Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 28.02.2009 18:21

jacky6 napisał(a):
jedno małe pytanko w stylu pseudo ankiety...
... skierowane do userów - mających rodziców w wieku lat 60 ( plus - minus jeden rok ) ...
( to tak w kontekście do zamieszczonego powyżej scanu gazetowego )
... czy Wasi rodzice ( objęci pytaniem ankietowym ) są użytkownikami internetu i samodzielnie korzystają ( obsługują ) z komputera ?

:roll: :lol:

Dlaczego zawężasz próbę statystyczną do przedziału 59-61 lat? Moja mama ma ponad 70, a jest użytkownikiem i samodzielnie korzysta. Zaczęła po przejściu na emeryturę, więc nikt jej w pracy nie przymuszał.

Pan Jarosław wielkim erudytą i humanistą jest, a jeździ do Słowacji. Skoro już został internautą to pewnie niebawem i nasze forum odwiedzi i zapyta jak dojechać na Chorwację.

:lol:
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 28.02.2009 18:48

Moi rodzice (oboje po 60-ce) zainteresowali się komputerem i internetem po to, żeby wiedzieć o czym do nich wnuki mówią :)
Na dobrą sprawę stawiają na razie pierwsze kroki i czasem jak chcą żebym im coś wytłumaczył to dostaję szewskiej pasji :) , bo przecież dla nas jest to wszystko tak oczywiste, że aż trudno to wytłumaczyć :)
Ale się nie poddają i idzie im coraz lepiej.
Teściów do kupna komputera i podpięcia się do sieci pchnął przytoczony już argument łatwiejszego i tańszego kontaktu z dziećmi, które się rozjechały (co prawda po Polsce, ale na tyle daleko, że "w realu" to za często się nie da).

A więc można też mając 60+
Trzeba tylko chcieć :D :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.02.2009 18:51

Tantal napisał(a):...i czasem jak chcą żebym im coś wytłumaczył to dostaję szewskiej pasji :) , bo przecież dla nas jest to wszystko tak oczywiste, że aż trudno to wytłumaczyć :)
...

To samo działa w drugą stronę - mój 10 letni syn przychodzi i coś do mnie mówi, że trzeba skrakować i inne takie a ja 8O :?: :!: ale to inna bajka....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.02.2009 18:59

To juz kolejna internetowa ofensywa byłego(chwała ci Panie)premiera:

Kaczyński ma swój videoblog

Jarosław Kaczyński idzie z duchem czasu. Dziś były premier uruchomił videoblog.

Największą reprezentację videoblogerów ma Prawo i Sprawiedliwość. Oprócz byłego premiera na jednym z portali internetowych blogują m.in. Zbigniew Wasserman Tadeusz Cymański i Jacek Kurski. Skąd nagłe zainteresowanie taką formą?

,,Wyciągamy wnioski z ostatnich wyborów kiedy sporo młodzieży zagłosowało przez pomyłkę nie na nas. Będziemy bardziej komunikatywni, stąd udział w internecie" - mówi w swoim videoblogu Jarosław Kurski.

Kiedy to było?
2007-12-21 16:30:16

Miało być trzy razy miesięcznie.Skończyło sie na życzeniach świątecznych na 2008 .

[url]http://www.polityczni.pl/kaczynski_na_świeta,_21,12,07,audio,81,1282.html[/url]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.02.2009 19:30

Chyba przebiję Waszych rodziców. Tata, w lutym skończył 83 lata, mam 80, w zeszłym roku kupił sobie laptopa (wcześniej kilka lat na "dużym" uczył się), latem 2008 dostał ode mnie i-plusa i ...nie ma dnia bez przeglądania internetu. Nie głupie, starcze, przeglądanie, tylko szukanie kontaktów ze swoimi rówieśnikami, szukanie wszelkich nowości, głównie w dziedzinie elektroniki użytkowej, przecież jest odpowiednio młody, aby się rozwijać, aby planować przyszłość na najbliższe lata. Ostatnio rodzice kupowali meble, kilka tygodni tata poświęcił na przeglądanie olbrzymiej oferty internetowej, wynalazł to co chciał, zamówił i jest zadowolony.
Czasami dzwoni do mnie z jakimś problemem i ...bywają głupie sytuacje, On wie więcej o kompach, internecie niż ja, aż mi głupio.
Tak wyglądają moi 80-latkowie
Obrazek

A teściowie, no cóż, młodsi są, a internet--komputer, widzieli i coś słyszeli, i to im wystarcza.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.02.2009 20:08

Odetchnąłem z ulgą.To jednak on jest kretynem a nie naród.
Znaczy mężem stanu z poczuciem humoru .

"Można się przyjrzeć jak się leci samolotem z powietrza Słowacji. Zobaczyć, ile tam się świateł pali w porównaniu na przykład z Polską."

"Moja wypowiedź o tym, że są ciemności nad Słowacją jest komentowana. Ja chciałem powiedzieć tylko jedno. Nad Słowacja nie świeci słońce Peru"

Ha-ha-ha
:roll:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 28.02.2009 21:58

MorskiPas napisał(a):Dlaczego zawężasz próbę statystyczną do przedziału 59-61 lat? Moja mama ma ponad 70, a jest użytkownikiem i samodzielnie korzysta. Zaczęła po przejściu na emeryturę, więc nikt jej w pracy nie przymuszał.

ten przedział był w pewnym sensie przypadkowy a wynikał z aktualnie prowadzonej dyskusji...
przykładów chwalebnych jak Twoja mama jest sporo - ale czy zastanowiłeś się co skłoniło ją do zainteresowania netem ?
:?: :?:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.02.2009 22:22

hepik napisał(a):Odetchnąłem z ulgą.To jednak on jest kretynem a nie naród.

Uffff
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 28.02.2009 23:33

JacYamaha napisał(a):
hepik napisał(a):Odetchnąłem z ulgą.To jednak on jest kretynem a nie naród.

Uffff

Ufff ufff
i jeszcze
uff uff uff... :roll:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 28.02.2009 23:45

u-fają...
ale i tak u-fających wyciu... babkują...
i Księżyc Słowacji i Słońce Peru...
...
radować się będą - ci co świat kolorowo widzą...
a twarde doopska mają
:lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2009 02:06

jacky6 napisał(a):
jedno małe pytanko w stylu pseudo ankiety...
... skierowane do userów - mających rodziców w wieku lat 60 ( plus - minus jeden rok ) ...
( to tak w kontekście do zamieszczonego powyżej scanu gazetowego )
... czy Wasi rodzice ( objęci pytaniem ankietowym ) są użytkownikami internetu i samodzielnie korzystają ( obsługują ) z komputera ?

:roll: :lol:

Jedno małe pytanko :wink: do autora postu: ile user na lat :?: :wink:

W odpowiedzi na pytanie ankietowe: mam Mamę w wieku 86 lat i nie serfuje w internecie, natomiast ja zbliżam się do do wieku (plus-minus) 60 lat :wink: i serfuję, że ho ho :lol:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 01.03.2009 12:15

janniko napisał(a):
bonar napisał(a):ciemność widzę, ciemność widzę :oops:
:D czy :(
Na końcu to ja widzę, związek niemiecko-rosyjski :evil:

I skończy się sranie w banie
I zapanuje ład i prządek w Wielkiej Azjo-Europie!

Zih haj privet!

I nastał ład, porządek i prawda.

POniosło stefanka :D

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.03.2009 13:23

bonar napisał(a):
janniko napisał(a):
bonar napisał(a):ciemność widzę, ciemność widzę :oops:
:D czy :(
Na końcu to ja widzę, związek niemiecko-rosyjski :evil:

I skończy się sranie w banie
I zapanuje ład i prządek w Wielkiej Azjo-Europie!

Zih haj privet!

I nastał ład, porządek i prawda.

POniosło stefanka :D

Ładnie PiSdzielców podsumował... :)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.03.2009 13:26

Niesiołowski "is the best".. nie ma lepszych!
Nawet wielce szanowny polityk od sztucznych penisów przy nim to po prostu żółtodziób (niech mi pan wybaczy, panie Palikocie.. :roll: ).

Ciekaw jestem co chłopaki biorą.. ?
:P
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 01.03.2009 15:30

jacky6 napisał(a): czy zastanowiłeś się co skłoniło ją do zainteresowania netem ? :?: :?:

Zapewne to samo co Ciebie, mnie i 99% społeczeństwa, czyli chęć poznania czegoś nowego. Na pewno nie zrobiła tego dla pokazania innym jaka to ona jest światła i otwarta na nowe technologie. Nigdy też nie prosiła, żeby jej zrobić zdjęcie na tle komputera. :wink:

bonar napisał(a):POniosło stefanka :D

Shift Ci cię zacina :evil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone