili pojawienia się. Wojny systemowe również. Sam je tam zamykam zgodnie z założeniami regulaminowymi. Czy tamte założenia są dobre, nie wiem. Każde forum jest inne, więc skoro na tym polityka nie jest tematem zakazanym nie dziwmy się że wojny i ostre słowa będą się pojawiać. Kto nie chce w nich uczestniczyć ma do tego pełne prawo omijając je, w końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi z rozwiniętą świadomością co jest dla nas dobra a co złe 8)

No niestety bronienie własnych racji czasami wymaga krwi.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.03.2009 19:19

Bronienie własnych racji wymaga argumentów, bo to jest forum a nie arena.

Ja jak widzę, że się komuś Shift zacina to uznaję, że mu tych argumentów brakuje. I bez znaczenia jest czy pisze POjeby, czy PISdolce.

Oczywiście można zabronić dyskusji o polityce, a potem o fotografii (patrz wątek Nikon vs Olympus), potem może o samochodach, apartamentach i tak dalej aż do pełnej sterylności. Tylko po co? Przecież i w tym wątku poza drobnymi wyjątkami nic takiego się nie dzieje.

Uczmy się ładnie dyskutować, to może i politycy wezmą z nas przykład? Wiem, teraz to już jadę po bandzie... :wink:

pozdrav K
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2009 19:31

Rysio napisał(a): więc skoro na tym polityka nie jest tematem zakazanym nie dziwmy się że wojny i ostre słowa będą się pojawiać.

Panie Ryszardzie..nie jest dla Pana ani dla mnie nowością że bardzo różnimy się w swoich osądach wielu rzeczy. Jeśli słowa..cytuję :pie...li, wku....ni ma być argumentem za ..sorry nie pojmuję. Właśnie czytam post Morskiego...dziwi mnie takie podejście. Nie chodzi o zamykanie bo dlaczego...
Pier...lę to.... to też potraktujecie jako taki drobny wyjątek :wink: przecież innym też wolno... :wink: przecież nic takiego się nie dzieje :D
..zażenowany (że musiałem użyć takiego słowa na forum)"lubelski"
pozdrawiam
masz rację Morski końcówka the best!!!!
Ostatnio edytowano 06.03.2009 19:36 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.03.2009 19:33

Również uważam, że nasze forum jest zbyt ogólne by ograniczać tematy regulaminem. Forum fotograficzne (na którym bywam) i polityka ... może rzeczywiście dobrze że to rozdzielono :) Tu panuje swoboda, w tym decyzyjność nas wszystkich gdzie się udzielamy a czego czytać nie chcemy.

Ps. Krzysiu na polityków nie licz, oni są niereformowalni i to zarówno PISory jak i POpaprańcy :wink:
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 06.03.2009 19:37

lubelski napisał(a):Właśnie czytam post Morskiego...dziwi mnie takie podejście. Nie chodzi o zamykanie bo dlaczego...

A dokładniej to Cię dziwi w moim podejściu?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone