jacky6 napisał(a):
jedno małe pytanko w stylu pseudo ankiety...
... skierowane do userów - mających rodziców w wieku lat 60 ( plus - minus jeden rok ) ...
( to tak w kontekście do zamieszczonego powyżej scanu gazetowego )
... czy Wasi rodzice ( objęci pytaniem ankietowym ) są użytkownikami internetu i samodzielnie korzystają ( obsługują ) z komputera ?
![]()
moim skromnym zdaniem pytanie czy tez "ankieta" jest nietrafiona !
dlaczego ?
otóż o ile nikt nie ma pretensji do ludzi starszych że nie korzystają z intenetu to mają ludziska pretensję do tego Pana ( w tym ja )
jak można w tych czasach być premierem prawie 40 milionowego kraju i nie potrafić korzystać z komputera , nie mieć konta w banku itd ?
ludzie starsi o których pytasz nie mają ambicji bycia premierem i jako zwykli ludzie nie muszą się na tym znać . Ci zwykli ludzie nie wypowiadają się na wszelkie możliwe tematy z pewnością siebie jaka cechuje p.Kaczyńskiego
a skoro tak to bardzo niewiarygodne jest to co mówi bowiem jeśli nie opanowało się podstawowych umiejętności koniecznych do funkcjonowania w tych czasach, nie może bez narażenia się na śmiesznośc wypowiadać na tematy z dziedzin sobie odległych .
reasumując jeśli ten Pan byłby zwykłym obywatelem nikt nie czepiałby się jego nieznajomości kompuera itp.
natomiast nie jest zwykłym obywatelem , jest pretendentem do fotela premiera a więc jeśli nie zna się na kompach, nie potrafi jeździć autem , nie ma konta w banku to czy można mu ufać jako znawcy za którego chce uchodzić ?
moim skromnym zdaniem nie - nie ufam nikomu który mówi mi że trzeba wypuścić papiery dłużne aby pokryć deficyt państwa , a sam nie potrafi gospodarować swoimi pieniążkami , ani nawet zobaczyć jak jest stan konta.
nie ufam facetowi który mówi że wprowadzenie euro jest złe ale na pytanie dlaczego -odpowiada pokrętnie ( jak z tym światłem w słowacji )

.png)
.png)
.png)