.png)
Rysio napisał(a):rodaivuk napisał(a):A PiSuarom w gębę napluć to i tak dalej będą mówili , że deszcz pada:):)
Rysiu!! I tak sie z Tobą na zlocie napiję!!
Pozdrav - Bocian.
A nie powiem że nie, bo oni wszyscy po jednych pieniądzachSławek ??? a Ciebie co tak przeobraziło
![]()
No a pić wiadomo, że będziem
![]()
Pozdrav
.png)
rodaivuk napisał(a):Moje najwyraźniejsze wspomnienie Sierpnia ,80 - miałem wtedy lat 16 - to reportaż w `Dzienniku telewizyjnym'
Tak to odczytałem, widać błędnie, przepraszam! Taka jest kolej rzeczy , że dla mojego pokolenia , stan wojenny to ciekawe wspomnienie i jeśli ktoś nie stracił np. ojca czy matki w stanie wojennym to tak to będzie postrzegał. Dla mojego syna II wojna światowa i dzień 1.09 to matrix. Patriotyzm patriotyzmem ale do przodu trzeba iść. Stojąc , już się cofamy. Po co i w imię czego te czcze dyskusje na temat aborcji i czy nasz Orzeł ma mieć 3 czy 4 pióra w dupie? Dla mnie to są tego typu dyskusje. Uważam , że poprzednie ugrupowanie biło piane dla bicia piany. Chciano załatwić swoje wizje a nie chodziło o dobro kraju. Mówię tak bo ja tak to odbierałem, nie było to zbiezne z moimi poglądami. Pozdrav!

.png)

.png)
bonar napisał(a):rodaivuk napisał(a):Moje najwyraźniejsze wspomnienie Sierpnia ,80 - miałem wtedy lat 16 - to reportaż w `Dzienniku telewizyjnym'
Tak to odczytałem, widać błędnie, przepraszam! Taka jest kolej rzeczy , że dla mojego pokolenia , stan wojenny to ciekawe wspomnienie i jeśli ktoś nie stracił np. ojca czy matki w stanie wojennym to tak to będzie postrzegał. Dla mojego syna II wojna światowa i dzień 1.09 to matrix. Patriotyzm patriotyzmem ale do przodu trzeba iść. Stojąc , już się cofamy. Po co i w imię czego te czcze dyskusje na temat aborcji i czy nasz Orzeł ma mieć 3 czy 4 pióra w dupie? Dla mnie to są tego typu dyskusje. Uważam , że poprzednie ugrupowanie biło piane dla bicia piany. Chciano załatwić swoje wizje a nie chodziło o dobro kraju. Mówię tak bo ja tak to odbierałem, nie było to zbiezne z moimi poglądami. Pozdrav!
Do nas rodziców w pierwszej kolejności przynależy wychowanie własnych dzieci, przekazanie im co to II Wojna Światowa, co to był stan wojenny, co to była -WRON-a, dlaczego pod rządami ministra Szmajdzińskiego orzeł w Godle Polski miał odwróconą głowę w lewo, dlaczego orzeł w skrzydłach ma umieszczone dwie gwiazdy???
Odpowiedzi m. in. na takie pytania to nauka patriotyzmu.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/p ... _z_DzU.jpg
pozdrav![]()
.png)
.png)
Piotr Lutynski napisał(a):Co bedzie z Polską, co będzie z naszymi pieniędzmi i kredytami na mieszkania, co bedzie dalej, co jeszcze zobaczymy?
Jak długo jeszcze bedą rozszarpywały te karłowate ....... naszą kochaną Polske???
.png)
.png)
jacky6 napisał(a):ale jedno z najstarszych powiedzeń mówi - historia się lubi powtarzać...