napisał(a) jan_s1 » 02.03.2009 10:38
janniko napisał(a):Przebrzydłe PIS-siory zaproponowały wersję przyszłości, której się wszyscy (no, prawie wszyscy) okropnie przestraszyli!
Bez korupcji, bez nepotyzmu, bez poplecznictwa, bez protekcjonizmu, bez "rączka rączkę myje", bez kolesiostwa, bez rozpuchniętej administracji (tu proszę zwrócić uwagę na użyty przeze mnie czas przyszły) itp itd.
Nie ma żadnej wątpliwości, że Kaczyńscy chcieli rozbić funkcjonujący w najlepsze układ bezpieczniacko-polityczno-salonowy. Nawiasem mówiąc do dzisiaj funkcjonują różni żartownisie, którzy z niewinnością w oczach twierdzą, że żadnego układu nie ma, no ale przecież każde dziecko wie, że głównym celem szatana jest przekonać ludzi, że szatan nie istnieje.
Taki układ w mniejszym, lub większym wymiarze istnieje chyba w każdym państwie i wcale nie musi być groźny dla tego państwa i jego obywateli. Mówiąc krótko u nas był i w dalszym ciągu jest groźny. Należałoby więc taki układ zniszczyć. Odnoszę jednak wrażenie, że Bracia nie mieli takiego zamiaru - chcieli tylko nieswoich ludzi zastąpić swoimi. Pozdrawiam. Jan.
Ps1 Nie należę do elektoratu PIS-u i nie jestem entuzjastą Kaczorów, ale zadziwia i daje do myślenia zajadłość, z jaką byli i są atakowani w mediach, na tym forum i wszędzie. Jeśli kilka osób kopie jedną, przyłączenie się do kopiących jest jakby mało honorowe, tym bardziej, że doświadczenie uczy, że zazwyczaj kopią go niesłusznie.
Ps2 Nie leciałem samolotem nad Słowacją, ale gdyby się okazało, że w Polsce faktycznie świateł jest nieco więcej?