Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2009 14:02

"Nikt cię nie upoważnił do obrażanie innych narodowości, a jeśli masz jakieś trendy xenofobiczne "

!:lol: :lol:
Nieźle kolega zakręcony...prawie jak butelka zwrotna :wink:
Miśka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miśka33 » 17.02.2009 14:41

Obrażanie innych - to jest typowe dla Polaków... niestety.
Co do sytuacji w Czechach - to jest ona o niebo lepsza od tego, co mamy w naszym kraju. Korona może również straciła na wartości, ale jednak nie tak jak złotówka. Nasz kraj coraz bardziej przypomina Ukrainę - zarówno w sferze polityki, jak i gospodarki. Jak tak dalej pójdzie, to nie tylko Ukrainie Euro 2012 zostanie odebrane, ale również Polsce.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.02.2009 14:45

Miśka33 napisał(a): Nasz kraj coraz bardziej przypomina Ukrainę - zarówno w sferze polityki, jak i gospodarki.

Możesz w paru zdaniach przybliżyć w czym coraz bardziej nasz kraj przypomina Ukrainę w sferze polityki i gospodarki :?:
Ostatnio edytowano 17.02.2009 16:13 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2009 14:54

"Spadek produktu krajowego brutto (PKB) na Ukrainie wyniósł w styczniu bieżącego roku blisko 20 procent w porównaniu ze styczniem 2008 roku - oświadczył we wtorek szef grupy doradców prezesa Narodowego Banku Ukrainy (NBU) Wałerij Łytwycki. Łytwycki dodaje, że "przemysł ujawnia wybuchową deindustrializację gospodarki."

Łudzące podobieństwo :wink:
Przy okazji dla miłośników IV RP

O małej kaczuszce mówi TEN,o którym mamy natychmiast zapomnieć (prośba b.premiera,brata prezydenta)
http://wideo.blox.pl/2009/02/Kaczynski- ... perem.html
Ostatnio edytowano 17.02.2009 15:28 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Miśka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miśka33 » 17.02.2009 15:12

hepik
Twoje argumenty są żałosne...
A nienawiść do ludzi ogromna.

Typowy Polaczek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2009 15:12

GUS: Wynagrodzenie w styczniu wzrosło o 8,1 proc.
mapi, PAP, XTB
2009-02-17,
Przeciętne wynagrodzenie brutto w styczniu 2009 roku wyniosło 3.215,75 zł, co oznacza, że rok do roku wzrosło o 8,1 proc., a miesiąc do miesiąca spadło o 6,2 proc. - podał we wtorek Główny Urząd Statystyczny (GUS).
Natomiast przeciętne wynagrodzenie bez wypłat z zysku wyniosło w styczniu 2009 roku 3.213,62 zł i wzrosło rok do roku o 8,1 proc., a wobec grudnia 2008 roku spadło o 6,2 proc.

GUS podał także, że w przedsiębiorstwach w styczniu 2009 roku było zatrudnionych 5.374,2 tysiąca osób, czyli o 0,7 więcej rok do roku i o 0,4 proc. więcej wobec grudnia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2009 15:19

Nietypowa Polaczka

Miśka33 napisał(a):hepik
Typowy Polaczek

PS
Twoje argumenty są żałosne...

A tak konkretnie to które?
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 17.02.2009 15:53

Rysio napisał(a):Ciekaw jestem kiedy społeczeństwo zrozumie problem i
wyciągnie odpowiednie wnioski :roll:

Obawiam się, że nie zrozumie nigdy, bo jeśli nie zrozumiało wczoraj, ani dzisiaj, to niby dlaczego miałoby zrozumieć jutro?
A jakie wyciągnie wnioski? Chyba takie, jak do tej pory. Już telewizja i inne media postarają się, żeby były one "prawidłowe".
Nie ma takiego tematu, jak wprowadzenie euro. Taka konieczność jest zapisana w Traktacie Akcesyjnym. Jest tylko pytanie: kiedy? Skoro do tej pory tempo rozwoju w strefie euro było wolniejsze, niż w pozostałych krajach Unii, to do czego tu się spieszyć?
I pewnie już niedługo bezprzedmiotowe staną się rozważania, czy to już IV Rzeczpospolita, czy jeszcze III i pół. Pęd do wprowadzenia nieszczęsnego Traktatu Reformującego (już tam w Irlandii przeprowadzą tych referendów tyle, ile będzie trzeba) wraz z jeszcze bardziej nieszczęsną Kartą Praw spowoduje praktyczną utratę suwerenności i wówczas będziemy snuć rozważania, czy to IV, czy V Rzesza wraz z przyległościami.
Pozdrawiam. Jan.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 17.02.2009 16:13

Stanowcze NIE "biciu piany"!
Zaczynam od "delete"!
Sory.. :wink:
Ostatnio edytowano 08.03.2009 17:20 przez janniko, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2009 16:54

janniko napisał(a):No.. powiało nadzieją!
widzę, że nie jestem osamotniony, bo już mnie załamanie ciężkie ogarnęło, gdy czytam niektóre wypowiedzi (Polaczków.. )

Chciałbym pomóc...tutaj:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=cz&dat=20090217&id=main
zdecydowanie więcej bratnich duszyczek :wink:
Zapostulować do Tatusia,może wam otworzy jakieś forum dla prawdziwych Polaków-Patriotów? :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 17.02.2009 17:09

Stanowcze NIE "biciu piany"!
Zaczynam od "delete"!
Sory.. :wink:
Ostatnio edytowano 08.03.2009 17:20 przez janniko, łącznie edytowano 1 raz
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 17.02.2009 17:24

hepik napisał(a):Chciałbym pomóc...tutaj:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=cz&dat=20090217&id=main
zdecydowanie więcej bratnich duszyczek :wink:
Zapostulować do Tatusia,może wam otworzy jakieś forum dla prawdziwych Polaków-Patriotów? :D

Co prawda te miłe słowa nie są skierowane bezpośrednio do mnie (akurat "Nasz Dziennik" miałem w ręku może parę razy, ale myślę, że jest sporo gazet dużo gorszych), mam jednak wielką prośbę: mniej złośliwości, więcej konkretów - to bardzo ważne - szczególnie w świetle ostatnich "wydarzeń" na forum (i przedostatnich :lol: ) Jan.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.02.2009 18:06

janniko napisał(a):Ja vol, her Hepik

Do szkólki niedzielnej,marsz !
Lekcji udziela Prawdziwy Patriota
http://miroslaw-orzechowski.blog.onet.pl/5236074,343893439,1,200,200,74664015,344049090,6613453,0,forum.html
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.02.2009 18:19

janniko napisał(a):Mój bliski kolego mówił mi o tym już jakieś 10 lub 11 lat temu, gdy perspektywa żałosnej Unii dopiero się zbliżała.. ale mu nie wierzyłem i mówiłem, że Polacy nie są aż tak durni i bezwolni..
i chyba się myliłem niestety..

Może warto przypomnieć wyniki referendum unijnego :wink:

Byłem wtedy wśród tych 77 % wg Ciebie durnych i bezwolnych Polaków głosujących za wejściem Polski do Unii i wcale się tego nie wstydzę :lol:
Towarzystwo miałem godne, Nasz Papież też był za wstąpieniem Polski do Unii :lol: :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.02.2009 18:28

hepik napisał(a):Nietypowa Polaczka

Miśka33 napisał(a):hepik
Typowy Polaczek

Przeca w Rudzie nima Polaczków ... , tam sóm same Ślónzoki :wink: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone