Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2009 08:40

Obrazek
szopen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szopen » 03.03.2009 10:28

hepik napisał(a):Wytłumacz ,jacky jak ekonomista i turysta,mnie maluczkiemu ,niech będzie głąbowi...Tusk ma nakazać Oplowi na trzy zmiany zap...lać i tłuc Astry i Corsy?
I potem co?

Ja tam sie nie znam, ale na przyklad NIE WPROWADZANIE euro oraz utrzymanie słabej złotówki będzie wystarczająco dobre.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2009 13:39

Jasne,Szopen...to były piekne czasy,kiedy złotówka była słaba...miesiąc człowiek zap...ł ,zarobił równowartość 15 dolarów ,za 9 w Pewexie kupił Wranglery i jeszcze mu szesc zostało ...nie było d..y ,która za tobą(spodniami) by sie nie obejrzała :lol:

Ostatnie doniesienia z Kaczystanu...Gabon szykuje sie do wojny z Rzeczpospolitą.
Ichni odpowiednik Kaczora-Omar Bongo:
Obrazek
Naszczęście prezydent Bongo nie ma brata bliźniaka.Gabon to szczęśliwy kraj. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2009 14:12

hepik napisał(a):Jasne,Szopen...to były piekne czasy,kiedy złotówka była słaba...miesiąc człowiek zap...ł ,zarobił równowartość 15 dolarów ,za 9 w Pewexie kupił Wranglery i jeszcze mu szesc zostało ...nie było d..y ,która za tobą(spodniami) by sie nie obejrzała :lol:

Temu człowiekowi zostało na sześć flaszek wódki "Wyborowa".

Wygląda mi na to że Ty hepik wiesz o czym piszesz :wink: ale Szopena informuję , że w Pewexie płacono czymś takim jak bony towarowe PKO

PS Może przybliżę młodym jedno zagadnienie z ekonomii socjalizmu. Otóż czarnorynkowy kurs dolara był oparty na parytecie flaszki wódki "Wyborowa", wersji z nalepką w srebrne paski. Trunek ten można było kupić w Pewexie za 0,90 USD albo równowartość w bonach i stąd się brał kurs waluty - cena takiej samej flaszki w normalnym sklepie plus niewielka marża. Kiedy zacząłem pić było to niecałe 100 zł.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 03.03.2009 14:41

Janusz Bajcer napisał(a):... Kiedy zacząłem pić ...

Janusz, no wiesz co?!
Takie osobiste wyznania??!! Na forum?! 8O
I co, jak sobie poradziłeś?
Bo mój kuzyn też zaczął jak było po 100 zeta i mówi, że nie może przestać, skoro dziś jest po 30 zł.. że w takiej sytuacji zaprzestanie picia byłoby po prostu anty-słowiańską arogancją...
:P :P :P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2009 14:54

janniko napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):... Kiedy zacząłem pić ...

Janusz, no wiesz co?!
Takie osobiste wyznania??!! Na forum?! 8O
I co, jak sobie poradziłeś?

Spoko :lol: wódka jest dla ludzi :lol: AA nie jestem :lol:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.03.2009 14:54

hepik napisał(a):Naszczęście prezydent Bongo nie ma brata bliźniaka.Gabon to szczęśliwy kraj. :wink:

Bardzo ciekawym zjawiskiem jest wszechobecna niechęć, a czasem wręcz nienawiść do naszych Kaczorów. Od kilku lat media kombinują, jak by tu ich obsmarować, lub ośmieszyć. Taka metoda przynosi niewątpliwie oczekiwane rezultaty - no bo przecież jak co najmniej 80% mediów uważa ich za półgłówków, to pewnie półgłówkami są. Nasze forum nie odbiega specjalnie od normy (do hepika: ten cytat wybrany tylko przykładowo - był najbliżej) Mam bardzo konkretne pytanie: co oni takiego złego uczynili krajowi i nam wszystkim, że zasłużyli na aż taką nienawiść? Oczywiście, że można ich krytykować, ale chyba raczej nie za to, co zrobili, ale za to, czego nie zrobili. W czym były lepsze rządy Buzka, Millera, Oleksego i wszystkie inne łącznie z obecnym?
Pytam, bo nie wiem... Jan.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 03.03.2009 15:16

w dużym skrócie - to odpowiedź na język agresji, który bracia K. wprowadzili do polskiej polityki.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.03.2009 15:35

Arek napisał(a):w dużym skrócie - to odpowiedź na język agresji, który bracia K. wprowadzili do polskiej polityki.

To ja również w dużym skrócie - bracia K nie wymyślili niczego nowego. Język agresji, czy jak by go tam nie nazwać istnieje od 89r. - wystarczy obejrzeć, posłuchać, lub sobie przypomnieć wypowiedzi z ostatnich 20 lat.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2009 16:38

Janusz Bajcer napisał(a): Trunek ten można było kupić w Pewexie za 0,90 USD .

Latem 1978 to było 80 centów za połówkę a 1,20 USD za 3/4...a może to za Żytnią tyle było?

PS.Żadna nienanawiść ,koleżko śnieżny...zawsze w każdej grupie-przedszkolu,szkole,na koloniach,w wojsku itd jest osobnik,który jest taką ofiarą losu,kompletnie pozbawiona poczucia humoru z której sie kpi...tym bardziej,im ten bardziej reaguje złością,bo kompletnie brakuje mu dystansu do siebie...to jest przypadek Kaczyńskich,zwłaszcza Jarosława.Zaczęło sie od porównania do kartofli przez satyryczne pismo Tagencośtamcośtam,co o mało nie zakończyło sie wysłaniem wojsk na Berlin...
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 03.03.2009 17:50

Stanowcze NIE "biciu piany"!
Zaczynam do "delete"!
Sory.. :wink:
Ostatnio edytowano 08.03.2009 17:16 przez janniko, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2009 19:08

Jarosłąw I Mały się myli!!!( w zasadzie normalka czyli wykrzykniki to nadużycie z mojej strony)

Twierdzi ,że Gabon słynie z produkcji orzeszków ziemnych a tu d..pa blada...
Główne uprawy - jams, taro, maniok, trzcina cukrowa, kawa, kakao, palma oleista

Ciekawe ,że o tym Gabonie juz nie pierwszy raz wspomina...

Może mu przodki gibony po głowie fikają :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.03.2009 19:22

Kaczorów kochają wszystkie małpy w czerwonym i spieprzające dziady... :)
Kaczory płaca teraz taka cenę za to, że chęć rządzenia popchnęła ich do zawarcia koalicji z przestępcami Lepperystami i mocherami z LPR-u.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2009 20:04

jan_s1 napisał(a):To ja również w dużym skrócie - bracia K nie wymyślili niczego nowego. Język agresji, czy jak by go tam nie nazwać istnieje od 89r. - wystarczy obejrzeć, posłuchać, lub sobie przypomnieć wypowiedzi z ostatnich 20 lat.

Język językiem...ja pamiętam jak karzełek ,który później został premierem i latał nad zaciemnioną Słowacją,w latach 90 latał po Warszawie z płonącą kukłą urzędującego prezydenta...tyle,że wtedy nie był nim jego brat bliźniak czyli wolno było pomiatać i obrażać głowę państwa :twisted: i broń boże nie było w tym odrobiny agresji...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2009 21:02

jan_s1 napisał(a):Język agresji, czy jak by go tam nie nazwać istnieje od 89r. - wystarczy obejrzeć, posłuchać, lub sobie przypomnieć wypowiedzi z ostatnich 20 lat.

Czy to znaczy, że przed 89 r. w stosunku opozycji demokratycznej był stosowany przez ówczesnych rządzących "język miłości" :?: :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone