Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyspa vir

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
idusia69
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) idusia69 » 02.03.2007 10:46

A ile czasu zajmuje przedostanie sie z Viru na Nin?, pytam bo się wybieram na Vir, na przełomie lipca i sierpnia?
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 02.03.2007 10:52

Zależy skąd na Vir. Przejazd przez centrum mijscowości zajmuje troszkę bo pełno ludzi po drodze chodzi, potem do Nin się jedzie max 20minut
idusia69
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) idusia69 » 02.03.2007 21:19

A Tobie, Kir, jak się podobało na Virze??
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 03.03.2007 21:02

1Marek1 napisał(a):Tym razem być moze wybiore się na wyspe Vir (koło Pag). napiszcie jak tam jest, jakie są plaże, woda w morzu, itp.

Jedź na Pag, Wir to tragedia!
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 05.03.2007 11:14

Nie podobało mi się. Uciekłem na Pag. Ale byłem tylko w miejscowości Vir, nie dotarłem do zachodnio-północnych krańców wyspy.
Ja się wjeżdza na wyspę to przy moście czuć fetor fekaliów, potem w miasteczku jest dużo ludzi a plaże takie sobie. Mam też wrażenie że pół
wyspy rano wyjeżdza na inne plaże lub do Zadaru. Kempingi dosć ładne ale na tych dwuch małych w centrum Vir ceny z kosmosu a intymnośi żadnej. Ładny rodzinny kemp na południowo-wschodnim krańcu miasta, ceny ok, ładny lasek tyko plaża betonowa.

Pag jest drozszy, zwłaszcza 2 duże kempy są bardzo drogie. Ale na Vir bym nie jechał. Jak ma być w pobiżu to Nin lub Rażanac albo cokolwiek na południe od Zadaru

forum/viewtopic.php?t=10461&highlight=Vir
forum/viewtopic.php?t=10169&highlight=Vir
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 05.03.2007 22:36

Faktycznie, Vir to jakby inna Chorwacja, zwłaszcza południowa częśc wyspy ropi złe wrażenie. Całe kolonie domów, bardzo mało zieleni, właściwie wszystko wygląda jak plac budowy. Zupełnie inaczej jest na północy wyspy - całkiem przyjemne okolice, plaże puste.
Ale jeśli masz wybór to polecam jak poprzednik Nin, albo jeszcze lepiej cudownie spokojny Rażanac...
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne